Iduci mjesec planiram uzet ovaj mobitel. Zanima me kako ste zadovoljni s njim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imao sam jednu takvu nokiu ravno 2 tjedna, pa ju zamijenio sa SE K800. :D
neloš mobitel, d-pad je odličan, sam uređaj je tanak i dobro leži u ruci, ekran je fenomenalan. softver (symbian) je zgodna stvar, pruža jako puno mogućnosti za proširenje.
no, kamera je očajna (pogotovo u mračnijim uvjetima, kad joj strašno fali xenon flash), gornji red tipki (oko d-pada) mi je konstantno zadavao problema (veliki prsti i male tipkice, konstantno sam pritiskao pogrešne tipke), a i sam symbian zna ponekad biti strašno spor, npr. mobitelu treba po sekundu da izađe iz sms editora (ne garantiram da to nije bio "fičr" baš tog mog uređaja).
ako možeš, isprobaj prije nego kupiš.
btw, pripazi na garanciju, načuo sam da znaju "izgubiti" zvonjavu kod dolaznog poziva - mobitel blinka, al ne zvoni, a trebao bi.
Ja ga imam već 6 mjeseci i super je.
Odmah da znaš mane: kamera ne valja ništa (ali to vrijedi za svaki mobitel, pogotovo za one bez autofokusa) i ne puni se preko USB-a (možda ti se čini glupo navoditi ovo kao manu, ali zamisli život u kojem ne moraš na put uvijek nositi punjač jer mobitel možeš puniti na bilo kojem kompu sa standardnim mini USB kabelom).
Osim toga mobitel je stvarno odličan, na navigacijske tipke se brzo navikneš, tipkovnica je odlična, ergonomija vrlo dobra, zvuk i antena standardno odlični (Nokia), baterija traje prosječno 4 dana (dnevno 10-30 min razgovora i 10ak smsa; ako igraš igrice ode brže, zbog jakog procesora), ekran je odličan.
Symbian je odličan i ne vjeruj onima koji kažu da je spor. Sa ovim procesorom Symbian izgleda čak i brže od izbornika standardnih mobitela. Za ekipu koja na mobitel trpa po 50 tema i instalira ih na karticu umjesto u memoriju telefona nije čudno da meniji zaštucaju. Ja imam instalirano 10ak tema i OS je brz kao i prvog dana.
Po meni, ovo je najbolji mobitel sa Symbianom za svoju cijenu. Osim toga je i najmanji Symbian mob, pa ako želiš napredan OS i dobar mobitel (a da ti nije bitno da na njemu gledaš TV, koristiš GPS , slikaš "savršene fotografije vrhunske kvalitete" itd), kupi.
Kupio sam mob prije 3 tjedna. Meni je odlican.
Ima li koji nacin da se ne mora koristit dodatni modul za gps?
Kupio sam mob prije 3 tjedna. Meni je odlican.
Ima li koji nacin da se ne mora koristit dodatni modul za gps?
Za gps ti treba bluetooth modul i odgovarajuća aplikacija na mobitelu.
TomTom ima najviše takvih modela.