Večinu krajnjih korisnika zaboli neka stvar koliki je otvor blende.
Ja ću ti dovest 10 ljudi što uopće niti ne zna što je blenda, a svake godine uzimaju flagship.
Njima je bitno da uređaj daje dobre fotografije, naravno, koliko to mobitel može ponudit.
Cijela poanta ove rasprave je ta, da se kamera na HTC-u 10 najavljivala kao nekakav boom i iskorak s konkurencijom.
A u stvari je ispala samo nešto lošija od konkurencije.
A najveći apsurd u svemu ovome, što vas 2-3-4 ili koliko vas već ima u ovoj temi, ne vidite dalje od ovoga i ovo je po vama savršenstvo mobilne tehnologije.
Iz tog razloga, ova tema je daleko od konstruktivne rasprave, jer sve što se pokaže u lošem svjetlu, s vaše strane nailazi na negodovanje.
Bit svakog aparata je da daje sto bolje fotografije a to je usko vezano uz otvor blende. HTC-ova politika oko kamere ima nekakvu logicnost. Zrtvuju maksimalnu kvalitetu koja se moze postici u idealnim uvjetima nesto upotrebljivijom kvalitetom u losim uvjetima. Tako ako zelis fotografirati pejzaze HTC nije dobar izbor ali ako zelis okinut koju fotografiju u mracnoj birtiji bolji je od konkurencije.
HTC uvijek najavljuje cudo od kamere i na kraju to ispadne najveca mana uredjaja. Ja sam zbog kamere odustao od HTC-a iako je po svemu ostalom najbolji proizvodjac Android smartphonea.

youtube.com/mislavbusic