HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 391.746
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: HTC One M10 - rasprava
zabranjeniples kaže...

Večinu krajnjih korisnika zaboli neka stvar koliki je otvor blende.

Ja ću ti dovest 10 ljudi što uopće niti ne zna što je blenda, a svake godine uzimaju flagship.

Njima je bitno da uređaj daje dobre fotografije, naravno, koliko to mobitel može ponudit.

Cijela poanta ove rasprave je ta, da se kamera na HTC-u 10 najavljivala kao nekakav boom i iskorak s konkurencijom.

A u stvari je ispala samo nešto lošija od konkurencije.

A najveći apsurd u svemu ovome, što vas 2-3-4 ili koliko vas već ima u ovoj temi, ne vidite dalje od ovoga i ovo je po vama savršenstvo mobilne tehnologije.

Iz tog razloga, ova tema je daleko od konstruktivne rasprave, jer sve što se pokaže u lošem svjetlu, s vaše strane nailazi na negodovanje.

Bit svakog aparata je da daje sto bolje fotografije a to je usko vezano uz otvor blende. HTC-ova politika oko kamere ima nekakvu logicnost. Zrtvuju maksimalnu kvalitetu koja se moze postici u idealnim uvjetima nesto upotrebljivijom kvalitetom u losim uvjetima. Tako ako zelis fotografirati pejzaze HTC nije dobar izbor ali ako zelis okinut koju fotografiju u mracnoj birtiji bolji je od konkurencije.

HTC uvijek najavljuje cudo od kamere i na kraju to ispadne najveca mana uredjaja. Ja sam zbog kamere odustao od HTC-a iako je po svemu ostalom najbolji proizvodjac Android smartphonea.

13 godina
HTC One M10 - rasprava

Po svemu ostalom? Izuzev softvera koji mi je subjektivno najdraži, ni po čemu realno nije najbolji. Niti ima najbolju bateriju, ni kameru, ni ekran, niti više ima najbolje zvučnike ni zvuk, makar je potonje pri vrhu ponude.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Po svemu ostalom? Izuzev softvera koji mi je subjektivno najdraži, ni po čemu realno nije najbolji. Niti ima najbolju bateriju, ni kameru, ni ekran, niti više ima najbolje zvučnike ni zvuk, makar je potonje pri vrhu ponude.

Ja sam ga kupovao do One M7. Mozda sam se krivo izrazio "po svemu ostalom". Trebao sam napisati "kao komplet". A software je tu meni najbitniji. Baterija nije bila vrh ali materijali, dizajn, zvuk... 

16 godina
HTC One M10 - rasprava

BlueMax ovo za otvor blende nisi skuzio.

Sigurno da je to vezano kedno za drugo, ali se nadovezujem na post od kolege, ako se vec hvata otvora blende.

Nitko HTC-u nije kriv, sto nije pratio Samsung po tom pitanju, to je poanta mog posta.

Na pocetku je vezano za kameru bila ona "tresla se brda, rodio se mis" i to je cijela filozofija ove price, koju pojedinci nikako da prihvate.

A ovo da je po svem ostalom najbolji, ne zelim komentirat.

Svako neka sam odluci sto mu je najbolje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 14:33 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
HTC One M10 - rasprava

Dajte ljudi, nemojte bezveze se raspravljat. 

Ovo je tema o HTC 10 i naravno da će ljubitelji HTC-a ili samo 10ke više pisat o pozitivnim stvarima, ali isto tako neće ići (ja barem) na teme o S7 ili G5 i tamo pisat što mi ne valja na tim telefonima. 

G5 je nekome odličan telefon, a ja samo pitam po čemu? U usporedbi sa 10kom, nema mi ni jedne osnove po kojoj je bolji. To ovdje mogu napisat, ali sigurno neću ići trollat na G5 temu. Pratim je, zanima me, ali od kada sam G5 uzeo u ruke, apsolutno me taj telefon ne zanima. 

S7 isto tako, o S7E necu govoriti jer mi je to prevelik telefon, a sami EDGE koncept nema nikakvu svrhu. 

Kad otvorite teme od S6 gdje ga Dx0mark proglašava najboljom kamerom prošle godine, to je bilo jedino relevantno, jer je M9 bio "na začelju", što je opravdano bilo, pogotovo na račun prvog SW-a, dok je sve ispeglano već sa 2.10 updateom, osim onoga što SW ne može updateat, a to je OIS i rezultati koje ima u uvjetima slabog osvjetljenja. 

Sada kada je taj isti site stavio HTC 10 uz bok S7, e sada je to nevažno. 

Kamera na HTC 10 je odlična i sigurno bok uz bok sa G5/S7. E sada, nekome veći kontrast koji daje konkurencija izgleda bolje, a znamo mane, na 10ki slike izgledaju malo blaže i ispranije, ali sa više detalja, na noćnim slikama iz večine usporedbi, nebo na S7/G5 izgleda kao da je 18h, a ne recimo 21h, dok je tu kod 10ke puno vjerniji prikaz. Isto tako, prikaz bijele boje, zasićenost su točnije na 10ki nego na ostala dva uređaja, što nikako nije činjenica da je neka od tih kamera lošija ili bolja od ostalih. Sve su to vrhunski senzori i SW obrada, samo svaki proizvođač ima svoje prioritete. 

Uzmite 10ku u ruke, pa uspoređujte ekrane, a za bateriju sam ja svoje iskustvo već napisao. Ekran kod G5 se ne može mjeriti sa 10kom, dok se 10ka i S7 bez problema mogu mjeriti. Staviti ću i linkove kada uhvatim vrimena. 

Baterija lošija? Od čega? Od S7 nije, od S7E je, ali je i manja znatno. G5 tu ispada iz kombinacije. 

Koji to model i od kojeg proizvođača ima bolji zvuk od 10ke? 

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

sardax  Slazem se da g5 ima losiji ekran od s7 i desetke,ali s7 ima bolji ekran od desetke i to se jasno vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

BlueMax ovo za otvor blende nisi skuzio.

Sigurno da je to vezano kedno za drugo, ali se nadovezujem na post od kolege, ako se vec hvata otvora blende.

Nitko HTC-u nije kriv, sto nije pratio Samsung po tom pitanju, to je poanta mog posta.

Otvor blende je jedan od najbitnijih (ako ne i najbitniji) uvjet za fotografiju. Ne možeš reći da jedan fotoaparat radi bolje fotografije od drugog zato što gleda kroz drugačiji objektiv (u kojem se nalazi otvor blende).

Tko poznaje osnove fotografije zna dobro o čemu govorim.

15 godina
HTC One M10 - rasprava

iz godine u godinu iste rasprave :)

99% cu uzet 10-tku, ali moram se sloziti da po svim testovima i usporedbama koje sam vidio, 10-tka ima nesto manje bolje fotografije nego S7,G5.

s time da se htc dosta priblizio sa zadnjim update-om, i vjerojatno (nadam se) ce to jos dodatno poboljsati, barem je tako svake godine. najveca mi je zamjerka blur po rubovima slike, ali to se vec ponavlja iz godine u godinu..

oduvijek sam na HTC-u i trenutno za moj ukus ne vidim drugi mob koji bi kupio, ali neki ne gledate stvari realno, cak najzagrizeniji fanovi na xda forumu daju prednost S7, nije neka velika kao prijasnjih godina, ali je tu..

peace

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Otvor blende je jedan od najbitnijih (ako ne i najbitniji) uvjet za fotografiju.Ne možeš reći da jedan fotoaparat radi bolje fotografije od drugog zato što gleda kroz drugačiji objektiv (u kojem se nalazi otvor blende).

Tko poznaje osnove fotografije zna dobro o čemu govorim.

WTF?

Tri rečenice, ne zna se koja je dalje od istine.

Otvor blende samo je jedna od karakteristika objektiva. Tako imamo (pisat cu o prime objektivima jer takvi su na mobitelima) objektiv iste zarisne duljine s f4.0 koji kosta deset puta vise od specifikacijama identicnog f1.8 ili f1.4 objektiva. Takodjer imamo f1.4 objektiv koji maksimalnu ostrinu ostvaruje tek od f3.5 a s druge strane f2.8 objektiv koji je maksimalno ostar vec od f2.8

Otvor blende je specifikacija koja ama bas nista ne govori o kvaliteti fotografije. Govori o kolicini svjetla koje optika moze poslati na senzor. Malo veci ili bolji senzor to lako kompenzira.

16 godina
HTC One M10 - rasprava

Ovo od sardaxa necu uopce komentirat, jer je smijurija nevidjenih razmjera.

U S7 i G5 temi se kaze nesto o minusima u odnosu na konkurenciju, sve prodje uredno.

Ovdje se nesto kaze u tom pravcu, odmah drvlje i kamenje.

Toliko djecijih komentara kao u ovoj temi, zaista nisam dugo procitao.

Umjesto da laprdate u prazno i pusete sebi u bradu, radije dajte konstruktivne komentare potkrijepljene dokazima.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Igor666 kaže...

iz godine u godinu iste rasprave :)

99% cu uzet 10-tku, ali moram se sloziti da po svim testovima i usporedbama koje sam vidio, 10-tka ima nesto manje bolje fotografije nego S7,G5.

s time da se htc dosta priblizio sa zadnjim update-om, i vjerojatno (nadam se) ce to jos dodatno poboljsati, barem je tako svake godine. najveca mi je zamjerka blur po rubovima slike, ali to se vec ponavlja iz godine u godinu..

oduvijek sam na HTC-u i trenutno za moj ukus ne vidim drugi mob koji bi kupio, ali neki ne gledate stvari realno, cak najzagrizeniji fanovi na xda forumu daju prednost S7, nije neka velika kao prijasnjih godina, ali je tu..

peace

Ma razumin te, ali opet ponavljam, po kojem kriteriju. Pa naveo sam što neki (veliki dio reviewera) navode kao prednost je kontrastinija slika, dok je na 10ki taj kontrast manje izražen, pa daje dojam isprane slike. HTCovi algoritmi za izoštravanje su blaži nego na S7 npr., no, da se ne ponavljam iz prethodnog posta. Stavim linkove valjda večeras ili ujutro.

zabranjeniples kaže...

Ovo od sardaxa necu uopce komentirat, jer je smijurija nevidjenih razmjera.

U S7 i G5 temi se kaze nesto o minusima u odnosu na konkurenciju, sve prodje uredno.

Ovdje se nesto kaze u tom pravcu, odmah drvlje i kamenje.

Toliko djecijih komentara kao u ovoj temi, zaista nisam dugo procitao.

Umjesto da laprdate u prazno i pusete sebi u bradu, radije dajte konstruktivne komentare potkrijepljene dokazima.

Ti ni osnove komunikacije na forumu ne znaš, tako, u redu je :) NHF. 

A koje si ti to "konstruktivne komentare potkreoljene dokazima" dao?? 

16 godina
HTC One M10 - rasprava

Svasta!

Pa imam osjecaj da ti sardax nisi niti procitao moje komentare, nego samo lupas TD, jer sam uvrijedio svetu kravu htc.

Imas nemali broj testova koji dokazuju moju tvrdnju, a dovoljno je samo u google ili youtube upisat htc 10 vs...

A vi se javljate s komentarima "testovi su nestrucni, htc je alpari i sl." i to bez ikakvih dokaza.

I jos uz to, ti se javis s komentarom da je ovo htc 10 tema i da bilo sta lose u vezo s tim nije dobrodoslo (govorim slikovito).

I onda mi kazes to sto si sad rekao.

Ja sam prvi rekao u S7 temi da je staklo katastrofalno rjesenje, iako taj mobitel sad drzim u ruci.

I nitko me nije poklopio, nego su se ljudi slozili s navedenim u temi.

Ajde lijepo napravi cokolino i uzivaj u famoznom uredjaju, kojeg si ocito rob, jer drugog objasnjenja nema.

Ili si toliko ponosan, da nisi u stanju priznat da si bio u krivu tijekom najavljivanja navedenog uredjaja.

Vec sam prije govorio, a sad je ovo potvrda, na tvoje komentare od ovog trenutka vise ne odgocaram, jer si apsolutno daleko od objektivnog korisnika.

Ti jednostavno ne vidis dalje od natpisa htc i amen.

Lijepo otvoris temu htc10 plusevi i komentiraj tu sta imas, ukoliko te izjave ovdje smetaju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

@zabranjeniples, previse to uzimas srcu, a nije vrijedno toga, forum zato sluzi za raspravu i sl. a to kaj @sardax ima htc 10 i favorizira ga, ne vidim neki problem, covjek voli htc, naravno dok je god u granicama konstruktivne rasprave, a svaki covjek ima pravo na svoje misljenje pa tako i kolega sardax bez obzira sto se ti s njim ne slazes po pitanju nekih stvari... Zato smo ovdje da razmjenimo misljenja, nedoumice i pomognemo jedan drugom s ciljem rijesavanja nekih stvari/pitanja..

Kao sto rekoh, kamera mozda nije vrhunska na desetki, al vjerujem da ce htc dat sve od sebe da ju dodatno poboljsa kroz buduce nadogradnje..

Dok dosegnu maksimum, ostslo ce bit samo hardverska prepreka za koju nema pomoci, osim cekanja htc11; sljedece godine se najavljuje drastican pomak u fotosegmentu, a to je povecanje senzora, naravno samsung ce bit medju prvima, a potom svi ostali...

Slazem se da su danasnje kamere sve tu negdje i ni jedna se ne izdvaja iz mase, a razlika je u nijansama, naravno stvar dodatno otezavaju tvorci softvera, koji ce sve napravit samo da fotka u ocima korisnika bude lijepsa, bez obzira sto je to sve "umjetno", zapravo, covjeku jos samo otezaju izbor kod kupnje uredjaja ako se gleda primarna stvar na smartfonima, a to je fotkanje:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 19:29 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ja bih se nadovezao i rekao da ne treba zaboraviti napredak između prošlogodišnjeg modela. HTC je po meni s desetkom napravio znatno veći skok ove godine od bilo kojeg konkurenta. M9 je u pogledu kamere bio lani najlošiji od flagshipova, pa onda pregrijavanje itd. Samsung i LG su ove godine napravili evoluciju (ako izuzmemo modularnost G5), a HTC je, ako smijem reći, napravio svojevrsnu revoluciju.

Ne slažem se s kolegom da Samsungovi i LG-jevi flagship modeli nemaju niti jednu prednost, naprotiv, imaju ih više nego nedostataka. Na primjer kamera na G5 je realno bolja nego kod HTC-a, kao i ekran kod S7. HTC-ov problem je sto ni u jednom segmentu nije najbolji. Kvaliteta izrade, neki će reci, ali niti S7 ne zaostaje nimalo. Razlika je jedino u preferenciji materijala.

Svaka čast HTC-u na 10 jer je pokazao da se može iščupati iz gabule u koju je zapeo radi M8 i M9. Ostaje vidjeti model za 2017, po meni će on imati priliku napraviti svojevrsnu prekretnicu za HTC. Po meni je M10 svojevrsni M7. Na HTC-u je da pokaže hoće li "M11" biti novi poluneuspjeh M8 ili će problemi HTC-a biti odsad nadalje iza njih.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
phoenix2003 kaže...

Otvor blende je specifikacija koja ama bas nista ne govori o kvaliteti fotografije. Govori o kolicini svjetla koje optika moze poslati na senzor. Malo veci ili bolji senzor to lako kompenzira.

Pazi, ovdje je, između ostalog, problem da ukoliko neki proizvođač nije preuzeo tehničko rješenje kakvo ima Samsung, po defaultu ne valja. Dakle, ako nije wide angle kao Samsung - ne valja; ako boja nema temperaturu  kao Samsung - nevalja; ako ne saturira dodatno boje kao Samsung - nevalja. Kod senzora koje smartphone-i imaju i jeste veoma bitno koliko svjetla dobiju na relativno mali senzor. O kvalitetu tih senzora ne treba posebno govoriti. Poznat je slučaj Toshiba senzora koji se ugrađivao u M9. Na papiru sve je izgledalo OK ali u praksi ni RAW nije mogao pomoći. Ovdje nitko nije rekao da Samsung ne valja ali ne mogu da odšutim na neargumentirane navode da je kamera u 10 smeće.

Što se tiče optike skuplje ne mora značiti bolje. Poznat je Canon-ov 50mm f1.8 koji razvaljuje, cijenom i kvalitetom fotografije posebno u uvjetima slabog svetla zatvorenih prostorija. Sve više sam ubijeđen da ovdje razliku čini dobaljač optike. Ako netko zna tko kome od proizvođača smatrphone-a dobalja optiku bio bih zahvalan.

16 godina
HTC One M10 - rasprava

Forum i sluzi da bi ljudi rekli sto im se svidja/ ne svidja, da bi rekli nesto o plusevima, a i minusima, pa i razlici pd konkurencije.

Na kraju krajeva, bolje da ima price, nego da tema zjapi prazna.

Nitko ne kaze da je 10-a los uredjaj, dapace, radi se o vrhunskom uredjaju 

Ali sto je previse, previse je.

Vise sam misljenja, da netko drugi previse ovo uzima srcu, nego ja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eo jedna domaća recka desetke koga zanima:)
http://mob.hr/htc-10-recenzija/
youtube.com/mislavbusic

6 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Eo jedna domaća recka desetke koga zanima:)
http://mob.hr/htc-10-recenzija/

Odlična recenzija, za deset. Odsad tebe zovemo M10, umjesto HTC-a :)))

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ovdje nitko ne pominje da je za G5 modularni audio dodatak, koji izjednačava audio kvalitetu sa HTC 10, košta 150$. Modulrani dodaci su i dodatno opterećenje jer je teško naći uređaj koji savršeno uklapa. Nitko ne pominje savršeni Sense o kojem Samsung može samo da sanja. Dizajn je stvar ukusa i osobno HTC 10 je ljepši od (meni) dosadnog Samsunga čiji se izgled nije promjenio od S3 (izuzev Edge serije). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava

Sense meni lično ima najbolju customizaciju

HTC 10 mi se sviđa pravo, konačno tip-top uređaj iz HTC-a, ali za moj džep preskup nažalost.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Bavljenje fotografijom 

Kad prijatelju koji se bavi fotografijom spomenem mobitel, čovjek mi zavari u facu.

Spominjat mobitel i bavljenje fotografijom je apsurd.

Zna se kakvi se uređaji koriste u te svrhe i ne želim uopće pričat u tom kontekstu.

Umjesto što toliko laprdaš, probaj pročitati nešto prije nego odgovoriš.

To što se bacvim fotografijom znači da svakodnevno gledam i obrađujem hrpu fotografija, ne da koristim mobitel kao fotoaparat. Pitaj svog prijatelja koji od ova tri radi najbolje fotografije, pa vidi šta će ti reći.

I kad kažem da su i S7 i G5 i HTC 10 jednako loši, to znači upravo to... svi su jednako loši, jer ne rade dobre slike.

I debilno je voditi raspravu koji radi bolje fotografije, jer je to kao da se uspoređuje koji je auto brži... Fićo ili peglica...

Još jednom u kratkim crtama...

-internet testovi su DEBILNI... ako vam je bitno koji radi bolje slike... pogledajte slike u recenzijama, nemojte čitati tekst.

-ako su vam jako bitne fotografije koje radite sa mobitelom... Instalirajte Lightroom

-ako kupujete mobitel radi bolje kamere, razočarati će te se sa bilo kojim od ova tri

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 10:57 (Rimtu).
16 godina
Rimtu kaže...

Da si ti čitao kako spada moje komentare, ne bi napisao ono što si napisao.

A da si shvatio poantu mog posljednje komentara upučenog tebi, ne bi se sad opet nadovezao s potpuno nebitnim komentarom.

Da završimo ovu raspravu, jer kao što rekoh, vas 2-3 nikad nečete shvatit priču, jer je ne želite shvatit.

HTC 10 je vrhunski uređaj i sigurno da ima što ponudit baš kao i S7.

13 godina
HTC One M10 - rasprava

Meni samo nije jasno zašto bi u temi pisali samo ljudi koji imaju i vole 10tku. Eto ja imam G5, i drage volje bih ga zamjenio za 10tku. Također bih ju prije uzeo nego ponovno S7, ali ne znači da ju ne mogu kritizirati na nekim poljima :/

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Meni samo nije jasno zašto bi u temi pisali samo ljudi koji imaju i vole 10tku. Eto ja imam G5, i drage volje bih ga zamjenio za 10tku. Također bih ju prije uzeo nego ponovno S7, ali ne znači da ju ne mogu kritizirati na nekim poljima :/

Ma tema je postala teški cirkus.

Ako se vratiš na početak rasprave, vidjet češ da nigdje nije spomenut HTC 10 u kontekstu lošeg uređaja.

Pola ekipe uopće ne čita šta se piše, nego instiktivno ulazi sa obrambenim gardom za htc.

Cijela moja priča se vrti oko onih famoznih najava pojedinaca, o vrhunskoj kameri i iskoraku po tom pitanju.
Na kraju je cijela priča ispala nešto lošija nego na S7 i G5, za što postoji nemali broj dokaza.

I unatoč svemu tome, i dalje se javljaju kojekakvi tipovi, koji su umislili da je ova tema posvečena njima, a ne raspravi o mobilnom uređaju.

A padobranca sa bavljenjem fotografijom neču niti spominjat, jer je ta tema sasvim nebitna za mobitele i za cijelu moju priču.

14 godina
neaktivan
sardax kaže...

Dajte ljudi, nemojte bezveze se raspravljat. 

Ovo je tema o HTC 10 i naravno da će ljubitelji HTC-a ili samo 10ke više pisat o pozitivnim stvarima, ali isto tako neće ići (ja barem) na teme o S7 ili G5 i tamo pisat što mi ne valja na tim telefonima. 

G5 je nekome odličan telefon, a ja samo pitam po čemu? U usporedbi sa 10kom, nema mi ni jedne osnove po kojoj je bolji. To ovdje mogu napisat, ali sigurno neću ići trollat na G5 temu. Pratim je, zanima me, ali od kada sam G5 uzeo u ruke, apsolutno me taj telefon ne zanima. 

S7 isto tako, o S7E necu govoriti jer mi je to prevelik telefon, a sami EDGE koncept nema nikakvu svrhu. 

Kad otvorite teme od S6 gdje ga Dx0mark proglašava najboljom kamerom prošle godine, to je bilo jedino relevantno, jer je M9 bio "na začelju", što je opravdano bilo, pogotovo na račun prvog SW-a, dok je sve ispeglano već sa 2.10 updateom, osim onoga što SW ne može updateat, a to je OIS i rezultati koje ima u uvjetima slabog osvjetljenja. 

Sada kada je taj isti site stavio HTC 10 uz bok S7, e sada je to nevažno. 

Kamera na HTC 10 je odlična i sigurno bok uz bok sa G5/S7. E sada, nekome veći kontrast koji daje konkurencija izgleda bolje, a znamo mane, na 10ki slike izgledaju malo blaže i ispranije, ali sa više detalja, na noćnim slikama iz večine usporedbi, nebo na S7/G5 izgleda kao da je 18h, a ne recimo 21h, dok je tu kod 10ke puno vjerniji prikaz. Isto tako, prikaz bijele boje, zasićenost su točnije na 10ki nego na ostala dva uređaja, što nikako nije činjenica da je neka od tih kamera lošija ili bolja od ostalih. Sve su to vrhunski senzori i SW obrada, samo svaki proizvođač ima svoje prioritete. 

Uzmite 10ku u ruke, pa uspoređujte ekrane, a za bateriju sam ja svoje iskustvo već napisao. Ekran kod G5 se ne može mjeriti sa 10kom, dok se 10ka i S7 bez problema mogu mjeriti. Staviti ću i linkove kada uhvatim vrimena. 

Baterija lošija? Od čega? Od S7 nije, od S7E je, ali je i manja znatno. G5 tu ispada iz kombinacije. 

Koji to model i od kojeg proizvođača ima bolji zvuk od 10ke? 

Što se tiće Dx0mark - tko da više love ima bolje rezultate...najbolji primjer ti je Sony Z5 koji ima i dalje problem blue efekta..., a noćne fotografije u 90% slučajeva ispadnu loše.

Slično ti je s Antutu - do S6 je još to bilo točno.,a poslje updatea Antutu brojke su otišle u nebesa. HTC M10 je dobivao 138.000 bodova a kod Mislava s mob.hr 104.000. Tko je tu lud!!

HTC se s M10 popravio u polju slikanja...i mislim da se neka velika razlika u dnevnim uvijetima naspram konkurencije neće primjetit...a u noćnim - zavisi tko što voli.

Po meni S6 ima odlične slike u nočnim uvijetima i ako M10 daje iste ili bolje rezultate od S6 onda se ne može pogriješit s M10.

Uspoređivat Amoled s ostalim tipovima ekrana nema smisla...ipak je amoled po svim recenzijama klasa za sebe.

zabranjeniples kaže...

Svasta!

Pa imam osjecaj da ti sardax nisi niti procitao moje komentare, nego samo lupas TD, jer sam uvrijedio svetu kravu htc.

Imas nemali broj testova koji dokazuju moju tvrdnju, a dovoljno je samo u google ili youtube upisat htc 10 vs...

A vi se javljate s komentarima "testovi su nestrucni, htc je alpari i sl." i to bez ikakvih dokaza.

I jos uz to, ti se javis s komentarom da je ovo htc 10 tema i da bilo sta lose u vezo s tim nije dobrodoslo (govorim slikovito).

I onda mi kazes to sto si sad rekao.

Ja sam prvi rekao u S7 temi da je staklo katastrofalno rjesenje, iako taj mobitel sad drzim u ruci.

I nitko me nije poklopio, nego su se ljudi slozili s navedenim u temi.

Ajde lijepo napravi cokolino i uzivaj u famoznom uredjaju, kojeg si ocito rob, jer drugog objasnjenja nema.

Ili si toliko ponosan, da nisi u stanju priznat da si bio u krivu tijekom najavljivanja navedenog uredjaja.

Vec sam prije govorio, a sad je ovo potvrda, na tvoje komentare od ovog trenutka vise ne odgocaram, jer si apsolutno daleko od objektivnog korisnika.

Ti jednostavno ne vidis dalje od natpisa htc i amen.

Lijepo otvoris temu htc10 plusevi i komentiraj tu sta imas, ukoliko te izjave ovdje smetaju 

Sardax je stara HTC-ova škola tako da se oko toga nervirat nema smisla. Barem smo ja i on od teme M8-M9 bili u 100 debata.,a od njega sam dobio TD više nego bilo tko 

Kolega pošto je ovo forum logično da svi ne možemo imat isto mišljenje...

zvonac kaže...

@zabranjeniples, previse to uzimas srcu, a nije vrijedno toga, forum zato sluzi za raspravu i sl. a to kaj @sardax ima htc 10 i favorizira ga, ne vidim neki problem, covjek voli htc, naravno dok je god u granicama konstruktivne rasprave, a svaki covjek ima pravo na svoje misljenje pa tako i kolega sardax bez obzira sto se ti s njim ne slazes po pitanju nekih stvari... Zato smo ovdje da razmjenimo misljenja, nedoumice i pomognemo jedan drugom s ciljem rijesavanja nekih stvari/pitanja..

Kao sto rekoh, kamera mozda nije vrhunska na desetki, al vjerujem da ce htc dat sve od sebe da ju dodatno poboljsa kroz buduce nadogradnje..

Dok dosegnu maksimum, ostslo ce bit samo hardverska prepreka za koju nema pomoci, osim cekanja htc11; sljedece godine se najavljuje drastican pomak u fotosegmentu, a to je povecanje senzora, naravno samsung ce bit medju prvima, a potom svi ostali...

Slazem se da su danasnje kamere sve tu negdje i ni jedna se ne izdvaja iz mase, a razlika je u nijansama, naravno stvar dodatno otezavaju tvorci softvera, koji ce sve napravit samo da fotka u ocima korisnika bude lijepsa, bez obzira sto je to sve "umjetno", zapravo, covjeku jos samo otezaju izbor kod kupnje uredjaja ako se gleda primarna stvar na smartfonima, a to je fotkanje:)

Znaći imao sam pun k... mobitela i slobodno mogu reći da nikad ni jedan nadogradnja nije poboljšala kameru a da to korisnik primjeti.

Kakav je software kamere priliko izbacivanja moba na tržište., u 95% slučajeva takav ostane. 

To su male sitnice koji oni uspiju popravit s budučim nadogradnjama., ja ih na ni jednom mobu koji sam imao nisam primjetio.

I dalje mislim da je kamera na M10 u vrhu s ostalima...

16 godina
HTC One M10 - rasprava

Vi ste totalno poludili :) Naravno da se smije kritizirat, pa ja sam ga prvi kritizirao. No jedno je trollat, a drugo kritizirat. Većina ovdje nekih kao da su od jučer prvi put na forumima. 

Na niti jednom ozbiljnom forumu na svijetu trollanje nije dozvoljeno, no ovdje od admina i onako nema nikakve koristi :)

Meni je drago da mobiteli danas imaju kamere koje su na razini ako ništa starijih "idiota" i to je meni dovoljno. Kameru koristim manje od 0.5% vremena, ako ne i još manje, kao i svi vi. Važna je, ali sigurno nije u prvih 5 stvari koje su mi na telefonu važnije. 

Govoriti da je kamera na 10ki loša je glupost. Ona u poljima je bolja od konkurencije, a u poljima lošija. Sve u svemu, sve su to danas vrhunske kamere. 

Ja osobno slikajem ljude, prijatelje, ženu, malog, ... Kada putujem i slikajem, sigurno ne slikajem znamenitosti ili landscapeove ako na toj slici ili nisam ja ili netko od ljudi. Pa mislim, slikat npr. rimski koloseum sa mobitelom??? Pa radje ću downloadat vrhunsku sliku ako hoću. Ali, ako ću slikat sebe ili nekoga ispred koloseuma, onda je to druga stvar i tu sliku poslije razvit u normalnim dimenzijama. 4MP su više nego dovoljna za sve. Ja bih radje da imamo veće senzore (kao M7), OIS, laser focus ili samsungs 2xPDAF, a ne 10-20 MPx sa tinjusnim senzorom koji je neupotrebljiv u lošem svjetlu, a pogotovo ako se ljudi muvaju :) 

Ono što je na telefonu meni važno, a tu smatram da HTC po meni najviše nudi, to je ergonomija (S6E sam mijenjao radi samo dvi stvari, TW i ergonomije koju nema za M9), sučelje i SW te kvaliteta zvuka i ekran. To su meni 4 važna ili najvažnija područja. Upravo radi toga recimo Sony Z nisam niti razmišljao za uzet, ma niti na test. 

Da barem HTC oće izbacit 10ku MINI, veličina kućišta kao kod M7, a ekran koliki god hoće ugurat u to i bateriju. QC3 je vrunska stvar, a s druge strane, punjač imam svugdi, tako i 30% manja baterija mi nikakav problem nije. QHD je (ako nećeš koristiti VR, a i to je malo) je nepotreban, fHD je i više nego dovoljan, a na 4.7" može i manje :). 

Važna mi je kvaliteta izrade i durabilnost, jer stavljanje maski/glass protectora ... To mi je neprihvatljivo i ne vidim svrhu. 

IP68 je odlična stvar, ali na mobitelu apsolutno nepotrebna. Ne idem se tuširat s njim, niti u more, a ni 10 godina stari mobiteli neće crknit ako ih se malo prolije. Ako će mi sa broda ispast u more, nikakav IP68 ga neće spasit :)

I da se vratim na ono u šta se danas večina recenzija pretvorila, to su usporedba kamera i da nikada u idealnim ili identičnim uvjetima, tako su i rezultati subjektivni. Kvalitetu određuje fotografija, a ne kako izgleda u usporedbi s nekom drugom fotografijom. Pa nije mi za M9 u noćnim uvjetima trebala slika sa S6 ili G4 da znam da je za mene loša?! 

Uz gore navedeno, a počevši od Legenda i Desira, HTC meni uvijek nudi nešto drugačije od ostalih i ne boje se probat, pa makar ih to koštalo. U zadnjih 6-7 godina, ako nisam na HTC-u, onda odo na iPhone :) Dok HTC uspiva me zadržat, tu sam. 

I ponavljam, trollanje je jedno, a diskusija u temi drugo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Rimtu kaže...

Da si ti čitao kako spada moje komentare, ne bi napisao ono što si napisao.

A da si shvatio poantu mog posljednje komentara upučenog tebi, ne bi se sad opet nadovezao s potpuno nebitnim komentarom.

Da završimo ovu raspravu, jer kao što rekoh, vas 2-3 nikad nečete shvatit priču, jer je ne želite shvatit.

HTC 10 je vrhunski uređaj i sigurno da ima što ponudit baš kao i S7.

Pročitao sam tvoje komentare, pročitaj malo pažljivije i ti moje.

Pitaj svog prijatelja fotografa koje od ova tri radi najbolje fotografije.

I reci mi gdje sam ja napisao da je HTC bolji od S7?

Tvrdim isto što i ti, da su sva tri močni uređaji.

Ali na tvoj komentar:

zabranjeniples kaže...

Nitko ne prica o bojama i sl., niti sam sta rekao o ljepoti.

Ako su tebi slike jednako kvalitetne, meni je drago.

Ali meni su slike na G5 i S7 bogatije i detaljnije od onih na Htc10.

Tvrdim da si u krivu, jer su razlike između ova tri mobitela u segmentu fotografije minimalne... i svaki je bolji u nekom segmentu... globalno su isti q...

komentar bogatije i detaljnije ... šta reći... Ja o tehničkim karakteristikama, ti o feelingu... Daljnja rasprava nema smisla.

Da ti stavim tri fotografije S7, HTC10, G5... nema šanse da kažeš koja je koja

14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

A evo i video recke, ako nekog zanima. Malo je zvuk lošiji, al nema pomoći dok ne nađem novog sponzora :/

youtube.com/mislavbusic

4 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 22:04 (Dante05).

2 0 hvala 0
12 godina

Evo ja imam S7E i moram priznati da u ovom blind testu HTC 10 ne izgleda nista bitno losije, a na nekim fotkama i bolje od ostalih.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice