HTC Evo 3D

poruka: 1.617
|
čitano: 420.635
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HTC Evo 3D
DangerouS kaže...

Vidim da gotovo 90% korisnika kuka zbog jako slabe baterije. To je jedna od stvari zbog koje želim otići s alcatela. Naime, slušanje muzike prilikom odlaska na posao (1h) i kad idem doma (2h) već istroši bateriju više nego pola. 

Također, ako malo i surfam, recimo samo po fejsu i to onom m.face dakle ne aplikaciji koja otvara slike u većoj rezi, baterija krepa u roku pola dana.

Da li je takav slučaj sa EVO-om? Jel poboljšava vijek baterije 4.0 Android? Muči me i 5mpx kamera, očekivao sam 8mpx, da li je kvaliteta slike zadovoljavajuća?

Da, baterija je losija od prosjeka. I ovisi o nacinu koristenja koliko se izdrzati.

Muzika na slusalice ili zvucnik?

Ali ipak, meni izdrzi skoro uvijek 24 sata (punim svaku noc, koliko god jos ostalo).

A koristim GPS, surfam, slikam, cijelo vrijeme upaljen GPS, bluetooth, WiFi, sink. e-maila (dva accounta) svakih 15 minuta.

Mislim da sam u zadnjih 2-3 tjedna samo dva puta osta bez baterije: 1- kad sam trcao i imao ga na onoj trakci na ruci + slusamo sam muziku na slusalice. Negdje oko 2 sata.

2- okacio sam ga na drzac na staklu na autu i oprenuo prema van i isprobavao sam snimanje :) Oko 1 sat i nesto + obicno koristenje, bio je prazan prije veceri.

EDIT: Ste se tice kamere, ja koristim SLR i napredni kompakt, pa mi ovo ne izgleda bas bajno :)

Pogledaj opise na netu, skoro uvijek su primjeri fotografija.

Ajze kaže...

Noob sam, čitam ove tutoriale za rootanje i stvarno pola tih riječi neznam što znaći. Nije u pitanju engleski jezik nego to flashanje, s-on,s-off pitaj boga što je to i što znaći. Jeli netko ima tutorial za početnika?

Imas sluzbeni ICS (Ice Cream Sandwitch - Android 4.0)?

Ako imas, ondati pomaze samo ovaj link koji se pojavio prije koju poruku na forumu.

A ako ga jos nisi snimio, onda imas srece:

LINK

Ili ako imas ICS mozes procitati, bar da polovis konce.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 23:04 (CyberDemonVZ).
14 godina
DangerouS kaže...

Trenutno imam Alcatela OT990. Low-end smartphone, danas bi trebao ići po EVO 3D. 

Vidim da gotovo 90% korisnika kuka zbog jako slabe baterije. To je jedna od stvari zbog koje želim otići s alcatela. Naime, slušanje muzike prilikom odlaska na posao (1h) i kad idem doma (2h) već istroši bateriju više nego pola. 

Također, ako malo i surfam, recimo samo po fejsu i to onom m.face dakle ne aplikaciji koja otvara slike u većoj rezi, baterija krepa u roku pola dana.

Da li je takav slučaj sa EVO-om? Jel poboljšava vijek baterije 4.0 Android? Muči me i 5mpx kamera, očekivao sam 8mpx, da li je kvaliteta slike zadovoljavajuća?

Baterija na Evu izdrži cijeli dan(meni je jednako bio Gb ili Ics),nikada mi nije crkla na pola dana a dosta sam ga koristio.Uvjet je da je ekran na 25 do 50 posto osvjetljenja.Kakera solidna ali ništa više.Meni se najviše sviđa:ne gasi se sam od sebe,ne zapinje u radu,ne blesira se kod korištenja po ekranu...ove sve probleme je imao npr.Htc Hd2
13 godina
odjavljen
mislis hd2 kao windows telefon ili kao android. ako mislis kao windows telefon nisam bas siguran da je hd2 imao problema niti sa baterijom niti sa ekranom niti sa tim nekim blesiranjem. normalno je da blesira na androidu.
14 godina
neaktivan
HTC Evo 3D

Zdravko i Cyber, hvala na odgovorima. Zamjenio sam mob jučer, zasada sam vrlo zadovoljan. Danas sa 100% sam krenuo u radni dan, slušao muziku dosada 1h i prčkao po netu mozda kojih 10min i ostalo je 86%. Prošla su trenutno 3h otkad je skinut s punjača. Ne korisim ni mrežu ni live wallpaper, niti wi-fi. Svjetlina na minimumu, zasada sam malo sumnjičav jer sam ga malo koristio,a već je na 86%, ipak baterija ima 1700mAh što je relativno dosta.

Sve sam programe pogasio i trenutno je na njemu Android 4.0.3. 

1 0 hvala 0
14 godina
DangerouS kaže...

Zdravko i Cyber, hvala na odgovorima. Zamjenio sam mob jučer, zasada sam vrlo zadovoljan. Danas sa 100% sam krenuo u radni dan, slušao muziku dosada 1h i prčkao po netu mozda kojih 10min i ostalo je 86%. Prošla su trenutno 3h otkad je skinut s punjača. Ne korisim ni mrežu ni live wallpaper, niti wi-fi. Svjetlina na minimumu, zasada sam malo sumnjičav jer sam ga malo koristio,a već je na 86%, ipak baterija ima 1700mAh što je relativno dosta.

Sve sam programe pogasio i trenutno je na njemu Android 4.0.3. 

Javi kako ce ti drzati.

Pozdrav!

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
14 godina
Robilad kaže...
mislis hd2 kao windows telefon ili kao android. ako mislis kao windows telefon nisam bas siguran da je hd2 imao problema niti sa baterijom niti sa ekranom niti sa tim nekim blesiranjem. normalno je da blesira na androidu.

hd2 nije imao problema sa baterijom,ali se znao ugasiti bez razloga,totalno zablokirati u radu...na WM,a za android na njemu neznam.
13 godina
neaktivan

Kako sakriti neku aplikaciju? Da je nema pod Aplikacije i na listi programa?

14 godina
neaktivan
HTC Evo 3D

Eto jučer oko 18:00h je bio na oko 20%

S tim da sam od 16 do 17h malo slikao i uključio svjetlinu do kraja i prčkao po njemu, malo i igru zaigrao. 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stavi neki custom rom i kernel pa ćeš viditi da može i bolje it toga ;)

Je li itko probao ijedan od ovih JB romova s xda? Sljedeće verzije bi mogle biti čak i za svakodnevnu uporabu
14 godina
neaktivan

Ma ne bih se s tim zezao pošto vidim da su dosta nestabilni ROM-ovi.

17 godina
neaktivan
Zato se čeka sljedeća verzija u kojoj će probat ispravit sve važnije bugove, a dotad cool ics v14a :D
13 godina
neaktivan

Pitanje!

Kad se učini root, jeli moguče tada brisati default programe koji se nemogu brisati? Jer meni netreba:

kalendar

kalkulator

friend stream

dionicee

vrijeme

itd itd itd

13 godina
odjavljen
HTC Evo 3D

Mozes..imas raznih root uninstaler programa. Najbolji ti je TitaniumBackup

2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

ok, hvala :)

17 godina
neaktivan
Imas i jednostavnijih od titaniuma... Ps. Pazi šta brises jer su neke aplikacije možda važne za rad i stabilnost drugih aplikacija, pa uradi backup prije deinstalacija.
13 godina
odjavljen
HTC Evo 3D

Upravo isprobao dual boot preko aplikacije BootManager i radi perfektno. Znaci imam glavni rom koji mi je stock ICS sens 3.6 i sekundarni rom mi je Viper 3D Sense 4.1 ukoliko ste zainteresirani ovdje je link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1803744   

( potreban je root i s-off )

1 0 hvala 3
15 godina

moze pomoc...evo 3d mi ima slobdno samo 140-150mb ram..i kad koristim task killer il neki drugi bude samo 200ram

13 godina
odjavljen
serlok kaže...

moze pomoc...evo 3d mi ima slobdno samo 140-150mb ram..i kad koristim task killer il neki drugi bude samo 200ram

Probaj sa ovim programom..https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootuninstaller.rambooster&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5yb290dW5pbnN0YWxsZXIucmFtYm9vc3RlciJd 

pa onda javi koliko ti ostane.. 

15 godina
Robilad kaže...
serlok kaže...

Probaj sa ovim programom..https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootuninstaller.rambooster&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5yb290dW5pbnN0YWxsZXIucmFtYm9vc3RlciJd 

pa onda javi koliko ti ostane.. 

izbriso sam utorrent..mozda je do tog bilo ..350sam imo onda..i s tim ram booster..imam 420 sad :) thx

13 godina
neaktivan

Počnem skidati film, prekinem ga u BitTorrentu. U galeriji imam 2 klipa skinuta sa jubita u folderu Svi Videozapisi, i nakon nekoliko odem u galeriju vidim 2 foldera:

Svi Videozapisi

Total Recall

u Svi Videozapisi vidim ta 2 klipa što sam imao, odem u folder Total Recall i vidim 1 od tih klipova u tome folderu -.- Znaći 2 ista klipa u 2 foldera...

Onda idem prebaciti preko Wondershare Mobilego klip stane na 1-2%, izvučem sd karticu ili resetiram mob onda počne prebacivati...

Klip koji sam izbrisao prije 4-5 dana pojavi se u galeriji pod upitnikom što znači da ga nemogu gledati samo thumbnail od videa sa uskličnikom.

ima li pomoci?

17 godina
HTC Evo 3D

stavio sam miui, zasad sve ok osim sto ne mogu staviti zadnji kernel od coolexe. ima ko iskustva sa stavljanjem custom kernela na miui? verzija je zadnja bez problema s temama,2.10.26

http://www.last.fm/user/jolly_bravo
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 10:43 (jollyb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC Evo 3D

Malo je zeznuto stavljanje kernela na miui rom. Točnije, prvo stavljanje nakon instalacije roma (na defaultni kernel).

Treba koristiti Flash Image GUI aplikaciju. No, i tu postoji caka. Zadnji coolex kerneli dolaze sa aroma instalacijom te na taj način navedeni program ne može instalirati kernel.

Zato ja prvo pomoću te aplikacije flasham neki stariji coolex kernel (ili neki drugi koji nema aroma instalaciju, npr. yoda kernel). Kada sve prođe ok, tada u recovery prolazi svaka buduća instalacija bilo kojeg kompatibilnog kernela.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 10:42 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
bugi.kc kaže...

Malo je zeznuto stavljanje kernela na miui rom. Točnije, prvo stavljanje nakon instalacije roma (na defaultni kernel).

Treba koristiti Flash Image GUI aplikaciju. No, i tu postoji caka. Zadnji coolex kerneli dolaze sa aroma instalacijom te na taj način navedeni program ne može instalirati kernel.

Zato ja prvo pomoću te aplikacije flasham neki stariji coolex kernel (ili neki drugi koji nema aroma instalaciju, npr. yoda kernel). Kada sve prođe ok, tada u recovery prolazi svaka buduća instalacija bilo kojeg kompatibilnog kernela.

tocno tako sam i ja mislio, zadnja verzija coolexe roma bez atoma je  cca 3.8? javim rezultate...

17 godina
HTC Evo 3D

A da, tako nekako...zadnjih 2-3 verzije su aroma mislim..

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

coolexe v3.8, ni 3.6 nije uspio, ali sam uspio sa zadnjom verzijom yoda kernela, zapravo sam ga i ostavio, čini mi se sasvim ok. i baterija uz moje korištenje ne pada toliko brzo koliko je na coolexe romu i coolexe kernelu koji sam čak i underclockao sa 1.5 na 1.3 ili 1.2. a ni temperatura nije došla ni blizu do 35 C stupnjeva, crti se većinom par stupnjeva ispod 30 C

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 13:27 (jollyb).
13 godina
odjavljen
evo upravo sam nasao nacin vracanja na tvornicko stanje.

imao sam ovako:
updatani mob na ics sve officijalno..napravio unlock bootloadeta sa htcdev stranice..napravio wire trick da bi dosao do S-OFFa te je izgledalo ovako:

*** JuopunutBear***
hboot: 1.53.7777. S-OFF
official ics

nakon procedure koje sam uradio da bi vratio sve na tvornicki izgleda ovako:

***LOCKED***
hboot: 1.53.0007. S-ON
official ics

(bez obzira dali ste radili unlock preko htcdev stranice mozete vratiti na locked i sve kao tvornicki )

ako nekom bude potrebno neka mi se javi procedura nije teska.. ovo ne postoji na xda ali planiram tutorial napravit pa cu staviti link ovdje.
14 godina
neaktivan
HTC Evo 3D

Dal je to samo za taj hboot ili?

AMD-ATI

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mirza64 kaže...

Trebalo bi radit za sve verzije hboot-a, Najvaznije je da je S-OFF.  

16 godina
Robilad kaže...
mirza64 kaže...

Trebalo bi radit za sve verzije hboot-a, Najvaznije je da je S-OFF.  

odlično,obavezno napiši tutorial ak možeš,dobro če nam doči ak bude trebalo vračati na stock stanje.

14 godina
neaktivan
HTC Evo 3D

Ajd stavi turtorial tu da probamo{#}

AMD-ATI

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice