Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 451.055
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
RobotTitan kaže...
anonymous_Zg kaže...

planiram uzet ovaj mob al se dvoumim izmedu z3 i g3
znima me kako snima jer namjeravam dosta snimat s mobom i kad ga stavim pod vodu a imam foliju na ekranu jel se dolijepi? :D 

Nisam siguran da ovaj žuti dio razumijem.

recimo da stavim zastitnu foliju na ekran, dali bi se ona odlijepila kad bi stavio mob pod vodu ahah :D

12 godina
Dario7 kaže...

evo par mojih dojmova.. (prije Z3 imao Z1,M8,G3 i S5)

baterija jako dobra, do sad jedna od najboljih ako ne i najbolja , baterija traje 2 dana bez problema sa svim upaljenim

dizajn - stvarno dobar,jako lijepo leži u ruci (imao sam Z1 i nije mi lijepo ležao u ruci) , rubovi lijepo zaobljeni i sa jednom rukom ga možeš koristit bez problema , poklopci su super napravljeni

display - zadnji sam imao S5 pa je malo čudniji , nisu boje tako "OBOJANE" ;)

zvučnici - nisu kao na M8 ali su zadovoljavajući, ne slušam muziku preko moba (koristim sluške) tako da mi je to ne važno.

kamera - stvarno dobra, nemam zamjerki niti po noći niti po danu

mobitel radi besprijekorno čisto i brzo.

jednom riječu mob mi je BRUTALAA!!

i mislim da ću malo duže ostati na ovom uređaju!

pozz

Sve u svemu, jednom riječju, bolji od M8, G3 i S5?

14 godina
odjavljen

Od G3 i S5 je puno bolji (od S5 pogotovo), ali od M8 nije, tu su negdje, ovisi o kojem se aspektu radi. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 6 hvala 0
17 godina
Deawood kaže...

Od G3 i S5 je puno bolji (od S5 pogotovo), ali od M8 nije, tu su negdje, ovisi o kojem se aspektu radi. 

Softverski su isti, zvucnici su bolji na M8...

Baterija je daleko bolja na Z3, fotic na Z3 je odlican, pogotovo low light...

Generalno gledajuci, tu su negdje, i  jedan i drugi... Sve ostalo je stvar osobnog odabira (a znamo da se o ukusima ne raspravlja)..

12 godina
Deawood kaže...

Da, M8 ima nešto bolje vanjske zvučnike ali bitno lošiju kameru. Dizajn je stvar ukusa a kvaliteta izrade i M8 je odlična.

12 godina
Od G3 i S5 je bolji.. Malo manje bolji od M8 ;)
17 godina
odjavljen
Deawood kaže...

M8 ima bolji zvuk, finije izgleda i ima mrvicu bolji softver, ali ni Z3 ne trza i nema lag. Od svih flagshipa koje sam probao ove godine, Z3 bih kupio kao prvi izbor, zatim M8 i onda G3 (S5 je LOL). Praktički jedini problem Z2 su mi bili oštri rubovi... No, ako je istina da G3 više ne trza/laga, onda bi i on bio u izboru prije M8 zbog težine M8 koja mi ne odgovara baš i većeg ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 17:29 (Tonči).
14 godina
odjavljen

Teško je to reći, ja bih osobno uvijek prije uzimao Z3, iako sad imam M8. Koji je, odličan. Radi savršeno, baterija je solidna (vidi dolje sliku), kamera je okej (za moje potrebe, iako nebi škodilo da su stavili bolji senzor), ekran je fantastičan, zvučnici su jako dobri (za mobitel), jako dobar/glasan (3.5) output. Sve u svemu ja sam zadovoljan.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 17:40 (Deawood).

1 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Teško je to reći, ja bih osobno uvijek prije uzimao Z3, iako sad imam M8. Koji je, odličan. Radi savršeno, baterija je solidna (vidi dolje sliku), kamera je okej (za moje potrebe, iako nebi škodilo da su stavili bolji senzor), ekran je fantastičan, zvučnici su jako dobri (za mobitel), jako dobar/glasan (3.5) output. Sve u svemu ja sam zadovoljan.

Nakon svega što si nabrojao nije mi jasno zašto onda daješ prednost Z3?

12 godina
Dario7 kaže...

baterija jako dobra, do sad jedna od najboljih ako ne i najbolja , baterija traje 2 dana bez problema sa svim upaljenim

dizajn - stvarno dobar,jako lijepo leži u ruci (imao sam Z1 i nije mi lijepo ležao u ruci) , rubovi lijepo zaobljeni i sa jednom rukom ga možeš koristit bez problema , poklopci su super napravljeni

zvučnici - nisu kao na M8 ali su zadovoljavajući, ne slušam muziku preko moba (koristim sluške) tako da mi je to ne važno.

pozz

S obzirom da si imao sve te mobitele kako stoji stvar sa kvalitetom razgovora odnosno zvuka u slušalici. Z3 ima bitno kvalitetniji zvuk u slušalici od mog prethodnog mobitela Xperia P. Kakav je u usporedbi sa M8, G3 i S5? Ili nema nikakve razlike s obzirom da su to sve super mobiteli?

17 godina
odjavljen

Odakle je shot?

Z2 je meni bio zbog težine i rubova odbojan, iako je imao superiornu bateriju. M8 je težak i manjeg ekrana, a G3 je imao lag. Z3 je popravio ovo prvo, HTC još nije izdao nasljednika M8, a G3 ne znam jel' bolji s novim softverom.

Što se zvuka slušalice tiče (ne-speaker) i Z2 i M8 i G3 su odlični, ali je zato speaker M8 očekivano "avion", iako, Z2 je imao prilično dobar zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 18:06 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...
Deawood kaže...

Nakon svega što si nabrojao nije mi jasno zašto onda daješ prednost Z3?

Zato jer mi više paše dizajn softvera na Z3, bolja baterija i ono meni najbitnije sam dizajn mobitela. Iako imam M8 ponekad uzmem Z u ruke i malo se igram s njim jer mi je to zakon mobitel.

12 godina
RobotTitan kaže...
Dario7 kaže...

pozz

S obzirom da si imao sve te mobitele kako stoji stvar sa kvalitetom razgovora odnosno zvuka u slušalici. Z3 ima bitno kvalitetniji zvuk u slušalici od mog prethodnog mobitela Xperia P. Kakav je u usporedbi sa M8, G3 i S5? Ili nema nikakve razlike s obzirom da su to sve super mobiteli?

Po meni nema tu nekakve razlike, bar ja nisam primijetio. 

17 godina

Isti senzor kao i u z3, a znacajno bolje fotke spram z3..

http://www.androidheadlines.com/2014/10/meizu-mx4-camera-samples-impressions.html

Nadam se da bu sredili softver za kameru na z3, posto je fotic pun potencijala za napredovanje ka boljim fotkama..

Ekipa se na xda dost zali na fotic, posto nije u rangu ostalih.. To govorim ak se ide u detalje tj vrsit analiza fotki...

Al vjerujem da ce to bit ispravljeno nadolazecim updateom..

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 21:37 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Impresivne fotke sa Meizu telefonceka

Svi fotografi koje znam (par njih) su rekli da su kamere na Z serije (ne ukljucujuci prvi Z) najsposobnije i najbolje all around na trzistu (iza Lumie 1020), takvo iskustvo i ja imam i nemam pojma koji je k sto se svi zale na nju

2 2 hvala 0
17 godina

Ne znam, al ne strahujem od toga, sony ce to rijesit, kob je jos novi na trzistu, mada zanimljivo, cini mi se da i ostsli proizvodaci koriste sonyev senzor, pa daje bolje fotke neg sam sony, valda ovi u sonyu nikak sredit softver kako spada..

Nisam se bavio analizama fotki od Z3, al evidentno je da se ekipa zali na to..

Ipak je veliki senzor, znaci hardverski tj opticki tu nema greske i to bi moralo davat odlicne rezultate, al ocito ga softver koci..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa i daje odlicne rezultate, jedino Xperia Z daje lose.. to sto gsmarena tocnije gsmsamsug pise gluparije to je drugo, jedina mana je zasad bila slab blic, neznam kakav je na Z3

0 2 hvala 0
12 godina

Fotić kod Z3 nije loš, naprotiv, međutim tamno crvenu boju pretvara u crvenu a crvenu u svjetlo crvenu. To sam primjetio. Čak moja Xperia P daje vjernije boje. A najbolji fotić koji sam imao na mobitelima do sada je od Nokie N95 8GB sa Zeiss-ovom optikom. Ali isto tako se nadam da će softverski Sony riješiti te probleme i da će fotić kod Z3 biti vrhunski jer za to ima potencijala. Dakle nadam se da će update što prije.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jeli mi netko moze ukratko objasnit i obrazlozit jeli Z3 stvarno bolji od Z1 koliko to govori razlika u cijeni, odnosno isplati si se stvarno platit tu razliku u cijeni?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
t4cvx kaže...

Jeli mi netko moze ukratko objasnit i obrazlozit jeli Z3 stvarno bolji od Z1 koliko to govori razlika u cijeni, odnosno isplati si se stvarno platit tu razliku u cijeni?

Znatno bolji ekran, bolja erogonomija (većini ljudi), veći ekran, bolja baterija, bolji zvučnici, bolji SoC. Po meni, isplati se.

13 godina

Dobar z3 stvarno, malo bezveze što nije upgrade sa z2, ali gledano kao zaseban uređaj, super je. Dobro je što sony tim izdavanjem z3 srušio cijenu z2 na oglasima hehe. 

Ekran zakon, baterija, dizajn i najbolja ergonomija zasad na sony flagshipu. Naspram z1 je super izbor ali opet ovisno koliko bi platio jednog, a koliko drugog. Na njušci ajmo reći da košta 1500-2000 kn više što ne bi dao, ali koliko tebe dođe jedan a koliko drugi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja ne kupujem preko njuškala, imam negativno iskustvo od tamo tako da sam od tada reka samo da kupujem u dućanu. Zato sam gleda samo u ovim Tele2 dućanima i tamo Z1 košta oko 3000 (na bonove), a Z3 oko 5000. Jeli se mogu negdje uopce nabavit jeftinije ali da nisu polovni jer ne želim opet dobit razbijen mobitel, a uz to i stariji model nego sam platio.

14 godina
odjavljen
t4cvx kaže...

Ja ne kupujem preko njuškala, imam negativno iskustvo od tamo tako da sam od tada reka samo da kupujem u dućanu. Zato sam gleda samo u ovim Tele2 dućanima i tamo Z1 košta oko 3000 (na bonove), a Z3 oko 5000. Jeli se mogu negdje uopce nabavit jeftinije ali da nisu polovni jer ne želim opet dobit razbijen mobitel, a uz to i stariji model nego sam platio.

Mobicity.co.uk (izvana) ili npr. Svijet Medija. Imaš i nabava.net

13 godina

Ne budi lud davati 5k za mob. Ako treba odem s tobom pa provjerim dali je sve u redu :P

Nađi novi zapakirani, sa svim papirima, nema razlike od onog iz dućana osim što dođe 1500kn manje :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Ne budi lud davati 5k za mob. Ako treba odem s tobom pa provjerim dali je sve u redu :P

Nađi novi zapakirani, sa svim papirima, nema razlike od onog iz dućana osim što dođe 1500kn manje :D

Tako je. Ja nikada ne bi dao toliko love za mob iz dućana. Kad kupujem sa njuškala tražim da je od nekog od operatera i da ima garanciju. Da mu se bilo šta desi unutar garantnog roka idem miran u XY centar i prijavim kvar.
17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Ako i kupuješ u dućanu, nemoj kupiti gdje je skuplje. Z3 imaš i za manje novce, već za oko 4000. Njuškalo je nezgodno zbog previše prevaranata, a komplikacije nastaju kad moraš ići lomiti ruke i noge nakon lošeg iskustva... Bolje kupi negdje vani.

13 godina

Kupi za 3300 ih ima novih od operatera. Znači za 3500 bi se već mogao ležerno naći za mrežu koja mu treba

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Novi sam ponosni vlasnik Z3C verzije. Jednostavno sam oduševljen mobom, pogotovo ako uzmemo u obzir da sam prešao na njega sa iPhonea 3GS.

Imam 2 pitanja. 

Nije mi jasan STAMINA način rada. Mislim da ako sam dobro shvatio, da mi neće stizat poruke sa aplikacija za dopisivanje dok je ekran ugašen, jer je automatski i net ugašen?

I drugo, napravio mi je automatsku sinkronizaciju imenika i facebooka, sad u imeniku imam 500 ljudi, od kojih 400 nemam broj mobitela. Kako da ih maknem? Sinkonizaciju sam isključio, a ručno ih neda obrisat.

1 0 hvala 0
16 godina
gogo-bbb kaže...

Novi sam ponosni vlasnik Z3C verzije. Jednostavno sam oduševljen mobom, pogotovo ako uzmemo u obzir da sam prešao na njega sa iPhonea 3GS.

Imam 2 pitanja. 

Nije mi jasan STAMINA način rada. Mislim da ako sam dobro shvatio, da mi neće stizat poruke sa aplikacija za dopisivanje dok je ekran ugašen, jer je automatski i net ugašen?

I drugo, napravio mi je automatsku sinkronizaciju imenika i facebooka, sad u imeniku imam 500 ljudi, od kojih 400 nemam broj mobitela. Kako da ih maknem? Sinkonizaciju sam isključio, a ručno ih neda obrisat.

baterija od z3 je dovoljno izdržljiva i bez uključivanja stamine. staminu uključiš kad se izgubiš na planini i treba ti baterija izdržati dok te ne pronađe hgss.

Potpis!
17 godina
nani kaže...
maks0806 kaže...

Tako je. Ja nikada ne bi dao toliko love za mob iz dućana. Kad kupujem sa njuškala tražim da je od nekog od operatera i da ima garanciju. Da mu se bilo šta desi unutar garantnog roka idem miran u XY centar i prijavim kvar.

1000$ = 5.5 k kn.

To ko da za mobitel, jasno daje do znanja da mu taj mobitel mijenja mozak koji nema.

Najbolje vam je pogledati američko tržište i raspon cijena tamo. Flagshipovi i flagship tableti su do 700$. Zatim od 700-1000 idu notebooci i onda ultrabookovi.

Za 1000$ se da naručit fin MacBook Air 13"

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice