Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 450.869
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
xG4M3 kaže...

Meni je Z3C nakon prvog punjenja izdrzala 5 dana. Svaki dan je na poslu 8h biti prikljucena na wifi, uapljen whatsapp i tih ostalih par messenegera s uključenim syncom i lokacijom. Navecer kad sam doma dosao, ista stvar, od cca 19h do 01:00 u noc na wifi-u bez prekida. Jest da mi na poslu screen nije bio konstantno upaljen, tj. rijetko kada, ali opet, impresivno. Drugo punjenje je bilo 3 dana, ali je nisam do kraja praznio i puno više sam se igrao mobitelom. Sada treće je dan i pol s heavy korištenjem i na 75%. Impresioniran sam :D

3G i 4G nisam koristio jer mi je tarifa aktivna tek od slj. mjeseca pa se za sada samo wifi netom sluzim.

I onda je svizac zamotao cokoladu.... 75% sa heavy koristenjem dan i pol. 75% sa heavy koristenjem sat i pol bi prije reko. Jedino ak tvoja ima 20 000mah bateriju
11 godina
protjeran
Kad mi je apsolutno sve sto postoji, potrebno i nepotrebno ukljuceno, sa osvjetljenjem na max, mobitel trosi DO 10% na sat...
14 godina
neaktivan

Planiram preć sa htc one m7 na ovu xperiu pa me zanima kakvi su zvučnici, to mi je relativno bitno, a kao i inače  vidim dosta oprečnih informacija

Bili se mogli usporedit sa ovim  iz prošlog htc one-a, ako netko ima nekakvu predodzbu 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nasci kaže...

Planiram preć sa htc one m7 na ovu xperiu pa me zanima kakvi su zvučnici, to mi je relativno bitno, a kao i inače  vidim dosta oprečnih informacija

Bili se mogli usporedit sa ovim  iz prošlog htc one-a, ako netko ima nekakvu predodzbu 

Pošto je mobitel vodootporan teško da tu možeš dobit neku kvalitetu zvučnika...

Po tom pitanju je najbolji M8. Danas nađeš na netu bluetooth zvučnik za malo love koji je bolji od boli kojeg na mobu.

17 godina

Zvucnici su jako dobri, al ak ti je to prioritet onda radije M8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma nije da su mi bas prioritet , al ono , imao mi je prijatelj z1 i tamo su zvučnici bili tragedija, pa se nadam da je to dosta popravljeno sa ova dva stereo prednja , a dosta mi je htc-a baš želim ovaj komad stakla:D

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 13:40 (nasci).

0 0 hvala 0
12 godina
Ezio kaže...

I meni piše unknown. Mislim da mi je na xz pisao tu broj. Jutros je aktivirana nano kartica i sve radi normalno

Javili su mi iz tehničke podrške  prije 08009000 (prije par sati) da su testirali (upravo Z3) i da na nekim karticama uređaj prepoznaje broj a na nekim ne te da nije problem u uređaju već u nanoSim kartici te da odem do prvog T-centra i zamjenim karticu. To sam i učinio i oper isto. Pod "Moj telefonski broj" piše Nepoznato. Nazovem oper tehničku podršku te se javi agentica da zna u čemu je problem  te da kao, treba "resetirat" moju karticu i problem će nestati. Naravno, problem je ostao isti. Nakon što sam ponovo nazvao rekli su mi da odnesem uređaj na servis.

Ezio, ti si jedini ovdje koji je napisao da ima isti problem. Dali to znači da svi vi ostali vidite svoj broj? Molim da mi odgovorite prije nego što stvarno odem na servis. Hvala.

16 godina

Postavio sam pitanje na xda. Našao sam po raznim forumima zadnjih par godina da se na raznim mobovima to dogadjalo. Ne znam jel to problem ili ga treba jednostavno ignorirati. Sve mi radi normalno...

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 21:53 (Ezio).
17 godina
ajde od buhe radit slona, isto je na z2uz novu karticu (stara rezana sim nema taj problem), i taj broj se prikazuje u imeniku pod myself ili slicno. negdje na netu pise: ako xperia ne dozvoljava promjenu/unos broja tamo, stavi sim u stariji mob (dumb ili smart svejedno) pa uredi my card kontakt.
16 godina
kunof00 kaže...
ajde od buhe radit slona, isto je na z2uz novu karticu (stara rezana sim nema taj problem), i taj broj se prikazuje u imeniku pod myself ili slicno. negdje na netu pise: ako xperia ne dozvoljava promjenu/unos broja tamo, stavi sim u stariji mob (dumb ili smart svejedno) pa uredi my card kontakt.

pa i ja mislim da nije ništa. pogotovo mi ne pada na pamet slati im mob na servis i čekati ko zna koliko a sve radi kako treba. inače prvi dan sam koristio staru izrezanu micro karticu dok još nisam dobio novu nano ali nisam provjeravao u about šta piše. glupo je što ovi iz korisničke podrške nemaju pojma o čem se radi nego predlažu čovjeku da donese mob na servis.

Potpis!
15 godina

Isti problem imam na Xperiji SL. I ja mislim da je do kartice, ne do mobitela.

0 0 hvala 0
17 godina

My phone number se definira u build.propu koji to pokupi s kartice ili moze rucno...

Go into Contacts -> [Menu] -> More -> Settings -> Own numbers -> [Menu] -> Create and type your phone number into the Number field, now Save.

No, ovo rjesenje ne radi na Z3 odnosno 4.4+ tako da zanemarite

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 22:56 (Mitch).

0 0 hvala 0
12 godina

Hvala na odgovorima. Sad mi je puno lakše jer vidim da nije problem u mom mobitelu. Ne pada mi na pamet nosit mobitel na servis. Možda to isprave sa Lollipop-om. ;-)

0 0 hvala 0
15 godina

kak ti se dalo zbog tog ic u centar po novu sim karticu haha? problem ti je u kartici, imao si staru veliku sim i zamjenio onda za micro ili nano sim i zbog toga ti ne prepoznaje broj, da si izrezao staru i ubacio mobitel bi ti prikazao broj, tako nam je svima jbg

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kupio maloprije taj magnetic kabel u gsm electronicu kraj Sheratona, 80 kn je, javim kad isprobam kod punjenja, zasad sam samo ovako ovlaš isprobao, punjenje radi, a magnet je onako... nije kao normalan kabel da čvrsto drži, ali nije ni labav, sve lijepo sjedne i drži

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jako lijep telefon, baš me zanima koliko će izdržati u odnosu na Z2...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Slažem se da je gadget lijep, a danas sam mogao pogledati i onu brončanu verziju u jednom TELE2 objektu.

Moj komentar na tvoj bi bio, baš me zanima koliko će Z3 izdržati u odnosu na skorom najavljeni Z4, koji će doći za oko pola godine!?

A onda nastupa novo dijeljenje, obzirom je SONY odustao od polugodišnjih evenata i izbacivanja novih Z iteracija, vraća se na godinu dana po najavi novog flagshipa! 

ATJ Lučko
14 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

Evo decki i domace recenzije sa mob.hr-a.

http://mob.hr/sony-xperia-z3-recenzija/

I još jedan tipfeler "Vidjeli smo da je Samsung na Galaxyju S5 i microUSB utor uspio rješiti isto kao 3,5 mm utor koji ne mora imati vratašca".

S5 ima flapove na mUSB utoru.

Sve u svemu odličan review i još bolji mob ;)

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Tonči kaže...

Slažem se da je gadget lijep, a danas sam mogao pogledati i onu brončanu verziju u jednom TELE2 objektu.

Moj komentar na tvoj bi bio, baš me zanima koliko će Z3 izdržati u odnosu na skorom najavljeni Z4, koji će doći za oko pola godine!?

A onda nastupa novo dijeljenje, obzirom je SONY odustao od polugodišnjih evenata i izbacivanja novih Z iteracija, vraća se na godinu dana po najavi novog flagshipa! 

Mislio sam na bateriju. Što se tiče ciklusa, gdje si čuo da odustaju od 1/2 godine?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
Tonči kaže...
ATJLučko kaže...
Tonči kaže...

Mislio sam na bateriju. Što se tiče ciklusa, gdje si čuo da odustaju od 1/2 godine?

Ovdje!

LINK; http://mob.hr/sony-xperia-z4-donosi-snapdragon-810-55-zaslon-ali-i-ukida-sestomjesecni-ciklus/

ATJ Lučko
15 godina
odjavljen
Tonči kaže...

http://mob.hr/sony-xperia-z4-donosi-snapdragon-810-55-zaslon-ali-i-ukida-sestomjesecni-ciklus/

Ukida se od izlaska Z4

12 godina
domac5 kaže...

kak ti se dalo zbog tog ic u centar po novu sim karticu haha? problem ti je u kartici, imao si staru veliku sim i zamjenio onda za micro ili nano sim i zbog toga ti ne prepoznaje broj, da si izrezao staru i ubacio mobitel bi ti prikazao broj, tako nam je svima jbg

E da si mi tako napisao odmah nebih gubio vrijeme u T-Centru čekajući novu. ;-)

Međutim, ima jedna interesantna stvar. Dođeš na red i onda te ženska sluša 3 minute i veli "pa uključite opciju za prikaz broja pozivatelja" LOL !!!

Onda opet 3 minute i ja joj vidim u očima da me ne razumije. Pitam "ne razumijete o čemu pričam, jelda" i ona pošteno veli "ne, ali dat ću vam novu karticu jer ova nije fizički oštećena" :-) I tako je i bilo.

12 godina
Ezio kaže...

Koristite li magnetic dock charger ili magnetic cable za punjenje? Ja imam dock od z2 tableta. Utor ne odgovara z3 jer je deblja. Može se puniti ali stoji labavo. Nije mi jasno zašto nisu napravili dodatne plastične umetke kad je i to već predviđeno jer su umetanjem/skidanjem tog plastičnog adaptera omogućili da se tablet/mobitel puni sa ili bez covera. tj, jasno mi je, zele vise zaraditi na prodaji novog docka za z3. Čudi me kako vec netko treći nije počeo proizvoditi taj komadić plastike koji se jednostavno umetne u dock. Tražio sam po internetu i ebayu i nigdje ne vidim zasebno ponuđen taj plastični umetak. Ako je netko našao, molim da javi.

btw, na docku mi se Z3 punio od 2% do 100% 3 i pol sata. Puno?

Na kojem pricipu taj magnetic dock charger puni bateriju? Spaja se sa onim konektorima za play station u dock-u, ili?

12 godina

Da, narvno. Malo sam proguglao. Magnetic kabel mi se čini isti O.K.

0 0 hvala 0
16 godina

ne znam na koje konektore misliš za ps. nije baš isti sistem. 

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nakon nekog vremena koristenja i maltretiranja moba, malo sam se smiril, inace prosjek mi je 1.5 dana, a normalnog koristenja 2-3 dana, jedino jos nisam isprobao povremeno koristenje, mislim da bi to islo prek 4 dana..

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo ja danas nabavio svoj Z3 i za sada sam prezadovoljan.

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Naručio sam si preko eBaya Magnetic adapter. Made in Korea a dolazi iz USA. Cijena: 23,44$ (13,99$ + 9,45$ shipping and handling). Ima jak magnet sudeći prema ovom:

0 0 hvala 0
12 godina

Primjetio sam da leća prednje kamere nije u samom centru već je desetinku milimetra dolje od centra. Naravno, to nema nikakve veze sa funkcionalnošću kamere, ali eto, tek toliko da ne možemo reći da je mob savršen. ;-) Znam da 99,9 % vas to nije primjetilo ali ja sam detaljist. :))

0 0 hvala 0
12 godina

Kod nas je oznaka za Z3 D6603 ali na netu nailazim i na oznake D6653, D6616, D6643 ... Ima li kakve razlike među njima osim što bi to, možda, označavalo da su za različita tržišta koja podržavaju različiti tip mreža?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice