Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 450.893
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Stamina je odlicna za npr kad si doma cijeli dan uz Wifi+fiksni brightness da si produzis trajanje, kad si negdje vani vjerujem da je bitno da dobijes notifikacije maila i sl, pa bolje iskljuci Staminu

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja osobno ne koristim mail tako da mi je svejedno i dok sam imao Z mi je Stamina cijelo vrijeme bila uključena, na M8 mi je uključen 'Battery saver', a na Z3 bi mi isto bila uključena Stamina.

A s fejsa mi dolaze obavijesti onako i ovako... Isto tako i poruke.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
17 godina

Neki dan mi je došao Z3 compact na kojeg sam prešao sa Iphone 4s i zadovoljan sam. Sve ide tečno i bez zapinjanja, jedino me muči što neznam isključiti vibraciju tipkovnice, u opcijama je isključeno ali kad počnem pisati u bilo kojem programu vibrira mi. Kak da to riješim, slika u prilogu?

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

krenuo sam pisati gdje se uključuje/isključuje vibracija tipkovnice ali zašto ne iskoristiti po prvi put mogucnost video snimanja sadržaja ekrana

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 8:53 (Ezio).
17 godina
Ezio kaže...

krenuo sam pisati gdje se uključuje/isključuje vibracija tipkovnice ali zašto ne iskoristiti po prvi put mogucnost video snimanja sadržaja ekrana

Nema videa, hvala na trudu.

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
16 godina
kovaos kaže...
Ezio kaže...

Nema videa, hvala na trudu.

ima sad.

uglavnom: settings - language and input - keyboard koji koristiš - sound and vibration

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 8:55 (Ezio).
12 godina

Već mi neko vrijeme skaču preko cijelog zaslona (povremeno - svaki dan jedanput-dvaput) nekakvi oglasi tipa "Elipso trgovina" i sl. Nemam virusa. Kako se toga riješiti?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...

Već mi neko vrijeme skaču preko cijelog zaslona (povremeno - svaki dan jedanput-dvaput) nekakvi oglasi tipa "Elipso trgovina" i sl. Nemam virusa. Kako se toga riješiti?

Daj mi listu aplikacija koje si instalirao.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
12 godina
Deawood kaže...
RobotTitan kaže...

Daj mi listu aplikacija koje si instalirao.

Maloprije mi je pak skočila reklama "Tefal". Za poludit. Evo aplikacija koje sam ja instalirao:

- OfficeSuite (sam se nadogradio na OfficeSuite 8 i ima addons za instaliranje i upravljanje dodacima za sustav OfficeSuite Premium

- OfficeSuite 7 Pro - to sam kupio na Google Playu

- Quick PDF Scanner

- eBay

- Quick Profiles

- Dual File Manager Xt - davno sam ga kupio ali ga ne koristim jer sam kupio punu verziju File Commandera

- Evernote

- Office Calculator Pro - kupljen davno i nikad problema radi njega

- ColorNote

- FastNotepad

- MultiPlus Card

- AirDroid

- Ringdroid (uopće ga ne koristim)

- Now and Then - imao sam ga i na staroj Xperiji P na kojoj mi se ovo nikad nije događalo

- MX Player Pro - kupljen - puna verzija

- Business Calendar Pro - kupljen - puna verzija

- Business Task - puna verzija

- Opera Mini - nikad korištena

- Švicarski nož - puna verzija

- DaysUnit Widget

- Hrvatska lutrija

- Sms poruke

- Prevoditelj

- Autentifikator

- BSPlayer - kupljen - puna verzija

- m-zaba

- m-token

- QuickPic - kupljen - puna verzija

- Chess Master

- NewsGroup

- Barcode Scanner

- CM Security

- Clean Master

- AppLock

- Keep

- Diigo

- CCleaner

- Handy Safe Pro - kupljen davno - puna verzija

- TurboScan - puna verzija

- MyProfiles Pro - kupljen - puna verzija

- NeoReader

"Male aplikacije":

- Barcode Scanner

- FloatClipboard

- Small Phone

Mislim da je to sve ...

14 godina
odjavljen

Izbriši si 

- CM Security

- Clean Master

- CCleaner

I onda mi napiši koje aplikacije si instalirao od kad ti se to pojavljuje. Zato jer ti je to do neke aplikacije. Ili ju jednostavno izbriši (tu koju si instalirao od kad ti se to pojavljuje).

3 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Izbriši si 

- CM Security

- Clean Master

- CCleaner

I onda mi napiši koje aplikacije si instalirao od kad ti se to pojavljuje. Zato jer ti je to do neke aplikacije. Ili ju jednostavno izbriši (tu koju si instalirao od kad ti se to pojavljuje).

Da, već sam počeo sistemom eliminacije. Za početak sam deinstalirao CCliner pa ću, ako te ne daje rezultate, ići dalje. Mislim da Clean Master nije u pitanju jer sam njega imao instaliranog i na Xperia P preko godinu dana i nisam imao nikad ovakav problem. Hvala na savjetima i javit ću rezultate tako da i drugi znaju koje su problematične aplikacije.

17 godina

Ima aplikacija koje mogu pokazati koji app prikazuje reklame, probaj potražiti

12 godina

Mislim da sam negdje na forumu to pročitao ali nije me tad interesiralo pa nisam niti zapamtio.

Uglavnom jučer sam koristio Don't Panic navigaciju i normalno nakon zavšetka upotrebe ugasio i aplikaciju i GPS.

Da bi danas slučajno išao gledat potrošnju baterije i tamo stoji da je cijelo vrijeme GPS upaljen.

Broj jedan potrošač je upravo Don't Panic.

Da li postoji neki način ili uvijek nakon upotrebe navigacije moram resetirat mob?

0 0 hvala 0
16 godina
Dario7 kaže...

Mislim da sam negdje na forumu to pročitao ali nije me tad interesiralo pa nisam niti zapamtio.

Uglavnom jučer sam koristio Don't Panic navigaciju i normalno nakon zavšetka upotrebe ugasio i aplikaciju i GPS.

Da bi danas slučajno išao gledat potrošnju baterije i tamo stoji da je cijelo vrijeme GPS upaljen.

Da li postoji neki način ili uvijek nakon upotrebe navigacije moram resetirat mob?

ubij ga u task manageru

Potpis!
17 godina

Ekipa, ako još tražite magnetski punjač - kupio sam ovakav i djeluje mi dobro:

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Magnetic-Charging-Cable-for-Sony-Xperia-Z1-L39h-Sony-Honami-Black-/111507301890?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccesories_MobilePhoneDataCables_JN&hash=item19f65a6602

Magnet je jak, ne ispada i puni brzo. Kupit ću još koji sigurno.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

1 0 hvala 0
12 godina
RobotTitan kaže...
Deawood kaže...

Izbriši si 

- CM Security

- Clean Master

- CCleaner

Da, već sam počeo sistemom eliminacije. Za početak sam deinstalirao CCliner pa ću, ako te ne daje rezultate, ići dalje. Mislim da Clean Master nije u pitanju jer sam njega imao instaliranog i na Xperia P preko godinu dana i nisam imao nikad ovakav problem. Hvala na savjetima i javit ću rezultate tako da i drugi znaju koje su problematične aplikacije.

Od kako sam jučer deinstalirao CCleaner do sada nije bilo nikakvih reklama. Nadam se da je problem riješen. Velim, nadam se ...

12 godina
Danny_HR kaže...

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Magnetic-Charging-Cable-for-Sony-Xperia-Z1-L39h-Sony-Honami-Black-/111507301890?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccesories_MobilePhoneDataCables_JN&hash=item19f65a6602

Ti magnetni punjači su super stvar. Meni moj napuni upaljeni mobitel od 5% - 100% za 2,5 sata. I što je najvažnije - nema više otvaranja vratašaca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 22:51 (RobotTitan).
12 godina
RobotTitan kaže...
RobotTitan kaže...
Deawood kaže...

Izbriši si 

- CM Security

- Clean Master

- CCleaner

Od kako sam jučer deinstalirao CCleaner do sada nije bilo nikakvih reklama. Nadam se da je problem riješen. Velim, nadam se ...

Opet se pojavila ona "Elipso" reklama. Nakon što sam napravio unlock AppLock. Deinstaliram ju. Vidjet ću što će se dalje događati.

14 godina
Kolega RobotTitan, jeste pokušali instalirati onaj AddBlock na mobitel možda?! Ako niste, trenutno nisam u mogućnosti postati link, pa ako netko ga ima pri ruci, neka ga zalijepi u postu.
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

0 0 hvala 1
17 godina

Koja je poanta instaliranja aplikacije (adBlock) da bi blokirali reklame koje se pojavljuju zbog neke druge aplikacije? Samo drobite bloatware na telefone i onda se čudite kako nešto ne radi, kako je spor i kako iskaču reklame.

Imaš problema s reklamama? Ako ne znaš što je, obriši sve što si stavio na telefon i kreni eliminirati jednu po jednu. Razni ccCleaneri, antivirusi i slične gluposti ti trebaju samo ako pretjeruješ s instaliranjem upitno korisnih i upitno sigurnih aplikacija. Vidio sam na tvom popisu gore bar 10 aplikacija koje su ti vrlo vjerojatno suvišne.

*možda nije 10. Ali tu negdje.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 8:27 (Danny_HR).

8 0 hvala 0
12 godina

Hvala svima na savjetima ali kao što Danny_HR veli nije mi u interesu imati vraga u mobitelu i s drugim programom ga onemogućavati već želim baš tu problematičnu aplikaciju pronaći i deinstalirati ju i zauvjek maknuti iz mobitela. Znam za veliku većinu aplikacija koje imam instalirano da nisu problematične jer sam ih 2 godine imao i na Xperia P pa nisam imao problema. Mislim da je pravi put eliminirati jednu po jednu "novu" aplikaciju koju sam instalirao na Z3 a nisam ju imao na starom mobu (na kojem nisam imao takvih problema). Evo, sad sam maknuo AppLock pa ćemo vidjeti dalje .... Maknut ću ih sve ako treba dok ne riješim do kraja taj problem. Tnx

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Meni su se odjednom počele događati čudne stvari, kad ga priključim više ne puni, ali kad ga okrenem za 180 stupnjeva počne puniti i automatski pošto misli da je na docku okrene se u landscape mod ili čak reversed portrait, ako ga spustim na stol, više ne puni jer postane okrenut normalno... any guess?

15 godina
odjavljen

Ako ste rootali, ubacite Adfree sa xda foruma, meni je ekstra za blokiranje reklama sa aplikacija

0 0 hvala 0
12 godina
pavac kaže...
Danny_HR kaže...

Meni su se odjednom počele događati čudne stvari, kad ga priključim više ne puni, ali kad ga okrenem za 180 stupnjeva počne puniti i automatski pošto misli da je na docku okrene se u landscape mod ili čak reversed portrait, ako ga spustim na stol, više ne puni jer postane okrenut normalno... any guess?

A na početku, kad si ga tek kupio (magnetni punjač), jel punio normalno i u vodoravnom položaju? Čudno, jer mislim da nebi trebala biti stvar do magnetnog punjača već do softwarea koji ga tako prepoznaje. Ali s druge strane, imamo isti (ili jako sličan software) pa meni puni bez problema u "normalnom" vodoravnom položaju.

12 godina
MARKOZD15 kaže...

Ako ste rootali, ubacite Adfree sa xda foruma, meni je ekstra za blokiranje reklama sa aplikacija

Nisam rootao jer se ne razumijem u to puno a osim toga sam negdje pročitao članak da kad se Z3 roota kamera gubi na kvaliteti snimanja a na to nisam spreman pristati da se neznam što dobije rootanjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 13:13 (RobotTitan).
16 godina
RobotTitan kaže...
pavac kaže...
Danny_HR kaže...

A na početku, kad si ga tek kupio (magnetni punjač), jel punio normalno i u vodoravnom položaju? Čudno, jer mislim da nebi trebala biti stvar do magnetnog punjača već do softwarea koji ga tako prepoznaje. Ali s druge strane, imamo isti (ili jako sličan software) pa meni puni bez problema u "normalnom" vodoravnom položaju.

baš ću probati okrenuti položaj kad je Z3 u docku

Potpis!
12 godina
Ezio kaže...
Dario7 kaže...

ubij ga u task manageru

ma odmah je ugašen ali bez restarta mi neće ugasiti GPS.

probao sam preko maps i tamo se normalno ugasi.

jel još netko koristi Don't Panic?

12 godina

ekipa zanima me da li koristite "Developer options"?

i da li vam je window animation scale ugašen ili na (0,5x - 1,0x)

uglavnom meni je to ugašeno i prilikom otključavana lock screena , jedno 2,3 sek mi je ekran bez wallpapera, samo crni background.

kako je kod vas?

to sam isto našao na http://forum.xda-developers.com/z3-compact/help/wallpaper-lag-coming-lockscreen-t2904492/page2

jedino kad stavim live wallpaper (original od Z3) onda je sve ok.

kad je developer options ugašen ista mi se stvar događa, samo što možda kraće traje black wallpaper.

1 ugašen window animation scale
0 0,5 x
2 1,0 x
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 14:02 (Dario7).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice