Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.811
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Sony Z3 naspram Galaxy S6 i LG G4

NE SVIDA MI SE:
* Nema IC port da mob sluzi kao daljinski
* Hrpa bespotrebnih aplikacija koja se ipak moze obrisat ili bar onemogucit.
* Iako ima odlican stereo zvuk, zvucnik je tisi od S6 i G4, no posto je to vodootporan mob onda je glasnoca i vise nego dobra, za razliku od frenda koji ima Xperiu Z pa je zvuk los kao da je zvucnik pokvaren.
* Iako ima manji ekran mislio sam da ce mi 5.2 inca biti taman, ali zbog puno praznog prostora oko ekrana mobitel je velik u ruci kao G4.
* Mob ima opciju da se postavke mreze namjeste na 2G, ali kod 3G pise 3G prioritet uz 2G mrezu, te pod trecom opcijom je 4G/3G/2G tako da mi fali da mogu samo 3G drzat ukljucenim jer sam na G4 i S6 koristio samo 3G mrezu i na nju sam stalno spojen tako da me zivcira kad se u podrucju gdje je 3G signal slabiji spoji na 2G mrezu.
* Nisam siguran dali mobitel ima automatsko osvjetljenje iako u postavkama ima nekakvo prilagodljivo osvjetljenje, no dobro, nema veze.
* Najvece sranje koje su izmislili je nano sim,pol dana sam rezuckao karticu vec sam mislio da sam ju sjebo al nisam huh, samo cekam dan kad mobiteli vise nece ni imat kartice strasni nesto,a na Z3 mi se nikako ne svida taj krhki malo tanak utor za sim karticu.

SVIDA MI SE:
* Brz i fluidan
* Bolja kvaliteta slowmotion video snimanja od G4 ali losija od S6
* Velike prelijepe ikone izgledaju vrhunski
* Odlicna baterija
* Iako mob dolazi sa hrpom instaliranih aplikacija, nakom sto ih se pobrise ili onemoguci,status RAM memorije je odlican i ima dosta slobodno RAM-a slicno kao i na G4
* U pocecima je Z3 dolazio sa androidom 4.4, no na mojem kupljenom je 5.1.1, a kad dodje 6.0 cu prvo vidjeti kako ce se pokazati ponajvise u statusu baterije, jer na G4 Marshmallow je meni pogorsao bateriju pa nebih da to napravi i na ovom.
* Prvo sam mislio da kamera nije dostojna tih 20.7mpx ali sam shvatio da sam slikao sa 8mpx, promjenio sam na 20.7 mpx uslikao sliku u mraku sobe i moram priznat da sam zadovoljan, nije kao S6 i G4 ali ovo je zbilja odlicno, bljeskalica je dosta jaka.
Jedino na ulici po mraku kad slikam cijelu ulicu kamera nije nesto,ima dosta suma,ali za stvari na blizu je okei.
* Budenje ekrana tapkanjem po dva puta kao na LGu,steta sto se na taj nacin ne moze i zakljucat.
* Lijepo je kaj sam na mobu dobio zalijepljenu foliju na ekranu.

Za sad sam zadovoljan :)
Xperia Z3 16GB Black
Moj PC  
3 0 hvala 5
17 godina
Stvrano si to lijepo sažeo, svaka čast. Imamo otprilike ista razmišljanja.
Jedino te moram ispraviti za fotkanje blicom cijele ulice… to teško naprave i bolji DSLR blicevi, a kamoli ovaj maleni na mobitelu koji ima doseg par metara. Blic nema potrebe paliti ako fotkaš nešto udaljenije od toga.
15 godina

Mobač je zaista odličan, uistinu nemam nikakve zamjerke. A posebno mi se dopada to što je Sony ka Xperia Z izvedenicama, izuzetno naklonjen (što nije slučaj s konkurentima)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 8:47 (Gale92).

0 0 hvala 0
17 godina

Malo grubi zaključci a z3 imas tek 2 dana.

S kamerom se moras duze pozabavit i kad je skuzis u manual modu mozes napravit fantasticne fotke. S baterijom kad dobijes 7h sota i 2 dana intenzivnog koristenja neces shvacat ljude koji se muce na G4 i s6 dobiti 3.5hsota, to jeczbilja tužno za njih ;-) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 8:51 (bik).
13 godina

Zato sam i kupio tu Xperiu,ponajvise zbog baterije..to mi je najbitnije i tu nisam ostao zakinut.

Ono iznad su bili tek prvi dojmovi, bio je na popustu u Ht-u i vidim da ga vise nema sve se rasprodalo :)

Xperia Z3 16GB Black
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 16:21 (mp3david).
16 godina
neaktivan

Bas sam ju i ja kupio jucer, doduse, nisam imao nesto vremena testirati sve sve aspekte uredaja. Odmah sam narucio Ringke Fusion case i Nilkin H9+ kaljeno staklo sa ebaya, planiram ga imati u savrsenom stanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mp3david kaže...

NE SVIDA MI SE:
* Iako ima odlican stereo zvuk, zvucnik je tisi od S6 i G4, no posto je to vodootporan mob onda je glasnoca i vise nego dobra, za razliku od frenda koji ima Xperiu Z pa je zvuk los kao da je zvucnik pokvaren.
* Iako ima manji ekran mislio sam da ce mi 5.2 inca biti taman, ali zbog puno praznog prostora oko ekrana mobitel je velik u ruci kao G4.
* Mob ima opciju da se postavke mreze namjeste na 2G, ali kod 3G pise 3G prioritet uz 2G mrezu, te pod trecom opcijom je 4G/3G/2G tako da mi fali da mogu samo 3G drzat ukljucenim jer sam na G4 i S6 koristio samo 3G mrezu i na nju sam stalno spojen tako da me zivcira kad se u podrucju gdje je 3G signal slabiji spoji na 2G mrezu.
* Nisam siguran dali mobitel ima automatsko osvjetljenje iako u postavkama ima nekakvo prilagodljivo osvjetljenje, no dobro, nema veze.
* Najvece sranje koje su izmislili je nano sim,pol dana sam rezuckao karticu vec sam mislio da sam ju sjebo al nisam huh, samo cekam dan kad mobiteli vise nece ni imat kartice strasni nesto,a na Z3 mi se nikako ne svida taj krhki malo tanak utor za sim karticu.

SVIDA MI SE:
* Brz i fluidan
* Odlicna baterija
* Iako mob dolazi sa hrpom instaliranih aplikacija, nakom sto ih se pobrise ili onemoguci,status RAM memorije je odlican i ima dosta slobodno RAM-a slicno kao i na G4
* U pocecima je Z3 dolazio sa androidom 4.4, no na mojem kupljenom je 5.1.1, a kad dodje 6.0 cu prvo vidjeti kako ce se pokazati ponajvise u statusu baterije, jer na G4 Marshmallow je meni pogorsao bateriju pa nebih da to napravi i na ovom.
* Prvo sam mislio da kamera nije dostojna tih 20.7mpx ali sam shvatio da sam slikao sa 8mpx, promjenio sam na 20.7 mpx uslikao sliku u mraku sobe i moram priznat da sam zadovoljan, nije kao S6 i G4 ali ovo je zbilja odlicno, bljeskalica je dosta jaka.
Jedino na ulici po mraku kad slikam cijelu ulicu kamera nije nesto,ima dosta suma,ali za stvari na blizu je okei.
* Budenje ekrana tapkanjem po dva puta kao na LGu,steta sto se na taj nacin ne moze i zakljucat.

Male opaske na ovo:

*Profesionalna deformacija svih bivših LGovaca zbog malih bezela. Meni ne smetaju nešto veći i više mi se sviđa monolitni dizajn i materijal izrade od LGove plastike ma koliko oni kože odozada stavili. Subjektivan dojam, šta'š. 

*Ima ta opcija, ukucaj *#*#7378423#*#* odeš na service settings i pod network mode odabereš wcdma_only. To bi trebalo prebacit na samo 3G ali ne znam kako će se ponašat mob u nedostatku prekrivenosti istog pa moraš to sam testirat. Ako nećeš bit zadovoljan ponoviš korake i odabereš WCDMA_PREF kako je po defoltu. 

*Ima, u postavkama Zaslona. 

*Zakaj si rezo a nisi samo zamjenio za nano sim karticu kod svog operatera 

*Za kameru, preporučam ti korištenje 8mpx Auto moda kad slikaš u low-light uvijetima zbog oversampling tehnologije. Slike ispadnu bolje sa manje šuma. Ako voliš eksperimentirat, onda u Manual modu preporučam Nigth mode i Vatromet jer se dobije prirodnija mračna slika pošto smanji ISO na minimum a diže brzinu okidaća na 1/1 (barem je tako na Z5C, trebalo bi bit isto) 

16 godina
neaktivan

Neka preporuka za dobru memorijsku karticu? Malo sam gledao te kategorije pa mi nije bas sve jasno. Uglavnom, kakva bi kartica bila solidna da mogu bez problema obavljati brzo sve zadatke ukljucujuci snimanje u 4K?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nek ti ne bude teško odvrit koju prethodnu stranicu jer kolega Gale92 je isto nedavno bio zainteresiran temu SD kartice. Ugl. poanta je da na pakovanju kartice i u specifikacijama MORA pisati 4K ready ne samo FullHD.

12 godina
neaktivan

A ako želiš isključivati mob bez "trošenja" fizičke tipke, imaš hrpu aplikacija na PlayStoreu za to ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Nek ti ne bude teško odvrit koju prethodnu stranicu jer kolega Gale92 je isto nedavno bio zainteresiran temu SD kartice. Ugl. poanta je da na pakovanju kartice i u specifikacijama MORA pisati 4K ready ne samo FullHD.

Pa citam, covjek pitao 2 puta, nitko mu nije odgovorio. Tebi svakako hvala na pomoci. Malo sam jos citao, nasao sam informaciju da bi bilo dobro da kartica podrzava write speed od barem 30 MBps pa cu racunati s time.

13 godina
bubimir13 kaže...
mp3david kaže...

NE SVIDA MI SE:

SVIDA MI SE:
* Brz i fluidan
* Odlicna baterija

Male opaske na ovo:

*Profesionalna deformacija svih bivših LGovaca zbog malih bezela. Meni ne smetaju nešto veći i više mi se sviđa monolitni dizajn i materijal izrade od LGove plastike ma koliko oni kože odozada stavili. Subjektivan dojam, šta'š. 

*Ima ta opcija, ukucaj *#*#7378423#*#* odeš na service settings i pod network mode odabereš wcdma_only. To bi trebalo prebacit na samo 3G ali ne znam kako će se ponašat mob u nedostatku prekrivenosti istog pa moraš to sam testirat. Ako nećeš bit zadovoljan ponoviš korake i odabereš WCDMA_PREF kako je po defoltu. 

*Ima, u postavkama Zaslona. 

*Zakaj si rezo a nisi samo zamjenio za nano sim karticu kod svog operatera 

*Za kameru, preporučam ti korištenje 8mpx Auto moda kad slikaš u low-light uvijetima zbog oversampling tehnologije. Slike ispadnu bolje sa manje šuma. Ako voliš eksperimentirat, onda u Manual modu preporučam Nigth mode i Vatromet jer se dobije prirodnija mračna slika pošto smanji ISO na minimum a diže brzinu okidaća na 1/1 (barem je tako na Z5C, trebalo bi bit isto) 

Al si mi odgovorio na sva pitanja...

..al nemogu se naviknit na to da su Xperie prevelike za ovakvu velicinu ekrana..mnogi su im to zamjerali..al sad sta je tu je..

Nano sim karticu sam rezao zato jer se naplacuje ako se nevaram, zamjena iz micro u nano..pogotovo u Vipu i to negdje 50kn,ma da im nebih dao bezveze..

Xperia Z3 16GB Black
14 godina

da li sa konceptnim marshmallow romom gubi se tamo neki sonyevi fičri, za kameru, display i šta sve ide obično uz to kad se unlocka bootloader?

jer gledam ove videoe sto su ljudi nabacili taj marshmallow rom, telefon piči ko da je jučer izašao, ja pošto nisam imao još ni jedan dosad sonyev uređaj, ne znam kakva je razlika između tog concept i stock roma.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 2:23 (Indestructible).

0 0 hvala 0
15 godina
alen29 kaže...

Neka preporuka za dobru memorijsku karticu? Malo sam gledao te kategorije pa mi nije bas sve jasno. Uglavnom, kakva bi kartica bila solidna da mogu bez problema obavljati brzo sve zadatke ukljucujuci snimanje u 4K?

uzmi ovakav primjer (LINK) samo je sada pitanje koji kapacitet memorije želiš imati

(isto tako ima i model od 64GB)

12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

da li sa konceptnim marshmallow romom gubi se tamo neki sonyevi fičri, za kameru, display i šta sve ide obično uz to kad se unlocka bootloader?

jer gledam ove videoe sto su ljudi nabacili taj marshmallow rom, telefon piči ko da je jučer izašao, ja pošto nisam imao još ni jedan dosad sonyev uređaj, ne znam kakva je razlika između tog concept i stock roma.

Gebe se neki fičriali ne svi. Ja ti ne bi preporučio konceptni jer stock ROM radi odlično a sadrži sve fičre.

16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Vidio sam ranije da se spominjala žuta fleka na ekranu. Pojavila se i na mom mobu. Malo po malo sve je veća.

Primjetio sam da se mob jako zagrije kad sam na skypu...

Kakva im je podrška? Da li riješavaju probleme brzo?

I još jedno pitanje ako netko zna, mob je službeni, kupljen u HT, a firma se poslije prebacila na VIP. Kome da se obratiom za garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Žuta fleka je od pregrijavanja.

Mislim da nema veze to što se firma prebacila jer negdje u firmi moraju imat garanciju od uređaja a ne od operatera, koji istu garanciju ne ispostavlja. 

10 godina
neaktivan

Bok ekipa, hoću rootati svoj Z3c pa sam koristio ovaj guide (http://forum.xda-developers.com/z3-compact/general/how-to-root-backup-drm-keys-t3013343) i manje više mi je sve jasno kako stvar funkcionira. No već kod prvog koraka nastaje problem, kad napravim downgrade na fw verziju 23.0.A.2.93. dođe mi do softbricka, sve je ok kad flasham nazad 23.4.A.1.200_R8C T-mobile HR_1289-3733. Probao sam s fleshanjem generic unbranded, german i CE fw-a. Jel mi može netko pojasniti u čemu je tu problem? Ili ako netko ima stariju verziju t-mobileovog fw da probam makar s tim....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probaj ovom metodom:

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/root-how-to-root-5-0-lollipop-t3212108

Jer ovom metodom trebaš Lollipop ROM koji ti piše pod Z2/Z3 variant. Meni je lakša ova.

10 godina
neaktivan

Budem probao kasnije pa javim, hvala. :)

13 godina
Danas stigao novi update softwera i velikog broja aplikacija uredaja.
Xperia Z3 16GB Black
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
mp3david kaže...
Danas stigao novi update softwera i velikog broja aplikacija uredaja.

Da, za T-Mobile. 23.4.A.1.264

Tele2 je to dobio još prije 2 tjedna. Osim zakrpe za Stagefright bug i (čini mi se) vizualnih promjena ikona u Postavkama jel donosi još kakve novosti? Ja ništa ne primjećujem.

17 godina
Potvrđujem update ali ne vidim nikakve promjene
17 godina

*ne kužim kakvi su ovo bugovi na forumu da nekad podupla istu poruku*

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 8:52 (bik).
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
alen29 kaže...

uzmi ovakav primjer (LINK) samo je sada pitanje koji kapacitet memorije želiš imati

Ipak sam odlucio malo istrazivati je li mi zbilja potrebna kartica sa U-3 standardom (garantiran minimum od 30 MB/s brzine zapisivanja) obzirom da su im cijene dosta vece od U-1 kartica (garantiran minimum od 10 MB/s brzine zapisivanja). Prema ovoj stranici, 4K snimka na Xperiji Z3 ima bandwith od nekih 55 Mbps sto znaci da ce i U-1 kartica biti dostatna. Nadam se da sam nekome pomogao sa informacijom.

15 godina
alen29 kaže...

Ipak sam odlucio malo istrazivati je li mi zbilja potrebna kartica sa U-3 standardom (garantiran minimum od 30 MB/s brzine zapisivanja) obzirom da su im cijene dosta vece od U-1 kartica (garantiran minimum od 10 MB/s brzine zapisivanja). Prema ovoj stranici, 4K snimka na Xperiji Z3 ima bandwith od nekih 55 Mbps sto znaci da ce i U-1 kartica biti dostatna. Nadam se da sam nekome pomogao sa informacijom.

I dal si pronašao koju karticu takvog tipa (karakteristika) na ebay?

Kako se kreću cijene, odnosno s kojim dolaze kapacitetom iste?

12 godina
neaktivan
alen29 kaže...
Gale92 kaže...
alen29 kaže...

Može biti, ali ponovit ću što sam već odavno ponavljao. Mora IMATI na ambalaži 4K CAPABLE oznaku. Inače je uz U-3 najčešće samo FullHD capable. Bez te oznake ma koliku brzinu proizvođač navede nije 100% sigurno da će kartica moći zapisivati dostatnom brzinom. Imam U-3 4K capable i nemam nikakvih problema, prije toga imao U-1 FullHD capable i video je bio choppy jer uređaj nije stigao zapisat tu količinu podataka u jedinici vremena.

16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
alen29 kaže...

I dal si pronašao koju karticu takvog tipa (karakteristika) na ebay?

Kako se kreću cijene, odnosno s kojim dolaze kapacitetom iste?

Na kraju nisam uzimao preko e-baya nego sam narucio u Centro.hr i to ovu Samsungovu jer sam citao da ima dosta dobre performanse, a i nije mi se dalo cekati puno na dostavu. Ako hoces jeftinije, mozes uzeti npr. ovu Transcendovu. Ja sam gledao kartice od 64 GB, sad ne znam na koliko si ti ciljao. Rekao bih da preko e-baya ne mozes nesto puno usparat u odnosu na cijene u HR trgovinama.

10 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Probaj ovom metodom:

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/root-how-to-root-5-0-lollipop-t3212108

Jer ovom metodom trebaš Lollipop ROM koji ti piše pod Z2/Z3 variant. Meni je lakša ova.

Samo da se javim, kombinirao sam oba tutoriala i funkcionira sve. Bilo je potrebno samo da flasham lolipop fw i dalje se sve dalo izvest, hvala lijepa :)

Sad slijedeće pitanje, hoću stavit cm, međutim na service info kaže bootloader allowed unlock: no... molim vas recite mi da ima bilokakav način da se to zaobiđe.

15 godina
bik kaže...
Potvrđujem update ali ne vidim nikakve promjene

koliko "teži" nadogradnja, za sada mi nije ništa pristiglo a imam neprendirani kupljen na Vip pretplatu....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice