NE SVIDA MI SE:
* Nema IC port da mob sluzi kao daljinski
* Hrpa bespotrebnih aplikacija koja se ipak moze obrisat ili bar onemogucit.
* Iako ima odlican stereo zvuk, zvucnik je tisi od S6 i G4, no posto je to vodootporan mob onda je glasnoca i vise nego dobra, za razliku od frenda koji ima Xperiu Z pa je zvuk los kao da je zvucnik pokvaren.
* Iako ima manji ekran mislio sam da ce mi 5.2 inca biti taman, ali zbog puno praznog prostora oko ekrana mobitel je velik u ruci kao G4.
* Mob ima opciju da se postavke mreze namjeste na 2G, ali kod 3G pise 3G prioritet uz 2G mrezu, te pod trecom opcijom je 4G/3G/2G tako da mi fali da mogu samo 3G drzat ukljucenim jer sam na G4 i S6 koristio samo 3G mrezu i na nju sam stalno spojen tako da me zivcira kad se u podrucju gdje je 3G signal slabiji spoji na 2G mrezu.
* Nisam siguran dali mobitel ima automatsko osvjetljenje iako u postavkama ima nekakvo prilagodljivo osvjetljenje, no dobro, nema veze.
* Najvece sranje koje su izmislili je nano sim,pol dana sam rezuckao karticu vec sam mislio da sam ju sjebo al nisam huh, samo cekam dan kad mobiteli vise nece ni imat kartice strasni nesto,a na Z3 mi se nikako ne svida taj krhki malo tanak utor za sim karticu.
SVIDA MI SE:
* Brz i fluidan
* Bolja kvaliteta slowmotion video snimanja od G4 ali losija od S6
* Velike prelijepe ikone izgledaju vrhunski
* Odlicna baterija
* Iako mob dolazi sa hrpom instaliranih aplikacija, nakom sto ih se pobrise ili onemoguci,status RAM memorije je odlican i ima dosta slobodno RAM-a slicno kao i na G4
* U pocecima je Z3 dolazio sa androidom 4.4, no na mojem kupljenom je 5.1.1, a kad dodje 6.0 cu prvo vidjeti kako ce se pokazati ponajvise u statusu baterije, jer na G4 Marshmallow je meni pogorsao bateriju pa nebih da to napravi i na ovom.
* Prvo sam mislio da kamera nije dostojna tih 20.7mpx ali sam shvatio da sam slikao sa 8mpx, promjenio sam na 20.7 mpx uslikao sliku u mraku sobe i moram priznat da sam zadovoljan, nije kao S6 i G4 ali ovo je zbilja odlicno, bljeskalica je dosta jaka.
Jedino na ulici po mraku kad slikam cijelu ulicu kamera nije nesto,ima dosta suma,ali za stvari na blizu je okei.
* Budenje ekrana tapkanjem po dva puta kao na LGu,steta sto se na taj nacin ne moze i zakljucat.
* Lijepo je kaj sam na mobu dobio zalijepljenu foliju na ekranu.
Za sad sam zadovoljan :)
Xperia Z3 16GB Black