Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.459
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Djevojka123 kaže...

Kako na aparatu nastimati da su slike sa 20 mp kamerom? Nikako ne mogu naci 

Ako se ne varam moras ici u manual mode.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
17 godina
Da.. u manual modu i ne smiju biti uključene scene.
12 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Stigla mi je prije par dana poruka od vipa da mi je ukljucena LTE opcija. Broj je sluzbeni, tako da ja nisam nista trazio, nego su oni ocito napokon dogovorili s VIPom da ga ukljuce.

Ali, ne zeli mi se spojiti na LTE, i dalje ide preko HSDPA

Brzina i kad je LTE ukljucen i kad je iskljucen je oko 23 Mbps i u oba slucaja mi je ona ikonica za data promet H+

A u menuu mi je izabrano 4G preffered.

Da li mozda moram jos nesta podesiti?

Probaj manualno potražit mreže i vidjet da li ti prepoznaje 4G mrežu. Trebalo bi.

Djevojka123 kaže...

Kako na aparatu nastimati da su slike sa 20 mp kamerom? Nikako ne mogu naci 

U kameri odabereš plavu M oznaku za Ručni mod i u opcijama (tri točkice) odabereš veličinu slike na 20mpx. Imaj na umu da tada nećeš moći podešavati Scenes (SCN) i još neke stvari koje će ti biti zasivljene pri odabiru i pogledu u opcijama.

10 godina
neaktivan

Neko mi je predlozio da slikam sa 8.Sta mislite?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Osim ako slikaš sliku koju treba razvući na jumbo plakat i ako te ne interesira ima li frajer koji ti se sviđa  u daljini na čelu prišt ili madež, ni u kakvim praktičnim primjenama nećeš primijetiti razliku između 8 (ili čak manje) i 20 megapiksela. Osim što će ti potonje zauzimati puuuno više memorije, dulje će se učitavati itd.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kupio sam z3 i sve je super jedino kada slikam kamerom sa bljeskalicom sve su mi slike kao da je slikano u dimu! Ne znam sta napravit? Moze pomoc!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pa ako je tako zasto su dali tih 20.7 mp kameru? ispade da je losija nego na huawei p8 gdje je 13

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Usporedi pa vidi. Dam se kladit da će ti slika slikana sa tih 8 ispast barem 2x bolja i detaljnija, pogotovo u uvijetima slabog svjetla nego Huawei.

10 godina
neaktivan
radi li vam uvjek onaj ciko stñjeri sta ste radili tokom dana i to biljezi? trosi li puno bateriju? kad mi je upaljen u gornjem uglu pored wifi mreze tu je ikonica lokacije

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
macgyver kaže...

Stigla mi je prije par dana poruka od vipa da mi je ukljucena LTE opcija. Broj je sluzbeni, tako da ja nisam nista trazio, nego su oni ocito napokon dogovorili s VIPom da ga ukljuce.

Ali, ne zeli mi se spojiti na LTE, i dalje ide preko HSDPA

Brzina i kad je LTE ukljucen i kad je iskljucen je oko 23 Mbps i u oba slucaja mi je ona ikonica za data promet H+

A u menuu mi je izabrano 4G preffered.

Da li mozda moram jos nesta podesiti?

Probaj manualno potražit mreže i vidjet da li ti prepoznaje 4G mrežu. Trebalo bi.

Probao sam, nadje Vip LTE, ali kad se hocu spojiti kaze Service unavailable, could not connect to network, tako nesta. Da zovem vip?

16 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 21:15 (ChillyBoy).
16 godina
neaktivan
Djevojka123 kaže...
Pa ako je tako zasto su dali tih 20.7 mp kameru? ispade da je losija nego na huawei p8 gdje je 13

Ma samo rokaj sa 20,7 mpx, po danu su slike odlične dok u tamnijim prostorijama Sony nikad nije briljirao. Kupiš si još jednu microsd karticu od 16 ili 32 gb za 15-20 dolara (ebay) pa ni slobodan prostor više neće bit problem.

10 godina
neaktivan

Bez zeanja ima li iko ko mi moze rjesiti tu tajnu aparata(kamera 2o,7 mp a slikas sa 8mp)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

1.Moze li mi neko dati tacan link Aptoide .Kada ukucam u Trgovinu izadje mi nesto drugo.

2.kako iskljuviti postotak baterije da se vidi?

3.Stavljate li na onaj nacin sa S za smanjenje baterije?

4.Radi li vam u pozadini Lifelog?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Djevojka123 kaže...

Bez zeanja ima li iko ko mi moze rjesiti tu tajnu aparata(kamera 2o,7 mp a slikas sa 8mp)

Pa gore ti je netko već objasnio al ajd. 

Prvo - uključi originalnuaplikaciju za slikanje što si dobila instaliranu na mobitelu, jer neke druge aplkacije za fotografiranje mogu imaju ograničenja što se tiče rezolucije.

Drugo - dolje lijevo u uglu vjerojatno imaš nacrtan mali žuti fotoaparat, to je oznaka da je podešen na automatsko postavke. Klikni na njega i izaberi "Manual". Ako ne vidiš nigdje ikonicu žutog aprata onda je već uključen neki drugi način, vjerojatno manualni.

Treće - gore u lijevom uglu imaš tri točkice koje klikneš i otvori ti se prozor sa opcijama. Tamo možeš odabrati koju rezoluciju fotografije želiš.

Javi jesi uspjela. 

10 godina
neaktivan
nisi me razumio. uspjela sam to. vec me zanima zasto ap ima 20mb kada se preporucuje slikati sa 8?
druga stvar ima i 15 mp i dvije sa 8. ne kontam gdte su najbolje slike
16 godina
neaktivan
Djevojka123 kaže...
nisi me razumio. uspjela sam to. vec me zanima zasto ap ima 20mb kada se preporucuje slikati sa 8?

To su gluposti. To je isto kao da kažeš da imaš novaca za novi BMW x5, ali si uzela Fiata Punta jer te može dovesti na cilj kao i BMW. Takvu provalu može reći samo netko tko je uzeo Z3 radi frajerisanja, pa mu je teško dati još 20$ za dodatnu microsd karticu sa 32gb. Obzirom da je riječ o mobitelu, slike su po danu odlične bez obzira koliko one zauzimaju mjesta. Nije to 4K film koji će ti za par minuta zauzeti gigabajte. Prebaci se na 20 mpx i uživaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 17:09 (ChillyBoy).
10 godina
neaktivan

Ja ocigledno da pricam kineski.Ko prica ovdje o memoriji,imam karticu dovoljne memorije i zaista ne mislim o tome.Jel ti mene uopste ne kontas sta hocu reci? 

Ima li neko ko konta sta sam mislila reci pod tim  jer zaista nemam snage pisati jedno te isto

0 0 hvala 0
14 godina
Djevojka123 kaže...

pa brate moj, ako imaš telefon, testiraš fino, jednu opalis sa 20mpx jednu sa 8mpx, a u rezoluciju ti pise vjerovatno i omjer slikanja 4:3 ili 16:9

algoritmi igraju ulogu, kao i na mojoj Lumiji 1020, piše da je kamera od 41mpx, a vamo u postavkama maximalno mogu izabrati 38mpx i 5mpx, ne zelim sad ovde pisati kako pureview tehnologija radi, ali vjerovatno i sony igra na isti fazon.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! Imam problem sa z3 na lolipopu, koristim 32 ohma slušalice i glasnoća zvuka mi je pre slaba, na kitkatu je bio dosta jači. Što bi se moglo napraviti bez da se vraćam na kitkat?

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Pozdrav ljudi! Imam problem sa z3 na lolipopu, koristim 32 ohma slušalice i glasnoća zvuka mi je pre slaba, na kitkatu je bio dosta jači. Što bi se moglo napraviti bez da se vraćam na kitkat?

Probaj ovo http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-dolby-digital-beat-sound-mod-t3117618

15 godina
alen29 kaže...

Ja sam uzeo Ringke Fusion case. Solidna zastita, prozirna je, mobitel i dalje izgleda dosta tanko i ne narusava dizajn. Doslo iz Dallasa za 10 dana preko e-baya, 15 USD sa postarinom.

oprosti mi možeš linkat na eBay tu maskicu....

hvala

16 godina
neaktivan
4L4N kaže...
Cevi kaže...

Probaj ovo http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-dolby-digital-beat-sound-mod-t3117618

Hvala! Vidim da treba rootati uređaj a ja to nisam radio 4 godine. Jer imaš kakav link za detaljni tutorial da ne zahebem nešto sam?  

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
14 godina
neaktivan

Treba li se brinuti da ce Z3 puknuti nakon prvog pada ? Kakav je po tom pitanju spram drugih tipa M8 ili G3 ?

0 0 hvala 0
17 godina

Pa u principu i da i ne.. Kao i kod svakog mobitela imaš mogućnost da kada ti padne da će ti se razbiti, s tim da u slučaju ovog telefona neke factory gumene bumpere oko njega tako da si "relativno" siguran, ali po meni, maska od day one, i nemaš brige.. ;)

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gago1210 kaže...

Kupio sam z3 i sve je super jedino kada slikam kamerom sa bljeskalicom sve su mi slike kao da je slikano u dimu! Ne znam sta napravit? Moze pomoc!

Imaš li futrolu? Futrola smeta kod blica. Makni futrolu pa će slika biti bolja. (Kod mene je primjer bio da je futrola smetala kod blica jer se odbila od objekta futrola prem kameri i slika je kao zadimljena.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 0:57 (marin_sagovac).
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
alen29 kaže...

Ja sam uzeo Ringke Fusion case. Solidna zastita, prozirna je, mobitel i dalje izgleda dosta tanko i ne narusava dizajn. Doslo iz Dallasa za 10 dana preko e-baya, 15 USD sa postarinom.

oprosti mi možeš linkat na eBay tu maskicu....

hvala

Mozes ovdje.

10 godina
neaktivan

Realno gledajuci kako vama pase ovih 16 giga memorije.Ok kartica za slike i muziku ali odnekud mi se istrosilo za par dana memorije i ostalo samo 5 giga.Od tih 16.Jos sam sve aplikacije koje mogu prebacila na karticu.Pojma nemam kako to ide tako.Jos par aplikacija i nista od memorije.

0 0 hvala 0
17 godina

4k able memorijska od 64 mi je unutra..

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam i ja memorijsku od 64  nije to problem vec imas li aplikacija koje ti nece na memorijsku i idu na internu.Kod mene samo 5 gifga prazno jos par aplikacija i ode sve

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice