Jel bolje onda update odraditi preko Sony Companiona ili ga posebno skinuti pa napraviti update?
ja radim preko OTA i nikada do sada nisam imao problema.....
Jel bolje onda update odraditi preko Sony Companiona ili ga posebno skinuti pa napraviti update?
ja radim preko OTA i nikada do sada nisam imao problema.....
Ako moj nebrandirani Z3 još uvijek čami na 4.4.4, jedino rješenje je ići u servis? Sad kad je i 5.1.1 izašao, na njega bi se mogao prebaciti. I koliko to traje, ako im se mora ostavljat mob, i KK mi je dobar :)
Ako moj nebrandirani Z3 još uvijek čami na 4.4.4, jedino rješenje je ići u servis? Sad kad je i 5.1.1 izašao, na njega bi se mogao prebaciti. I koliko to traje, ako im se mora ostavljat mob, i KK mi je dobar :)
dal si što mjenjao na uređaju, odnosno ne vidim ikakvog drugog razloga da ti uređaj ne bi povukao nadogradnju...
Cek cek....sta sam ja to propustio
Da bi stavio 5.1.1 (sluzbeni nebrendirani firm) moram prvo rootati mob a time gubim garanciju ?????
Galaxy S6 ,Xperia Z3
Cek cek....sta sam ja to propustio
Da bi stavio 5.1.1 (sluzbeni nebrendirani firm) moram prvo rootati mob a time gubim garanciju ?????
ti ako samsotalno preuzimaš nadogradnje s XDA ili bilo kojeg drugog izvora, te tu nadogradnju stavljaš na uređaj, moraš rootati uređaj.- A samim postupkom roota gubiš garanciju....to je staro pravilo koje vrijedi kod svakog pametnog telefona, tableta na mobilnom operativnom sustavu Android/iOS/Windows Phone
dal si što mjenjao na uređaju, odnosno ne vidim ikakvog drugog razloga da ti uređaj ne bi povukao nadogradnju...
Ništa nisam dirao, ne daje nikakav update niti preko OTA-e niti preko Companion-a.
Poz, imam Z3c od t-coma pa me zanima dali mogu instalirati 5.1.1. ali bez njihovog softwera i ako može link na instalaciju, ako se može to instalirati.
Naravno da možeš putem Flashtoola, nemora ić root ni ništa, samo treba pratit proceduru koja je opisana na XDA forumu. I kao što je napomenutu u slučaju da se nešto dogodi nećeš imat preavo na garanciju dok ne vratiš na t-com customiziranu verziju softvera preko tog istog Flashtoola.
Ne mora, bootloader mora bit otključan samo ukoliko uz Firmware flashah i custom kernel, za stock firmware ne treba bit otključan i to je super stvar.
Ne
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
Dok god je Stock based ide normalno preko flashtoola. Samo pazi da je ftf file i da je stock. Moj Z3c je bio na t-mob sad je na nordijskom 
Vi koji ste dobili OTA ili preko kompa update, na kojoj ste mrezi ?
Precudno da unbranded dolazi poslije ovih branded firmwarea. Mislio sam posto je unbranded da cu prvi dobiti a jos nista
Ako na CE customizaciji onda nisi ali ako si recimo na BAL ili MEA onda bi trebao dobit jer je većina unbranded dobila, samo neke nisu, kao i T-Mo mreže koje isto nisu.
Ma bio sam na baltickom i onda su mi u servisu stavili CE. Sad ne znam dal da flasham ovaj ili bude ovaj CE ubrzo ?
Ja mislim da budu CE direkt sašili na .570 verziju a vjerojatno čekaju redosljed izbacijvanja za Z1 seriju. Jer .570 je certificirana u isto vrijeme kad su najavili da će .546 krenut u opticaj samo nikak dočekat...
Čuo sam da ljudi nisu presretni i da su neki već rekli kako im je draži sadašnji Xperia UI jer je bogatiji. Ali nadam se da će developeri ovaj leak iskoristit da drpe HALove za kameru tako da custom ROMovi više nemaju fisheye bug. Iako još nitko nije konkretno ništa rekao po tom pitanju, vjerojatno se čeka pravni potez Sonyja pa da ljudi ne nagrebu, rađe rade u tajnosti
Stigao mi 5.1, unbranded. Prije par sati pa zasad jos nisam primjetio nikakvu razliku u fluidnosti i bateriji. Jedino sto mi se cini korisno zasad je vise opcija kad stistem volume button
Imam jos dva pitanja:
1. Nakon upgradea sam nasao opciju da mi se homescreen i menu autorotiraju (prije su uvijek bili u portrait modu, cak i kad je autorotate bio omogucen). Zanima me dal je to bilo moguce vec prije ili su tek s 5.1 uveli. Ovo me zanima cisto iz znatizelje, htio sam to vec prije napraviti, a nikako nisam mogao, pa me samo zanima dal sam samo bio preglup da nadjem ili se stvarno nije moglo
2. Sta tocno stamina radi? Znam da pogasi wifi, data, sve to, ali ja te stvari i tako imam ugasene vecinu vremena (wifi, data, bluetooth, GPS ugaseno osim kad mi treba, brightness mi je dosta nisko itd). Preko noci obicno i ocistim recent apps, tako da ispraznim RAM. Dal mi onda stamina uopce ima nekog ucinka ili ja sam napravim to sve sto ona radi?
eto ja sam jučer primjetio da aplikacija AppLock , na novopridošlom Androidu 5.1.1 ne radi.
Odnosno iako su aplikacije/značajke pametnog telefona poput Galerije, Poruka, itd označene zatvorenim lokotom, one nisu zaštićene šifrom, već se "normalno" otvaraju kao i bez zaštite..
dal još tko ima takvih problema, ili može makar isprobati na svojem Xperia Z3 uređaju, pa da znamo usporediti....
Hvala
Stigao mi 5.1, unbranded. Prije par sati pa zasad jos nisam primjetio nikakvu razliku u fluidnosti i bateriji. Jedino sto mi se cini korisno zasad je vise opcija kad stistem volume button
Imam jos dva pitanja:
1. Nakon upgradea sam nasao opciju da mi se homescreen i menu autorotiraju (prije su uvijek bili u portrait modu, cak i kad je autorotate bio omogucen). Zanima me dal je to bilo moguce vec prije ili su tek s 5.1 uveli. Ovo me zanima cisto iz znatizelje, htio sam to vec prije napraviti, a nikako nisam mogao, pa me samo zanima dal sam samo bio preglup da nadjem ili se stvarno nije moglo
2. Sta tocno stamina radi? Znam da pogasi wifi, data, sve to, ali ja te stvari i tako imam ugasene vecinu vremena (wifi, data, bluetooth, GPS ugaseno osim kad mi treba, brightness mi je dosta nisko itd). Preko noci obicno i ocistim recent apps, tako da ispraznim RAM. Dal mi onda stamina uopce ima nekog ucinka ili ja sam napravim to sve sto ona radi?
1) Bilo je i prije mogućnosti ako se dobro sjećam, ubacivanjem jednog reda u build.prop (ili je to bilo za lockscreen) ili portanjem Home aplikacije sa Z3+ da bi se dobila ta opcija. Ugl. odgovor na tvoje pitanje je ne ako nisi bio napredni korisnik, tu mugućnost si dobio tek sa 5.1.1.
2)Uz što ograničava podatkovne veze stamina ima funkciju za limitiranje rada hardwarea (procesor, GPU, senzori...) ukoliko procjeni da oni troše previše resursa i narušavaju trajanje baterije. To možeš uključit ili isključit u podizborniku STAMINA kao jednu od opcija. Uglavnom, jako korisna stvarčica jer za razliku od ostalih OEM štednih opcija preko noći ne potroši niti 1% ako i toliko.
eto ja sam jučer primjetio da aplikacija AppLock , na novopridošlom Androidu 5.1.1 ne radi.
Odnosno iako su aplikacije/značajke pametnog telefona poput Galerije, Poruka, itd označene zatvorenim lokotom, one nisu zaštićene šifrom, već se "normalno" otvaraju kao i bez zaštite..
dal još tko ima takvih problema, ili može makar isprobati na svojem Xperia Z3 uređaju, pa da znamo usporediti....
Hvala
Sačekaj da vendor updatea aplikaciju da bude kompatibilna sa 5.1.1. Uz to je moguće da je Sony nešto pošemerio u načinu ponašanja i sigurnosti dotičnih aplikacija pa više nisu kompatibilne sa tim programom. Uglavnom, sačekaj sljedeći update aplikacije pa ćeš bit na sigurnom po tom pitanju.
Sačekaj da vendor updatea aplikaciju da bude kompatibilna sa 5.1.1. Uz to je moguće da je Sony nešto pošemerio u načinu ponašanja i sigurnosti dotičnih aplikacija pa više nisu kompatibilne sa tim programom. Uglavnom, sačekaj sljedeći update aplikacije pa ćeš bit na sigurnom po tom pitanju.
Hoću, hvala 
Gdje se može vidjeti u sekciji "Baterija" vidjeti koliko je uređaj pri vremenskom razdoblju na bateriji, pronašao sam koliko uređaj procijenjuje da će biti još na bateriji do punjenja, no nisam pronašao koliko je vremena na bateriji...
dal netko zna kako to pogledati, očitati....
ekipa dali ovje skidam stock romove ili... ja nisam uspio naći nigdje osim u ovoj temi 
http://forum.xda-developers.com/z3/general/ftf-stock-firmwares-xperia-z3-models-t2886061
buni me to što ne piše dali je rijeć o 5.1.1 ili 5.0.2 samo piše 23.0.A.2.93 Unbranded Generic (pretpostavljam da je 5.1.1)
i gdje uopče da skinem stock T-Mobile HR 5.0.2
nemojte zamjeriti što postavljam ovakva pitanja, jbg dugogodišnji samsungovac sam bio 
Gdje se može vidjeti u sekciji "Baterija" vidjeti koliko je uređaj pri vremenskom razdoblju na bateriji, pronašao sam koliko uređaj procijenjuje da će biti još na bateriji do punjenja, no nisam pronašao koliko je vremena na bateriji...
dal netko zna kako to pogledati, očitati....
Taj dio su maknuli sa 5.0.2. nadogradnjom. Samo na KKu imaš to. E sad ne znam jel se može to nekim programom ubacit jer nije mi to nikada bitno baš oa nisam kopao oko toga.
ekipa dali ovje skidam stock romove ili... ja nisam uspio naći nigdje osim u ovoj temi 
http://forum.xda-developers.com/z3/general/ftf-stock-firmwares-xperia-z3-models-t2886061
buni me to što ne piše dali je rijeć o 5.1.1 ili 5.0.2 samo piše 23.0.A.2.93 Unbranded Generic (pretpostavljam da je 5.1.1)
i gdje uopče da skinem stock T-Mobile HR 5.0.2
nemojte zamjeriti što postavljam ovakva pitanja, jbg dugogodišnji samsungovac sam bio 
.93 ti je KitKat, odnosno 4.4.4. verzija kao i .77. Lollipop (5.0.2.) ti kreće od verzije .690 pa prema .28 ili .62, a 5.1.1 LP ti je verzija .546.
U nomenklaturi softvera kao što vidiš pišem samo zadnji set brojki iza točaka pa da te ne zbunim, tako je najjednostavnije i preuzeto sa XDA foruma i njihovog označavanja.
Stock T-Mo možeš skinuti i preko novog flashtoola (nađeš ga u sekciji crossdevice-dev za Sony pod opcijom General) u koji je već inkorporiran inače program koji se zove XperiFirm preko kojeg se to skida. Nađi dobar tutorijal na XDA i skužit ćeš, zaista nije teško. Znači, stock T-Mo ti je verzija ili .28 ili .62 koja je zadnja.
ja negdje očito griješim,ja u tom flashtoolu (mislim da imam taj najnoviji) uopče ne vidim sekciju crossdevice-dev odnosno General
program XperiFirm imam instaliran zasebno a vidim da je i dio novog flashtool, međutim ne vidim nigdje gdje bi bilo nešto tipa download firmware ili bilo šta tome slično
ajde barem dajte konkretal link sa XDA koji objašnjava "how too"
od kada sam prešao na 5.1.1 kada punim uređaj na homescreenu uopće više ne vidim postotak/preostalo vrijeme do 100% kapaciteta baterije, odnosno vrijeme potrebno kako bi se uređaj u potpunosti napunio...
dal se tome može kako doskočiti.....
Ma crossdevice ti je sekcija foruma. Ovdje
Tu se može nači najnoviji flashtool i xperifirm kao i neki tweakovi.
Ovdje je tutorial za flashanje pomoću Flashtoola. Koristi Xperifirm koji je ugrađen u Flashtool, tako da Flashtoolom odmah i raspakiraš i zapakiraš u FTF tip fajla jer Xperifirm skine sa servera kupus. Nije teško, sretno :)