Koliko ja znam od Vipa se pojavio u XperiFirmu pa bi trebo bit pušten već...
meni na aktualizaciji nema još ništa....
Koliko ja znam od Vipa se pojavio u XperiFirmu pa bi trebo bit pušten već...
meni na aktualizaciji nema još ništa....
Jel mi koji smo kupili u Tele2 imamo unbranded firmware i trebao bi brzo doci ili isto ko vip i t mobile moramo cekat operatera da odobri ?
Lollipop sam stavljao putem flashtoola pa ne znam kako je to bilo.
Ovisi koji customization si stavio. Ako si išao prek flashtoola vjerojatno si stavio CE1 ili BAL. odi u dialer i utipkaj *#*#7378423#*#* - Service Info - Software Info i iščitaj Customization Version. Moj je 1288-5411 koliko znam Nordijski pa ćemo ti provjerit jel ima il nema
Ti konkretno imaš vidim CE1 (centralna europa) unbranded, ti ćeš sačekat na update još, vjerojatno će odmah pustut na .570 verziju umjesto sadašnje .546 verzije.
zanima me što vi mislite, dal je bolje nekoliko ciklupa punjenja/pražnjenja ostaviti ređaj bez STAMINA načina rada (OFF), i koliki je broj takvih ciklusa?
Hvala
Nisam baš o tome razmišljao, baterija me odlično služi (za razliku od mojih poznanika koje baca u očaj) i obično koristim STAMINAu preko noći il u danu kad trebam produžit vijek baterije (kad pputujem i sl.)...
Nisam baš o tome razmišljao, baterija me odlično služi (za razliku od mojih poznanika koje baca u očaj) i obično koristim STAMINAu preko noći il u danu kad trebam produžit vijek baterije (kad pputujem i sl.)...
odlucio sam se nekoliko cikkusa progurat bez stamine a onda ću je koristi kada praznim te punim uređaj...
Ekipa gdje se mogu skinuti sluzbeni romovi za Xperie i moze li kakav link koji objasnjava postupak instalacije istog
Do nedavno sam imao Samsungove modele i koristenne ODINA mi je olaksavalo stvar da nisam morao cekati svog operatera da se udostoji pustiti najnoviju verziju firmwarea
imaju li xperije kakvog "odina" za takve stvari
Galaxy S6 ,Xperia Z3
Postoji Xperifirm (za downloadanje firmwarea), ne koristim ga pa ti ne mogu puno reći o tome, možeš malo proguglati ili pričekat neke upućenije kolege
Za flashanje koristiš Flashtool
Odi na XDA forum za Z3 i tamo ćeš naći sve vezano uz flashanje, rootanje, backup TA (obavezno ako mislim otključavat bootloader) i samo otključavanje bootloadera čime gubiš neka svojstva ali ti omogućuje stavljanje custom kernela i ROMova.
Custom rom se moze stavit i bez otkljucavanja bootloadera, treba se rootat, sa kingroot najjednostavije, i onda u recoveryu flashat rom, time se ne gubi garancija a na xda uvijek ima najnovijih verzija koje su vec i rootane i neke sa uklonjenim bloatwareom i malwareom
Alexandar-II
Custom rom se moze stavit i bez otkljucavanja bootloadera, treba se rootat, sa kingroot najjednostavije, i onda u recoveryu flashat rom, time se ne gubi garancija a na xda uvijek ima najnovijih verzija koje su vec i rootane i neke sa uklonjenim bloatwareom i malwareom
Ako imaš zaključan bootloader možeš stavit samo ROM na bazi Stock ROMa, nikako custom ROM jer customi imaju i custom kernele i još neke cake. Ima ROMova na bazi stock ROMa koji u sebi imaju root, recovery i xposed + neke skripte za poboljšanje performansi, zvuka, kamere ili čega već, ovisno što je ugradio onaj koji je taj rom stvarao.
Ako imaš zaključan bootloader možeš stavit samo ROM na bazi Stock ROMa, nikako custom ROM jer customi imaju i custom kernele i još neke cake. Ima ROMova na bazi stock ROMa koji u sebi imaju root, recovery i xposed + neke skripte za poboljšanje performansi, zvuka, kamere ili čega već, ovisno što je ugradio onaj koji je taj rom stvarao.
U pravu si, moja pogreska, no takav rom moze bit sasvim dobar, temeljen na stocku i malim modifikacijama
Naravno da je dobar, prvi razlog je što na custom romovima kod Z3 i Z3 compact kamera ima tzv. fisheye bug zbog neprilagođenosti drivera širokokutnoj leći na tim uređajima, a drugi razlog je što je Xperia UI jedan od najfluidnijih ako ne i najfluidniji UI u Android ekosistemu te sam mišljenja da ono što radi odlično (a na 5.1.1. doslovno leti što je nevjerovatno) ne treba mjenjati radi nekoliko upitnih tweakova.
5.1.1. upgrade donosi poboljšanju brzinu sustava i stvarno ubrzanje okidanja slike kamere ali ima nekoliko vizualnih bugova i određene verzije imaju problem sa 4G mrežom i dropom interneta kad signal prelazi iz 4g u 3g. Nadam se da će Sony to brzo otkloniti ali i da će uvest mogućnost manualne kontrole kamere sa camera2 APIjem, iako je to veoma neizgledno...
dal je tko dobio obavijest o dospijeću nadogradnje, ja jesam ali trenutno nisam kod kuće, da započnem preuzimanje.....
Alexandar-II
Meni se čak i povećao na nekih 46888 sa 45323, dok je na KK bio oko 44000. Bitnu ulogu u rezultatu sam skužio da igra i klasa i kvaliteta SD kartice eksterne, ne puno ali vidljivo je.
a koji si tocno rom stavio i jesi sve brisao ?
Ima li kakva "bolja" verzija 5.1.1 ili je svejedno koju cu skinuti/fleshati
Galaxy S6 ,Xperia Z3
Ja sam na Z3compactu, trenutno na nordijskom, ikonice na status baru su razdvojene i to je jedina mana. Čuo sam da je švicarski customized najbolji a ruski ili arapski nemaju problema sa ikonicama
Ima li kakva "bolja" verzija 5.1.1 ili je svejedno koju cu skinuti/fleshati
Imas na xda 5.1.1 moonbreakers edition, ako si rootao mob i imas recovery
Dosta mi je rootanja, fleshanja i custom ROM-ova jos od Samsunga, nemam vise volje za time (valjda godine uzele danak :-) )
Xperija mi radi i vise nego dobro tako da mi je namjera samo staviti official rom naravno nebrendirani i to je to
Galaxy S6 ,Xperia Z3
Imaš temu na Z3 forumu na xda za 5.1.1 pa vidi na koju verziju se najmanje žale. Najbrži updateovi idu na Baltičku verziju koliko ja znam
Javi dojmove...
Ovako na prvu nisam primjetio neku brzinu (fluidniji rad), no više me zanima kako se ponaša baterija......
svakako javim dojmove....
Poz, imam Z3c od t-coma pa me zanima dali mogu instalirati 5.1.1. ali bez njihovog softwera i ako može link na instalaciju, ako se može to instalirati.
Poz, imam Z3c od t-coma pa me zanima dali mogu instalirati 5.1.1. ali bez njihovog softwera i ako može link na instalaciju, ako se može to instalirati.
s tom instalacijom gubiš garanciju, odnosno uređaj moraš rootat (dok je root i sve opcije) pojašnjenje u nekoliko postova iznad
Jel bolje onda update odraditi preko Sony Companiona ili ga posebno skinuti pa napraviti update?