Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.109
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

He he. Ja nisam niti znao da to postoji {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
heheeh, ja sam skinuo neki Launcher i šarao prstom i vidim crte ostaju, reko - koji k..., i onda gledam filmić za Delphin Browser i vidim tu foru.... :D
15 godina
neaktivan

Koristim ADW launcher EX, jako brz, koristi malo memorije a užasno puno toga za mijenjat i istraživat, čak ima i hrpa tema za njega baš na marketu, ima i to sa potezom

Što se tiče browsera imam XScope punu verziju i puno je brži od stock browsera, pogotovo kad imam više stranica otvorenih i flash bolje radi  na njemu

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 14:53 (Blade3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Zbog velikog covera jer imaš kakve crne rubove na kameri dok slikaš i kakav je zvuk, jel deformiran ili slabiji??

Blade...tvoja sumnja je potvrđena...ima vinjetiranja na kameri sa ovim poklopcem.

I evo nakon prva 24 sata korištenja 3000mAh baterije koja je napunjena jučer na 100% sada je na 82%.

Bio sam na YouTubeu preko Wi-Fi, probao GPS 20 minuta, pričao od sinoć i do sada sve skupa nekih dva sata i najluđe je šta mi je sinoć

Wi-Fi ostao upaljen do ujutro jer sam zaspao (nemam upaljen Wi-Fi sleep policy).

Dakle, očito ova baterija ima jakog efekta i ponavljam sada je na 82%

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 18:34 (Jar Jar Binks).
15 godina
neaktivan

Odg na to je na par stranice prije.

Dakle, sve sam pokušao, preko Odina, preko onog drugog načina (nezz kak se točno zove) ali ja i dalje nemogu ući u recovery mode preko 3-button-comba. Sad sam na 2.2 rom-u i nezz zašto ali očajno je kako je spor (čak sumnjam u neku grešku) a stavljali su mi ga u Samsungovom servisu (jer mi se mobitel bricko dok sam stalvjo službeni rom preko Kiesa)

A htio bih staviti barem lagfix da mi kolko tolko ubrza stvari.

EDIT: zaboravio citirat, ovo je odg na rješenje da ništa ne radim bez 3 button comba te da ga prvo stavim pa onda neš probavam

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 19:22 (lukazg).
15 godina
neaktivan

Koristim darky 9.0.2 room, sa prethodno odabranim speed modom, no problem je što neznam

gdje se speed mod pokreće. Naime pod aplikacijama ne vidim da je instaliran.

Kako mogu provjeriti da li je speed mod instaliran ?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 19:32 (slavonacdjk).

0 0 hvala 0
17 godina
slavonacdjk kaže...

Koristim darky 9.0.2 room, sa prethodno odabranim speed modom, no problem je što neznam

gdje se speed mod pokreće. Naime pod aplikacijama ne vidim da je instaliran.

Kako mogu provjeriti da li je speed mod instaliran ?

Hvala

Odi u recovery mode (drzi power tipku pa odaberi "Recovery")

Kad ti se resetira i ode u recovery naci ces sve sto te zanima (koristi volume tipku za up/down i power tipku za odabir)

15 godina
Blade3 kaže...

Što se tiče browsera imam XScope punu verziju i puno je brži od stock browsera, pogotovo kad imam više stranica otvorenih i flash bolje radi  na njemu

Probao, jako dobar ali što ždere memoriju. Kad ga ugasim treba mobu da se dobije bar 5 sekundi.

17 godina
neaktivan
@come
Go launcher to moze. I go launcher ex
:)
15 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Dakle, sve sam pokušao, preko Odina, preko onog drugog načina (nezz kak se točno zove) ali ja i dalje nemogu ući u recovery mode preko 3-button-comba. Sad sam na 2.2 rom-u i nezz zašto ali očajno je kako je spor (čak sumnjam u neku grešku) a stavljali su mi ga u Samsungovom servisu (jer mi se mobitel bricko dok sam stalvjo službeni rom preko Kiesa)

EDIT: zaboravio citirat, ovo je odg na rješenje da ništa ne radim bez 3 button comba te da ga prvo stavim pa onda neš probavam

Eh da pojasnimo neke stvari. Preko ODINA ne možeš ništa ako nisi u download modu. A da bi dospio u download mod treba ti 3 - button combo. Pa se vrtimo u krug. Ono što sam ti napisao prije nekoliko postova je samo način da dođeš do download moda bez 3 button comba. Onda preko ODINA možeš stavit lagfix, root i sl. No ako nešto krene krivo onda .... mob u servis, jer eto nemaš 3 button combo. Dakle izbor je ovakav: dođeš do download moda preko adb naredbi kako sam ti već napisao i onda preko ODINA uz 5 min straha staviš lagfix ili već što trebaš ili ne diraš ništa. No, mislim da je ispativije probati preko registry patchera staviti 2.2.1, manja je šansa (iako postoji, što si već iskusio) da nešto pođe krivo, a 2.2.1 je svakako brži fw. Osim toga koliko znam neki su mijenjali mob jer im nije radio 3 button combo. Jesi probao pitati tamo gdje si kupio mob? I nemoj se igati s ODINOM ako nisi u dowload modu i ako ti je Kies na bilo koji način uključen. Ne znam jesi li probao ovo (iako je malo kriplavo napisano):                http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698

15 godina

Ok si napisao ali prvo kad preko ADB-a dođe u download mod prvo neka sa Odinom flasha ono da dobije 3button mod zauvijek. Ona je već lakše jer će moći preko tipaka u taj mod kad hoće. Tek tada neka s Odinom dalje flasha što hoće, lagfix, root i sl. Upute ima na XDA. Ja se također bavim time da napišem neke upute i priložim fileove potrebne za te radnje sa mobom pa da bude lakše ljudima koji se ne snalaze po stranim forumima.

15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Ok si napisao ali prvo kad preko ADB-a dođe u download mod prvo neka sa Odinom flasha ono da dobije 3button mod zauvijek. Ona je već lakše jer će moći preko tipaka u taj mod kad hoće. Tek tada neka s Odinom dalje flasha što hoće, lagfix, root i sl. Upute ima na XDA. Ja se također bavim time da napišem neke upute i priložim fileove potrebne za te radnje sa mobom pa da bude lakše ljudima koji se ne snalaze po stranim forumima.

Onaj link koji sam mu dao na kraju je upravo o tome kako da povrati 3 button combo.

15 godina
neaktivan

Izašo darky 9.2  sa još lakšim načinom flashanja za sve one koji tek žele ić prvi put instalirat rom, nema zezanja više sa rootanjem i takvim stvarima i još jedna super stvar je ako se ide flashat nanovo resurection edition sa odinom to će biti najčišći mogućo instal (bolje od onog factory reset, clean cache koji uvijek radimo). Za sve nas ostale ima i cwm verzija koji u prošlim izdanjima

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 10:58 (Blade3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pozdrav! evo malo sam pratio ovu temu u vezi SGSa (procitah skoro svih 53 str.), malo se informirao po internetu sve u svemu novi sam na androidu i SGSu, ali brzo ucim. Svi hvale Darky's ROM, pa bih volio to sibnuti na svoj SGS. Molio bih stoga upucene samaritance za pomoc.
Mobitel je: Samsung GT-I9000, kupljen u T-mobileu, cini mi se otkljucan, a i radi 3-button mode

Firmware verzija: 2.1-update1
Osnovna verzija: I9000BOJF1
Kernel verzija: 2.6.29 root@SE-S603 #2
Broj verzije: ECLAIR.BOJI1

Probah nainstalirati Darky's rom v9.1 Extreme edition po uputama sa ove stranice
http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/guide-installation-guide-for-first-time-users.315/

Uredno mi se instalira i radi CWM i preko njega krenem flashat (napominjem da nisam nista rootao jer se rootanje niti ne spominje ukoliko se ima Eclair), krene mi otpakiravati ROM i to ide u redu, ali kad krene instalacija javi: instalation failed, Darkys_v9.1_Extreme_Edition.zip (bad file). Sad je pitanje: dali ipak onda treba rootat Eclaire, i ako da, gdje i koji je root update file odgovarajuci za ovaj moj firmware odozgo (lijepo bih molio link).
Pitanje u vezi firmwera, ima li ikakve razlike ukoliko se Darky nainstalira preko Eclaira ili preko Froya ili Darky pregazi jednog ili drugog, to me malo sve buni. Ako neko ima malo volje pojasniti kako sve to softwareski funkcionira (procitao sam hrpu toga ali nigdje nije bas to jasno objasnjeno). Osnovno pitanje je dali je Darky potpuno novi firmware koji pregazi stock firmware ili je kao samo nadogradnja na postojeci. (Volim razumjeti ono sto radim)
Hvala na strpljenju!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li tko kakvih iskustava sa fizičkom zaštitom uređaja, posebice sa onim silikonskim ili  hydro silicrylic caseom http://www.memorije.net/index.php?/Hydro-Silicrylic-Case/Samsung/Hydro-Silicrylic-Case-za-SAMSUNG-i9000-prozirno-crni-+-SP/flypage.tpl.html . Je li bolji obični silikonski?

Onaj Invisible shield u Agramtradeu mi se čini prekompliciran za stavljanje u 4 dijela, a mislim da, doduše odlično, štiti samo od oštećenja i ogrebotina, dok bi pad s 20 cm visine s njim bio kao i bez njega... zato mi se silikoni i druge inačice čine kao bolja zaštita od eventualnih  udarac i padova.   

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Izašo darky 9.2  sa još lakšim načinom flashanja za sve one koji tek žele ić prvi put instalirat rom, nema zezanja više sa rootanjem i takvim stvarima i još jedna super stvar je ako se ide flashat nanovo resurection edition sa odinom to će biti najčišći mogućo instal (bolje od onog factory reset, clean cache koji uvijek radimo). Za sve nas ostale ima i cwm verzija koji u prošlim izdanjima

Blade može link sa fileom i uputama za tu instalaciju preko ODIN-a? Ja pričekao na 9.0.2 da ipak bar 9.2 dođe :D

15 godina

Jeli zna neko kako staviti različite wallpapere za lockscreen i za desktop.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imas na marketu multiple wallpaper, probaj s time
15 godina

Mislim da to nije to. To je za više različitih wallpapera na više desktopa ali nigdje se ne spominje lock screen.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Chome kaže...

Mislim da to nije to. To je za više različitih wallpapera na više desktopa ali nigdje se ne spominje lock screen.

ti si na darkiju... ako da onda izaberes samsung lock screen i tu si i izaberes wallpaper za taj lockscreen.. samo na samsungovom lock screenu to radi na drugima se FC-a.. navodno, nisam probao

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina

E ja nemam samsung lock screen original, imam onaj što sa darky-em dođe. Ne vidim da imam negdje opciju za mijenjat to.

Našao sam. Jedino kaj mi se baš i ne sviđa Samsung original lock screen :). BUdem već nešto smislio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 16:21 (Chome).
15 godina
neaktivan
Neznam dali se ikom dogodilo sto i meni ali ovo je precudno....uglavnom dobio dam poruku i nekak je tihi zvuk bio,nakon nekog vremena zove me frend isto tiho....ja pogledam u postavke zvuk pojacan do kraja.uglavnom da skratim,nakon nekog vremena sam skuzio da mi se ovaj zvucnik sa straznje strane ugasio i zvuk se je izlazio iz slusalice (ove gore di pise samsung)
WTF ?! Ugasio sam ga i sad radi normalno ali na koju foru se to moze dogodit?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
docx kaže...
lukazg kaže...

Eh da pojasnimo neke stvari. Preko ODINA ne možeš ništa ako nisi u download modu. A da bi dospio u download mod treba ti 3 - button combo. Pa se vrtimo u krug. Ono što sam ti napisao prije nekoliko postova je samo način da dođeš do download moda bez 3 button comba. Onda preko ODINA možeš stavit lagfix, root i sl. No ako nešto krene krivo onda .... mob u servis, jer eto nemaš 3 button combo. Dakle izbor je ovakav: dođeš do download moda preko adb naredbi kako sam ti već napisao i onda preko ODINA uz 5 min straha staviš lagfix ili već što trebaš ili ne diraš ništa. No, mislim da je ispativije probati preko registry patchera staviti 2.2.1, manja je šansa (iako postoji, što si već iskusio) da nešto pođe krivo, a 2.2.1 je svakako brži fw. Osim toga koliko znam neki su mijenjali mob jer im nije radio 3 button combo. Jesi probao pitati tamo gdje si kupio mob? I nemoj se igati s ODINOM ako nisi u dowload modu i ako ti je Kies na bilo koji način uključen. Ne znam jesi li probao ovo (iako je malo kriplavo napisano):                http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698

Svaki put kad sam koristio Odin prvo bi otišao u download mode, točno onako kako piše u uputama na xda forumu. Ovaj link koji si mi dao, na njemu sam visio zadnjih dana nenormalno... I kažem, nakon pokušaja stavljanja 3-button-comba preko Odina i Heimdalla, ništa se nije dogodilo. Uspio sam jednom ući u recovery i to je to.

Ugl, jako izražen lag dolazi na momente ali skužio sam da je inače ok brzina. Sada sam vizualno sredio mobitel u stilu kako Berko ima i zasad ok funkcionira, mislim da ću ostati na 2.2 i viditi kako će se stvari razvijati :)

P.S. već sam htio kupiti mini usb i napravitit usb jig ako bi nešto prilikom flashanja krenulo po krivu ali nako živciranja i živciranja odustao sam i idem uživat u mobitelu kakav je :D

Hvala svima na savjetima!

15 godina
neaktivan

izasao novi firmware za podrucje balkana I9000XFJS2 dali je netko sta vidio i cuo o njemu i dali je netko probao preko kies

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Blade3 kaže...

Blade može link sa fileom i uputama za tu instalaciju preko ODIN-a? Ja pričekao na 9.0.2 da ipak bar 9.2 dođe :D

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/odin-rom-darkys-resurrection-edition.895/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 21:33 (Blade3).
15 godina

Koji launcher koristite? Meni originalni još najglađe radi. I onaj Gingerbread je odličan ali nema mogućnosti sortiranja aplikacija u listi aplikacija. Ovi svi ostali launcheri što se mogu skinuti mi malko znaju trzati kod skrolanja aplikacija, skrolanje dekstopa je ok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znam da je neko piso da je spustio iGo navigaciju, di da to nađem, na marketu??

0 0 hvala 0
15 godina
Blade3 kaže...

http://www.4shared.com/dir/iAWtq2eJ/Navigacija.html

15 godina
neaktivan
Chome kaže...
Blade3 kaže...

http://www.4shared.com/dir/iAWtq2eJ/Navigacija.html

šta da skinem od toga, kak da instaliram :)

15 godina

Skini iGOMyWay_8.4.2.139242 (800x480).zip i odpakiraš tamo imaš IGO apk, instaliraš aplikaciju a foldere kopiraš u IGO folder na sdcard.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 0:00 (Chome).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice