Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.213
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Zhezha kaže...

Da li netko zna koji od ovih kodova daje najviše samsung aplikacija (BDL, BHT, CNX, COA, ERO, KOR, MSR, MTL, ORO, ROM, SIM, SMO, TMT, TOP, TRA, TSR, TWO, VIM, VIP and VVT)??

Od tih neznam ali mislim da xeu daje najviše.

15 godina
neaktivan

Mah...vjerojatno ni neću flashat sa tim stock fw-om nego ću preć na darky-a s obzirom da ga svi hvale kak je brz i to. Nije mi ni tolko bitna hrvatska samsung tipkovnica otkad koristim smart keyboard koja je fenomenalana. Jel netko stavio 9.2 darky-a? Ima kakvih bugova? Mislim ga puknut preko odina, tj. onu resurrection verziju...jel to pametno ili je pametnija "old school" varijanta preko CWM-a? Imate kakav poseban savjet s obzirom da ću prvi put stavljat custom rom?

0 0 hvala 0
17 godina
Zhezha kaže...

Mah...vjerojatno ni neću flashat sa tim stock fw-om nego ću preć na darky-a s obzirom da ga svi hvale kak je brz i to. Nije mi ni tolko bitna hrvatska samsung tipkovnica otkad koristim smart keyboard koja je fenomenalana. Jel netko stavio 9.2 darky-a? Ima kakvih bugova? Mislim ga puknut preko odina, tj. onu resurrection verziju...jel to pametno ili je pametnija "old school" varijanta preko CWM-a? Imate kakav poseban savjet s obzirom da ću prvi put stavljat custom rom?

Ja sam stavio Darky 9.2 Extreme (cwm) + Voodoo i za sad koliko mogu primjetiti sve odlicno radi.

15 godina
neaktivan
parizer kaže...
Zhezha kaže...

Ja sam stavio Darky 9.2 Extreme (cwm) + Voodoo i za sad koliko mogu primjetiti sve odlicno radi.

ja sam ga stavio prek odina, isto sve super, jesi dobio nove aplikacije  Fileindex, DigiLezen, Telegraaf kad si stavljo prek CWMa, prek odina se dobiju.

17 godina
Blade3 kaže...
ja sam ga stavio prek odina, isto sve super, jesi dobio nove aplikacije  Fileindex, DigiLezen, Telegraaf kad si stavljo prek CWMa, prek odina se dobiju.

Nisam... ali vjerojatno zbog toga jer sam u Darky Configuratoru maknuo kvacice sa 3rd Party Apps, Samsung Social Apps...

15 godina
neaktivan
parizer kaže...
Blade3 kaže...

Nisam... ali vjerojatno zbog toga jer sam u Darky Configuratoru maknuo kvacice sa 3rd Party Apps, Samsung Social Apps...

maknuo sam i ja pa su došle sa odin verzijom, da čini se da su samo tu, sad sam flasho sa cwm preko i nema ih više

17 godina
Blade3 kaže...
maknuo sam i ja pa su došle sa odin verzijom, da čini se da su samo tu, sad sam flasho sa cwm preko i nema ih više

Ionako me ne zanimaju :)

15 godina
neaktivan

E ovako...vec dugo citam ovu raspravu....galaxy s sam uzeo u t-mobile prosli tjedan...naravno prvo u 3 sata potrosio bateriju...onda napunio do kraja pa navecer stavio 2.2.1 preko reg patchera.....malo mi fali hrvatski swipe....a ne da mi se stavljati preko onog tutorijala sa xda (ljenost je nekad ubojita :-) )....

sve odlicno radi...i sto ne radi sredilo se brzo...no prije par sati mi se pojavio jedan problem....

kako je vec netko rekao odjednom sam skuzio da me netko zove....jako tiho se culo....skuzio da ne radi vanjski zvucnik....ugasi mujo upali mujo....sve radi...

ALIIIII...i naglasavam alii...kad sam ga upalio com.android.providers.calendar crashes.....

mob nije rootan, ne koristim app kiler....samo oss monitor da vidim load procesora....nista preposebno nije na njemu stavljano....u kalendar upisano par rodjendana.....morao sam ga iskljucit da mi se vise ne synca automatski s google accountom jer je mob postao neupotrebljiv...cijelo vrijeme vibrirao i calendar se crashao....

tražim zadnjih 2 sata po netu...našao par ljudi s istim problemom...nitko pomoci nema...

do sada pokušao:

na netu u google accauntu pobrisao kalendar....ne pomaže....

mijenjao regionalne postavke iz uk u hrk i nazad.....sad probao, slo.....ništa ne pomaže....

popušio 5 cigara za redom dok sam gledao u mobitel nebi li se mozda samo popravilo....ne pomaže.....

sljedeće :

ako ne pomognete....factory reset....al to mi se takkkoo ne da :-)....mislim..imam sve aplikacije u app brainu....ali dok opet namjestim ekrane i sve...par sati cackanja....

ako ni to ne pomogne....onda se strpit dok ovaj firmware nije dostupan i za t-mobile pa onda probat njega....(obecao sam sam sebi da cu se strpit barem mjesec dana do prvog custom roma :-) )...

ako ni to ne pomogne..onda stvarno ne znam....

i molio bih vas da ako netkom padne na pamet mi reci da ne koristim kalendar ili nek skinem neki novi nek ide po onoj staroj...sutnja je zlato :-)....ako imam nesto na mobitelu...to ima da radi makar ga ja u procesu 3 puta pokidao :-)---

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Probaj nekako updejtat preko kiesa.
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...

E ovako...vec dugo citam ovu raspravu....galaxy s sam uzeo u t-mobile prosli tjedan...naravno prvo u 3 sata potrosio bateriju...onda napunio do kraja pa navecer stavio 2.2.1 preko reg patchera.....malo mi fali hrvatski swipe....a ne da mi se stavljati preko onog tutorijala sa xda (ljenost je nekad ubojita :-) )....

sve odlicno radi...i sto ne radi sredilo se brzo...no prije par sati mi se pojavio jedan problem....

kako je vec netko rekao odjednom sam skuzio da me netko zove....jako tiho se culo....skuzio da ne radi vanjski zvucnik....ugasi mujo upali mujo....sve radi...

ALIIIII...i naglasavam alii...kad sam ga upalio com.android.providers.calendar crashes.....

mob nije rootan, ne koristim app kiler....samo oss monitor da vidim load procesora....nista preposebno nije na njemu stavljano....u kalendar upisano par rodjendana.....morao sam ga iskljucit da mi se vise ne synca automatski s google accountom jer je mob postao neupotrebljiv...cijelo vrijeme vibrirao i calendar se crashao....

tražim zadnjih 2 sata po netu...našao par ljudi s istim problemom...nitko pomoci nema...

do sada pokušao:

mijenjao regionalne postavke iz uk u hrk i nazad.....sad probao, slo.....ništa ne pomaže....

popušio 5 cigara za redom dok sam gledao u mobitel nebi li se mozda samo popravilo....ne pomaže.....

sljedeće :

ako ne pomognete....factory reset....al to mi se takkkoo ne da :-)....mislim..imam sve aplikacije u app brainu....ali dok opet namjestim ekrane i sve...par sati cackanja....

ako ni to ne pomogne....onda se strpit dok ovaj firmware nije dostupan i za t-mobile pa onda probat njega....(obecao sam sam sebi da cu se strpit barem mjesec dana do prvog custom roma :-) )...

i molio bih vas da ako netkom padne na pamet mi reci da ne koristim kalendar ili nek skinem neki novi nek ide po onoj staroj...sutnja je zlato :-)....ako imam nesto na mobitelu...to ima da radi makar ga ja u procesu 3 puta pokidao :-)---

Skini Titanium Backup. Napravi backup. Factory reset. Ponovo skini Titanium backup. Restore. Vratit će ti čak i wallpaper. Malo pročitaj prije o tome na

http://matrixrewriter.com/wiki/tiki-index.php. Jasno treba ti root.

15 godina
neaktivan

ima tko link za darky's 9.2 odin verziju i sam ODIN, rapidshare mi sere, nemrem skinut! Hvala!

E da, i za ressurection file!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 18:12 (tvrtkoq).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel vam se dogodi kad da npr, dok pišete poruku ili izlazite negdje sa back button dobijete umjesto one normalne blage vibre, malo jaču i traje kojih pol sekunde duže. Tu mi se ponekad dogodi a nemam pojma uz šta je povezano??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Pozdrav ljudi! Ja sam sad na 2.2.1 koji sam stavio preko odina....ustvari ne kuzim se u to skoro nista i cak ga ja nisam stavio nego mi je Jar Jar Binks pomogao ali me zanimada recimo sad dodje neka nova verzija za hrvatsku kao sto je nesto spominjala Zhezha ili jos novija (nije bitno) jel ja to mogu bez problema staviti preko kiesa bez obzira sto sam ovu 2.2.1 stavio na ovaj nacin na koji jesam....??? Jbte ni sam neznam sta sam pitao :) ???

I jos nesto kakva je to verzija (za balkan) koja je dosla, kakva je razlika?

I opet mi nije nitko konkretno odgovorio...dali se moze stavit ili ne preko kiesa,posto sam ovu 2.2.1 stavio preko odina?

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Hose Marinho 46 kaže...

Pozdrav ljudi! Ja sam sad na 2.2.1 koji sam stavio preko odina....ustvari ne kuzim se u to skoro nista i cak ga ja nisam stavio nego mi je Jar Jar Binks pomogao ali me zanimada recimo sad dodje neka nova verzija za hrvatsku kao sto je nesto spominjala Zhezha ili jos novija (nije bitno) jel ja to mogu bez problema staviti preko kiesa bez obzira sto sam ovu 2.2.1 stavio na ovaj nacin na koji jesam....??? Jbte ni sam neznam sta sam pitao :) ???

I jos nesto kakva je to verzija (za balkan) koja je dosla, kakva je razlika?

I opet mi nije nitko konkretno odgovorio...dali se moze stavit ili ne preko kiesa,posto sam ovu 2.2.1 stavio preko odina?

Prije svega bilo bi zgodno znati koju si verziju stavio (JPY?). U suštini bi trebao moći preko Kiesa staviti neku buduću nadogradnju. Ali za englesko tržište. No ovu novu (balkansku ) verziju 2.2.1 nećeš moći staviti normalno preko Kiesa, jer si vjerojatno stavio JPY (XEU). Kad za englesko tržište izađe nadogranja tu ćeš moći staviti preko Kiesa. No mislim da bi se preko registry patchera morala moći i preko Kiesa staviti "balkanska verzija". Ali nekako ne vidim puno smisla u tome, jer su razlike vjerojatno kozmetske prirode (jedino možda modem...). No to da li si stock ROM stavio preko ODINA-a ili Kiesa ne bi trebalo imati neke veze.

15 godina
neaktivan

Je li netko isprobao GPS odnosno fiksiranje satelita sa slžbenom 2.2.1? Na 2.1 je radio dosta brzo, do najviše minute u hladnom startu, a na Froyu 2.2 uz pomoć svih savjeta i trikova i više od dvije - tri  minute ili uopće ne...?  

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...
koca3535 kaže...

ja sam također mislio da crna boja u nekom postotku štedi struju....inače mi je bilo logično da ako je crna boja vuče manje struje od svijetle tj. bijele,, jel ima link ko di je dokazano na kojim vrstama ekrana, kolko koja boja vuče struje?????

Plazme od Panasonica sa NeoPDP tehnologijom troše manje struje od LCD-ova.

LCD sa LED diodama troše oko 40%manje el.energije od klasičnog CCFL osvjetljenja.

Ali naravno LCD LED sa local dimming-om.

Dakle ovaj naš SGS troši manje struje kad se prikazuje crna boja ali ne nešto naročito ali ipak malo primjetno.

Uspoređujući prvu generaciju AMOLED ekrana, prednosti koje SUPER AMOLED ima su:

• 20% svjetliji ekran
  • 80% manje refleksije pri dnevnom svjetlu
  • 20% smanjena potrošnja el.energije

hvala puno :DDDD

kupujem novije naslove...origigi naravno :D
15 godina
neaktivan
koca3535 kaže...
Jar Jar Binks kaže...
koca3535 kaže...

ja sam također mislio da crna boja u nekom postotku štedi struju....inače mi je bilo logično da ako je crna boja vuče manje struje od svijetle tj. bijele,, jel ima link ko di je dokazano na kojim vrstama ekrana, kolko koja boja vuče struje?????

Plazme od Panasonica sa NeoPDP tehnologijom troše manje struje od LCD-ova.

LCD sa LED diodama troše oko 40%manje el.energije od klasičnog CCFL osvjetljenja.

Ali naravno LCD LED sa local dimming-om.

Dakle ovaj naš SGS troši manje struje kad se prikazuje crna boja ali ne nešto naročito ali ipak malo primjetno.

Uspoređujući prvu generaciju AMOLED ekrana, prednosti koje SUPER AMOLED ima su:

• 20% svjetliji ekran
  • 80% manje refleksije pri dnevnom svjetlu
  • 20% smanjena potrošnja el.energije

hvala puno :DDDD

Nije baš da nije primjetno: "Active-matrix OLED displays provide higher refresh rates than their passive-matrix OLED counterparts, and they consume significantly less power. This advantage makes active-matrix OLEDs well suited for portable electronics, where power consumption is critical to battery life.

The amount of power the display consumes varies significantly depending on the color and brightness shown. As an example, one commercial QVGA OLED display consumes 3 watts while showing black text on a white background, but only 0.7 watts showing white text on a black background"

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Neznam dali se ikom dogodilo sto i meni ali ovo je precudno....uglavnom dobio dam poruku i nekak je tihi zvuk bio,nakon nekog vremena zove me frend isto tiho....ja pogledam u postavke zvuk pojacan do kraja.uglavnom da skratim,nakon nekog vremena sam skuzio da mi se ovaj zvucnik sa straznje strane ugasio i zvuk se je izlazio iz slusalice (ove gore di pise samsung)
WTF ?! Ugasio sam ga i sad radi normalno ali na koju foru se to moze dogodit?

Opet mi se ovo dogodilo i opet sam morau ugasiti mob da se vrati zvuk. jel zna netko zasto se to dogadja?u zandnjih tjedan dana 2 puta,prije toga nikad ?!?!

15 godina
neaktivan
docx kaže...
8rda3+ kaže...

do sada pokušao:

sljedeće :

Skini Titanium Backup. Napravi backup. Factory reset. Ponovo skini Titanium backup. Restore. Vratit će ti čak i wallpaper. Malo pročitaj prije o tome na

http://matrixrewriter.com/wiki/tiki-index.php. Jasno treba ti root.

ma nije problem u tome....5 minuta nakon sto sam napisao post...sam napravio factory reset...vratio svojih 11 aplikacija :-)....i sve radi ko singerica....

vidim da se jos nekom dogodilo nesto slicno...tj. onaj dio problema sa zvukom.,..samo da kazem da nisam iskusio vise ni problem sa zvukom, a ni sa kalendarom od factory reseta...

sad....zasto se to dogodilo prvi puta...dali netko zna ?

15 godina
neaktivan

Evo krećem i ja napokon na Darkyia.

Do sada na mobu ništa nije rađeno osim šta je rootan.

Blade, reci mi imaš li kakvih preporuka šta napravit prije početka?? factory reset? Pratit cu one upute na daryievom forumu (OVE TU) i raditi točno kako je navedeno. Sad sam napravio back up sa MyBackup Pro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 15:17 (lujito).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Blade, reci mi imaš li kakvih preporuka šta napravit prije početka?? factory reset? Pratit cu one upute na daryievom forumu (OVE TU) i raditi točno kako je navedeno. Sad sam napravio back up sa MyBackup Pro.

Možeš to a možeš i ovo. Najnoviji Darky 9.2 je izašo koji se može instalirat sa Odinom, najčišća instalacija i najlakša, evo uputstva

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/odin-rom-darkys-resurrection-edition.895/

Kad dođeš do part 2 korak 4 nemoraš flashat ovaj resurection.zip, možeš skinuut i normalnu CWM verziju 9.2 i flashat umjesto tog resurection.zip  Razlika je utome što češ sa reesurection zip dobit neke glupe aplikacije koje netrebaju a ovak češ lijepo čisto.

15 godina
neaktivan

Inače ljudi, kakav sam dragulj našo za sve, sad isprobo i radi savršeno.   CALL RECORDING, radi na obje strane i zvuk je savršen. Ovako će izgledat kad ga usnimite

TU

samo skinite zip od OVAMO  i flashajte iz CWMa. Odlično kad cura zove a neda vam se slušat baš, snimite pa poslije proučite :))

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
lujito kaže...

Možeš to a možeš i ovo. Najnoviji Darky 9.2 je izašo koji se može instalirat sa Odinom, najčišća instalacija i najlakša, evo uputstva

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/odin-rom-darkys-resurrection-edition.895/

Kad dođeš do part 2 korak 4 nemoraš flashat ovaj resurection.zip, možeš skinuut i normalnu CWM verziju 9.2 i flashat umjesto tog resurection.zip  Razlika je utome što češ sa reesurection zip dobit neke glupe aplikacije koje netrebaju a ovak češ lijepo čisto.

Ok, idem sad po ovom tutorijalu, ako što zapnem pitam te ;)

15 godina
neaktivan

ne radi mi kalibracija na mobitelu--gdje u postavkama se to uključuje ? {#}

stavljao sam neke igrice i aplikacije i više ne radi akcelometar--zasto??? {#}

koji mi se fajl izgubio i kako si sada pomoci....

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni  JPY 2.21 (kupljen u Tele2, updatean preko patchanog Kiesa) odmah locka i locira na karti. Isprobano sa google maps i Sygic Aura 2.

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

Inače... kupio sam si ovo za... 16kn!

http://imgs.inkfrog.com/pix/ibest09/CAHA_YK_SAM_I9000_WHI-7.jpg

Sad čekam da stigne :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kada skinem neku theme.zip, kako je stavim i kasnije vratim na originalnu ako mi se ne svidi?? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Kada skinem neku theme.zip, kako je stavim i kasnije vratim na originalnu ako mi se ne svidi?? Hvala

instaliraj iz CWMa , ako hočeš vratit, nađi/skini zip od orginalne teme i opet ju samo instaliraj iz CWMa

15 godina
neaktivan

ufff zivcan kao pas, uglavno ovako da budem iskren iz ciste dosade sam isao instalirat darky 9.2 preko odina a prije toga sam bio na darky 9.2 ali sam preko cwm instalirao. i naravno brickao am telefon tj zapeo mi je napola i ja sam iskljucio i nakon toga sam probao opet ici u dowland mod ali vise  ne reagira. ne razmijem zasto ako sam ima dowland mod prije zasto sada ne mogu? dali mi netko moze pomoc sta da sada napravim? znaci mob jednostavno ne daje nikakve znakove zivota? hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fredy26 kaže...

ufff zivcan kao pas, uglavno ovako da budem iskren iz ciste dosade sam isao instalirat darky 9.2 preko odina a prije toga sam bio na darky 9.2 ali sam preko cwm instalirao. i naravno brickao am telefon tj zapeo mi je napola i ja sam iskljucio i nakon toga sam probao opet ici u dowland mod ali vise  ne reagira. ne razmijem zasto ako sam ima dowland mod prije zasto sada ne mogu? dali mi netko moze pomoc sta da sada napravim? znaci mob jednostavno ne daje nikakve znakove zivota? hvala

ajoj, gadno, ako nedaje znakove života mislim da ti je ovo jedina šansa  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=819551 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice