Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.557
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Dodge_167 kaže...
Jar Jar Binks kaže...
Dodge_167 kaže...

Meni baterija traje 9 sati bez ikakvog koristenja, kakav sam ja sretnik...

LOL...meni baterija na 37% od nedjelje...    {#}

Ubit cu se... ja doslovno gledam kako mi baterija curi... svake 2 minute pada za 1%

Neznam vise sta da radim, svakakve trikove sam probao, ali nista. :(

A onda reklamiraj bateriju...ili si naruči preko e-baya bateriju od 3000mAh. dobijes i poklopac za nju.

Ja je još čekam...a kad dođe...ima da traje minimalno tjedan dana {#}

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
Dodge_167 kaže...
Jar Jar Binks kaže...
Dodge_167 kaže...

LOL...meni baterija na 37% od nedjelje...    {#}

Ubit cu se... ja doslovno gledam kako mi baterija curi... svake 2 minute pada za 1%

Napuni bateriju do kraja, sve waipaj i na novo flashaj, meni baterija od nedjelje isto, na 24%

Poslušaj mene i Blade-a...napuni je do čepa, ubaci opet rom, pobriši sve tokom flashanja ujedno i battery stats, isprazni do kraja jos jednom napuni i isprazni do kraja i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 22:50 (Jar Jar Binks).
17 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...
Blade3 kaže...
Dodge_167 kaže...
Jar Jar Binks kaže...
Dodge_167 kaže...

LOL...meni baterija na 37% od nedjelje...        {#}

Napuni bateriju do kraja, sve waipaj i na novo flashaj, meni baterija od nedjelje isto, na 24%

Poslušaj mene i Blade-a...napuni je do čepa, ubaci opet rom, pobriši sve tokom flashanja ujedno i battery stats, isprazni do kraja jos jednom napuni i isprazni do kraja i to je to.

Trenutno je na stock 2.2.1, a moram instalirat clockwork recovery na njega a neznam kako jer mi kada idem na "update.zip" izbaci neki error.... :/

15 godina
neaktivan

Zanima me jel zna neko aplikaciju kao Aldiko ili Kindle za čitanje al na kojoj mogu nač knjige sa Hr. prijevodom??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trenutno je na stock 2.2.1, a moram instalirat clockwork recovery na njega a neznam kako jer mi kada idem na "update.zip" izbaci neki error.... :/

Treba ti 2e recovery. Ako si na stock 2.2.1 a nisi rootao sa CF rootom onda imaš 3e recovery koji ne dopušta unasigned update fileove. Dakle prvo CF root (on ti daje 2e recovery) a zatim clockworkmode recovery.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Zanima me jel zna neko aplikaciju kao Aldiko ili Kindle za čitanje al na kojoj mogu nač knjige sa Hr. prijevodom??

Stvar je u tome da li postoji hrvatski prijevod? Naime baš i nema nešto knjiga na formatima koje podržavaju elektronski čitači. Ne znam da li aldiko podržava pdf, no koliko znam amazon ima servis da im ti pošalješ knjigu u pdf formatu, a oni tebi vrate u formatu za kindle. Mislim da je to besplatno i over the air. Nisam siguran.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
Blade3 kaže...

Stvar je u tome da li postoji hrvatski prijevod? Naime baš i nema nešto knjiga na formatima koje podržavaju elektronski čitači. Ne znam da li aldiko podržava pdf, no koliko znam amazon ima servis da im ti pošalješ knjigu u pdf formatu, a oni tebi vrate u formatu za kindle. Mislim da je to besplatno i over the air. Nisam siguran.

pa uglavnom nešto od ovih novijih SF bestsellera koji su dobili prijevod, npr. Eragon il Artemis Fowl, tak bi neš čito al mi se neda na engleskom.

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Treba ti 2e recovery. Ako si na stock 2.2.1 a nisi rootao sa CF rootom onda imaš 3e recovery koji ne dopušta unasigned update fileove. Dakle prvo CF root (on ti daje 2e recovery) a zatim clockworkmode recovery.

A ako ti je ideja stavit Darkya možeš stavit prvo voodoo lagfix + sound 5.4. On dolazi sa clckworkmodom pa nemoraš ni instalirati clockworkmod. Osim toga to je kernel koji i darky preporučuje za svo ROM. nije nužno ali  nije na odmet nakon instalacije disableati lagfix.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
docx kaže...
Blade3 kaže...

pa uglavnom nešto od ovih novijih SF bestsellera koji su dobili prijevod, npr. Eragon il Artemis Fowl, tak bi neš čito al mi se neda na engleskom.

Moram priznati da još nisam naišao niti na jedan hrvatski prijevod u elektronskom formatu. Zgodno je da recimo Algoritam prodaje čitače, ima svoju nakladu no ne izdaje knjige u  elektronskom formatu. Bar nije kad sam ja zadnji put provjeravao. Lol. 

15 godina

Imam Darky 9.1 i voodoo. Sinoć napuni na 100% u 23h. Isključen GPS, WiFi, 3g. Preko noći do jutra palo za 2%. S tim da mi je ujutro i alarm zvonio više puta.

WiFi najviše troši bateriju i dobro je namjestit da WiFi ode u standby kada se zaslon ugasi ako ga ne gasite ručno kada vam ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 7:23 (Chome).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
što moram napraviti da se prebacim sa Speedmoda na Voodoo kernel, samo flash ili još neke predradnje? Sa Darky 9.0.1. prilikom multitaskinga dolazi do zamjetnih lagova, a koliko čitam svi ste zadovoljniji sa Voodoo. Koji da stavim za 9.0.1.???? Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo stavi darky 9.1 a ne 9.0.1. Prije instalacije u darky configuratoru odaberi voodoo i ostale postavke si namjesti kako ti paše. Gallery stavi samsung default jer darky-eva galerija ima bug. To je sve ponovo flashas darky-a i imaš voodoo.

Možeš i skinut voodoo zip pa flashat iz CWM-a samo kernel.

15 godina
neaktivan

najbolje mi je wipe staviti jelda? kako da napravim back up aplikacija da ne skidam sve nanovo... imaš link za Darky?

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Probao sam NoLed no kad ti dođe SMS, ili imaš propušten poziv ili nešto drugo a ne pogledaš odmah, prilično dere bateriju (navodno do 9% po satu, ne znam jeli tako, ali mi je u dva sata kako nisam provjeravao mob iscurilo oko 20%). Zato BLN. Ali malo sam probao quadrant bench i moram reći da je za iste postavke (dakle isti broj aplikacija, vooodoo kernel, lagfix enabled) Darky-ev ROM ipak nešto brži. Na 2.2.1 išao je do 1509, a sad do 1611. Nije puno, ali ipak jest. 

Nisam skuzio ovo trosenje baterije za NoLED, doduse ne stoji mi mob nikad vise od sata a da ne pogledam. :)

Sto se tice Quadranta moj Galaxy na 2.2.1 pici uredno oko 1800-1900, stavio sam i screenshot par strana prije. :)

15 godina

Ne treba wipe ali nije na odmet. Ako si na 9.1. i ponovo stavljaš 9.1 onda ne treba wipe.

Darky configurator skineš sa marketa. 9.1 darky rom skineš i staviš na sdkarticu i iz cwma instaliraš nakon što si podesio parametre u daky configuratoru

15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Ne treba wipe ali nije na odmet. Ako si na 9.1. i ponovo stavljaš 9.1 onda ne treba wipe.

Darky configurator skineš sa marketa. 9.1 darky rom skineš i staviš na sdkarticu i iz cwma instaliraš nakon što si podesio parametre u daky configuratoru

instalaciju znam, ali imam 9.0.1, mislim da si mi baš ti prije napisao ako prelazim na 9.1. da je bolje wipe, da telefon bude čist, no back up aplikcija me zanima? učim.... polako ali sigurno......

15 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Može li mi itko objasnit kako i zašto ne mogu ući u recovery mode?? Uspio sam samo jednom ući a probao sam i ODIN i HEIMDALL metodu, nevjeorjatno...

Nezz koliko sam puta probao i na koliko kombinacija (ukopčan u usb ili neukopčan isto) no i dalje ništa, samo eto taj jedan jedini put.

Problem je šta sam na 2.2 firmware i prespor je, a htio bih staviti lag fix, što nemogu bez root-a- što nemogu bez mogućnosti 3-button-comba.

E sad postoji način ali je malo rizičan, utoliko što nemaš 3 button combo. Preuzmi android SDK s ove adrese: http://developer.android.com/sdk/index.html. Instaliraj ga. Ako skineš .zip file samo je raspakiraj u root direktorij svog kompa. Preimenuj folder u nešto kratko da nemoraš tipkat puno kasnije. Ako imaš Kies na kompu ne trebaju ti nikakvi driveri. No svakako Kies ne smije biti aktivan. Makni ga i iz traya ako je tamo. Na mobu ukljići USB debugging. Aplicaitions > Developement. Prikopčaj mob na komp. Sva je prilika da će komp počet instalirat nešto. Pričekaj da završi. Odi na kompu u command prompt  (Run>cmd.exe). U command promptu moraš doći doći u root svog diska. (pisat će nešto tipa C:\Document and Settings\user>. trebaš utipkavati cd.. pa enter sve dok ne budeš u C:\) Moraš se postaviti u pod direktorij tools koji je u androidSDK direktoriju (ili kako si ga već nazvao). Dakle C:\ cd androidSDK pa enter. Dobit ćeš C:\androidSDK, pa sad ponovo C:\androidSDK> cd tools. Sad utipkaj adb devices, nakon nekog vremena ako je sve u redu komp će ti dati neki broj. To nije bitno, samo provjera da li sve radi. Ako ne da broj, onda ne radi. Sad utipkaj adb reboot download. I nakon kraćeg vremena ti bi se na mobu trebao pojaviti čovječuljak koji kopa - i u downloadu si. Voila. Sad će vjerojatno komp nešto instalirati. Pričekaj. Sad se makni iz cmd prompta. Otvori ODIN i u lijevom gornjem uglu negdje bi trebalo biti žuto polje na kojem piše com nešto. To znači da ti je ODIN prepoznao mob. Do ovog trenutka sve što si napravio nije opasno. Ukoliko se odlučiš da nećeš ništa stavljati, otkopčaj mob i izvadi i vrati bateriju. Reboot i to je se sve, Ako kaniš stavljati recimo lagfix slijedi dalje upute za postavljanje istog koje si našao recimo na XDA.

15 godina
neaktivan

Ponavljam Kies ne smije biti aktivan, pa ni u trayu jer slijedi katastrofa...

15 godina
neaktivan

Živili!!

Čitam vas već mjesec dana i od jučer sam i ja vlasnik Samsung Galaxy S. Hvala za sva dosadašnja upustva jer nama laicima puno pomažu. Iz tog razloga bih pitao pa ako netko zna odgovor na ova pitanja molio bih da odgovori.

1. Ja sam drugi vlasnik mobitela tako da je na mobitelu ostao gmail od prijašnjeg vlasnika koji nikako ne mogu skloniti i staviti svoj. Nudi mi da ga maknem ali moram napraviti vraćanje na tvorničke postavke. Da li postoji možda drugi način?

2. Ako napravim vraćanje na tvorničke postavke gubim sve aplikacije koje su instlirane. Da li postoji način da ih prebacim na SD karticu i kasnije samo vratim?

3. Da li sve bluetooth slušalice pašu uz njega, vidim da ih ima u T-com u ponudi sa 50% popusta:)

4. I jedno tupavo pitanje, kako napraviti da se ekran zaključa, znam da ima tipka sa strane ali kad nju stisnem onda se samo ekran ugasi pa me strah da slučajno u džepu ne stisnem koju tipku i napravim sam sebi probleme :))

Hvala svima :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...
docx kaže...

Probao sam NoLed no kad ti dođe SMS, ili imaš propušten poziv ili nešto drugo a ne pogledaš odmah, prilično dere bateriju (navodno do 9% po satu, ne znam jeli tako, ali mi je u dva sata kako nisam provjeravao mob iscurilo oko 20%). Zato BLN. Ali malo sam probao quadrant bench i moram reći da je za iste postavke (dakle isti broj aplikacija, vooodoo kernel, lagfix enabled) Darky-ev ROM ipak nešto brži. Na 2.2.1 išao je do 1509, a sad do 1611. Nije puno, ali ipak jest. 

Nisam skuzio ovo trosenje baterije za NoLED, doduse ne stoji mi mob nikad vise od sata a da ne pogledam. :)

Sto se tice Quadranta moj Galaxy na 2.2.1 pici uredno oko 1800-1900, stavio sam i screenshot par strana prije. :)

Rezultat na quadrantu ovisi najviše o vrsti lagfixa. Tvoj lagfix prevodi rfs u ext2 koji je brži. Ono što sam pokušao reći je da je Darkyev ROM ipak malo brži od stocka 2.2.1.

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Rezultat na quadrantu ovisi najviše o vrsti lagfixa. Tvoj lagfix prevodi rfs u ext2 koji je brži. Ono što sam pokušao reći je da je Darkyev ROM ipak malo brži od stocka 2.2.1.

To je sigurno istina. :)

15 godina
neaktivan
maki11 kaže...

Živili!!

Čitam vas već mjesec dana i od jučer sam i ja vlasnik Samsung Galaxy S. Hvala za sva dosadašnja upustva jer nama laicima puno pomažu. Iz tog razloga bih pitao pa ako netko zna odgovor na ova pitanja molio bih da odgovori.

1. Ja sam drugi vlasnik mobitela tako da je na mobitelu ostao gmail od prijašnjeg vlasnika koji nikako ne mogu skloniti i staviti svoj. Nudi mi da ga maknem ali moram napraviti vraćanje na tvorničke postavke. Da li postoji možda drugi način?

2. Ako napravim vraćanje na tvorničke postavke gubim sve aplikacije koje su instlirane. Da li postoji način da ih prebacim na SD karticu i kasnije samo vratim?

3. Da li sve bluetooth slušalice pašu uz njega, vidim da ih ima u T-com u ponudi sa 50% popusta:)

4. I jedno tupavo pitanje, kako napraviti da se ekran zaključa, znam da ima tipka sa strane ali kad nju stisnem onda se samo ekran ugasi pa me strah da slučajno u džepu ne stisnem koju tipku i napravim sam sebi probleme :))

Hvala svima :)

1. Ne znam da li postoji drugi način, prvi sam vlasnik. Ali factory reset mi se čini kao dobra ideja.

2. Skini Titanium Backup sa marketa (besplatan). Naprava Backup svih aplikacija. Zatim factory reset. ponovo skini Titanium Backup. I zatim napraviš restore i imaš sve aplikacije.

3. na žalost ni s tim ti ne mogu pomoći jer bluetooth slušalice ne koristim. u teroriji bi trebale raditi

4. Ne postoji gumb za lock screen. No kad se ekran ugasi lock screen bi trebao automatski biti  aktivan. Galaxy ima kapacitivni ekran, pa je mogućnost da ti se nešto aktivira u džepu ionako minimalna.

15 godina
neaktivan
Hvala docx puno si mi pomogao. Ovo za aplikacije mi je super i tako ću napraviti. Samo da te pitam kad radim taj factory reset hoću izgubit imenik?
Za zaključavanje ekrana se riješilo samo kad sam ugasio i upalio mob. ponovo.
Uglavnom hvala puno !!
15 godina
neaktivan
maki11 kaže...
Hvala docx puno si mi pomogao. Ovo za aplikacije mi je super i tako ću napraviti. Samo da te pitam kad radim taj factory reset hoću izgubit imenik?
Za zaključavanje ekrana se riješilo samo kad sam ugasio i upalio mob. ponovo.
Uglavnom hvala puno !!

Hoćeš. No u samom imeniku imaš import, exoport funkciju koja izvozi podatke na SD karticu. Pa ih lijepo izvezi a nakon factory reseta uvezi. No i u Titanium backupu imaš opciju za save imenika

15 godina
neaktivan

gdje titanium sprema aplikacije kada ih uspije vratit nakon root-a sa wipeom ili factory reseta??

15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...

gdje titanium sprema aplikacije kada ih uspije vratit nakon root-a sa wipeom ili factory reseta??

Sprema ih na unutarnjoj SD kartici u titanumbackup direktoriju ali nemoj me držati za riječ. U svakom slučaju preživjeli su podatci i factory reset i wipe prilikom instaliranja darky-a.

15 godina
tvrtkoq kaže...
Chome kaže...

instalaciju znam, ali imam 9.0.1, mislim da si mi baš ti prije napisao ako prelazim na 9.1. da je bolje wipe, da telefon bude čist, no back up aplikcija me zanima? učim.... polako ali sigurno......

Ja sam koristio My Backup Pro.

15 godina
neaktivan

jedno pitanje,kako mob izgleda poslije factory reseta,isti onakav kakav je uzet u trgovini ili.

15 godina
neaktivan

Eeeeeeeeee....dragi moji forumaši i forumašice {#}

STIGLA JE MRCINA OD 3000mAh a.k.a. baterija {#}

Carinu nisam platio...izašlo me oko 150 kuna sve skupa sa dostavom sa ebay.co.uk
Neke sam fotke slikao sa Galaxyem a neke sa Samsungom GT-S 5620 Monte.Uvjeti osvjetljenja nisu bili najbolji pa nemojte zamjeriti {#}

Dakle evo par slika pa ocijenite sami...

Na kraju priče...držanje u ruci je odlično s obzirom na veliku debljinu...ali čini mi se ko da ima laga, zna mi malo uređaj sada trzati.

Vidjet ćemo par dana...ako ne budem zadovoljan...vraćam je i dobit ću refund {#}

P.S. moram vidjeti koliko će trajati prvo punjenje.
Sada je baterija na punjaču i pokazuje 80% već nekih 20 minuta.

Pakiranje Pakiranje
pakiranje 2 pakiranje 2
Poklopac Poklopac
Baterija&poklopac Baterija&poklopac
Baterija&poklopac Baterija&poklopac
Stock baterija vs.3000mAh baterija Stock baterija vs.3000mAh baterija
Baterija na SGS-u Baterija na SGS-u
Debljina uređaja sa poklopcem Debljina uređaja sa poklopcem
Priključci Priključci
Otvor za kameru i zvučnik Otvor za kameru i zvučnik
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 18:35 (Jar Jar Binks).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima tko link za darky 9.1 a da nije preko rapid share-a, neda mi skidat?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice