"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.274.346
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Mogu samo rec rijeci hvale za sashu, nisam kupio mob preko grossoshopa jer ne primaju nacin placanja kojim placam, ali je pomogao pri izboru mobitela za jednu zensku osobu, koja je jako zadovoljna mobom, bar kolko sam vidio, slike kamere odlicne itd, da ne duljim, isto nisam vidio da je ikog zahebo...

0 0 hvala 1
17 godina
stručnjak kaže...

Nakon više kineza evo se prvi pokvario...traže da ga pošaljem u Poljsku. Ima li netko iskustva sa povratkom istoga sa popravka tj. da ga ne carine ponovo što treba napraviti?

Nije valjda da se nikome nije pokvario niti jedan Kinez ;)

Frka85
18 godina
moderator
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Najbolje da se preko privatnih poruka obračunaju oni koji žele, a na temi nek se raspravlja o - zamisli - kineskim mobitelima.

6 0 hvala 0
14 godina
protjeran
stručnjak kaže...
stručnjak kaže...

Nakon više kineza evo se prvi pokvario...traže da ga pošaljem u Poljsku. Ima li netko iskustva sa povratkom istoga sa popravka tj. da ga ne carine ponovo što treba napraviti?

A što bi carinio iz Poljske koja je u EU? Nema carine. Koja je uopće trgovina u pitanju?

Ako traže da ga šalješ u Poljsku onda ga pošalji i budi sretan što ne traže da ga šalješ u Kinu kao što neki "talijanski muljatori" traže.

Slanje će te koštati možda 100-150 kn, to provjeri u pošti i nadaj se da će sve proći ok jer nemaš nekog utjecaja na takve stvari.

14 godina

Mislim se izmedu xiaomi mi5 i leeco le pro 3 pa bi mi dobro dosla pomoc. Bitno mi je samo da izgura video igre i slusanje muzike i nisam siguran da li je ekran od 5,15 na Mi5 malo manji za igre.

13 Mi 5
5 Pro 3
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 23:16 (shadowlapy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stručnjak kaže...
stručnjak kaže...

Nakon više kineza evo se prvi pokvario...traže da ga pošaljem u Poljsku. Ima li netko iskustva sa povratkom istoga sa popravka tj. da ga ne carine ponovošto treba napraviti?

Pa šalji u Poljsku, nema tu mudrosti, cijena s trackingom ti je oko 64 kn ako je paket do 250g, do 500g je oko 94 kn. Jedino mi nije jasno ovo boldano - ako će ga i vratiti iz Poljske, to je OK, ali ako će ti slati iz Kine onda je to drugačiji slučaj...

14 godina

Pitanje mislim neki mob narucit sa coolicool stranice,tocnije ovaj model:

http://www.coolicool.com/stock-in-europe-zte-nubia-z7-3gb-ram-32gb-rom-qualcomm-snapdragon-801-quad-core-25ghz-55-inch-2k-s-g-44046

Sad dali pracam carinu ili koja je cjena tu toliko ce me doc i dali vrijedi uzimat ovaj mob? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na tu cijenu dodaj samo još 15 EUR poštarine za Hrvatsku i to je to, nema carine. A što se mobitela tiče, ne vidim po čemu ne bi vrijedio tih 1.140 kn...

15 godina
lovvro kaže...

Pitanje mislim neki mob narucit sa coolicool stranice,tocnije ovaj model:

http://www.coolicool.com/stock-in-europe-zte-nubia-z7-3gb-ram-32gb-rom-qualcomm-snapdragon-801-quad-core-25ghz-55-inch-2k-s-g-44046

Sad dali pracam carinu ili koja je cjena tu toliko ce me doc i dali vrijedi uzimat ovaj mob? :)

Ja ga nebih nikako, 5,5" i to 2k rezolucija na pisljivih 3100 mah baterije a i soc je vec star...

Od sutra pocinju snizenja na goldwayu pa pogledaj ponudu, puno bolji mobitel mozes dobiti za slicnu lovu

10 godina
neaktivan
@shadowlapy dakle bitna ti je baterija.. ja na svom Le 3 Pro imam u prosjeku oko 6-7h SOT-a i mislim da se Mi5 nemoze mjerit s time nikako.. Le 3 Pro nema klasicni 3.5 mm utor za slusalice ali dobijes adapter usb type c na 3.5 mm jack pa je opet dobro..

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Od sutra pocinju snizenja na goldwayu pa pogledaj ponudu, puno bolji mobitel mozes dobiti za slicnu lovu

Pozdrav,

Nabavljam Mi 5s 64GB, eventualno Mi 5 64GB.

Kakav je taj goldway?

Ako sam dobro shvatio, kod narudžbe treba odabrati opciju "Seller's Shipping Method" i onda dolazi sa EU skladišta? (bez carine?)

Za ROM su napisali "we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store".

Ukoliko ću na njega instalirati EU ROM, hoću li morati tražiti unlock bootloadera od Xiaomija?

Hvala, Boris

15 godina
neaktivan
Emixman1 kaže...

Gdje kupiti redmi note 4 da bez problema dođe, neka pouzdana trgovina?
Honnor buy možda?, tinydeal?

Mene konkretno zanima koja je bolja izvedba - sa Qualcommom (Redmi Note 4x) ili MediaTek (Redmi Note 4). Naime, čitao sam da je MediaTekov proces na testovima brži, a opet s druge strane dobivam savjete da se držim Qualcomma. Možete li pojasniti?

15 godina
Fottach kaže...
domac5 kaže...

Pozdrav,

Nabavljam Mi 5s 64GB, eventualno Mi 5 64GB.

Kakav je taj goldway?

Ako sam dobro shvatio, kod narudžbe treba odabrati opciju "Seller's Shipping Method" i onda dolazi sa EU skladišta? (bez carine?)

Za ROM su napisali "we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store".

Ukoliko ću na njega instalirati EU ROM, hoću li morati tražiti unlock bootloadera od Xiaomija?

Hvala, Boris

Da odaberes tu opciju i onda nema carine, msm da kosta cca 20$..na njemu ces dobit global beta rom koji ima hrv jezik i ako hoces kasnije stavit rom sa xiaomi.eu onda ces morat trazit unlock bootloadera, ja sam cekao svega 1 dan da mi otkljucaju i odma stavio eu rom

18 godina
Sta se tice redmi note 4 mtk je jaci, ali sd ce prije dobiti nadogradnju na novi sustav, ako ti je bitno da uvijek imas najnovije odi na sd ako zelis jaci mob onda svakako mtk. Ja bih isao na mtk u ovom slucaju jer je dosta jaci
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Blashyrkh kaže...
Emixman1 kaže...

Gdje kupiti redmi note 4 da bez problema dođe, neka pouzdana trgovina?
Honnor buy možda?, tinydeal?

Mene konkretno zanima koja je bolja izvedba - sa Qualcommom (Redmi Note 4x) ili MediaTek (Redmi Note 4). Naime, čitao sam da je MediaTekov proces na testovima brži, a opet s druge strane dobivam savjete da se držim Qualcomma. Možete li pojasniti?

Ja sam čitao da SD troši manje baterije pa zbog toga idem na njega.

15 godina
neaktivan

To bi bilo logično, obzirom da ima manje jezgri i sporiji je, ali obzirom na 4100 mAh bateriju, mislim da je razlika u potrošnji zanemariva

15 godina
domac5 kaže...

Koliko ste cekali sa tog Goldway-a, cudno mi je ako ga salju iz eu, zasto se ceka od 20-40 dana, i ne vidim da primaju paypal?

16 godina
IVAN3539 kaže...
domac5 kaže...

Koliko ste cekali sa tog Goldway-a, cudno mi je ako ga salju iz eu, zasto se ceka od 20-40 dana, i ne vidim da primaju paypal?

Ne šalju ga iz EU nego iz Kine sa posebnom dostavom. - Seller's Shipping Method - 17,89$

11 godina
neaktivan

@shadowlapy: MTK proc ('mozak' pametnog telefona) je MTK, bez obzira bio u Xiaomiju ili Elephonu.

Po specifikacijama na papiru su Ferrariji (cak daju i odlicne rezultate na Antutu benchu i sl.), ali u praksi skuplji SnapDragon cesto radi fluidnije i s manje jezgri, te trosi manje baterije (tesko ces na Netu naci ikoga da hvali stedljivost MTK procesora, na bilo kojem telefonu ili Android verziji).

SD je pred godinu/dvije imao problem s pregrijavanjem, to su cini se rijesili (cak su onda bili malo i spustali takt).

Hakiranje MTK procesora je lakse pa developeri cesto portaju  i prilagode noviji Android za stariji MTK telefon. Generalno je MTK-ova politika da ne rade upgrade jezgre za novu verziju Androida nego plasiraju novi MTK chip, zato jeftinjaci svakih par mjeseci plasiraju novi mob, umjesto da usavrse softver (i poprave bugove) na starom.

Kod SnapDragona ili imas ili nemas upgrade s npr. Android 5.x na 6.x, odn. 6.x na 7.x, ali kad ga imas onda je sluzben i stabilan.

Koliko para toliko zadovoljstva - za istu lovu inicijalno mozes kupiti mob s npr. 8-jezgrenim MTK procesorom kao i slican model sa SD 6-jezgrenim (i malo nizeg takta), ali SD prede dok za MTK ne znas sto skriva ispod haube (i hoce li se to moci izgladiti postavkama, upgradeom softvera i sl.).

Imam par uredjaja s MTK procesorima i zadovoljan sam (ulozeno / dobiveno), no ne zbog pouzdanosti MTK procesora nego zato sto za iste i nakon godinu-dvije i vise postoji hakerska podrska na XDA i/ili ruskom 4PDA.

Nisam ih kupovao po Presale akcijama nego 3-4 mjeseca kasnije (na nekom generickom snizenju za Valentinovo i sl.), kad sam se uvjerio u uglavnom zadovoljan feedback stvarnih korisnika.

Ne samo softver nego i hardver, da npr. nije neka jeftina plastika na gumbima koja rikne nakon dva mjeseca (ne znas priije nego prodje tih par mjeseci),

tako da u par slucajeva i nakon 2-3 godine doticni no-name uredjaji jos uvijek rade, a bili su 30-40% jeftiniji od brandova.

Takvo istrazivanje i domace zadace imaju svoju cijenu u vremenu (to je i hobi), ali se naplate u saznanjima i ustedi u lovi.

Konacno, ako cetiri puta ubodes stvarno dobar model 30-40% jeftinije od brandova, onda peti put mozes fulati pa te nije briga, u prosjeku si jos uvijek u plusu (igra velikih brojeva).

Jedini 'lajtmotiv' kod svih mojih MTK ova je potrosnja, ili moras pogasiti sve servise odn. azuriranja u pozadini (tako da u pozadini postane glupi 'feature' phone) ili bez obzira koliko proizvodjac napumpao bateriju (tzv. 4000-5000-6000 mAh - sto dodaje i na tezini i/ili debljini), tesko se mozes popeti na dva dana. Mozda do navecer potrosi bateriju taman 40-45%, ni vrit ni mimo, pa ako se sutra hoces pouzdati moras ga puniti svake noci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 17:29 (zgf).
10 godina
neaktivan
ako nekog zanima na slici pise da je EU warehouse do daljnjeg van upotrebe kako bi mogli imat jeftinije cijene telefona..
nadalje servis u Italiji je jos uvijek tamo i radi i telefoni se salju prvo i Italiju pa ako se tamo nemoze popravit onda na njihov trosak u Kinu, napominjem da se slanje u Italiju placa 19€ i po telefon dolazi kurir Fedexa u tocno dogovoreno vrijeme..
Asistencija radi normalno a ako je bilo kasnjenja je vjerovatno zbog guzvi a i nije do njih nego do servisa u IT i CN, oni pokusavaju sto prije pozuriti stvari, ovo je malo nategnuto ali dobro..
Garancija ostaje 2 godine, SF express salje za HR bez carine/pdv i to je ukratko to..
Ako jos nekog sta zanima moze u inbox da ne spamamo..
Imao sam potrebu ovo napisat jer sam prozivan u zadnje vrijeme za muljazu, lopovluk i sta ja znam sta vec pa otud i ovaj post..
Slika je odgovor sefa Grossa na moja pitanja o asistenciji, EU warehouse, garanciji i svemu ostalome sta navodno ne valja..
Toliko od mene.. Zivili mi..

3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

jel može par preporuka vodootprnih kineza po mogučnosti bez carine i pdv-a

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Postao sam ponosni redmi 4 prime-a. 😃

Sad imam pitanje kako skinut kontakte sa google racuna ulogirao sam se na svoj racun i sve.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pigledaj po postavkama jel ima sync kontakata u postavkama synca za google racun... Ili u imenik - postavke i tam nades negdje imas za odabrat od kud da pokazuje brojeve(sim, viber, whatsapp, google, mi account) i tam onda provjeri jel skinulo brojeve, ak je stisnes da ti ih pokazuje.. Ak nije onda trebas sync rijesit

Meni je pri mijenjanju roma bilo to da pokazuje samo sa sim kartice brojeve i mislio sam da ih ne synca, a samo nije bilo stavljeno da ih prikazuje :D
14 godina

Jep uspio sam hvala :). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gdje najpovoljnije kupiti MI5

Googlam okolo i nikako da pronađem gdje najpovoljnije kupiti XIAOMI MI5 može i verzija od 64GB ali da nije zlatne boje

pronašao sam ovo: http://www.to2c.com/hk-warehouse-xiaomi-mi5.html

ali dostava je iz kine pa me interesira da li ima opcija da prođe bez carine i PDV-a, budući da u odgovorima kaže "HK warehouse dont support EU EXPRESS"

kakva su vaša iskustva s tom trgovinom ili imate neku drugu za preporučiti s povoljnim cijenama

ili ovo

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-5-15-1920x1080-16MP-4-Axis-OIS-Camera/311331_32611785137.html?spm=2114.12010608.0.0.aeZuA7

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 14:42 (ottokc).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gdje najpovoljnije kupiti MI5
ottokc kaže...

Googlam okolo i nikako da pronađem gdje najpovoljnije kupiti XIAOMI MI5 može i verzija od 64GB ali da nije zlatne boje

pronašao sam ovo: http://www.to2c.com/hk-warehouse-xiaomi-mi5.html

ali dostava je iz kine pa me interesira da li ima opcija da prođe bez carine i PDV-a, budući da u odgovorima kaže "HK warehouse dont support EU EXPRESS"

kakva su vaša iskustva s tom trgovinom ili imate neku drugu za preporučiti s povoljnim cijenama

ili ovo

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-5-15-1920x1080-16MP-4-Axis-OIS-Camera/311331_32611785137.html?spm=2114.12010608.0.0.aeZuA7

Moja preporuka je da sačekaš do 05.03. akciju na Goldway-u, baš model koji spominješ planiraju staviti na akciju. Samo pazi da odabereš "Seller's Shipping Method" kako bi izbjegao probleme oko carine. 

12 godina
neaktivan

Tu treba imati i sreće, čini mi se. Mislim da ide "fist come first served". RN 4X se, primjerice, ne može više kupiti po akcijskoj cijeni. Dakle - treba biti brz

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@ottokc pogledaj ovdje
http://tinyurl.com/Mi5ponuda

dali je najpovoljnije neznam ali su popusti u djiru 3 dana..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 17:32 (sasha2511).

0 0 hvala 0
14 godina

Ako može netko preporučiti di bi bilo najbolje naručiti leeco le max 2...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Gdje najpovoljnije kupiti MI5
Blashyrkh kaže...

Moja preporuka je da sačekaš do 05.03. akciju na Goldway-u, baš model koji spominješ planiraju staviti na akciju. Samo pazi da odabereš "Seller's Shipping Method" kako bi izbjegao probleme oko carine. 

Tnx, pričekat ću još tih par dana ali ne vjerujem da će biti neki strašan popust....

Mislio sam čekat izlazak MI6 ali tko zna kad će i po kojim cijenama i vjerojatno će na početku biti nabrijane jer su na Gearbestu nekakve okvirne cijene skoro 500 dolara

http://www.gearbest.com/mi6-_gear/

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice