"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.079.773
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

s koje stranice si naručivao mob?

10 godina
neaktivan

s koje stranice si naručio mob?

17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ako mene pitas, sa grossoshop-a

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Prijo, ako mene pitaš, u instar informatici u Splitu :-)..
Only God Can Judge Me
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
red_bull kaže...
GSP kaže...

gledam na  http://www.grossoshop.net/  mobitele i koliko vidim imaju za staviti i funte osim dolara i eura...po mojim izračunima isti me mobitel(redmi 3 pro) košta 950kuna(funta) i najskuplje 1070kuna(euri)..dali i vi plaćate funtama?

Ali imaj na umu da je to cijena plus dostava. U mom slucaju je bilo oko 150 kn. Kasnije moras uplatiti na njihov paypal da bi ti poslali. Javili ti se budu.. 

pa uračunao sam u cijenu i 15eura poštarine iliti 11 funti

14 godina

@red_bull

Kakva naknadna plaćanja, jesi ti siguran da si s Grossoshopa uzimao? 

Koliko ja znam nema naknadnih mailanja i plaćanja, za china wh otkuda sam ja uzimao, SF-express, cca 15$, odabereš kod kupovine i to je to, 8-10 dana kasnije mobač stiže DPD-om na vrata. Iz EU wh je cca 26$ i šalju nekom drugom službom.

Osim ako te webshop nije pustio da zalkjučiš order bez stavke dostave 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 8:27 (cshadow).
17 godina

Jesam sa grossoshopa. Mozda sad odmah zaracunaju dostavu no kad sam ja uzimao, morao sam platiti dostavu posebno... doduse bilo je to pred mozda pola godine.. .  Ako sad vise nije tako, moje isprike

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema frke, možda je stvarno bilo tako ranije, ali sad su ok već neko vrijeme. Jedan od boljih izbora s EU garancijom.

Xiaomiforsale je navodno ukinuo EU skladište, šalju iz kine, ali onda ide na carinu tako da se izbor EU skladišta s garancijom izgleda pomalo smanjuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, bilo je tako jos do nedavno, oko 19€ su dodatno za HR naplaćivali na Grossoshopu...

12 godina
neaktivan
frulex kaže...

Da, bilo je tako jos do nedavno, oko 19€ su dodatno za HR naplaćivali na Grossoshopu...

također sam imao takvo iskustvo sa grossoshop-om. platio sve preko paypala i onda dobijem mail da ce mi poslati mobitel tek kad platim dostavu posebno fedexom.

to im je kao neka navlakuša, kad si vec platio mobitel valjda ces platiti i postarinu. uglavnom, vise necu od njih naručivati

12 godina
neaktivan

Kolika je razlika u kunama između cijena kod nas za one mobitele koji se kod nas nalaze u prodaji i istih tih mobitela koje kupujete vani?

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Kolika je razlika u kunama između cijena kod nas za one mobitele koji se kod nas nalaze u prodaji i istih tih mobitela koje kupujete vani?

Od 500kn pa naviše cca. Bar je tako bilo u mom slučaju.

12 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
BudalastoStvorenje kaže...

Od 500kn pa naviše cca. Bar je tako bilo u mom slučaju.

Primjer: BUG je imao plaćenu reklamu (?) za Vernee Thor i flash prodaju par srijeda za redom po 99 dolara. Inače je cijena na geekbuying.com 120 dolara, a na gearbest.com 139 dolara. Ovaj zadnji iznos bi prema današnjem tečaju dolara bio 1150 kuna, dok u trgovini u Zagrebu košta 1199 kuna.

Zato pitam.

9 godina
neaktivan

Ovako imam jedan kineski fon ali ne znam ni kako se zove ni ništa o njemu (na kutiji piše CMX One Me). Znači ja sam pogledao memoriju mobitela i piše 8gb slobodno, ali kad skinem igricu npr. Real Racing 3 piše da nema dovoljno memorije. Dali se netko susreo s tim problemom molim da mi odgovori. :D

kiki

0 0 hvala 0
18 godina

Imaš odvojenu aprticiju za aplikacije i za pohranu slike, glazbe i ostalog. Popunio si prvu particiju.

Stavi memorijsku, skini AppMgr 3, premjesti aplikacije na sd karticu i obriši priručnu memoriju (gore desno ikona).

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan

Jedno pitanje,Vernee Apollo Lite još nije na raspolaganju u trgovinama,moja trgovina na Aliju mi nudi i platio sam je samo Singapur post 15-60 dana.Opcije za druge zemlje EU uključuju prijevoz DHL-dali mi se isplati poslati narudžbu kod "mojih" u Italiju,Njemačku pa oni k meni.I kakva je procedura?(da napomenem,mobitel sam platio 02.06-tako da čekam i predugo)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 15:58 (ninozg27).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisi napisao nista konkretno - koja trgovina na Aliju npr. jer razlike su velike, pogotovo u slucaju DHL-a. DHL direkt iz Kine ti se ne isplati (ni u jednu drzavu) jer su troskovi enormni, DHL preko EU se isplati (ako ga shop nudi bez dodatnih troskova), ali ne vidim onda smisla preko druge drzave to raditi. Singpostom ces platiti PDV i troskove carine sto je OK, a Apollo Lite vidim da se tek pocinje oko 20.7. slati iz ducana...

10 godina
neaktivan
Original Vernee Apollo Lite 5.5" HD Dual Sim 4G Lte Cellphone Android 6.0 4GB 32GB MTK6797 Deca Core 16.0MP Touch ID Phone
Price:
US $236.99 / piece
Bundle:
add leather case
Color:
Silver
Seller Guarantees:
ships out within 30 business days
On-time Delivery 60 days
Shenzhen Ele Technology Limited -Nemaju opciju DHL-A za Hrvatsku,inače cjena DHL-dostave je oko 10 Eura.a vrijeme 2-7 dana.Točno je što si napisao,pratim to stalno,tri puta su odgađali(koliko ja znam imaju problem u proizvodnji -shell)

0 0 hvala 0
11 godina

Evo par dana testiran Doogee X5S, sve radi ko podmazano, zadovoljan sam mobitelom, hvala na preporuci.  Ponudio mi je ažuriranje sustava, nekih 70mb pa me zanima jel vi to uredno ažurirate s tim kinezima ili da ignoriram svaki tjedan kad me podsjeti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Magibagi kaže...

Evo par dana testiran Doogee X5S, sve radi ko podmazano, .....

ima kakvu zaštitu ekrana, koliko te došao s pdv-om

11 godina
Dobio sam na njemu foliju onu koju inace kupis posebno. 810kn s carinskim postupkom i PDVom.
15 godina
neaktivan

Zašto (i gdje) tako skupo? Ja sam ga nedavno gledao uzeti za poklon za 520 kn s PDV-om i carinom pa sam ipak odustao jer mi se cinilo malo preskupo... 

11 godina

Tražio sam EU skladišta u par trgovina i taj je bio najjeftiniji od svih low budget modela. Netko mi ga je tu preporučio pa je jedini banggood imo isti na stanju. Platio sam njima 60$ + 20$ kao poštarina i troškovi neki i nado sam se da neću morat PDV onda dat, ali eto u zadnje vrijeme carina grabi sve iz banggooda, možda budem tražio refund tog PDV-a ko jedan kolega tu na forumu. Mislim i dalje da nebi dobio ovakve performanse s nekim mainstream mobitelom za ove pare nikad. Koji god sam imo u tom ranku (sve su bili službeni, nisam platio) su bili koma i štekali su nakon par dana korištenja da ti se zgade mobiteli zauvijek. Samo me eto zanima dal da dopustim ažuriranja softvera ili da ignoriram. Piše na zadnjem updateu koji mi je danas stigo: bug fixes, optimization system. 

15 godina
neaktivan
ninozg27 kaže...
Shenzhen Ele Technology Limited -Nemaju opciju DHL-A za Hrvatsku,inače cjena DHL-dostave je oko 10 Eura.a vrijeme 2-7 dana.Točno je što si napisao,pratim to stalno,tri puta su odgađali(koliko ja znam imaju problem u proizvodnji -shell)

Pa onda OK, kad posalju dobit ces SG tracking i kroz cca 2 tjedna bi ti trebao stici na carinu, platis PDV i to je to, znaci cca 2.000 kn sveukupno...

15 godina
neaktivan
Magibagi kaže...

Tražio sam EU skladišta u par trgovina i taj je bio najjeftiniji od svih low budget modela. Netko mi ga je tu preporučio pa je jedini banggood imo isti na stanju. Platio sam njima 60$ + 20$ kao poštarina i troškovi neki i nado sam se da neću morat PDV onda dat, ali eto u zadnje vrijeme carina grabi sve iz banggooda, možda budem tražio refund tog PDV-a ko jedan kolega tu na forumu. Mislim i dalje da nebi dobio ovakve performanse s nekim mainstream mobitelom za ove pare nikad. Koji god sam imo u tom ranku (sve su bili službeni, nisam platio) su bili koma i štekali su nakon par dana korištenja da ti se zgade mobiteli zauvijek. Samo me eto zanima dal da dopustim ažuriranja softvera ili da ignoriram. Piše na zadnjem updateu koji mi je danas stigo: bug fixes, optimization system. 

Svakako trazi refund jer su te dobro nasapunali jer em nije EU skladiste (bar da dobijes tih 20$ natrag), em je cijena prepaprena - u 10 raznih drugih ducana je cijena 55-56$ + PDV, dakle, ne bi ni u kojem slucaju trebalo platiti vise od 550 kn za taj model...

11 godina

Svakako ću tražit refund PDV-a jer su me prevarili. Mob je bio bez tih nameta carinskih 610kn, to je i dalje prihvatljivo s obzirom da je stigo brzo. Taj mob je vjerojatno bio u UK na skladištu, ali nije nikad carinu prošo nikakvu, zato je i naša carina to trebala odradit.

10 godina
neaktivan

evo danas mi iz cistog mira krepao Vernee Thor...znaci izvadim ga iz dzepa i nista uopce ne daje znakove zivota...probao spojit na punjac i sve zivo al jednostavno ne daje znakove zivota...tako da od mene Vernee nikad vise jer imao probleme od samog starta...

zna netko sto da probam jos gledao sam po forumima nisam naisao na takav slucaj al sam vidio da i drugi imaju probleme sa njim...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Boban155 kaže...

evo danas mi iz cistog mira krepao Vernee Thor...znaci izvadim ga iz dzepa i nista uopce ne daje znakove zivota...probao spojit na punjac i sve zivo al jednostavno ne daje znakove zivota...tako da od mene Vernee nikad vise jer imao probleme od samog starta...

zna netko sto da probam jos gledao sam po forumima nisam naisao na takav slucaj al sam vidio da i drugi imaju probleme sa njim...

lol ostavio sam ga na punjacu nesto vise od 2h i evo probudio se...ocito se nesto desilo sa baterijom jer zadnje kad sam gledao pisalo je 42% inace do sada nije bilo problema sa baterijom...savjetujem vam da za sada izbjegavate vernee kad se malo dokazu...;-)

16 godina

Pa di ti je pamet bila kupovati mobitel-marku koja je tek izašla i to je prvi njezin mobač?!?!

16 godina
neaktivan
Boban155 kaže...
Boban155 kaže...

lol ostavio sam ga na punjacu nesto vise od 2h i evo probudio se...ocito se nesto desilo sa baterijom jer zadnje kad sam gledao pisalo je 42% inace do sada nije bilo problema sa baterijom...savjetujem vam da za sada izbjegavate vernee kad se malo dokazu...;-)

Klasična boljka dobrog dijela kineza .... rootaj ga, instaliraj neki baterijski kalibrator i vrlo vjerojatno ne bu problema.

Do prije godinu i pol, skoro svaki koji mi je bil u rukama (o odronima pišem) je imal problem sa tom kalibracijom potrošnje.

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice