"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.080.299
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
jura kaže...
hackintosher kaže...

Ja sam jednom kupio neki fejk kineski samsung galaxy s2 i nikad više nema šanse da kupim išta slično. Baterija od "2000" mAh traje jedva 1 sat prikazivanja videa pri minimalnoj svjetlini (ekran izgleda kao na monitoru starom 20 g. koji svaki dan je upaljen 15h), kamera je prava komedija bolju ima nokia 3310, prednje kamere ni nema... ugl užas

i kaj je pisac htel reći?da su svi kineski mobiteli ko ovaj tvoj fake samsung?ako to misliš živiš u velikoj zabludi glede toga.

ja sam htio reći kako je to rizična trgovina, teško je odvojiti žito od kukolja tj. ne kažem da kineski mobiteli su općenito loši dapače, može se kako dobro proći kupovinom kineskog mobitela, ali se isto tako jako lagano zabuniti, pogriješiti i završiti kao ovaj moj mobitelčić

18 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. Gledam 3-4 razvikana web shopa i sve se hrustim kako ću kupiti nešto od njih, a potom ovdje i drugdje pročitam žalopojke oko nabave i stvarnih karakteristika uređaja i odustanem.

Zato sam neki dan i pitao isplati li se kupiti nešto putem web shopa što je moguće kupiti u Hrvatskoj i to u pravoj trgovini, s jamstvom i svime. Samo jedan odgovor je bio da razlika u cijeni može biti 500+ kuna.

IMHO: kineski web shopovi niču poput gljiva poslije kiše i teško je među njima razlučiti dobre od loših. Oni poznatiji non stop mijenjaju uvjete kupovine i dostave i to mi se sve manje sviđa jer je postalo očito da igraju prljavo u odnosu na nacionalne pošte i dostavljače, pa ih ovi sve manje vole, kao i carina. Treba dobro odvagnuti kome se daje novac za mobitel i pod kojim uvjetima.

a kak si ti sad zaključil da smo mi pričali o webshopovima?pričali smo o mobitelima, a taj koji je on kupil sigurno je znal da kupuje fake samsung(valjda), jer je sigurno koštal 3 put manje od originala pa shodno tome možeš očekivati da je fake.

a kaj se tiče isplativosti to jedino ti znaš ako se tebi isplati dati cca 500kn ili više za kineski mobitel u Hrvatskoj sa našom garancijom ili ga kupiti jeftinije prek provjerenih webshopova koji šalju u Hrvatsku pa da ti ga ne ocarine, ali sa puno zajebancije oko ostvarivanja garancije.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 16:32 (jura).
10 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Mislim da se mi uzalud svađamo jer je Petric u ljetnom dvobroju lijepo sve objasnio u svojoj kolumni tako da skratimo sami sebi muke i prestanemo s raspravom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako vam se čine ova dva moba, koji biste uzeli (i da, I'm on a budget :-):

HOMTOM HT17

http://www.tomtop.com/tablet-pc-cellphone/cell-phones/homtom/p_174604.html

HOMTOM HT3 Pro

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_356134.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Meni je HT17 upravo na carini, dobivam ga kroz tjedan dana.

Android 6.0, najnoviji mtk procesor, 1gb ram, 5.5" ekran lte...

Na gearbeastu je upravo 65$

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina

Cijenom su tu negdje, ali nema nigdje pravi review od HT17, ili ga ja nisam mogao nać, s druge strane ht3 ima 2gb rama (premda ne znači da mu treba)... Inače uzeo bih ga na tomtop-u, za sad su se pokazali ok.. ovaj četvrtak mi je bio stigao doogee x5s (50eura + carina i troškovi)... (http://www.tomtop.com/tablet-pc-cellphone/cell-phones/doogee/p_150468.html)

13 godina

...jer je Petric u ljetnom dvobroju lijepo sve objasnio u svojoj kolumni...

Ha, ha, ha,

Petric, kao i svi naši novinari, ne živi od potpuno objektivnog prikaza stanja stvari... komu bi prodao reklamu da napiše nešto u stilu: ljudi, ne kupujte kod nas jer nas naši trgovci neopravdano deru...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 17:41 (Darko150).
12 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
jura kaže...
hackintosher kaže...

Ja sam jednom kupio neki fejk kineski samsung galaxy s2 i nikad više nema šanse da kupim išta slično. Baterija od "2000" mAh traje jedva 1 sat prikazivanja videa pri minimalnoj svjetlini (ekran izgleda kao na monitoru starom 20 g. koji svaki dan je upaljen 15h), kamera je prava komedija bolju ima nokia 3310, prednje kamere ni nema... ugl užas

i kaj je pisac htel reći?da su svi kineski mobiteli ko ovaj tvoj fake samsung?ako to misliš živiš u velikoj zabludi glede toga.

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. Gledam 3-4 razvikana web shopa i sve se hrustim kako ću kupiti nešto od njih, a potom ovdje i drugdje pročitam žalopojke oko nabave i stvarnih karakteristika uređaja i odustanem.

Zato sam neki dan i pitao isplati li se kupiti nešto putem web shopa što je moguće kupiti u Hrvatskoj i to u pravoj trgovini, s jamstvom i svime. Samo jedan odgovor je bio da razlika u cijeni može biti 500+ kuna.

IMHO: kineski web shopovi niču poput gljiva poslije kiše i teško je među njima razlučiti dobre od loših. Oni poznatiji non stop mijenjaju uvjete kupovine i dostave i to mi se sve manje sviđa jer je postalo očito da igraju prljavo u odnosu na nacionalne pošte i dostavljače, pa ih ovi sve manje vole, kao i carina. Treba dobro odvagnuti kome se daje novac za mobitel i pod kojim uvjetima.

e daj ne s.....

Koji k se vraćate u temu ako ste odlučili da vas kineski mobiteli ne zanimaju i ako imate "moralnih" dilema oko nabave toga. Plaćaj našim lopovima više onda. EoD.

Svoj prostački komentar zadrži za sebe. Ako si neodgojeni balvan, ne moraš to javno pokazivati.

Tko kaže da me kineski mobiteli ne zanimaju? Jesam li napisao da sam se spremao kupiti mobitel. Jesam.

Nema tu moralnih dilema nego samo gomila dezinformacija koje ovdje pronalazim. Kineski trgovci muljaju da se sve praši, a naša pošta i carina se sve manje daju preveslati.

Zašto su našim trgovci ZA TEBE lopovi? Jer imaju petlju pokrenuti posao i otvoriti trgovinu, te plaćati poreze i doprinose? Dao sam primjer u  kojem se lijepo vidi da je razlika između narudžbe u kineskom web shopu i kupovini u domaćoj trgovini za Vernee Thor mizerno mala.

Pa neću se gnjaviti tjednima, a nekad i mjesecima s kineskim web shopovima, kojekakvim Fancuzima koji prepakiravaju mobitele, dostavom, poštom i carinom za 100 kuna razlike.

15 godina
neaktivan

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. 

Hm, a što tebi znači "zeznuli"? U tri godine koliko kupujem kineske mobitele/tablete (a govorimo o cca 30-ak uređaja u 10-ak webshopova) moram priznati da me nisu "zeznuli". Jedino ako imamo različito poimanje tog pojma. Naravno, desilo se nekoliko puta da uplatis narudzbu, a nema više tog modela na lageru ili ga ne posalju na vrijeme ili stogod drugo, ali dok god dobijem natrag svoje pare u roku par dana, nemrem reći da me netko "zeznuo". Uostalom, onda od takvih vise ne narucujes, a stalni izbor od 10-12 pouzdanih shopova je uvijek tu. Koliko se sjećam, u zadnjih par godina bio je samo jedan jedini slučaj shopa koji je imao prilično niske cijene, prvih par tjedna je poslovao uredno, a onda je tip počeo slati prazne koverte, zatvorio shop i nestao. No, i oni koji su popušili su dobili pare natrag od Paypala pa nije ni tu neke štete bilo. S garancijama je stvar dosta složena, ima tu svega i svačega, ali recimo ni tu me nisu "zeznuli"- samo dva puta sam slao uređaje natrag na servis i oba puta dobio nove u zamjenu... 

15 godina
neaktivan

Zašto su našim trgovci ZA TEBE lopovi? Jer imaju petlju pokrenuti posao i otvoriti trgovinu, te plaćati poreze i doprinose? Dao sam primjer u  kojem se lijepo vidi da je razlika između narudžbe u kineskom web shopu i kupovini u domaćoj trgovini za Vernee Thor mizerno mala.

Pa neću se gnjaviti tjednima, a nekad i mjesecima s kineskim web shopovima, kojekakvim Fancuzima koji prepakiravaju mobitele, dostavom, poštom i carinom za 100 kuna razlike.

Ja ne mislim da su naši trgovci lopovi već na njih gledam kao na skuplju opciju koja je dostupna odmah i uz bolju garanciju pa tko voli... No, ne razumijem zašto tebi smeta ako netko želi uštediti više od 300 kn na npr. Vernee Thoru? Koliko vidim, kod nas je najmanja cijena oko 1.200 kn, a po internetu se prodaje za cca 900 kn sa svim davanjima što je nekih 30% razlike u cijeni pa ne bih rekao da je to mizerna razlika, pogotovo za nekoga tko ima mali budžet. I gluposti su da se gnjavis s njima mjesecima (pa cak i iz Kine), a ako ti je hitno uzmeš mob iz nekog EU skladista i za tjedan dana ti je u ruci...

10 godina
neaktivan

Mi zelimo što bolje to jeftinije. 

Meni je npr. 300/500kn vise velika razlika jer da nije kupio bi s7 ili g5 odma

16 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
jura kaže...
hackintosher kaže...

e daj ne s.....

Koji k se vraćate u temu ako ste odlučili da vas kineski mobiteli ne zanimaju i ako imate "moralnih" dilema oko nabave toga. Plaćaj našim lopovima više onda. EoD.

Svoj prostački komentar zadrži za sebe. Ako si neodgojeni balvan, ne moraš to javno pokazivati.

Tko kaže da me kineski mobiteli ne zanimaju? Jesam li napisao da sam se spremao kupiti mobitel. Jesam.

Nema tu moralnih dilema nego samo gomila dezinformacija koje ovdje pronalazim. Kineski trgovci muljaju da se sve praši, a naša pošta i carina se sve manje daju preveslati.

A po čemu si ti sad bolji od njega sa svojim neodgojenim balvanom??

I da, ti si zalutal u ovu temu. Nisu za tebe kineski šopovi.

dak
17 godina

Dajte, ova vaša jalova kavga u potpunosti zasjenjuje moj životno važan upit...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 18:29 (Gee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Darko150 kaže...

Ha, ha, ha,

Petric, kao i svi naši novinari, ne živi od potpuno objektivnog prikaza stanja stvari... komu bi prodao reklamu da napiše nešto u stilu: ljudi, ne kupujte kod nas jer nas naši trgovci neopravdano deru...

Dakle, ti hoćeš reći da su njemu tu kolumnu platili Kinezi?

18 godina

Telefon naručivao dva puta, oba puta stigao. Pored toga sam poručio gomilu stvari tokom prethodnih nekoliko godina i jedan jedini put mi nije stigao predmet; pri tom i u tom slučaju imam tracking informaciju da je pošiljka stigla u Srbiju, ali ga je lokalna pošta izgubila. Nijedna velika firma ne vara, jer varati možeš kratko, a pošteno poslovati možeš dugo. Apsolutno se zna koji prodavci su pouzdani, a što se tiče uslova, koliko sam video, kod svih važi isto - ja njima uplatim pare, oni meni pošalju paket. Uz to, kod kupovine iz prodavnica koje primaju PayPal si zaštićen; kod kupovine sa Alija takođe. Što se garancije tiče, najveći rizik kod telefona je pad. U tom slučaju ti ne vredi garancija gde god da si kupio.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
neaktivan

Vernee Thor di god da kupiš si u banani..  hahahh..

ima shopova koji znaju radit svoj posao i ima onih koji žele samo dignuti pare..

napisao bih koji i kako ali bi ispalo da opet reklamiram, uglavnom kinezi se isplate itekako..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@BudalastoStvorenje

Nemoj zamjeriti ali nick te savresno opisuje

Internet kupovina je savrsena kupovina ako poznajes sam sistem funkcioniranja iste i znas osnovna pravila.A prvo pravilo je CITAJ,informiraj se,ne kupuj najjeftinije niti na prvu.Kao sto vecina radi!

Drugo pravilo je,nebudi skeptican i ne trazi u svakom trgovcu prevaranta.Prevaranata ima,ali daleko manje nego sto ti mislis i daleko manje od pravaranata u fizickim trgovinama.Prije svega Kinezi nisu "balkanci"

Sada ces reci tko je ovaj i sto se pravi pametan!? Kupujem online vec 5 godina,"kineza" sam imao kada vecina nije niti znala da kinezi rade telefone (UMI X2-vrhunski telefon u to doba),"prosao" sam preko cca 100 online trgovina,shopowa ili kako god hoces.Znas li koliko puta sam pokusao biti prevaren?Jednom,i to na Iofferu kada sam platio a seller se vise nije javljao a paypal mi je nakon 7 dana vrato novce.Nekoliko puta se dogodilo da naruceno nije doslo,ali bez novaca nikad nisam ostao.Imam sigurno 500+ kupovina iz Kine i moj feedback za njih je 99,9%!!

Od slamcica do televizije,od 0,5 USD do 3500 USD uplaceno kinezu  na paypal kao gift.Netko ce reci,pa imas srece.Ima i u tome istine,ali vrlo malo.Ja znam sto kupujem i od koga kupujem jer citam,trazim,informiram se.Tocno znam sta cu dobiti i vrijedi li to zbilja toliko ili ne.Internet kupovina nije:sjedni,klikni,naruci,plati i cekaj....to je malo kompliciraniji proces od toga ali kada ga savladas,zapravo je jednostavan.

I da se nadovezem na fake Samsung.I sam sam ga kupio prije cca 2 godine.S5 specifikacije boli glava,slike isto a doslo smece.Zasto sam ga narucio?Jer se u neke stvari moram i sam uvjeriti.Nije radio brat bratu 2 i pol mjeseca ali za 100 usd sam tocno znao sta cu dobiti.

I zapamti,sve ti pise,samo citaj informiraj se i mala je mogucnost da ces biti prevaren

floki
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 19:37 (floki26).
18 godina

Pozor!

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
hackintosher kaže...
Darko150 kaže...

Ha, ha, ha,

Dakle, ti hoćeš reći da su njemu tu kolumnu platili Kinezi?

Daj konačno uključi taj svoj mozak :-)

12 godina
neaktivan
frulex kaže...

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. 

Hm, a što tebi znači "zeznuli"? U tri godine koliko kupujem kineske mobitele/tablete (a govorimo o cca 30-ak uređaja u 10-ak webshopova) moram priznati da me nisu "zeznuli". Jedino ako imamo različito poimanje tog pojma. Naravno, desilo se nekoliko puta da uplatis narudzbu, a nema više tog modela na lageru ili ga ne posalju na vrijeme ili stogod drugo, ali dok god dobijem natrag svoje pare u roku par dana, nemrem reći da me netko "zeznuo". Uostalom, onda od takvih vise ne narucujes, a stalni izbor od 10-12 pouzdanih shopova je uvijek tu. Koliko se sjećam, u zadnjih par godina bio je samo jedan jedini slučaj shopa koji je imao prilično niske cijene, prvih par tjedna je poslovao uredno, a onda je tip počeo slati prazne koverte, zatvorio shop i nestao. No, i oni koji su popušili su dobili pare natrag od Paypala pa nije ni tu neke štete bilo. S garancijama je stvar dosta složena, ima tu svega i svačega, ali recimo ni tu me nisu "zeznuli"- samo dva puta sam slao uređaje natrag na servis i oba puta dobio nove u zamjenu... 

Pod zeznuti sam mislio sve što si nabrojao, a tome dodaj igre s cijenom dostave ili nedostave. S Paypalom imam dobra iskustva, pa je dobro da reagiraju na pritužbe kupaca. Pojedini shopovi privuku ljude niskim cijenama, ali se kasnije ispostavi da nisu uračunali još dodatne troškove slanja i/ili dostave, a tu i peripetije s carinom. Kod Web shopova cijenim stabilnost u ponudi i pridržavanje onoga što su reklamirali bez nekakvih naknadnih promjena preko noći.

16 godina
neaktivan

Sad bi ti stari ljudi rekli "Kad djeca imaju novce, kramari trže"

Drži se ti Chipoteke, wow i ostalih (naših) shopova.

dak
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 13:52 (dak0001).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Treba gledat da ustedis svaku lipu a ne se razbacivat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Sad bi ti stari ljudi rekli "Kad djeca imaju novce, kramari trže"

Naravno. I zato internetska trgovina cvate. Da sad netko ne shvati ovo da sam ja kompletno protiv internetske trgovine, nisam, nego se putem interneta može prodati baš sve. Na neviđeno.

Foz-matija kaže...
Treba gledat da ustedis svaku lipu a ne se razbacivat

Škrt čovjek plaća dvaput.

10 godina
neaktivan
Ak si nesposoban,da. Treba znat kupovat.
18 godina

Na koju foru je kupovina elektronskog uređaja preko interneta više kupovina na neviđeno nego njegova kupovina iz fizičke prodavnice?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ajd prestanite. Svi ste iznjeli svoja misljenja i sad je vrijeme da se vratimo na temu jer lonac poklopac fora je ko kaladont fora..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Na koju foru je kupovina elektronskog uređaja preko interneta više kupovina na neviđeno nego njegova kupovina iz fizičke prodavnice?

Na foru da u trgovini u šaku uzmeš mobitel koji te zanima, osjetiš njegovu težinu (što ne možeš putem interneta), osjetiš kako leži svojom veličinom u tvojoj šaci, osjetiš skliže li se ili ne dok rukuješ njime, pogledaš ga svojim očima sa svih strana, isprobaš u njemu sve što te zanima, uključiš slušalice i poslušaš zvuk i potom doneseš odluku hoćeš li ga kupiti ili ne.

Veeeeeeeelika razlika u odnosu na render u Web shopu i youtube recenzije.

12 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Ak si nesposoban,da. Treba znat kupovat.

Pojavi se novi Vernee, Doogee, Siswoo, Blu ili neki peti. Nitko ga u Hrvatskoj nema. Nikada ga nisi vidio uživo. Ne znaš ništa o njemu osim onoga što ti se servira u kratkom opisu u Web trgovini ali ima opako dobru cijenu. I još ga možeš kupiti u prednarudžbi na popustu (dakle, definitivno na neviđeno). Možda ubodeš pravu zvijer, a možda mućak koji na slici izgleda fenomenalno ali je zapravo škripavi plastikaner što shvatiš čim ga primiš u ruku, na suncu ne vidiš baš ništa na ekranu, a punjač je takav da vrlo lako možeš doživjeti strujni udar.

Ne, nije uvijek tako i nisu svi kineski mobiteli i njihova oprema loši. Ima ih i dobrih.

12 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Ajd prestanite. Svi ste iznjeli svoja misljenja i sad je vrijeme da se vratimo na temu jer lonac poklopac fora je ko kaladont fora..

U jednu ruku imaš pravo da treba prestati. U drugu ruku je tužno da pojedinci pitaju koja je razlika kupovine u web shopu na neviđeno i u pravoj trgovini.

Ali dobro, na tvoj prijedlog - prestajem (dok me netko ne isprovocira).

9 godina
neaktivan

@BudalastoStvorenje  stari sorry ali takvi telefoni se ne kupuju, fulao si cijelu bit kupovanja kineskih telefona i to ti neče moći nitko objasnit ako ne objasniš sam sebi tj. educiraš se koje su kineske marke telefona vrijedne kupovine..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 16:06 (sasha2511).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice