"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.080.299
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Narucia san xiaomi redmi note 3 pro 2 /16 za cacu nadan se da će mob bit uredu sa notifikacijama
Ja sam mislio poslje naruciti isti mob, jel prepkrucate vi neki drugu za slicnu cjenu.
Ima li tko iskuszba sa letv mobovima?
10 godina
neaktivan
frulex kaže...
ninozg27 kaže...
Shenzhen Ele Technology Limited -Nemaju opciju DHL-A za Hrvatsku,inače cjena DHL-dostave je oko 10 Eura.a vrijeme 2-7 dana.Točno je što si napisao,pratim to stalno,tri puta su odgađali(koliko ja znam imaju problem u proizvodnji -shell)

Pa onda OK, kad posalju dobit ces SG tracking i kroz cca 2 tjedna bi ti trebao stici na carinu, platis PDV i to je to, znaci cca 2.000 kn sveukupno...

Hvala puno na odgovoru.Još nisam dobio tracking number.Na godišnji idem 22.08.Pa se nadam da ce stići.Na carini su mi rekli,koliko sam ja razumijo da kad dobijem poštu-da im javim broj.Ne znam,prvi put naručujem,pa možda izbjegnem i plačanje :) nadam se.I ubrzam postupak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 16:51 (ninozg27).
10 godina
neaktivan
Sad znam koga kontaktiram ak zapne nekj na carini
10 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Sad znam koga kontaktiram ak zapne nekj na carini

Hehe ,dotična zna da smo kao obitelj u teškoj financijskoj situaciji i da imam malo dijete rođeno sa 1 kilom a braco(blizanac mu je preminuo a mališa sad ima godinu i dva njeseca) Moj mali je super ali je ipak dijete sa posebnim potrebama.A kako u kući nemamo ni jedan smartphone,ja sam se odlučio riskirati i dodatno riskirati sa no name markom Vernee.Nadam se da da sam dobro odabrao. A što se tiće pomoči drugima,možda se čudo i dogodi jer mislim da ovo nije ništa protuzakonito(bar što se tice mog slučaja) 

BTW APOLLO LITE UNBOXING- 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 16:31 (ninozg27).
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Koji je trenutačno best buy kinez do 650kn? Gledam malo po linkanim shopovima i nekako najbolje mi djeluje http://www.vickmall.com/original-lenovo-a8-a806-smartphone-4g-fdd-lte-wcdma-octa-core-1-7g-5-0-hd-ips-2g-ram-16gb-rom-13-0mp-camera.html

Ako ko ima kakav drugi prijedlog slobodno neka kaze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, imam onaj mobitel cmx one me pa me zanima dali netko ima takav mobitel i dali mi može reći gdje da pronađem custom rom za njega ili cyanogenmod jedno od tog. Molim brzi odgovor

kiki

0 0 hvala 0
18 godina

Imam ja pitanje. Ako se uzme neki mobitel iz Kine i odabere opcija slanje DHL-om to se nekih 30$ dodatno plati, jel to znači da ću biti oslobođen platiti pdv za njega (VAT)?

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebas vidjeti sta pise procitaj malo pitaj ljude odakle kupujes. 

Ja sam kupovao preko alia Top One trgovina i nasa sam link i na slici je pisalo no vat included i pitao ljude i odgovorili su mi kako sta.  

14 godina
Pero kaže...

Imam ja pitanje. Ako se uzme neki mobitel iz Kine i odabere opcija slanje DHL-om to se nekih 30$ dodatno plati, jel to znači da ću biti oslobođen platiti pdv za njega (VAT)?

Ne. Imat ćeš još više troškove jer ćeš uz PDV morati platiti još i troškove DHL-a.

ALI, nekim prodavačima slanje DHL-om znači da će prvo poslati paket u Europu (obično Engleska), tamo je netko prepakira i onda DHL-om (očito, iz Europske unije) šalje u HR, i onda nemaš PDV.

Tako da poslušaj gornji savjet i pitaj prodavača, pročitaj što piše, pošalji link ovdje pa pitaj....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Koji je trenutačno best buy kinez do 650kn? Gledam malo po linkanim shopovima i nekako najbolje mi djeluje http://www.vickmall.com/original-lenovo-a8-a806-smartphone-4g-fdd-lte-wcdma-octa-core-1-7g-5-0-hd-ips-2g-ram-16gb-rom-13-0mp-camera.html

Ako ko ima kakav drugi prijedlog slobodno neka kaze.

OK je mob, malo stariji model pa mislim da je zapeo na 4.4 Androidu - imas ga tu iz Njemacke za cca 725 kn, dodje ti za tjedan dana, na tvom linku ti ide PDV jos gore...

13 godina

Tražim preporuku kineza do 500 kn. (rabljeni). Treba mi zamjenski mobitel za gejmanje dok ću bit na moru s obzirom da je moj main uređaj na servisu. 2gb rama, quad proc ak ima kaj za tu lovu. Ak neko prodaje nekaj slično, nek se javi u pp. 

Battle.net: Glogy#2831
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam pitanje

Narucio sam mobitel

Oukitel k6000 pro iz njemacke

Stao je na carini i trazili su me narudzbu trgovine i paypal transakciju

Zar ne bi iz njemačke trebalo doci direktno bez carine?

Da li ce sad naplatiti carinu?

Ako budu htjeli i ja ne zelim platiti da linmob. Vracaju bez ikakve naplate meni?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jesi siguran da je iz nj? Vrlo vjerovatno nije direkt iz Nj. Ako neplatis tj neodgovoris onda vracaju mob posiljatelju (ili pitaj prodavaca da plati troskove) a ti dobivas pare natrag
12 godina
neaktivan

Po trackingu je iz nj.

Tue, 19/07/16 19:14 Rüdersdorf, GermanyThe package was processed in the start package center.

Poslan je u uto. Jucer je bio u zgu i poslali su mi obavijest danas

Poslao sam im dokumente al u 15 i nes tako da ce odg vjerovatno biti u ponedjeljak

A i pitao sam ih prije i ovo su mi odg.

Dear customer,

Good day! Thanks for your interest in our product.

Please do not worry. There are no additional tax.
And the item you enquire is in stock in Germany. We can ship it to you.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 22:08 (NeNo_PuLa).
13 godina
NeNo_PuLa kaže...

...Narucio sam mobitel

Oukitel k6000 pro iz njemacke

Stao je na carini...

očito su nanjušili. reci kod kojeg selera si naručio!?

10 godina
neaktivan
Nesmije bit onda pdva ..nekužim
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Na ebayu iampioneer
I ja mislim da nebi treblo biti pdva
Mozda ga vrate bez carine ili ce sotocni buyer refundirati za carinu
13 godina

Zdravo svima, doslo vrijeme da se ponovi s novim mobitelom. Najbitniji su mi ekran i baterija, troumim se izmedju Redmi Note 3 2/16 (ovdje me koci sto je 5,5 ekran), Redmi 3 Pro i Mi4 (mana sto nema dual sim). Sta je po vama najbolje uzeti, svi su cjenovno tu negdje.

12 Redmi Note 3
5 Redmi 3 Pro
3 Mi4

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koji je najnoviji ili najbolji xiaomi android tv box i odakle ga mogu narucit da dode bez carine? 

0 0 hvala 0
13 godina

je netko kupovao preko etotalk.com s ovom tax free opcijom. vidim oko 25 dolara se plaća na cijenu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

otkud je najjeftinije narucit xiaomi redmi note 3 pro, a da imaju eu skladiste?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Je li netko imao doticaja sa Homtom HT 7?

Ima ga kod nas za 650 kn, a izgledom je privlačan i recenzije su pristojne, pa me zanima.

Može li se dobiti preporuka za nekog kineza do 700 kn, ali da se može kod nas nabaviti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 20:42 (AnđeoGabrijel21).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja sam svoj narucio sa groososhopa i nema carine 

A redmi note 2 sa top one preko alia. 

13 godina
anelko kaže...

Zdravo svima, doslo vrijeme da se ponovi s novim mobitelom. Najbitniji su mi ekran i baterija, troumim se izmedju Redmi Note 3 2/16 (ovdje me koci sto je 5,5 ekran), Redmi 3 Pro i Mi4 (mana sto nema dual sim). Sta je po vama najbolje uzeti, svi su cjenovno tu negdje.

Hvala svima koji su glasali i pomogli u izboru. Dobio sam neke kupone pa je razlika izmedju RN 3 3/32 i RN 3 Pro 2/16 nekih 20-tak eura. Da li je bolje uzeti obicni s 3 GB rama ili ovaj s 2 GB?

8 Redmi Note 3 3/32
1 Redmi Note Pro 2/16
10 godina
neaktivan

Ne mogu  tu rec ali pogledaj na YouTubeu performance test izmedu 2i3gb ali ne virujen da je velika razlika

10 godina
protjeran

Ja sam jednom kupio neki fejk kineski samsung galaxy s2 i nikad više nema šanse da kupim išta slično. Baterija od "2000" mAh traje jedva 1 sat prikazivanja videa pri minimalnoj svjetlini (ekran izgleda kao na monitoru starom 20 g. koji svaki dan je upaljen 15h), kamera je prava komedija bolju ima nokia 3310, prednje kamere ni nema... ugl užas

Moj PC  
0 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
hackintosher kaže...

Ja sam jednom kupio neki fejk kineski samsung galaxy s2 i nikad više nema šanse da kupim išta slično. Baterija od "2000" mAh traje jedva 1 sat prikazivanja videa pri minimalnoj svjetlini (ekran izgleda kao na monitoru starom 20 g. koji svaki dan je upaljen 15h), kamera je prava komedija bolju ima nokia 3310, prednje kamere ni nema... ugl užas

i kaj je pisac htel reći?da su svi kineski mobiteli ko ovaj tvoj fake samsung?ako to misliš živiš u velikoj zabludi glede toga.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
16 godina
neaktivan

Još i danas ima likova kojima je važnije da mob zgleda ko S7, a kak radi, nema veze .... al samo prvih mjesec dana

dak
12 godina
neaktivan
jura kaže...
hackintosher kaže...

i kaj je pisac htel reći?da su svi kineski mobiteli ko ovaj tvoj fake samsung?ako to misliš živiš u velikoj zabludi glede toga.

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. Gledam 3-4 razvikana web shopa i sve se hrustim kako ću kupiti nešto od njih, a potom ovdje i drugdje pročitam žalopojke oko nabave i stvarnih karakteristika uređaja i odustanem.

Zato sam neki dan i pitao isplati li se kupiti nešto putem web shopa što je moguće kupiti u Hrvatskoj i to u pravoj trgovini, s jamstvom i svime. Samo jedan odgovor je bio da razlika u cijeni može biti 500+ kuna.

IMHO: kineski web shopovi niču poput gljiva poslije kiše i teško je među njima razlučiti dobre od loših. Oni poznatiji non stop mijenjaju uvjete kupovine i dostave i to mi se sve manje sviđa jer je postalo očito da igraju prljavo u odnosu na nacionalne pošte i dostavljače, pa ih ovi sve manje vole, kao i carina. Treba dobro odvagnuti kome se daje novac za mobitel i pod kojim uvjetima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 16:04 (BudalastoStvorenje).
14 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
jura kaže...
hackintosher kaže...

Vas ovdje kineski web shopovi baš nikada nisu zeznuli? Teško mi je u to povjerovati. Gledam 3-4 razvikana web shopa i sve se hrustim kako ću kupiti nešto od njih, a potom ovdje i drugdje pročitam žalopojke oko nabave i stvarnih karakteristika uređaja i odustanem.

Zato sam neki dan i pitao isplati li se kupiti nešto putem web shopa što je moguće kupiti u Hrvatskoj i to u pravoj trgovini, s jamstvom i svime. Samo jedan odgovor je bio da razlika u cijeni može biti 500+ kuna.

IMHO: kineski web shopovi niču poput gljiva poslije kiše i teško je među njima razlučiti dobre od loših. Oni poznatiji non stop mijenjaju uvjete kupovine i dostave i to mi se sve manje sviđa jer je postalo očito da igraju prljavo u odnosu na nacionalne pošte i dostavljače, pa ih ovi sve manje vole, kao i carina. Treba dobro odvagnuti kome se daje novac za mobitel i pod kojim uvjetima.

e daj ne s.....

Koji k se vraćate u temu ako ste odlučili da vas kineski mobiteli ne zanimaju i ako imate "moralnih" dilema oko nabave toga. Plaćaj našim lopovima više onda. EoD.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice