"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.080.477
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Došao mi je Redmi 2 s abrakadabre (2Gb/16gb), riječ je o hm 2lte-cmcc modelu.

Ima kineksih aplikacija, sučelje je na hrvatskom.

Nudi nadogradnju preko updatea na MIUI 6.1.28. Je li to onda Android 5.0, da tako nadogradim ili ima bolja metoda?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
Ag008 kaže...

Nudi nadogradnju preko updatea na MIUI 6.1.28. Je li to onda Android 5.0, da tako nadogradim ili ima bolja metoda?

Flashaj official Global Developer ROM preko fastboota.

Btw ti si mi najbliže tu u Rijeci, ako želiš mogu ti dati Mi Band kroz 2-3 tjedna ukoliko ga sestra ne želi.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 12:38 (Cromaki).
18 godina

Može neki link za taj global?

14 godina
Ag008 kaže...

Može neki link za taj global?

Naravno, odi ovdje i samo CTRL+F i traži "Redmi 2" da ne scrollaš.

http://en.miui.com/a-234.html

Usput imaš i flashing instrukcije, tih par koraka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 12:33 (Cromaki).
18 godina

Jesi siguran da je to Redmi 2 Prime i da bi taj rom radio?

ovdje kažu da je ovo neka posebna verzija

http://en.miui.com/thread-186784-1-1.html

EDIT: ispod baterije piše 2014813

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 12:31 (Ag008).
14 godina
Ag008 kaže...

Jesi siguran da je to Redmi 2 Prime i da bi taj rom radio?

ovdje kažu da je ovo neka posebna verzija

http://en.miui.com/thread-186784-1-1.html

EDIT: ispod baterije piše 2014813

Ispričavam se, moja greška. Pogubio sam se u otvorenim tabovima 

Skini Redmi 2 Global ROM i flashaj preko Fastboota ili custom Recoverya ako imaš instaliran.

17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Tražio sam da mi otkažu narudžbu sa xiaomiforsale, pošalju mi mail da je narudžba otkazana i nakon sat vremena pošalju mail da je uređaj poslan...

Na paypalu još nije refundano

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zanima me mišljenje ljudi koji su kupovali stvari sa Tinydeal EU. Htio bi nesto naručiti, ali čitam puno loših kritika

o toj stranici.

0 0 hvala 0
16 godina

Ja uzeo dva mobitela i oba došla nakon tjedan dana..  Sve Ok što se tiče trgovine. 

18 godina
neaktivan

popis dućana sa drugog foruma koji bi trebali slati iz EU pa ne bi trebalo biti PDV-a i carinskih troškova, ali svakako prije provjerite.ne odgovaram za nastale nepredviđene troškove

naravno xiaomiforsale više ne šalje iz EU tak da njih slobodno prekrižite

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 16:11 (jura).
Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
krojex kaže...

zanima me mišljenje ljudi koji su kupovali stvari sa Tinydeal EU. Htio bi nesto naručiti, ali čitam puno loših kritika

o toj stranici.

Prvi došao za 10 dana (3 bio na pošti)

Drugi bi trebao krenuti svaki čas.

dak
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa jedno pitanje :D nije mu mjesto u ovoj temi ali evo

BQ Aquarius m4.5 jeli iko ista cuo o njemu i da li vrijedi tu cijenu :D

Kolega ga naso na gsm areni pa pita ima li kakvih iskustava o njemu i to

pa reko da provjerim ovde :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me kakva je situacija s garancijom kod Xiaomi uređaja kupljenih u ovim webshopovima izvan Hrvatske. Uređaj se uvijek tada šalje toj trgovini gdje je kupljen ili postoje neki ovlašteni servisi ovdje kod kojih se može popraviti a da trgovina podmiri troškove. Koliki su tada otprilike troškovi slanja?

Naručivao sam prije skoro 3 godine cubot sa banggooda i bio među zadnjima kojima je prošlo bez carine, a vidim da sad nakon što su uveli EU skladište ne prolazi ni to više. Sad mi je zanimljiv redmi3 sad honorbuya ili aliexpressa. Ima neko ko je nedavno kupovao isti uređaj ili tek planira kupovati da napiše kako je prošao?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav svima!

Evo, mislim se uzet ovaj "kineski" mobitel;

http://www.elephonestore.com/elephone-m3-pro-5-5-inch-lg-screen-mobile-phone.html

Pa me zanima par stvari :D

Najprije, ima li tko iskustva s ovim i što mislite o kupovini istoga općenito ?

Nadalje, ono što mi je jako bitno kod mobitela jest kamera (npr za slikavanje skripti itd..) pa ako može netko tko se razumi ukratko napisat valja li to šta, jer znam da velik broj megapiksela ne garantira nužno kvalitetu :D.

I treće, odakle je inače najbolje naručiti ovakve stvari ? Bi li najpametnije bilo na službenoj stranici (ovo što sam linkao gore) ili ?

Hvala svima!

ps. ako netko ima neku skroz drugu preporuku sa sličnim specifikacijama, svaki prijedlog je dobrodošao :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 18:40 (Pas22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odakle je sada najisplativije i najsigurnije naručiti xiaomi redmi note 3 pro (3/32), znači bez plačanja pdva i drugih troškova?

Trenutno čekam da mi xiaomiforsale vrati novce, gledao sam top one, kod njih je crni 8$ skuplji od bijelog i zlatnog, na kraju izađe 215$.

Može i preporuka nekog drugog mobitela za ~200$.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Sto si na kraju napravio? Samo update odradio ili instalirao drugi rom?

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
18 godina
Ag008 kaže...

BRAVO JA! Stavio Android 5.1. Sada LTE radi! Zamisli ti to, zato nisam volio Xiaomi, u svakom rom-u nešto ne šljaka kako treba. Trgovac ( i to HR) ti pošalje rom na kojem LTE/4G ne radi.

Znači ovako, što sam ja napravio;

Ponudio mi je update čim sam uključio mobitel od Abrakadabre, instalirao, rebootao.

UPUTE ZA REDMI 2 S ABRAKADABRE:

INSTALACIJA ANDROIDA 5.1 (nadogradnja):

Sada ide teži dio, skinite twrp s linka gore https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759888029

Otvorite Update aplikaciju, učitajte navedeni zip. Resetirati će se u twrp.

Sada možete napraviti backup. (backup-> next)

Napravite reboot, spojite na komp mobitel. Kopirajte twrp-backup folder na računalo za svaki slučaj.

Skinite https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945159 stavite u početnu mapu mobitela (taj zip).

Ugasite mobitel, opet držite sve tipke da uđete u twrp.

Wipe- (napravite tu početnu postavku wipe dalvaik, data).

Sada update, odaberite ovaj skinuti zip zadnji (od 500mb). Next.

Sačekajte par minuta. Reboot.

Prvo paljenje traje duže, strpite se.

TO JE TO! Imate Android 5.1, radi 4G-LTE, sva buduća ažuiranja možete autoamtski skidati preko aplikacije.

Sve mi radi (kamera, pozivi, mikrofon, led notifikacija dolje, instalirava aplikacije s gplaya itd)

Primjetio sam da se nakon nekog vremena sam prebaci na 3G s 4G kada uključim WLAN no kada se opet prebacim na podatkovni za minutu-dvije uključi wifi. Na 4.4 LTE uopće nije raido pa je ovo bolje.

Napomena:

Prilikom paljenja automatski će biti uključena podatkovna veza (ako nemate paket, maknite sim karticu prije procesa)

Novi Android je meni nešto ružniji, nema prozirni izbornik koji se spušta, malo je drugačije.

Evo uputa gore gdje sam postao http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-2/219959.aspx?page=0&jumpto=5094572&sort=asc&view=flat

EDIT: Ovo gore vrijedi samo za verziju s 2Gb rama. Ako vam radi LTE na prvom romu koji dođe, možda ne morate stavljati Android 5.1

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 7:19 (Ag008).
16 godina

Može mala pomoć?

Imam Zopo Speed 7 plus (ZP952) i imam problema s punjenjem.

Stavim ga na orginal punjač i lampica se upali da je spojen na struju ili kad je ugašen je ikona punjenja ali se mobitel ne puni svaki put.

Nekad moram namještat kabel da se puni, nekad ne. Mijenjanjem samog kabla se ne mijenja stvar. Kad ga stavim na komp da se puni isto zna zezati.

Znao je bit tako cijelu noć i nije se uopće napunio, mada se nije ni ispraznio-

Mislio sam da je u kablu problem no skinuo sam aplikaciju Ampere i očitava mi struju 900mA i napon 3,94V.

Mislio sam uzeti drugu bateriju, možda je u njoj problem? Da li bi možda to riješilo problem ili je stvar u konektorima pošto se nekad mob puni,a nekad ne?

Gledao sam naručicati sa ovih stranica :

Aliexpress

Banggood

Batteryupgrade

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...

Odakle je sada najisplativije i najsigurnije naručiti xiaomi redmi note 3 pro (3/32), znači bez plačanja pdva i drugih troškova?

Trenutno čekam da mi xiaomiforsale vrati novce, gledao sam top one, kod njih je crni 8$ skuplji od bijelog i zlatnog, na kraju izađe 215$.

Može i preporuka nekog drugog mobitela za ~200$.

Leeco le 2 16 Gb verzija. Samo prilikom kupovine izabereš "SF Express" i stigne bez dodatnih davanja.

10 godina
mancekk kaže...

Može mala pomoć?

Imam Zopo Speed 7 plus (ZP952) i imam problema s punjenjem.

Stavim ga na orginal punjač i lampica se upali da je spojen na struju ili kad je ugašen je ikona punjenja ali se mobitel ne puni svaki put.

Nekad moram namještat kabel da se puni, nekad ne. Mijenjanjem samog kabla se ne mijenja stvar. Kad ga stavim na komp da se puni isto zna zezati.

Znao je bit tako cijelu noć i nije se uopće napunio, mada se nije ni ispraznio-

Mislio sam da je u kablu problem no skinuo sam aplikaciju Ampere i očitava mi struju 900mA i napon 3,94V.

Mislio sam uzeti drugu bateriju, možda je u njoj problem? Da li bi možda to riješilo problem ili je stvar u konektorima pošto se nekad mob puni,a nekad ne?

Gledao sam naručicati sa ovih stranica :

Aliexpress

Banggood

Batteryupgrade

Cek nisam te bas shvatio😕...probaj staviti neki drugi kabel...ja sam imao istu situaciju s jednim šugavim kablom(morao sam ga namještati pod nekim čudnim kutevima(da bi se tablet punio)-)...ugl. probao sam sa drugim kablom i sve je radilo...a ako zelis narucivati kabel naruci par najjeftinijih mogucih... 

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
13 godina

gledam na  http://www.grossoshop.net/  mobitele i koliko vidim imaju za staviti i funte osim dolara i eura...po mojim izračunima isti me mobitel(redmi 3 pro) košta 950kuna(funta) i najskuplje 1070kuna(euri)..dali i vi plaćate funtama?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije problem prebaciti u funte na webshopu, probaj kupovinu skroz do Paypala pa vidi jel ce ti prebaciti u $ ili naplatiti u funtama - buduci da kod vecine ducana na izlazu prebacuje automatski u dolare bez obzira na odabranu valutu. Ako ne, plati u funtama, naravno...

15 godina
neaktivan

BTW, sad vidim da se i EtoTalk bacio u "EU tax free by DHL" shemu (http://www.etotalk.com/images/tax_free.jpg) za 20$ pa koga zanima brza dostava moze baciti pogled sto nude. Iako su im cijene uvijek bile dosta visoke u odnosu na druge shopove, vidim da je npr. Redmi 3 Note Prime samo par dolara skuplji nego na Top One-u... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Bok :)

Zamolila bih vas za savjet u vezi mobitela kojeg planiram uzeti.

Baterija mi je dosta bitna ( znači da može izdržati 1 dan bez problema)

što se tiče veličine ekrana, mislim da bih 5' , ne vise od tog

Bitno mi je da je mob brz i da ima dobru kameru

ne bih uzimala na rate

i što se tiče novaca, oko 1500 kn

malo kad sam gledala po starim postovima sam nasla da ste preporucili xiamoi redmi 3 pro pa me zanima jel jos stojite pri tome ili je naisao jos neki bolji mob za te novce, a da ga ja nisam nigdje zamjetila.. 

puno hvala na svakom odgovoru, poz 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 16:05 (anabanana17).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na dobrom si tragu, Redmi 3/Redmi 3 Pro, tesko ces ista bolje od 5" trenutno naci za pristojne pare...

16 godina
Ja ti imam Xiaomi redmi 3.. bolji Mob za ove pare nećeš naći. Eventualno p8 lite. A mobiteli su li la.. možda Xiaomi malo bolji.
Only God Can Judge Me
11 godina

Možda mi možete pomoć u vezi Doogee X5S. Upalio sam ga sve super radi, priznao je moj VIP sim, sve učitano, ali ne rade mobilni podaci. Piše gore 3G i u postavkama piše moj SIM 01 jer je dual sim da je default za mobilne podatke. Ne znam zašt ne funkcionira, wi-fi uredno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
14 godina

Prebaci na funte, tako sam i ja napravio za isti mob. Vidi kakav ti je prodajni tečaj banke u svakom slučaju za sve valute i odaberi najpovoljniju.

Samo pazi nakon toga na paypalu da odabereš onu opciju "Bill me in te currency...", a ne da ti paypal radi konverziju i skine kune s računa.

17 godina
GSP kaže...

gledam na http://www.grossoshop.net/  mobitele i koliko vidim imaju za staviti i funte osim dolara i eura...po mojim izračunima isti me mobitel(redmi 3 pro) košta 950kuna(funta) i najskuplje 1070kuna(euri)..dali i vi plaćate funtama?

Ali imaj na umu da je to cijena plus dostava. U mom slucaju je bilo oko 150 kn. Kasnije moras uplatiti na njihov paypal da bi ti poslali. Javili ti se budu.. 

(G)jokaCRO ingame
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice