"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.076.488
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
bodija kaže...

Xiaomi redmi 3...116 eura

Ide još PDV na tu cifru?

Podržava li mob sve naše frekvencije?

14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Imam prijatelja u Americi koji dolazi 01.08 pa me zanima da li se kod njih placa kakva carina ili pdv na kineske mobitele ili postoji mozda neka kvaka?

0 0 hvala 0
16 godina

Ne ide PDV, plaća se poštarina. A 

ako staviš dvije stavke u košaricu
uz ovaj kod MYXFS imaš 7,5 eura popust
bodija kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 10:31 (Soto).
11 godina

Naručio sam još početkom prošlog tjedna doogee x5s s eu skladišta, dobio sam obavijest da je "in country of delivery", ali na trackingu je to njemačka. I stoji već par dana tamo, ili nema trackinga dalje ili se neš čudno dešava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Valjda ju prepakiravaju u nj pa salju tebi
18 godina
neaktivan
marin_bar kaže...

Pozdrav, može li neki savjet..

Xiaomi MI Note  LTE16 GB ili 

Xiaomi Redmi Note 3 ;

ili možda neki treći u cjenovnom rangu (do 1500-1600 kn)

Znaš da sam ponosan vlasnik Notea.

Note 3 je noviji, s modernijim čipsetom, prima kartice, ima čitač otiska prsta, full metal body. Pazi da je Snapdragon a ne MTK, i na konju si.

Ali ne znam, ja bih opet uzeo Note, jednostavno je ljepši i ima full premium feeling. Subjektivno, ali...

Fali mi samo podrška za SD kartice, ali ima OTG tak da i nije neki problem.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
15 godina
tintin kaže...
bodija kaže...

Ide još PDV na tu cifru?

Podržava li mob sve naše frekvencije?

Nema 4G na 800 Mhz (20)

12 godina
Magibagi
ako si narucio sa banggood Eu spremi se za poziv carine i placanje PDV-a
11 godina

Naručio sam iz eu, platio uredno poštarinu 25$, odakle ti da moram još išta platit 

12 godina
Rekao sam banggood Eu.
A odakle mi - jucer platio PDV.
Carini bilo sumnjivo sto se posiljka prepakirava u Njemackoj pa su je zaustavili i trazili racun. Bez obzira sto je poslano iz UK. Kako banggood mulja i ne izdaje ispravan EU racun sa prikazanim PDV-om onda krajnji kupac, tj. ja, placam PDV. Ili sam mogao odbiti prijem posiljke.
11 godina

Bio si u pravu, krivo su meni rekli. Evo sad je meni carinski postupak stigo kući, da moram poslat račun kao dokaz o kupnji. Znači i meni će kad pošaljem dokaz tražit da platim 25% od tog iznosa još? Jel mogu u tom slučaju refundat sve i vratit paket njima? 

10 godina
neaktivan
Da 25 jos gore..mozes ne preuzet pa ket
11 godina

Ok već sam u kontaktu sa banggood supportom valjda će mi dat refund, izgleda da ništa od kineskih mobitela. Bolje da sam uzeo iz azije neg da sam fino tražio EU jer je bliže i neću imat sranja s carinom. Barem sam tako mislio.

12 godina
Magibagi
banggood se pravi blesav, kazu da oni ne odgovaraju za pdv i porez. Isto su rekli, ako odbijem posiljku a ona se vrati njima da ce vratiti novce. E sad, ja se nisam usudio, to ide preko nekih tri-cetiri dostave bez mogucnosti pracenja. Platio, a sad slijedi rat s banggoodom za refund.
11 godina

Refund čega? Misliš tih 25% što si dao carini? Pitam jer si reko da si platio i preuzeo mob.

12 godina
da refund PDV-a. Ne izdaju racune z prodanu robu. To bi paypal morao uvaziti kao prevaru.

0 0 hvala 0
13 godina
bodija kaže...

ja sam u 2.mjesecu uzo isto i postarina je bila 8.50 evra sad je 22.70.

spuse cijenu uređaja pa nabiju postarinu

14 godina
udarnik60 kaže...
bodija kaže...

sad bi si jaja odgrizao...kupio prošli tjedan

Jel ovo ide iz EU?

14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
udarnik60 kaže...
bodija kaže...

sad bi si jaja odgrizao...kupio prošli tjedan

Jel ovo ide iz EU?

da. iz češke. ali gle baraba digli cijenu poštarine kao što kaže kolega gore. koja gamad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 16:45 (udarnik60).
13 godina
udarnik60 kaže...
assassin.st kaže...

Jel ovo ide iz EU?

da. iz češke. ali gle baraba digli cijenu poštarine kao što kaže kolega gore. koja gamad.

Znaci cijena ranga TopOnea samo sa EU garancijom i nadam se EU punjacem, OK za 2E razlike nemam griznju savjesti

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Jovanka kaže...
udarnik60 kaže...
assassin.st kaže...

Jel ovo ide iz EU?

Znaci cijena ranga TopOnea samo sa EU garancijom i nadam se EU punjacem, OK za 2E razlike nemam griznju savjesti

Punjač nije orginal Xiaomi. nego tamo neki lijevi, ali EU je.

13 godina

E tek onda ne žalim :) Kod ovog šta sam naručio staroj sa TopOnea, dobio sam original Xiaomi punjac sa pravih 2A  (kaže internet) Ali za one uticnice sa plosnatim konektorima + adapter za EU.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
bodija kaže...

Jel taj kod za bilo koja 2 proizvoda sa XiaomiForSale.com ili za redmi 3 samo?

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima iz Kine.

Trenutno se nalazim u Kini i ostajem do nove godine -Treba mi vaša pomoć.

Odlučio sam kupiti si neki mobitel, jer sam vidio da su ovdje vrhunski mobiteli, predivnog dizajna, a cijena nije visoka.

Poželio sam si kupiti mobitel u vrijednosti oko 1500kuna, što je ekvivalentno sa kineskim juanima, iliti RMB. Dakle kn=rmb 1:1

Interesira me dali će ako kupim mobitel u Kini taj isti raditi u Hr na Tmobile ili Vip?

Kina ima 3 mreže (China Mobile/Unicom/Telecom)

Npr gledam mobitele na ovoj stranici: www.baopals.com

Već sam si tu kupio neke stvari, poput wireless slušalica za 80tak kuna, koje su najbolje koje sam ikad imao (SOUND INTONE BT-09). No to nije bitno.

Bacio sam oko na sljedeće mobitele pa ako može mišljenje + koji će raditi kod nas i o čemu to ovisi. (znam da treba gledati na podržane frekvencije, no nisam baš na 100%)

Bitan mi je dizajn mobitela, 5inča, može i do 5,5, no ne volim prevelike mobitele. Kamera da ima što prirodnije boje. minimalno 2gb rama

Ovi su mi se učinili dobri.

XIAOMI 4c

Xiaomi 4s

ili ako imate neki drugi prijedlog s te stranice  za xiaomi.

Elephone je tu: link

Sviđa mi se Elephone, Xiaomi, Huawei, Asus i Lenovo...i htc. Favoriti su Xiaomi i Elephone.

Na baopals imaju sve te marke, no ne vidim smisao da tražim toliko kada ne znam dali će raditi u Hr na tmobile ili vip.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...
bodija kaže...

Jel taj kod za bilo koja 2 proizvoda sa XiaomiForSale.com ili za redmi 3 samo?

meni taj kod ovaj put nije radio. mislim da se promijenili da moraju biti dva mobitela ali možda sam ja ovaj put radio nešto krivo. kada sam prije kupovao ubacio sam onay MiKey ili kako se zove za 2E i prošao kod i imao efektivno 5E popusta, ali ovaj put nije prošlo. možda su stavili limit na cijenu drugog prozivoda.

17 godina
udarnik60 kaže...

meni taj kod ovaj put nije radio. mislim da se promijenili da moraju biti dva mobitela ali možda sam ja ovaj put radio nešto krivo. kada sam prije kupovao ubacio sam onay MiKey ili kako se zove za 2E i prošao kod i imao efektivno 5E popusta, ali ovaj put nije prošlo. možda su stavili limit na cijenu drugog prozivoda.

Čak ni ne vidim u Checkoutu gdje je polje za unos koda

14 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...
udarnik60 kaže...

Čak ni ne vidim u Checkoutu gdje je polje za unos koda

U doljnem desnom kutu. slika u prilogu

17 godina

Čudno, u Chromeu mi ne pokazuje uopće to ni one "kante za smeće". Sada sam probao preko Edgea i tamo radi, radi i kod pa je ukupan iznos 196,20€.

Sve u svemu mislim da je ovo trenutno najisplativije za Note 3 pro 3/32gb , jer sa top onea s dostavom i maskom ili nečim izađe ~220€, ovako sam nillkin masku naručio sa banggooda za 4€.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 19:46 (s0me0ne).
14 godina
neaktivan
fora2 kaže...
Magibagi
banggood se pravi blesav, kazu da oni ne odgovaraju za pdv i porez. Isto su rekli, ako odbijem posiljku a ona se vrati njima da ce vratiti novce. E sad, ja se nisam usudio, to ide preko nekih tri-cetiri dostave bez mogucnosti pracenja. Platio, a sad slijedi rat s banggoodom za refund.

Digneš dispute na pay-palu i miran si. Imao sam prije misec dana isti slučaj sa Coolicoolom. Pravili su se da nisu poslali mobitel dok ne platim dodatnih 17$ što sam odbio i onda su mi nudili još skuplje uređaje bez doplate da bih na kraju dobio mobitel i novce nazad ;) 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice