"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.076.809
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Bok društvo!

Kupio bih mami nekog kineza s velikim ekranom,mislio sam na Xiaomi mi max s 64 Gb na honorbay-u,pa me zanima šta mislite o tom uređaju i eventualne zahebancije nakon kupnje ( flashanje, rootanje itd) jer nemam iskustva pa bi to eventualno ako se bude moralo raditi radio ja jer ona sigurno neće - dakle ako netko zna nešto o tom uređaju , prodavaču itd da mi da savjet jer ne znam o kinezima baš ništa osim da su jeftiniji od mainstream marki.

Hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
lega72 kaže...

Bok društvo!

Kupio bih mami nekog kineza s velikim ekranom,mislio sam na Xiaomi mi max s 64 Gb na honorbay-u,pa me zanima šta mislite o tom uređaju i eventualne zahebancije nakon kupnje ( flashanje, rootanje itd) jer nemam iskustva pa bi to eventualno ako se bude moralo raditi radio ja jer ona sigurno neće - dakle ako netko zna nešto o tom uređaju , prodavaču itd da mi da savjet jer ne znam o kinezima baš ništa osim da su jeftiniji od mainstream marki.

Hvala svima

Sve je to super,ako se ne pokvari=ako se pokvari onda si naje...

16 godina
neaktivan
fora2 kaže...

Tako je i kod mene bilo. Plaćeno u utorak na Tinydeal (EU warehouse), stiglo idući tjedan u četvrtak.

Dobiješ normalan tracking number RBxxxxxxxxxDE, pratiš ga na ips.posta.hr

Ne može jednostavnije,  a ni jeftinije.

Jel ti poštar donese na vrata ili .... ??

Moj već tri dana stoji na pošti Zagreb 10003 i ne mrda.

dak
18 godina

Onda istražuju je li dosta iz EU ili nije. Tako je i Banggood imao prije par mjeseci slanje "iz EU" pa je otišlo na carinu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
zzz pa di si našo kineza mami kupovat ?😃 Nekog Samsunga bolje 😃

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Onda istražuju je li dosta iz EU ili nije. Tako je i Banggood imao prije par mjeseci slanje "iz EU" pa je otišlo na carinu.

Eh, da sam prije pitao, prije bi došlo.

Upravo mi javili da je stigao poštar s paketom.

dak
17 godina
Gogo222 kaže...
zzz pa di si našo kineza mami kupovat ?😃 Nekog Samsunga bolje 😃
Ne je,nego kolega lega72;-) 

10 godina
neaktivan

Evo trenutno na Ali-ju akcija xiaomi-http://www.aliexpress.com/store/product/Original-xiaomi-Mi5-5-15-3GB-32GB-snapdragon-820-3000mAh-16ML-NFC-dual-sim-4K-video/1986585_32634972794.html?spm=a2g01.8109335.p18c1ba.4.uoEubd 

MI5 -309 dolara pa na više,sve je na akciji.Read me note 3 pro-skoro rasprodan!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:51 (ninozg27).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Stavim ti čim dođem za računalo,uglavnom izbjegavaj kingroot jer ne radi,instaliraj adb drivere i omogući usb debugging,skini root + recovery od cuoco92 jer će ti on automatski sve odraditi i onda preko twrp recoveryja flashas samo supersu ( root app ).

Ili možeš staviti twrp i flashati cuoco92 rom koji ti je očišćen od kineskih govana i uz to rootan.

Hej hvala ti puno :) molim te stavi. Jer imam mob sa Coolicoola i to je US verzija i piše na netu da idu svega dvije verzije. 

Pa bih te molila da i napišeš s kojim romom je došao. 

17 godina
cosmo01 kaže...
doky01akablava kaže...
Stavim ti čim dođem za računalo,uglavnom izbjegavaj kingroot jer ne radi,instaliraj adb drivere i omogući usb debugging,skini root + recovery od cuoco92 jer će ti on automatski sve odraditi i onda preko twrp recoveryja flashas samo supersu ( root app ).

Ili možeš staviti twrp i flashati cuoco92 rom koji ti je očišćen od kineskih govana i uz to rootan.

Hej hvala ti puno :) molim te stavi. Jer imam mob sa Coolicoola i to je US verzija i piše na netu da idu svega dvije verzije. 

Pa bih te molila da i napišeš s kojim romom je došao. 

Evo ga ovdje,odvoji 30 min i procitaj sve,lijepo je objasnjeno na sto trebas paziti :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?378511-Letv-X800-Letv-Le-1-Pro

18 godina
neaktivan

Evo samo da javim: kupio sam svog prvog ''kineza'', Xiaomi Mi Note LTE 16 GB, i ukratko: ODUŠEVLJEN SAM.

Da, mob je iz 2015. Da, nema mogućnost proširivanja SD karticama. Da, nema 3G na 900 i 4G na 800 Mhz.

Ali: mob je nenormalno lijep, neshvatljivo tanak, s predivnim Sharpovim full HD ekranom, obučen u zakrivljeni Gorilla Glass 3.

Snapdragon 801 (ne grije se ni najmanje), od 16 GB imate oko 12 GB na raspolaganju ali tu je MiCloud (5 GB) i mogućnost USB OTG, tako da prostor nije problem.

Izvrsna Sonyjeva 13mp kamera, 4k video, prednja sebić kamera je također u redu, valjda.

Došao je sa starim EU ROM-om kojeg sam prvo nadogradio na zadnju verziu, pa preko njega flešnuo weekly EU Marshmallow 6.01. MIUI. Rootao ga sa SuperSU iz Recoveryja.

Svaki petak ide OTA update (još jednom veliko hvala modusu XXX-Manu na iscrpnim uputama i strpljenju!).

MIUI je čudo od shella, Android 2.0, ne kužim kako sam do sada trpio TouchWiz na Note 3 i ono govno od shella na LG G4, ne znam ni kak se zove.

Baterija uz 8 (osam!) accounta, stalno uključenim BT-om, Wifijem, GPS-om, jednim exchange push accom (mob je službeni!), uz puno glazbe i YT do navečer gura bez problema a na punjač ide oko 22 sata s cca 20% baterije. Svjetlina na 50%.

Kupljen u TOP ONE shopu, 204 eura s uključenom poštarinom (DHL), stigao iz kine u 7 dana bez ikakvih davanja. Poklon: 2 screen protectora i silikonska (loša) maska, ali bolje ikakva nego nikakva.

Da rezimiram - prvi, ali definitivno ne i zadnji kinez. Preporuka u svakom slučaju.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
9 0 hvala 2
15 godina

Kako ukintii ove googlove notifikacije koje stalno iskacu te instaliraj tipkovinicu te cistac virusa itd itd rjec je o xiaomi redmi note 3 telefonu

usao sam u sve postavke i cini mi se da sam sve probao upaliti ugasiti od google playa do opcih postavki a u googlu neznam kako bi ukucao taj problem pa da vidim ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Evo odlučio sam se za kupovinu preko aliexpress-a, huawei p9 lite. I sada kada kupujem, imam ponuđene tri opcije, a to su :

VNS-TL00 

LTE FDD:Band1/3/7;-Only Roaming 
TD-LTE:Band38/39/40/41(2555~2635MHz);

UMTS(WCDMA)/HSPA+/DC-HSDPA

:850/900/1900/2100MHz(Band5/8/2/1)
-Only Roaming 
TD-SCDMA:Band34/39;

GSM:850/900/1800/1900MHz;

VNS-DL00 

FDD:Band1/3/7; 
TD-LTE:Band38/39/40/41(2555~2635MHz); 

UMTS(WCDMA)/HSPA+/DC-HSDPA:
850/900/1900/2100MHz(Band5/8/2/1); 
TD-SCDMA: Band34/39; 

GSM: 850/900/1800/1900MHz 

VNS-AL00:

LTE FDD:Band1/3/7;
TD-LTE:Band38/39/40/41(2555~2655MHz);

UMTS(WCDMA)/HSPA+/DC-HSDPA
: 850/900/1900/2100MHz(Band5/8/2/1);
TD-SCDMA:Band34/39;CDMA(3G):BC0(800MHz);
CDMA(2G):BC0(800MHz);

GSM:850/900/1800/1900MHz;

E sada, ja bih htio kupiti crnoga, ali on ima VNS-DL00, pa ako mi može netko reći jesi li to ok frekvencije za Hrvatsku i koju maksimalnu brzinu mobilnoga interneta mogu imati s njima?

Unaprijed hvala! :)

0 0 hvala 0
16 godina

kod nas se koristi (za sve operatere isto)
3G: band 1 i 8
4G: band 3 i 20

dakle mogao bi imati maks brzinu u područjima dobre pokrivenosti, van gradova vjerojatno nećeš imati LTE, ali ćeš ako ima mreže imati UMTS na max brzini.

13 godina
odjavljen

Pozdrav mobitelaši. Evo moj kinez nakon 2 godine torture, miljon ispadanja... napuknuo. Staklo napuknulo, mob dakako još uvijek radi. Riječ je o starom dobrom xiaomi redmi prvoj varijanti. Zadovoljan xiaomiem, rado bih opet kupio isti brend. U oko mi upao redmi note 3. 

Ukratko, s obzirom da sam fanboy xiaomia, ima li neki "bolji" mobitel za do 2000kn od redmi note 3/pro? Međutim samo iz naših trgovina. Ove dvije ispadaju najjeftinije: ova i ova.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tjsudac kaže...

Pozdrav svima!

Evo, nakon 8 mjeseci ponovo sam na temi jer kupujem novi mobitel. Zadnjih 8-9 mjeseci sam imao Xiaomi Redmi Note 2 i nikad, nikad, nikad više Xiaomi.

Iako sam ga čuvao kao oko u glavi, na njemu je sve pokrepavalo. Prvo polovično slušalica, zatim senzor za rotaciju, pa dijelom kamera, pa navigacijske tipke pa cijeli touch, ritmom otprilike svaka 2 mjeseca nešto.

Budući da mi je sada mobitel neupotrebljiv, moram se hitno odlučiti i kupiti novi.

Ni ja ne volim padobrance ko šta ću sad ja ispasti, no obećajem da ću si dati truda i malo prostudirati zadnjih 10ak stranicada vidim što se piše, no ipak bih molio neku brzinsku preporuku koji su sad mobiteli u prvom planu u cijenovnom rangu 1200-1500kn (samo nek nije Xiaomi - popio mi je živaca). :D

Hvala!

Gornju poruku sam poslao prije mjesec dana.

Na sugestiju poznanika, ljudi na forumu i recenzija na internetu, odlučio sam da je moj slučaj ukratko opisan u tom gornjem postu samo izdvojen slučaj, te ipak naručio Xiaomi Redmi Note 3 Pro (dva komada - za sebe i curu) od Top One trgovine na AliExpressu kao i mnogi ovdje.

Jučer mi je stigao paket, otvaram prvoga, palim ga, a kad ono LED lampica od tipke MENU (donja lijeva) ne svijetli. Ostale dvije rade.

Otvaram drugoga, taj je na prvu OK.

No ono što sam prvo primijetio na oba mobitela je to da je baterija na -2% (da, minus dva posto). Rebootao sam oba mobitela i stavio ih na punjače koje sam dobio uz njih. Punili su se za vrijeme utakmice, dakle najmanje sat i pol. Kad sam ih skinuo s punjača, iskočila je poruka "connect charger", a baterija je i dalje bila na -2%.

Tada sam shvatio da, iako oni dobiju signal da su na punjaču, nema nikakve animacije punjenja. Štoviše, čak nema ni ikone baterije. Samo ikona munje kad je na punjaču.

Snimao sam otpakiravanje na kojem se vidi odma pri prvom paljenju da lampica na jednom ne radi. Kasnije sam snimio još jedan video da pokažem situaciju s baterijom. Nisam tražio zabranu otvaranja kutije, tako da je izvršen "quality control". Nisam mijenjao ROM ni ništa (iako je na njemu neki global ROM koji vjerojatno nije za EU, pa moguće da će se ovo s baterijom ispraviti kad se stavi normalan ROM, ali lampica je definitivno ukomirana).

Što mi je činiti? Javio sam mu se i objasnio situaciju (videe još nisam slao), al ništa ne odgovara iako je kod njega sad 14 sati.

12 godina
na baterijama koje se mogu vaditi je zalijepljena izolacijska traka preko kontakta. treba je skinuti prije punjenja
17 godina

Ova se neda vaditi i mislim da rijetko tko ovdje moze napraviti takav propust..

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 10:34 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rn3 nema izmjenjivu bateriju,tj trake..
15 godina
neaktivan

Da ima traku, ne bih ga mogao ni upaliti. Al nema zaštitnu traku jer nema bateriju koja se vadi.

Nema veze, samo sam još jednom htio napisati svoje stravično loše iskustvo s Xiaomi mobitelima, kupnjom preko Aliexpressa ili čim već.

Za riješenje problema sam se prebacio na Redmi Note 3 temu. Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Nemaš sriće i gotovo... 

17 godina

Mislim da ti ovisi i od sellera(mada necu glorificirati ni jednog proizvodaca). Ako je on kak veli testirao telefon, onda je namjerno poslao neispravan pa kaj bude...

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tjsudac kaže...

Da ima traku, ne bih ga mogao ni upaliti. Al nema zaštitnu traku jer nema bateriju koja se vadi.

Nema veze, samo sam još jednom htio napisati svoje stravično loše iskustvo s Xiaomi mobitelima, kupnjom preko Aliexpressa ili čim već.

Za riješenje problema sam se prebacio na Redmi Note 3 temu. Hvala!

preporucam ti da flashas novi rom. Mislim da svaki mrtvi rom koji dode sa mobom je u nekoj banani. Tako je i meni Meizu M3 Note dosao sa nekim kao romom koji ima sve instalirano kaj ti treba a baterija je uvijek pokazivala 100%, i onda nakon par sati koristenja vidim samo 2% baterija i kaze stavi na punjac. Rjesilo se sve flasanjem novog roma, tako da i tebi preporucam isto to da napravis.

15 godina
neaktivan

Slažem se. I vjerujem da je situacija s baterijom rješiva flashanjem drugog ROMa.

Ali ova lampica na MENU tipki ne vjerujem da je do ROMa. Na jednom mobitelu ta lampica svijetli, na drugom ne.

No eto, ne usudim se ništa dirati da kasnije ne bi bilo da sam prčkao i sam zeznuo mobitele.

15 godina
neaktivan

to ti je tvornicka greska sigurno. Sumnjam da se ostetio u shippingu ako je slano DHL-om ali pitaj TopOne pa vidi sto ce ti reci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Xiaomi redmi 3...116 eura

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
bodija kaže...

Xiaomi redmi 3...116 eura

sad bi si jaja odgrizao...kupio prošli tjedan

14 godina
neaktivan

Pozdrav, može li neki savjet..

Xiaomi MI Note  LTE16 GB ili 

Xiaomi Redmi Note 3 ;

ili možda neki treći u cjenovnom rangu (do 1500-1600 kn)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala  puno doky01akablava  , uspjela sam ga flashat ,ali preko drugog tutorijala :)

Jer mi nije htjelo ovaj recovery otvorit stalno mi je bacalo grešku.

Uglavnom kako se netko nebi tri dana i više zezao sa rootanjem i flashanjem roma na Letv x800 Us version stavit ću link na kojemu je sve objašnjeno i opisano :)

http://www.movilesdualsim.com/tema/instalacion-rom-cuoco92-para-letv-x800-us.142784/

Tutorijal je na španjolskom,ali vrlo lako se prevede google translateom na engleski.

i link na youtube-u

Pazite kad idete mijenjat rom i root mobitel koju verziju imate.

Jer romovi za Cn verziju i postupak rootanja ne pašu za internacionalnu verziju pa se može mobitel zbrickat.

Razlika između US( Internacionalna)  verzije i CN verzije

http://forum.xda-developers.com/leeco-le1-pro/help/how-to-tell-x800-china-version-t3402053

Eto nadam se da će nekome pomoći :)

13 godina
neaktivan

Plus shipping!?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice