"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.525
|
čitano: 7.064.368
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
elDente kaže...

Pozdrav ljudi, i kod mene su nakon 8 mjeseci ugodnog korištenja Meizu m2 note nastali problemi sa ekranom, odnosno touch screen-om, pa molim za koji savjet jer mi je uređaj postao neupotrebljiv.

Dakle, prije 2-3 mjeseca se pojavila žuta mrlja na lijevom rubu ekrana. (No dobro, navikao sam na to)

Međutim, prije mjesec dana prestao mi je raditi touchscreen na donjem dijelu ekrana (prvih 5-6 mm)

Zatim se taj dio proširio na 1 cm. Napravio sam hard reset i sa Flyme 4.5.4I nadogradio na 5.1.6.0G, ali opet ista stvar.

I evo danas se dio koji ne reagira na dodir proširio na 1,5 cm donjeg ekrana tako da mi je Meizu m2 Note gotovo neupotrebljiv.

Poslao poruku službenim stranicama Meizu-a, nema odgovora nakon 2 dana..

Poslao poruku korisničkoj poruci to2c.com (odakle sam i kupio uređaj) i evo traje naše dopisivanje do danas, poslao sam joj video i sad čekam odgovor. 

Dali imate neki savjet - što mogu očekivati od njih? Dali postoji mogućnost da mi pošalju novi mobitel ili moram ovaj slati njima u Kinu (koliko je to sigurno?).

Pliz pomagajte jer sam lud od ovog touchscreen-a..

Zanimljivo, moj brat ima isti problem s touchom na m2 note. On se snasao rotacijom zaslona, medutim to nije bas neko spretno rjesenje.

12 godina
neaktivan
Dobro kakve su im to fore za garanciju..ispada da moras molit boga da ti nista ne krepa jer garanciju kao da i nemas..zapravo nisam to ocekivao od top dvije kineske firme kao sto su xiaomi i meizu (da ce biti takvih kvarova) :/

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
elDente kaže...

Pozdrav ljudi, i kod mene su nakon 8 mjeseci ugodnog korištenja Meizu m2 note nastali problemi sa ekranom, odnosno touch screen-om, pa molim za koji savjet jer mi je uređaj postao neupotrebljiv.

Dakle, prije 2-3 mjeseca se pojavila žuta mrlja na lijevom rubu ekrana. (No dobro, navikao sam na to)

Međutim, prije mjesec dana prestao mi je raditi touchscreen na donjem dijelu ekrana (prvih 5-6 mm)

Zatim se taj dio proširio na 1 cm. Napravio sam hard reset i sa Flyme 4.5.4I nadogradio na 5.1.6.0G, ali opet ista stvar.

I evo danas se dio koji ne reagira na dodir proširio na 1,5 cm donjeg ekrana tako da mi je Meizu m2 Note gotovo neupotrebljiv.

Poslao poruku službenim stranicama Meizu-a, nema odgovora nakon 2 dana..

Poslao poruku korisničkoj poruci to2c.com (odakle sam i kupio uređaj) i evo traje naše dopisivanje do danas, poslao sam joj video i sad čekam odgovor. 

Dali imate neki savjet - što mogu očekivati od njih? Dali postoji mogućnost da mi pošalju novi mobitel ili moram ovaj slati njima u Kinu (koliko je to sigurno?).

Pliz pomagajte jer sam lud od ovog touchscreen-a..

Zanimljivo, moj brat ima isti problem s touchom na m2 note. On se snasao rotacijom zaslona, medutim to nije bas neko spretno rjesenje.

Izgleda da je to problem velikog broja meizu-a (m2 note), vidim na ovom forumu ( http://inforum.meizu.com/forum.php?mod=viewthread&tid=409&extra=page%3D1&page=3 ) da se dosta njih žali na takav problem a izgleda da kompanija meizu većinom ignorira taj problem ili im daje klasičan savjet da naprave hard reset i nadograde na zadnju verziju sustava. Razočaravajuće.. A tako mi je dobro služio taj mobitel.. :/

17 godina
elDente kaže...

Izgleda da je to problem velikog broja meizu-a (m2 note), vidim na ovom forumu ( http://inforum.meizu.com/forum.php?mod=viewthread&tid=409&extra=page%3D1&page=3 ) da se dosta njih žali na takav problem a izgleda da kompanija meizu većinom ignorira taj problem ili im daje klasičan savjet da naprave hard reset i nadograde na zadnju verziju sustava. Razočaravajuće.. A tako mi je dobro služio taj mobitel.. :/

Vidim da je jedan rješio tako da je flat kabel namjestio. Mislim da bi to mogao biti problem jer je bratu na par sati proradilo, a onda se problem vratio. Kad budem imao vremena možda ga rastavim.

10 godina
neaktivan
Pozz. Predstavljen je Oneplus 3!! Amoled ekran(5.5),snapdragon 820,6gb rama, 64rom. Cijena za eu je 499 eura. http://mob.hr/oneplus-3-sluzbeno-predstavljen/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
*399 eura

0 0 hvala 0
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ako se ne riješi s flatom ekran za m2 note je bagatela... Cca 150kn

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
jel mozete preporucit neki manji kineski, manji od 5 i po inca?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
1+3 ima 6gb rama?? Pa kae to space shuttle...
Jel se netko kuzi bas dobro u mobitele pa moze rec jel bolji od s7 edgea?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako će itko išta reći osim ako se gleda što je na papiru, danas predstavljen telefon :D

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
10 godina
neaktivan
bNeo kaže...

Ako se ne riješi s flatom ekran za m2 note je bagatela... Cca 150kn

Istina, to je opcija ako moji razgovori sa to2c.com podrškom ne urode plodom.

150kn (kompletan ekran) + 200-ak kuna (zamjena ekrana od strane servisera).

Iako mislim da bi dobro bilo naručiti originalni ekran sa Meizu-ovih stranica (košta 30$).

14 godina

200 kn je previše. Nije to tako komplicirano. Možeš to i sam. :) Malo pažnje i brzo gotovo.

Pucaaaajjjj :)
14 godina
Uzeo bih na aliexpresu meizu m2 note ili m3 note. Zanima me kako znati da li se placa carina ili pdv na mobitel. Uzeo bih od selera koji ima najvecu ocjenu i najvise prodanih mobitela. Znam da se dhl dostava plati 31 dolar, a, za carinu nemam pojma pa ako netko moze da mi objasni ili stavi link za meizu m3 note. Odmah danas narucio. Hvala! 😊
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Uzeo bih na aliexpresu meizu m2 note ili m3 note. Zanima me kako znati da li se placa carina ili pdv na mobitel. Uzeo bih od selera koji ima najvecu ocjenu i najvise prodanih mobitela. Znam da se dhl dostava plati 31 dolar, a, za carinu nemam pojma pa ako netko moze da mi objasni ili stavi link za meizu m3 note. Odmah danas narucio. Hvala! 😊

Provjereni reseller http://www.aliexpress.com/store/342812
Izaberi mobitel koji želiš i dhl dostavu, čekaš jedan dan da se procesuira narudžba i sutradan ti pošalju. Mobitele ti šalju Pon, Uto, Pet. Treba ti 3-5 dana da mob stigne u UK i onda 1-3 dana do hrvatske. Nema carine niti ičega dodatnoga. S nekim mobitelima dobivas dodatne poklone u vidu maskice i zastite ekrana pa se nemoj kao i ja prevariti i dodatno naruciti to s ebaya :P 

10 godina
neaktivan
bNeo kaže...

200 kn je previše. Nije to tako komplicirano. Možeš to i sam. :) Malo pažnje i brzo gotovo.

200 kn je službena cijena servisa u Rijeci (za zamjenu ekrana), tako da mi je to jedina opcija. A što se tiče opcije 'uradi sam' - gledao sam tutorijal zamjene ekrana, razmislio i ipak odlučio ne upuštati se u to, radije bi da mi stručna ruka to napravi :)

17 godina

Izlaskom OnePlus 3, pala je cijena modela X. Sad je 239€.

Je li to još uvijek dobra kupovina, s obzirom na konkurenciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
elDente kaže...
bNeo kaže...

200 kn je službena cijena servisa u Rijeci (za zamjenu ekrana), tako da mi je to jedina opcija. A što se tiče opcije 'uradi sam' - gledao sam tutorijal zamjene ekrana, razmislio i ipak odlučio ne upuštati se u to, radije bi da mi stručna ruka to napravi :)

Ja sam ga sam zamijenio u pola sata (prvi put u životu to radio) gledajući tutorial, zbilja je pljuga, drugi put bih valjda u 10 min uspio. No, trebas nabaviti i alat prije toga zbog onih 0,2 ili 0,3 mm sarafica kucista za koje je muka odvijace naci tako da je 200 kn nekome cak i rubno isplativa cijena za zamjenu ekrana...

14 godina
neaktivan

Dakle jutros dobivam mail od COOLICOOLA: 

dear customer
ok,the order been cancled,
and we give refund to your paypal,you can check it after 3-5 days ,
thanks

Danas oko 11:00 dolazi paket i brat ga preuzme bez pitanja a unutra UMI Touch...
Sad dali ce oni vratit novce a ja dobit gratis mobitel u što sumnjam ili ću ja o svome trošku to morati vračati. Uglavnom ako bude ova druga opcija. Prodajem Umi Touch jer mi je jednostavnije prodat ga u HR nego ga vračati nazad i popušiti jos 200kn poštarine :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bombilakus kaže...

dear customer
thanks
Danas oko 11:00 dolazi paket i brat ga preuzme bez pitanja a unutra UMI Touch...
Sad dali ce oni vratit novce a ja dobit gratis mobitel u što sumnjam ili ću ja o svome trošku to morati vračati. Uglavnom ako bude ova druga opcija. Prodajem Umi Touch jer mi je jednostavnije prodat ga u HR nego ga vračati nazad i popušiti jos 200kn poštarine :(

Ako se više ne jave, možeš:

1. Zadržati mob i biti tiho

2. Javiti da ti je stigao i zamoliti upute da im ga ponovo platiš.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Bombilakus kaže...

dear customer
thanks

Mislim da oni znaju da sam dobio mobitel jer su rekli da moram platiti dodatnih 17$ da bi ga uveli u hr...

17 godina
Bombilakus kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Bombilakus kaže...

dear customer
thanks

Mislim da oni znaju da sam dobio mobitel jer su rekli da moram platiti dodatnih 17$ da bi ga uveli u hr...

Ja bih vratio pare.

14 godina
zzz kaže...

Ja bih vratio pare.

Naravno, i ja.

Ja sam mu napisao što može napraviti ako se više ne jave, a ne što je moralno ispravno.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...

Naravno da znaju kad im pise na trackingu da je osoba potpisala i preuzela paket. Druga je stvar kako ce to htjeti rijesiti... Jedino mi nije jasno kako i zasto su uopce poslali paket - em nisi platio 17$, em si otkazao narudzbu ako sam dobro shvatio... Mozda je najbolje da se dogovoris s njima da im ponovo uplatis samo cijenu moba (bez tih dodatnih 17$) i mirna Bosna, ti ustedio 120 kn, a ni oni nisu na gubitku...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:46 (frulex).
14 godina
neaktivan
frulex kaže...
Bombilakus kaže...

Naravno da znaju kad im pise na trackingu da je osoba potpisala i preuzela paket. Druga je stvar kako ce to htjeti rijesiti... Jedino mi nije jasno kako i zasto su uopce poslali paket - em nisi platio 17$, em si otkazao narudzbu ako sam dobro shvatio... Mozda je najbolje da se dogovoris s njima da im ponovo uplatis samo cijenu moba (bez tih dodatnih 17$) i mirna Bosna, ti ustedio 120 kn, a ni oni nisu na gubitku...

Pitanje je dali su oni meni uplatili novac nazad ili cekaju dva tri dana da provjere. 
Dakle moji mailovi s njima idu ovako : Mail 1: Dobar dan zelim otkazati narudzbu telefona. Odgovor: Morate uplatiti dodatnih 17 dolara bih vam dostavili mobitel.
Mail2: ne zelim uplatiti zelim refund i potvrdu da je mobitel otazan. Odgovor: Dali zelite istii telefon iz kine putem dhla necete imati dodatnih troskova.
ja: ne zelim mobitel zelim novac. Oni: zelite li LeecoTV pro za iste novce bez dostave i troskova. ja: ne zelim mobitel zelim novce unaprijed hvala. Oni: mobitel je otkazan.

Ako budu trazili radje bi im uplatio novce pa mobitel prodao u hr da izgubim sto manje novaca nego da ga saljem nazad. Dajte savjet. Koliko da trazim? izasao me 1200kn jel to fer cijena za prodati ovdje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:56 (Bombilakus).
14 godina
Bombilakus kaže...

Pitanje je dali su oni meni uplatili novac nazad ili cekaju dva tri dana da provjere. 
Dakle moji mailovi s njima idu ovako : Mail 1: Dobar dan zelim otkazati narudzbu telefona. Odgovor: Morate uplatiti dodatnih 17 dolara bih vam dostavili mobitel.
Mail2: ne zelim uplatiti zelim refund i potvrdu da je mobitel otazan. Odgovor: Dali zelite istii telefon iz kine putem dhla necete imati dodatnih troskova.
ja: ne zelim mobitel zelim novac. Oni: zelite li LeecoTV pro za iste novce bez dostave i troskova. ja: ne zelim mobitel zelim novce unaprijed hvala. Oni: mobitel je otkazan.
Ako budu trazili radje bi im uplatio novce pa mobitel prodao u hr da izgubim sto manje novaca nego da ga saljem nazad. Dajte savjet. Koliko da trazim? izasao me 1200kn jel to fer cijena za prodati ovdje?

Tako je islo?

Onda cekaj da vidis sto ce se dogoditi.

Malo je sve nespretno ispalo :D

Ti si narucio, otkazao, i onda su ga oni poslali?

Nemoj ga vracati, to ce ti biti jos dosta troska i posla.

Probaj ga prodati ovdje. Moras spustiti cijenu, da ljudima das razlog da ga kupe od tebe a ne "novog iz ducana".

Bar 50-tak kuna za pocetak, pa gledaj dal ce biti zainteresiranih.

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Bombilakus kaže...

Tako je islo?

Onda cekaj da vidis sto ce se dogoditi.

Malo je sve nespretno ispalo :D

Ti si narucio, otkazao, i onda su ga oni poslali?

Nemoj ga vracati, to ce ti biti jos dosta troska i posla.

Probaj ga prodati ovdje. Moras spustiti cijenu, da ljudima das razlog da ga kupe od tebe a ne "novog iz ducana".

Bar 50-tak kuna za pocetak, pa gledaj dal ce biti zainteresiranih.

Mob ce biti poklonjen curi :) Ionako joj je Doogee kraju :) Upravo ga testiram i telefon je super!

15 godina

Jel zna tko nekog selera normalnog za microSD kartice na ebay, alliexpres ili nešto treće ??

18 godina

Po cijeni nema neke veće razlike u našim dućanima. Links svako malo ima akciju na memorijske, klase 10 od 32gb itd... Po meni je onda to bolje ovdje kupiti i odmah dobivaš te jamstvo da će biti sukladno specifikacijama a ne da naručiš 32gb, dobiješ 10gb i brzine klase 4...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
itomic009 kaže...

Jel zna tko nekog selera normalnog za microSD kartice na ebay, alliexpres ili nešto treće ??

http://www.aliexpress.com/item/SAMSUNG-Memory-Card-32G-TF80M-Grade-EVO-MicroSD-Class-10-TF-Trans-Flash-Memory-Microsd-32/32595635697.html

jako brzo stiglo, niti 10 dana čekanja. i još je oriđiđi

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 16:10 (dar01).
18 godina
neaktivan
Ljudi. Da li je tko naručio sa službenog OnePlus dućana?
Kakva je situacija sa EU shipping? Da li ide iz europskog skladišta da ne moram platiti PDV i carinu.
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice