"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.005.016
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Izgleda da nigdje nema crni xiaomi mi4 unutar eu, osim na honorbuyu za 268$. Jel' se netko mozda propitivao kada ce u nekom storeu doci nova posiljka?

Inace, bijeli je na akciji trenutno na honorbuyu, tj besplatan je shipping iz eu, koji je tamo inace 39$. Dakle, bijeli mi4 iz eu + screenp + neka futrola, 220$ 2/16

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
mcf kaže...

Izgleda da nigdje nema crni xiaomi mi4 unutar eu, osim na honorbuyu za 268$. Jel' se netko mozda propitivao kada ce u nekom storeu doci nova posiljka?

Inace, bijeli je na akciji trenutno na honorbuyu, tj besplatan je shipping iz eu, koji je tamo inace 39$. Dakle, bijeli mi4 iz eu + screenp + neka futrola, 220$ 2/16

Crni tesko da ces naletit , ali sto gledas taj 2/16 za 220 $ imas na 3/16 banggood eu skladiste , bilo je nekih problema sa njima ali izgleda da su rijesili sad to EU skladiste . Plus mozes ubost neki popust kupon .

15 godina
neaktivan
flonkica kaže...

Crni tesko da ces naletit , ali sto gledas taj 2/16 za 220 $ imas na 3/16 banggood eu skladiste , bilo je nekih problema sa njima ali izgleda da su rijesili sad to EU skladiste . Plus mozes ubost neki popust kupon .

Ovaj na banggoodu je 3g model, nema lte.

18 godina

Da, riješili su EU skladište, sada većinom šalju preko ekspresne francuske pošte.

Ako se registriraš/skineš njihovu mobilnu aplikaciju dobiješ i -10$ kupon.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan
mcf kaže...
flonkica kaže...

Ovaj na banggoodu je 3g model, nema lte.

Bio je do neki dan na minidealu 4g ali evo ga nemaju vise

18 godina

Nisam nikad naručivao "kineze" no Redmi Note 3 mi izgleda kao premium za mene (u prošlosti sam se nečkao oko dvojke, no 3 me osvojio). Mislim uzeti sa Giztop-a. Oni su ok?
Bitno mi je da ne moram naručivati iz Kine pa čekati mjesec dana, a ako slučajno što ode, opet tamo slati na garanciju.

I pitanje, kolika je razlika u Note 3 (Helio X10) i Note 3 PRO (Snapdragon 650)? Mislim da će s jednim i drugim letjeti, a ovaj prvi je jeftiniji. Nisam neki mobilni gamer, bitan mi je multitasking, odnosno da radi sve super fluidno kad imam brdo tog otvoreno. I na kraju neka preporuka za tempered glass (nije mi jasno kako nema gorilla glass, al ok...) ili flip futrolu možda bolje.

Znam da sam dosta toga pitao, no nakon prelaska sa Z1 na Lumiu 640XL prije par mjeseci skužio sam da se WP nije pomaknuo od kad sam ga zadnji put koristio prije cca godine i pol. Malo sam kratak s budžetom, a želim pravu stvar.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Da li je netko narucivao ikada sa ibuygou stranice?
Da li je bilo problema itd?
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz !

Onako brzinski može koji glas za koji od ovih mob.kolega kupuje u rangu cca oko 600 kn.Unaprijed hvala.

LENOVO A2010

Samsung Galaxy J1 White

NOA H44SE

MEANIT Q3

12 LENOVO A2010
0 Samsung Galaxy J1 White
0 NOA H44SE
0 MEANIT Q3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebalo bi napraviti sticky za kineske trgovine i staviti one za koje znamo da su sigurne i sve. Znaci napraviti nekakvu listu dobrih i losih trgovina.

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
1Bleki kaže...

Pozz !

Onako brzinski može koji glas za koji od ovih mob.kolega kupuje u rangu cca oko 600 kn.Unaprijed hvala.

LENOVO A2010

Samsung Galaxy J1 White

NOA H44SE

MEANIT Q3

pazi kod noa i meanit je baterija samo 1500mah

samsung ima premalo rama memorije i loš procesor

lenovoima lošiji ekran i kameru i neizgleda baš čvrsto kao meanit ili noa ali ima 2000mah

noa ima dobru kameru i ekran 

11 godina
protjeran
RedHill kaže...

Trebalo bi napraviti sticky za kineske trgovine i staviti one za koje znamo da su sigurne i sve. Znaci napraviti nekakvu listu dobrih i losih trgovina.

Najbitnije kod trgovine je komunikacija s kupcem i proces reklamacije.

Nakon par izmjenjenih e-mailova s HonorBuy trgovinom, mogu zaključiti da znaju pričati engleski (što je rijetkost), a nakon čitanja ovog posta mogu zaključiti i da je proces reklamcije jako dobar:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=341&jumpto=4743400&sort=asc&view=flat

Stoga sam i sam naručio mobitel preko njih te ih mogu svrstati u dobre trgovine.

Kao lošu trgovinu bi zasad izdvojio xiaomiforsale, radi ovoga:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=469&jumpto=4954821&sort=asc&view=flat

Dakle, komunikacija očajna, ne znaju engleski, nemaju mobitele, ne znaju kad će ih imati itd.

Kako ide proces reklamacije to još ne znam ali bi ih zasad izbjegavao, iako uredno vraćaju novce pa sve dok plaćate paypalom nema straha.

Nisu prevaranti ali su traljavi.

Moguće da je i xiaomiforsale dobra trgovina radi nekih stvari, kao recimo reklamacija, ali to se tek treba vidjeti.

To su zasad moja iskustva, a nek drugi stave i svoja.

LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 13:50 (tommy_vercetti).
15 godina
Lovac kaže...

Nisam nikad naručivao "kineze" no Redmi Note 3 mi izgleda kao premium za mene (u prošlosti sam se nečkao oko dvojke, no 3 me osvojio). Mislim uzeti sa Giztop-a. Oni su ok?
Bitno mi je da ne moram naručivati iz Kine pa čekati mjesec dana, a ako slučajno što ode, opet tamo slati na garanciju.

I pitanje, kolika je razlika u Note 3 (Helio X10) i Note 3 PRO (Snapdragon 650)? Mislim da će s jednim i drugim letjeti, a ovaj prvi je jeftiniji. Nisam neki mobilni gamer, bitan mi je multitasking, odnosno da radi sve super fluidno kad imam brdo tog otvoreno. I na kraju neka preporuka za tempered glass (nije mi jasno kako nema gorilla glass, al ok...) ili flip futrolu možda bolje.

Znam da sam dosta toga pitao, no nakon prelaska sa Z1 na Lumiu 640XL prije par mjeseci skužio sam da se WP nije pomaknuo od kad sam ga zadnji put koristio prije cca godine i pol. Malo sam kratak s budžetom, a želim pravu stvar.

nemoj taj, uzmi si bolje redmi note 3 pro jer ta razlika od 20$ je nista a pro verzija je puno jaca, ovaj jeftiniji ima 55000 antutu a ovaj pro 75000, dosta je jaci i ono najbitnije ima utor za sd karticu dok jeftiniji nema, prije par tjedana ovaj obicni note 3 je kostao 180$ a sad je 200$, to ti samo govori koliko je neisplativ postao, dok je pro model od samog pocetka 220$ i uzimaj to dok je jos jeftino, dic ce cijenu gore kasnije kao i obicnom

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

nedavno sam kupio mobitel HomTom HT7 i nesretnim slučajem ispao mi je na pod i više se nije htio upaliti. Kad sam ga rastavio primijetio sam da je display napuknut. Pa, zna li netko gdje se može jeftino nabaviti novi display jer nemam garanciju.

Display: 5.5 inch 1280 x 720 HD IPS 24 bit

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nadimakNemam kaže...
1Bleki kaže...

Pozz !

LENOVO A2010

Samsung Galaxy J1 White

NOA H44SE

MEANIT Q3

lenovoima lošiji ekran i kameru i neizgleda baš čvrsto kao meanit ili noa ali ima 2000mah

Hvala na odgovoru.Za samsunga sam i odmah bio "protivan" TFT zaslon,512 MB...

Što se tiče baterija to mi je jasno,mada su se u jednoj recenziji postojeći vlasnici lenova žalili da im baterija curi ko voda iz pipe.

Čak su tvrdili da su usprkos navedenim karakteristikama od 2000 mah,bat.djeluje kao da je upola kapaciteta.

18 godina
Homtom ht7 display jedino na aliexpressu da uzmes
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
1Bleki kaže...
nadimakNemam kaže...
1Bleki kaže...

Pozz !

LENOVO A2010

Samsung Galaxy J1 White

NOA H44SE

MEANIT Q3

Što se tiče baterija to mi je jasno,mada su se u jednoj recenziji postojeći vlasnici lenova žalili da im baterija curi ko voda iz pipe.

Čak su tvrdili da su usprkos navedenim karakteristikama od 2000 mah,bat.djeluje kao da je upola kapaciteta.

pa ja bi onda da sam na tvom mjestu na kraju bi  uzeo noa  ili meanit, ali  onaj meanit  ima one 3 tipke(nazad kućicu i prozor onaj) i fizički i na ekranu ako si malo bolje pogledao sliku a to mi djeluje glupo i sumljivo

15 godina
neaktivan
nadimakNemam kaže...
1Bleki kaže...
nadimakNemam kaže...
1Bleki kaže...

Pozz !

LENOVO A2010

Samsung Galaxy J1 White

NOA H44SE

MEANIT Q3

pa ja bi onda da sam na tvom mjestu na kraju bi  uzeo noa  ili meanit, ali  onaj meanit  ima one 3 tipke(nazad kućicu i prozor onaj) i fizički i na ekranu ako si malo bolje pogledao sliku a to mi djeluje glupo i sumljivo

Thx,u pravu si meanit ima kapacitivne tipke + tri na display-u???

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 15:47 (1Bleki).
12 godina
neaktivan

Poštovani forumaši,

Vrtim danima raznorazne stranice i sad vidim da nisam ništa pametniji pa ako može savjet, mada mi dizajni nije neki prioritet (LeTv mi je vrh), zanima me preporuka za mobitel, ali da zadovoljava slijedeće uvjete:

- Cijena između 1500-2000 kn

- Ekrani min. 5,5 inča

- RAM min. 2 GB (poželjno 3 GB)

- ROM 16 GB uz uvijet da ima Micro SD utor, inače min. 32 GB

- Ne mora biti iz EU warehousea, ne gori mi pod nogama za dostavu

- Ako se može birati između kvalitete ekrana ili kamera, bolje kvalitetniji ekran 

- Namjena nije igranje igrica, jer to je grijeh i izdaja PC-a, dakle većinom youtube, internet, mail, itd.

Dakle mislio sam se LeTv 1s, Xiaomi Redmi Note 3, neki Meizu, itd. Sad gledam Nubia Z9 Max, UMI Iron Pro, ZUK Z1, Ulefone Power... Uglavnom nisam pametan, do sada sam uvijek imao Korejce Samsung, HTC i potonji mi je bio bolji dizajnom i stabilnošću (nije bilo nepredvidivih rušenja kao u Samsunga). 

Eto bilo koji savjet, akcija u trgovini ili slično su dobrodošli jer nemam nikakvih iskustava sa Kinezima!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 16:20 (mrki_tua).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

za te novce mozes i u hrvatskoj s 2 god GARANCIJE  kupit mobitel približno takvih performansi kao što ti zahtjevaš

neznam kakva je ovo stranica ali evo jedan http://hr.mobileshop.eu/phableti/htc/one-e9-dual-sim-bijeli/

i jos jedan https://neutrinomobile.hr/asus-zenfone-2-grey-2-16.ht

ili ovaj https://neutrinomobile.hr/sony-xperia-c4-e5303-4g-black.html 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 16:47 (nadimakNemam).
10 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
RedHill kaže...

Najbitnije kod trgovine je komunikacija s kupcem i proces reklamacije.

Nakon par izmjenjenih e-mailova s HonorBuy trgovinom, mogu zaključiti da znaju pričati engleski (što je rijetkost), a nakon čitanja ovog posta mogu zaključiti i da je proces reklamcije jako dobar:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=341&jumpto=4743400&sort=asc&view=flat

Stoga sam i sam naručio mobitel preko njih te ih mogu svrstati u dobre trgovine.

Kao lošu trgovinu bi zasad izdvojio xiaomiforsale, radi ovoga:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=469&jumpto=4954821&sort=asc&view=flat

Dakle, komunikacija očajna, ne znaju engleski, nemaju mobitele, ne znaju kad će ih imati itd.

Kako ide proces reklamacije to još ne znam ali bi ih zasad izbjegavao, iako uredno vraćaju novce pa sve dok plaćate paypalom nema straha.

Nisu prevaranti ali su traljavi.

Moguće da je i xiaomiforsale dobra trgovina radi nekih stvari, kao recimo reklamacija, ali to se tek treba vidjeti.

To su zasad moja iskustva, a nek drugi stave i svoja.

LP

Ja isto razmisljam otkazati narudzbu i traziti povrat od Xiaomiforsale-a, jesi ih preko maila trazio ili kako ?

11 godina
protjeran
NITRO_100 kaže...

Ja isto razmisljam otkazati narudzbu i traziti povrat od Xiaomiforsale-a, jesi ih preko maila trazio ili kako ?

Da, pošalješ e-mail na info@xiaomiforsale.com da otkažu tvoju narudžbu (navedi broj) i da ti uplate refund.

18 godina
domac5 kaže...

nemoj taj, uzmi si bolje redmi note 3 pro jer ta razlika od 20$ je nista a pro verzija je puno jaca, ovaj jeftiniji ima 55000 antutu a ovaj pro 75000, dosta je jaci i ono najbitnije ima utor za sd karticu dok jeftiniji nema, prije par tjedana ovaj obicni note 3 je kostao 180$ a sad je 200$, to ti samo govori koliko je neisplativ postao, dok je pro model od samog pocetka 220$ i uzimaj to dok je jos jeftino, dic ce cijenu gore kasnije kao i obicnom

Tnx na savjetu, velim taj benchmark mi ništa ne znači, više je to da vjerojatno baterija traje dulje na snapdragonu nego mediateku. Malo sam skeptik jer treba napraviti pre-order budući da još nije spreman za isporuku. Mislim da ću 3 PRO uzeti.
Inače, da li već ima eu rom na njima ili dolaze s kineskim bloatwareom ako je netko kupio Note 3?

EDIT: Evo zašto vjerujem samo onom što probam umjesto Antutu:
"Antutu isn't a reliable benchmark anymore. Before version 6.0, the Helio X10 pretty much evened out the 808. Now the 808 got a 25k point boost while for some reason the X10 didn't." Bitno mi je sad na kraju koji troši manje baterije. 32Gb mi je i više nego dovoljno sa SD ili bez.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:17 (Lovac).
15 godina
Lovac kaže...
domac5 kaže...

Tnx na savjetu, velim taj benchmark mi ništa ne znači, više je to da vjerojatno baterija traje dulje na snapdragonu nego mediateku. Malo sam skeptik jer treba napraviti pre-order budući da još nije spreman za isporuku. Mislim da ću 3 PRO uzeti.
Inače, da li već ima eu rom na njima ili dolaze s kineskim bloatwareom ako je netko kupio Note 3?

EDIT: Evo zašto vjerujem samo onom što probam umjesto Antutu:
"Antutu isn't a reliable benchmark anymore. Before version 6.0, the Helio X10 pretty much evened out the 808. Now the 808 got a 25k point boost while for some reason the X10 didn't." Bitno mi je sad na kraju koji troši manje baterije. 32Gb mi je i više nego dovoljno sa SD ili bez.

e vidis, taj za 200$ ti je 16 gb verzija i  ne mozes prosirit memorijskom karticom, jako neisplativ u odnosu na pro verziju, pro verzija ga sisa u kameri, memory card slotu, jacem chipsetu koji ce kasnije imat bolju podrsku na xda jer mtk navodno ne daje drivere, source kodove ili sto vec za svoje chipsete pa su cm romovi na takvim chipsetima puni bugova, tj. pola toga ne radi, kod snapdragona je to puno bolje, nikad nisam imao problema sa romovima na snapdragon mobitelima, da taj jeftiniji kosta 180$ kao prije 2 tjedna onda ajde ako ti ne treba nista jace ustedio si 40$ a sad konji bezveze odjednom digli na 200$ i ta usteda od 20$ je nis, dosta losiji mobitel a nikakva razlika u cijeni

18 godina

Ma žao mi je što sam čekao... Mala je razlika, a žao mi novaca
32gb je, 16 je jeftiniji, ali taj ima i 2gb RAM-a tako da ga ne uzimam u obzir. Budem vidio kroz par dana što ću. Inače za Helio x10 su sve "otvorili", čitao sam na xiaomi forumu tako da će vjerojatno dobiti i android M.

Žao mi je što sam prodao Z1, da je barem imala veći display. Sad bi starom dao 5.5" kineza za 600kn jer slabije vidi i to je to. Ovako ću mu dati svoj sadašnji.

Ajd tnx na savjetima ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Lovac kaže...

Ma žao mi je što sam čekao... Mala je razlika, a žao mi novaca
32gb je, 16 je jeftiniji, ali taj ima i 2gb RAM-a tako da ga ne uzimam u obzir. Budem vidio kroz par dana što ću. Inače za Helio x10 su sve "otvorili", čitao sam na xiaomi forumu tako da će vjerojatno dobiti i android M.

Žao mi je što sam prodao Z1, da je barem imala veći display. Sad bi starom dao 5.5" kineza za 600kn jer slabije vidi i to je to. Ovako ću mu dati svoj sadašnji.

Ajd tnx na savjetima ;)

kak god okrenes razlika ti je 20$, ovaj obicni 16/2 gb kosta 200$ a 32/3 gb 40$ skuplji, pro model 16/2 gb 220$ a 32/3 gb 40$ skuplji

12 godina
neaktivan
nadimakNemam kaže...

za te novce mozes i u hrvatskoj s 2 god GARANCIJE  kupit mobitel približno takvih performansi kao što ti zahtjevaš

neznam kakva je ovo stranica ali evo jedan http://hr.mobileshop.eu/phableti/htc/one-e9-dual-sim-bijeli/

i jos jedan https://neutrinomobile.hr/asus-zenfone-2-grey-2-16.ht

ili ovaj https://neutrinomobile.hr/sony-xperia-c4-e5303-4g-black.html 

ASUS-ovi proizvodi su mu odlični, ali previše je negativnih iskustava na gsmareni, bez obzira na garanciju. Sony mi je vrh za neke stvari tipa TV, ali u mobilnom svijetu njihov dizajn ne mogu prožvakati, ako se to uopće može nazvati dizajn, nešto u rangu Nokia/Microsoft telefona. HTC je ok, ali sad me zanima mogu li za taj novac dobiti više od nekog kineza, npr. da mi mobitel provuće dvi godine fluidnosti i tako.

EDIT: postavio sam isto pitanje u http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/pomoc-odabiru-mobitela/101079.aspx?page=699&jumpto=4957567&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 20:26 (mrki_tua).
15 godina

rekli ste da vam javim situaciju u vezi mobitela narucenog sa giztopa koji je netko iz dpd sluzbe ukrao iz paketa, eto otvorio sam case i danas su odlucili gospoda iz paypala da mi nece vratit novce, vise se nista ne moze napravit, dpd hrvatska totalno beskorisna hrpa lazova, giztop njih boli ona stvar prvo i zadnje sto sto su rekli je paket je tezio 0,45 kg kad je poslan i to je to od njih, eto sve je super dok se ne desi problem a onda te svi odjebu, tako da pazite dobro kad narucujete obavezno recite dostavljacu da otvori paket pred vama dok vi to snimate, ako vam pocne srat da dpd ne dopusta otvaranje paketa prije vaseg potpisa istjerajte ga van iz dvorista, pise i na giztopu da obavezno otvorite paket i ukljucite mobitel i ako je sve ok onda potpisite

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 15:25 (domac5).
Moj PC  
2 0 hvala 13
18 godina
domac5 kaže...

rekli ste da vam javim situaciju u vezi mobitela narucenog sa giztopa koji je netko iz dpd sluzbe ukrao iz paketa, eto otvorio sam case i danas su odlucili gospoda iz paypala da mi nece vratit novce, vise se nista ne moze napravit, dpd hrvatska totalno beskorisna hrpa lazova, giztop njih boli ona stvar prvo i zadnje sto sto su rekli je paket je tezio 0,45 kg kad je poslan i to je to od njih, eto sve je super dok se ne desi problem a onda te svi odjebu, tako da pazite dobro kad narucujete obavezno recite dostavljacu da otvori paket pred vama dok vi to snimate, ako vam pocne srat da dpd ne dopusta otvaranje paketa prije vaseg potpisa istjerajte ga van iz dvorista, pise i na giztopu da obavezno otvorite paket i ukljucite mobitel i ako je sve ok onda potpisite

Uff, tnx na iskustvu, odustao od giztopa i uzeo sam na honorbuy nakon googlanja. Tamo su ipak nešto bolja iskustva, samo je PRO verzija malo skuplja (350kn razlika) pa sam uzeo "običan" (ali s 3gb RAM-a verziju). Ionako ne igram na mobitelu, a ovako će sve raditi jako brzo.
Inače meni poštar NIKAD neda otvoriti paket dok se ne potpišem (osim jednog koji mi je frend pa dođe nutra da skupa pregledamo sadržaj), sad si me malo prepao.

17 godina

nemogu vjerovati da paypal nije reagirao u tvoju korist. meni kad je mobicity poslao refurbished xiaomi mi3 su bez natezanja vratili novac nakon kaj sam vratio mobitel kojeg mobicity nije htio natrag jer su kenjali da sam ga ja otvarao..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kad se već priča o blacklisti kineskih preprodavača, ja bih dao glas da se na njoj nađe i Vickmall. Prvi razlog je jako loš i neprofesionalan odnos prema kupcima (gotovo nerazumljiv engleski i tjeraju te da sam popravljaš mobitel umjesto da ponude bolja rješenja), kod službene reklamacije putem e-maila namjenjenog za reklamacije - uopće ne odgovaraju. Tako da, istina je - svi su super i dobri dok sve ide ko po loju, a čim je neki problem, nema ih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 18:25 (ashala2202).

2 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice