"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.005.016
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja sam nakon manje-više iste dileme uzeo Note 2:

• izrada je vrlo, vrlo dobra. Zadnji poklopac savršeno leže i nema nikakvog škripanja niti uleganja, a mat plastika od koje je napravljen ne deluje ni najmanje jeftino (kolega koji ima Xperiu Z3 je takođe bio oduševljen); ako ću da joj tražim manu, čini se malčice klizavom.
  • veliki jeste, ja imam manju šaku i često ga instinktivno hvatam s obe ruke; međutim, one handed mode se lako aktivira i skuplja prikaz ka donjem levom ili desnom uglu i ranije podešenoj dijagonali, što omogućava lako dohvatanje udaljene ivice ekrana čak i kada nije moguće poslužiti se drugom rukom; veće dimenzije znače da ćete ga definitivno više osećati ako ga stavite u prednji džep pantalona (ovo pre svega važi za penjanje uz stepenice, inače nije problem, a uređaj je dosta tanak, pa i dosta diskretno sedi u džepu)
  • meni je na Redmiju 3 manje više bio deal breaker "kombo slot", tj to što drugi SIM slot dublira i kao micro SD slot, pa nije moguće koristiti oba istovremeno
  • CPU i GPU u Noteu 2 su jači, mada se dobar deo prednosti na grafičkom planu gubi većom rezolucijom;
  • prešavši na Note 2 sa uređaja sa kvalitetnim 5" 720p ekranom (Lumia 640), 5.5" je definitivno lepša dijagonala za uživanje u video sadržajima
  • veliko je pitanje koliko će to uživanje trajati, još nisam imao prilike da pošteno namučim Note 2, ali imam utisak da je bateriju moguće potrošiti veoma brzo; sutra ću ga verovatno malo isprobati kao navigaciju (voziću se u Makedoniju), pa ću videti šta mu GPS i uključen ekran rade.
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ivan(4) kaže...

Ja sam nakon manje-više iste dileme uzeo Note 2:

• izrada je vrlo, vrlo dobra. Zadnji poklopac savršeno leže i nema nikakvog škripanja niti uleganja, a mat plastika od koje je napravljen ne deluje ni najmanje jeftino (kolega koji ima Xperiu Z3 je takođe bio oduševljen); ako ću da joj tražim manu, čini se malčice klizavom.
  • veliki jeste, ja imam manju šaku i često ga instinktivno hvatam s obe ruke; međutim, one handed mode se lako aktivira i skuplja prikaz ka donjem levom ili desnom uglu i ranije podešenoj dijagonali, što omogućava lako dohvatanje udaljene ivice ekrana čak i kada nije moguće poslužiti se drugom rukom; veće dimenzije znače da ćete ga definitivno više osećati ako ga stavite u prednji džep pantalona (ovo pre svega važi za penjanje uz stepenice, inače nije problem, a uređaj je dosta tanak, pa i dosta diskretno sedi u džepu)
  • meni je na Redmiju 3 manje više bio deal breaker "kombo slot", tj to što drugi SIM slot dublira i kao micro SD slot, pa nije moguće koristiti oba istovremeno
  • CPU i GPU u Noteu 2 su jači, mada se dobar deo prednosti na grafičkom planu gubi većom rezolucijom;
  • prešavši na Note 2 sa uređaja sa kvalitetnim 5" 720p ekranom (Lumia 640), 5.5" je definitivno lepša dijagonala za uživanje u video sadržajima
  • veliko je pitanje koliko će to uživanje trajati, još nisam imao prilike da pošteno namučim Note 2, ali imam utisak da je bateriju moguće potrošiti veoma brzo; sutra ću ga verovatno malo isprobati kao navigaciju (voziću se u Makedoniju), pa ću videti šta mu GPS i uključen ekran rade.

Ispada da je Note 2 bolji i jeftiniji? :D Kolika je memorija za pohranu i da li se moze povecati, ima slotova?

17 godina
Hvala na detaljnom opisu. Imam dosta veliku saku tak da mi nije problem drzat mobitel, al ono zelim mobitel, a ne neko cudo za koje ne stane u dzep pa moram torbicu za njega nosit.
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RedHill kaže...

Ispada da je Note 2 bolji i jeftiniji? :D Kolika je memorija za pohranu i da li se moze povecati, ima slotova?

Standardni model ima 16GB interne memorije, od čega je oko 12 dostupno korisniku. Ima slot za memorijsku karticu i, za razliku od Redmija 3, on je razdvojen od drugog SIM slota, tako da je moguće istovremeno imati i dve SIM i micro SD. Valja napomenuti da Xiaomijevi telefoni ne mogu smeštati aplikacije na SD karticu, nego sve idu na internu memoriju. Dakle, na karticu mogu stvari tipa muzike, fotografija, videa, mapa za navigaciju... ali sve aplikacije idu u internu memoriju (ima neki hack da se omogući APP2SD, iskreno, deluje komplikovano i za sada ne nameravam da pokušavam).

Da, Note 2 ima nešto bolje hardverske karakteristike. Definitivna prednost Redmija 3 je baterija, zatim dosta ljudi preferira metalno kućište i na kraju, za neke je 5" zapravo poželjnije od 5.5, pri čemu se na manjoj dijagonali ne oseti manja rezolucija, dok se na manjoj rezoluciji ne oseti slabiji GPU.

11 godina
neaktivan

Ivane puno ti hvala, imam istu dilemu kao kolega, da li redmi 3, redmi note 2, možda redmi note 3... katastrofa kad rade tako dobre mobitele za sličnu cijenu haha, stvarno nas muče

Javi kako je GPS prošao i kako se baterija ponaša. Btw koji rom imaš gore?

0 0 hvala 0
17 godina
Što se tiče aplikacija na microsd kartici,moguće je kao što je par kolega potvrdilo napraviti particiju na SD kartici i onda se mogu smještati aplikacije,nisam probao jer mi se nikako ne da,ali navodno radi i nije zamrseno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako je ovo o cemu pricamo onda uopce nije komplicirano: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=174314&extra=page%3D1&mobile=2

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 11:40 (RedHill).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. 

Jel ima na Aliexpressu još koji seller za smartphonove kao Shenzhen Top-One  da se ne plaća porez za EU?

Mislim uzet Meizu MX5. S obzirom da mi se budžet povećao na +500 kn. Jel mogu dobit bolji telefon za oko 2500 kn?

EDIT:  Dajte i neke druge stranice koje su pouzdane, i još bolje, ako su iz EU. Di je plaćanje jednostavno i di je dostava brza.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 12:49 (Furthon).

0 0 hvala 0
14 godina

je li se to meni cini ili je stvarno giztop digao cijene na redmi 3?    

0 0 hvala 0
14 godina

Gdje je najbolje kupovati? Giztop? Cijene dobre, besplatna dostava i nema carine i toga, ako im je vjerovat? Ako ne, koja onda?

0 0 hvala 0
15 godina
digli su na dosta mobitela cijene, note 2 je bio 150 sad je 159, note 3 je sa 180 skocio na 200$, note 3 pro je sad 220, znaci obican note 3 je totalno neisplativ haha
15 godina
neaktivan

Ekipa, jedno brzinsko, xiaomiforsale dot com, jel' netko narucio sta od njih, iz prve ruke? Brzina, efikasnost, bla.. ? tnx :-)

0 0 hvala 0
16 godina

pogledaj ovaj ss pa možda shvatiš kako ćeš još brže saznati nešto o tom shopu (isto vrijedi i za ostale).

trebalo mi je manje od 10 sekundi za ovo, a za par minuta možeš saznati više o svom upitu (samo treba pregledati još par rezultata pretrage)

2 0 hvala 2
11 godina
protjeran

Moje iskustvo s trgovinom xiaomiforsale je očajno.

Znači, ako im je telefon odmah dostupan (stock), onda ga slobodno naručite, kod vas je za par dana.

Ako piše da je telefon u dolasku u njihovo EU skladište, onda IZBJEGAVAJTE kupovinu.

Naručio sam 15.2. Xiaomi Mi4, i evo do dan danas se to nije pomaklo s mjesta, niti su ga oni dobili niti mi ga mogu poslati.

Ono što je najbolje, na moj upit kada ja mogu očekivati svoj telefon, dobivam ovaj odgovor:

"dear customer
we are waiting for new delivery of Mi4, there is enormous interest and we have to satisfy customers, who placed their orders first , thank you for understanding
your xfs"

:facepalm:

Znači, ljudi nemaju pojma kad će išta dobiti.

Nakon toga odgovora, jučer sam zatražio otkazivanje narudžbe i refund, danas je refund uplaćen s njihove strane, barem tu nisi radili problem.

Uglavnom, sad mi treba alternativna trgovina koja šalje iz EU i koja ima Xiaomi Mi4 na lageru.

Ako netko zna nek slobodno javi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:56 (tommy_vercetti).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dado314 kaže...

pogledaj ovaj ss pa možda shvatiš kako ćeš još brže saznati nešto o tom shopu (isto vrijedi i za ostale).

Hvala, sad znam cemu i to cudno polje sluzi! :-) Salu na stranu, imas pravo, bilo mi je lakse otipkati nego traziti, cinilo mi se da je rijec o novom shopu koji nije bas spominjan. Cesto narucujem iz vana, i to podosta telefona, i prvi put vidim ovu EU garanciju koju ducan nudi (xiaomiforsale kaze da primaju mobitele na reklamaciju u EU, Cesku). S obzirom da posta u zadnje vrijeme negoduje kod slanja postom mobitela i baterije u kinu (nezgodno za integrirane baterije, jel), trebalo bi vidjeti da li su popustljiviji prilikom slanja baterije unutar EU.

- za one koji nisu pratili, posta je u par slucajeva nedavno odbila primiti mobitel sa baterijom za slanje u kinu (mobitel se slao radi reklamacije). U tom slucaju, mozes se slikat sa garancijom ako nejde baterija van. Za detalje, mozete koristiti dadovu metodu trazilice na forumu :)

15 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...

Naručio sam 15.2. Xiaomi Mi4, i evo do dan danas se to nije pomaklo s mjesta, niti su ga oni dobili niti mi ga mogu poslati.

Ono što je najbolje, na moj upit kada ja mogu očekivati svoj telefon, dobivam ovaj odgovor:

Ne znam da li te zadovoljava, ali kazu da imaju, bas ih pitao, mi4c na lageru. Ili bas hoces mi4?

edit - ako da, zasto? I sam se jos malo dvoumim...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 15:03 (mcf).
11 godina
protjeran
mcf kaže...

Ne znam da li te zadovoljava, ali kazu da imaju, bas ih pitao, mi4c na lageru. Ili bas hoces mi4?

edit - ako da, zasto? I sam se jos malo dvoumim...

Hoću baš Mi4, miljama je ispred drugih verzija (c-i) što se tiče kvalitete izrade.

15 godina
neaktivan

giztop. Brat si je uzimao prije par mjeseci, doslo za 2 tjedna. Zovu te prije da vise da si doma, dostave paket, potpises i voila.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 15:20 (Gam3r).
Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Imaš na aliexpressu mi 16gb,3gb rama,samo bijeli, cijena 193$+26$dhl.dode u roku 7 dana. Bez pdv-a i carine. Meni je svaki došao za 5 dana.
16 godina

Da li netko zna gdje bi se moglo nabaviti staklo (ekran) za Zopo Speed 7 Plus (952) ?

Pade i razbije se ,mobitel radi normalno,a u servisu traže 900 kuna za zamjenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 16:48 (mancekk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
http://www.zopomobileshop.com/382-original-touch-screen-and-lcd-display-for-zopo-speed-7-plus.html

88.50$ bolje ti je uzeti sa framom nego bez njega. Ili ako ces hoces zezat onda ti je nekih 10$ jeftinije bez njega. Potrazi jos na ebayu ili aliexpressu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina

Frend mi naručio Umi Rome X za 70$, nitko ga nema?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan

Što je reći da ga nisi probao odgovoriti, pa mu preporučiti kupovinu Cubota? :)

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
12 godina
neaktivan
Zbog Ag008 sam kupio cubota gt99, prodao iphone 4 i prokocko lovu...mobitel bio li la, zgrebala mi se leca tj ona vanjska plastika staklo sto vec pa sam to morao sam rijesit trganjem tog stakla sestarom..., skripao poklopac, na kraju mi ispao konektor za bateriju i izgubio sve podatke... Na kraju sam uzeo noz i probio ga posred ekrana

Mozda sam svu lovu trebo prokockat :D

21 0 hvala 2
13 godina

Da li je netko kupovao sa stranice ibuygou?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
dudekzg kaže...

Ivane puno ti hvala, imam istu dilemu kao kolega, da li redmi 3, redmi note 2, možda redmi note 3... katastrofa kad rade tako dobre mobitele za sličnu cijenu haha, stvarno nas muče

Javi kako je GPS prošao i kako se baterija ponaša. Btw koji rom imaš gore?

GPS je prošao odlično, u kolima koja se kreću, bilo po gradu, bilo velikom brzinom po auto putu, lock se dobija u nekoliko sekundi. Pri tom mi je u opcijama bilo podešeno da za navigaciju koristi isključivo satelite, tako da je GPS svakako položio ispit.

Trajanje baterije navodno dosta zavisi od ROM-a. Ja sam trenutno na poslednjem oficijelnom internacionalnom stabilnom, 7.1.3.0 (ovde) i, nakon nekih 27-28 sati od poslednjeg punjenja i koji minut ispod 4 sata screen on time-a, baterija je pala na 12%. Pri tom, kad sam pogledao šta je potrošilo bateriju, video sam da na ekran otpada skoro 70%. Međutim, poslednji kineski ROM je 7.1.4.0 i korisnici prijavljuju prilično spektakularne rezultate, tako da sam u iskušenju da ga probam - ionako mi je meni uvek na engleskom.

Sve u svemu, baterija je jedina slabija tačka, s tim što tu još nisam dao konačan sud i nadam se da će se napraviti neki pozitivni pomak. Različiti ROM-ovi daju različite rezultate, pa se treba poigrati. Osim toga, očekuje se Marshmallow, koji bi trebalo da donese bolju autonomiju. A na kraju krajeva, današnji rezultat nije ni tako loš, i rekao bih da je bolji od prethodnog ciklusa pujenja/pražnjenja, a prema mom iskustvu bateriji treba nekoliko ciklusa da se "razradi". Ako dođe dotle da izdrži od ujutru do uveče uz 5h SOT-a, ja ću biti zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 4:34 (Ivan(4)).
11 godina
neaktivan
11glava11 kaže...
Zbog Ag008 sam kupio cubota gt99, prodao iphone 4 i prokocko lovu...mobitel bio li la, zgrebala mi se leca tj ona vanjska plastika staklo sto vec pa sam to morao sam rijesit trganjem tog stakla sestarom..., skripao poklopac, na kraju mi ispao konektor za bateriju i izgubio sve podatke... Na kraju sam uzeo noz i probio ga posred ekrana

Evo upravo sam to pokušavao nedavno objasniti kolegi forumašu. Nemojte preporučivati ljudima sranja jer se ovakve stvari dešavaju. Ljudi dođu, pročitaju i misle da su dobili super savjet od stručnjaka za mobitele.

Kako nemate srca, kako vas nije sram na takav način zarađivati, na tuđoj nesreći za par kuna, stvarno. Kladio bi se da Ag radi nešto slično u životu, npr u osiguranju hahahaha

11glava11 jako mi je žao šta ti se desilo, nadam se da nisi puno love bacio u vjetar.

Pitanje za ekipu;

možda da napravimo sticky sa npr. top 10 kineskih brendova po kvaliteti i podršci tako da novi korisnici imaju bolji uvid u koje marke trebaju gledati? Da se izbjegnu ovakve situacije koje su samo problem za korisnike a ujedno i loša reklama za kineze

14 godina
dudekzg kaže...
11glava11 kaže...

Evo upravo sam to pokušavao nedavno objasniti kolegi forumašu. Nemojte preporučivati ljudima sranja jer se ovakve stvari dešavaju. Ljudi dođu, pročitaju i misle da su dobili super savjet od stručnjaka za mobitele.

Kako nemate srca, kako vas nije sram na takav način zarađivati, na tuđoj nesreći za par kuna, stvarno. Kladio bi se da Ag radi nešto slično u životu, npr u osiguranju hahahaha

11glava11 jako mi je žao šta ti se desilo, nadam se da nisi puno love bacio u vjetar.

Pitanje za ekipu;

možda da napravimo sticky sa npr. top 10 kineskih brendova po kvaliteti i podršci tako da novi korisnici imaju bolji uvid u koje marke trebaju gledati? Da se izbjegnu ovakve situacije koje su samo problem za korisnike a ujedno i loša reklama za kineze

Potpisujem ovo za sticky, svima bi bilo lakse

18 godina
11glava11 kaže...

Ali ajde, to su bila vremena pred jedno 2-3 godine. Prvi kinezi u hrvatskoj.

Danas se sve to puno više raširilo, mi koji smo tada naručili smo bili među prvima kod nas. Još i carina tada nije znala što je SE/DE pošta. To su bila vremena.

Nevezano za ovo, meni osobno jedan rođak kojemu sam poklonio Cubota GT99 još radi, neuništiv je.

Da, imao je Cubot i loših modela, kao i recimo Elephone, ne znam bi li smio reći, naručio sam prije par mjeseci jedan Elephone, dobio ga 20% jeftinije, živo smeće od mobitela. Nikakva podrška, custom romovi itd.

Touch relativno neprecizan, kamera očajna, gubi signal, mobitel živo smeće. I naravno odbio sam ga recenzirati. Tako da i ja imam neke kriterije te ako mobitel ne valja ne mogu ga uveličavati.

Osobno vidim da su sada najpopularniji Xiaomi noviji modeli no meni osobno nisu nešto super.

Osobno ne volim mijenjati romove, flashati i tražiti koji će biti najbolji. Što se tiče izrade, bio je dobar, kamera ok ali eto, to ne volim oko roma.

Popularan je i u Kini, no i u hrvatskoj je recimo popularan Konzum i KPlus, ne zato što je možda najkvalitetniji već radi toga što je među najejftinijima, ima reklamu i dostupan je.

To ne mora značiti da bi preporučio nekome iz SAD-a da dođe ovdje ili ga naruči. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i uvjerenja. 

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Ag008 kaže...

I naravno odbio sam ga recenzirati. Tako da i ja imam neke kriterije te ako mobitel ne valja ne mogu ga uveličavati.

Zašto bi odbio recenzirati loši mobitel?

Napravi recenziju i lijepo napiši što sve nije uredu s mobitelom da se ljudi ne bi zaletili u kupnji tog mobitela. Što misliš čemu recenzije služe?

Ili su danas recenzije postale samo plaćene reklame?

Swedish latin super funk.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice