Ja sam nakon manje-više iste dileme uzeo Note 2:
- izrada je vrlo, vrlo dobra. Zadnji poklopac savršeno leže i nema nikakvog škripanja niti uleganja, a mat plastika od koje je napravljen ne deluje ni najmanje jeftino (kolega koji ima Xperiu Z3 je takođe bio oduševljen); ako ću da joj tražim manu, čini se malčice klizavom.
- veliki jeste, ja imam manju šaku i često ga instinktivno hvatam s obe ruke; međutim, one handed mode se lako aktivira i skuplja prikaz ka donjem levom ili desnom uglu i ranije podešenoj dijagonali, što omogućava lako dohvatanje udaljene ivice ekrana čak i kada nije moguće poslužiti se drugom rukom; veće dimenzije znače da ćete ga definitivno više osećati ako ga stavite u prednji džep pantalona (ovo pre svega važi za penjanje uz stepenice, inače nije problem, a uređaj je dosta tanak, pa i dosta diskretno sedi u džepu)
- meni je na Redmiju 3 manje više bio deal breaker "kombo slot", tj to što drugi SIM slot dublira i kao micro SD slot, pa nije moguće koristiti oba istovremeno
- CPU i GPU u Noteu 2 su jači, mada se dobar deo prednosti na grafičkom planu gubi većom rezolucijom;
- prešavši na Note 2 sa uređaja sa kvalitetnim 5" 720p ekranom (Lumia 640), 5.5" je definitivno lepša dijagonala za uživanje u video sadržajima
- veliko je pitanje koliko će to uživanje trajati, još nisam imao prilike da pošteno namučim Note 2, ali imam utisak da je bateriju moguće potrošiti veoma brzo; sutra ću ga verovatno malo isprobati kao navigaciju (voziću se u Makedoniju), pa ću videti šta mu GPS i uključen ekran rade.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.