"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.004.937
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ispričavam se dammedu..

Nisam videl da kupuješ rn2, govoril sam za rn3,r3 koji nemaju official global rom

0 0 hvala 0
17 godina
matija410 kaže...
Ispričavam se dammedu..

Nisam videl da kupuješ rn2, govoril sam za rn3,r3 koji nemaju official global rom

Može se zato staviti EU ROM od Xiaomi.eu - a sa SPFlashtool - om. Maknut bloat, Store + root.

11 godina
protjeran
Pital je za official :)
17 godina
matija410 kaže...
Pital je za official :)

Kak je krenulo, mislim da, bar Hennesy, neće dobiti official global ROM. Al dosta off - a, imamo temu za RMN3.

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Redmi note 3 kojeg sam naručio dhlom iz kine jučer je stigao  u Zagreb,sada kad bi ga oni iz carine mogli pustiti i kako ću platiti tih 600 kn pdv-a.Ocu to na račun njima na carini ili ovome iz Dhl šta mi donese mob.Može neko odg ako  zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ja pitam općenito o Xiaomiju, samo mi je bitno da nema bloata gore. No dobro, sad vidim da mene bootloader ne zanima u biti, jer je moguće staviti neki (službeni ili ne - ali) ČISTI rom. :)

Npr za RN2 ima official, za RN3 ima na xiaomi.eu, vjerojatno ima i za R3 isto kao za RN3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Doci ce ti pismo od carine doma da im posaljes potvrdu placanja. Sa google chrome otvori paypal. Nadji iznos koji si platio i otvori pa save to pdf file. Taj privitak saljes sa pcp brojem koji si dobio od carine na njihovu email adresu 10004.zagreb@posta.hr.
Subject emaila stavis taj broj pcp xxx/xxx
Postovani
U privitku vam saljem dokaz vrijednosti robe

Nakon toga dobis poruku da su dobili email i dok obrade dodje ti doma gdje placas postaru iznos pdv + 30 kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
Ima li itko ovdje iskustva sa Huawei Y6?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Za SVAKI xiaomi mobitel imate official china stable ROM. Taj ROM ima petnaestak aplikacija/bloatwarea koje se mogu deinstalirati, ali ne garantiram da tu i tamo neće iskočiti neka obavijest na kineskom. Od jezika imate dva kineska i engleski jezik.

Za većinu xiaomi mobitela imate official china developer weekly ROM. Otprilike ista količina bloata kao i na stable, ali je update na tjednoj bazi. Developer znači isprobavanje novih stvari pa je tako i vjerojatnost za bugovima veća od stable ROM-a.

Na kineskim ROM-ovima nemate google aplikacije i morate ih posebno instalirati. Moguće je bez problema, nećete vjerovati.

Također postoje za većinu mobitela official global ROM-ovi koji imaju google aplikacije. ALI, global za xiaomi prvenstveno znači Indija, Malezija... Nema hrvatskog jezika i ja osobno sam samo jednom na pola dana imao global ROM. Ne odgovara mi nikako, ali svatko od nas je drugačiji.

I onda postoji jedna sjajna zajednica ljudi na xiaomi.eu koji rade odličan ROM a koji većinu nas i zanima jer ima hrvatski jezik, ima google aplikacije i pročišćen je od kineskog bloata. Rade ga na tjednoj bazi prema kineskom weekly ROM-u. Taj ROM je unofficial i xiaomi ga je počeo tretirati kao custom ROM ako sam dobro shvatio jer je sad potreban isključivo custom recovery za instalaciju.

Xiaomi mobiteli koji imaju zaključan bootloader, nemaju recovery i nije moguće flešati bilo koji drugi ROM na njega osim onih koji su službeno dostupni, a to su china stable za svaki, dev i global za pojedine modele. Postoji način flešanja xiaomi.eu ROM-a na Redmi Note 3 preko flashtoola i mislim na Redmi 3 preko miflash alata(ali nisam 100% siguran za redmi 3). ALI, ako već ne znate šta je bootloader i recovery a i ne da vam se pročitati i pratiti tutorijale na xiaomi.eu i en.miui forumima kako koristiti te alate za flešanje, onda nemojte čačkati bez veze jer će biti plakanja a možda i brickanja mobitela.

Unlock bootloadera možete zatražiti od xiaomija i kad i ako vam odobre, onda na mobitel flešate custom recovery i ROM koji hoćete, a koji je dostupan za vaš mobitel: xiaomi.eu miui, smiui, aosp, cm.....

I za kraj, sve što gospodin agent kaže za xiaomi, preskočite i nemojte čitati. Xiaomi je broj JEDAN po prodaji mobitela u kini, zanči bolji od huaweija, applea i samsunga. Normalno je da su orijentirani na kinesko tržište i te aplikacije koje mi nazivamo bloatware, njima su vjerojatno vrlo korisne. Istina je da su zakomplicirali sa tim bootladerom, ali jedan od razloga za to je što većina neiskusnih kupaca traži od kineskih preprodavača instalaciju višejezičnog ROM-a koji može u sebi imati viruse, malware i slično i onda opet krene plakanje po forumima.

Ispričavam se svima zbog pre-dugog posta u kojemu baš ništa novo nisam otkrio, ali me živciraju nepotpune ili netočne informacije koje se stalno javljaju i ponavljaju u svim xiaomi temama. BRDO je tutorijala na YouTube-u i raznim forumima kako što napraviti sa svojim mobitelom, samo morate malo vremena potrošiti za to.

27 0 hvala 14
14 godina

Ima li ijedan dobar kineski smartphone do 500 - 600 kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li itko koristi Ulefone mobitel, recimo Ulefone Power?Po karakteristikama i recenzija je super, ali ne vidim da se previše piše o njemu.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_218002.html?gclid=CJLA5KbDoMsCFcsBwwodONIGJQ

Ono što me najviše privlači je podatak kako dolazi sa stock Androidom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jozak hvala na informaciji, ne koristim xiaomi neko vrijeme pa sam izgleda izasao iz stosa :D

17 godina

Sad kako god bilo, ne slažem se s politikom zalkjucavanja bootloadera. Sad se prave sveci a pred mozda godinu dana su priznali da su sami prikupljali podatke korisnika bez njihovog znanja.

Inace korstim mi3 sa AOSP androidom odkad ga imam i ovakvo kenjanje i glumljenje Applea me sigurno neće pridobiti da kupim njihov telefon jednom kad ovaj rikne.

Izgovor za ovakvo sranje im je totlno lame. Njihova namjera je stvoriti ekosustav slican iOS-u dakle zatvorena platforma, vlastita trgovina aplikacija itd..  pod krinkom sigurnosti. Kasnije kreće naplata svega živog ko kod applea.

xiaomi ima odlicne telefone za djelić cijene samsunga, HTCa isl i osobno sam prezadovoljan mi3 telefonom ali moj sljedeci telefon bude imao odkljucan bootloader.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Hrvoje, preporučujem ovaj "kratki osvrt", generalno mislim da tip pravi dobre recenzije, a pogledao sam i ovu i mislim da je informativna, iako nije puni review:

Ukratko, baterija je odlična, uglavnom i kvalitet izrade, a i uređaj je vrlo responzivan u normalnom radu. Napred ima ružan crni okvir oko ekrana, baterija je nezamenljiva (stražnji poklopac se ne skida) i drugi SIM slot je ujedno i micro SD slot (dakle ili dual SIM, ili memorijska, a dolazi sa 16 GB interne memorije). Performanse u 3D igrama su jako loše (reviewer sumnja da je zbog 32-bitnog ROM-a, mada ja od tog GPU-a ni inače ne bih očekivao mnogo u FullHD rezoluciji).

16 godina
neaktivan
2. ako zelite novi rom:
Usao u MiRecovery/Wipe all data/wipe cache (wipe all data brise sve kao gore spomenuto)
skinuo Rom odavde i stavio ga u root folder mobitela
usao u Updater/3 tockice na vrhu/choose update package
pritisnuo na taj rom
pricekao da odradi svoje

E ovo je napisao kolega... Zasto se ne moze na bilo koji mob tako staviti drugi rom? Ovo je jako jednostavno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...
Doci ce ti pismo od carine doma da im posaljes potvrdu placanja.

Nakon toga dobis poruku da su dobili email i dok obrade dodje ti doma gdje placas postaru iznos pdv + 30 kn

Obrati pažnju na to da je on naručio DHL-om, prema tome on bi trebao rješavati sve s DHL-om, pa osim pdv-a plaća još i DHL-u troškove špedicije.

http://www.dhl.hr/content/dam/downloads/hr/express/hr/shipping/rate_guides/dhl_express_customs_services_tariff_list_hr_hr.pdf

10 godina
neaktivan

E pa to me zanima,pošto sam naručio dhl zar to nebi trebalo biti brže na carini,i ocu možda pdv platiti kuriru iz dhl + 130 kn njihovih troškova.Na trackingu mi piše estimated delivery sutra

18 godina

Tada će valjda tek doći na carinu, pa dok te oni kontaktiraju...

sumnjam da ćeš ga dobiti ovaj tjedan

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan

Mobitel je na carini u  Zagrebu od prekjučer

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na DHL stranicama je prilično dobro objašnjeno što i kako

http://www.dhl.hr/hr/express/pomoc_pri_carinjenju/carina_i_porezi/davanja_takse_primatelji.html#goods_purchased_online

• Kad se roba ne prevozi u domaćem prometu(unutar vase zemlje) ili unutar jedne carinske zone kao što je Europska Unija, dužni ste platiti uvozna davanja i takse koje određuje lokalna carinska služba.
  • Kako bi osigurali što bržu dostavu robe nakon što ista uđe u vašu zemlju ili carinsku zonu, DHL u vaše ime carinska davanja i takse.
  • Nakon što su davanja i takse vraćeni DHL-u, roba će vam biti isporučena.

14 godina

Treba mi Android do 1000kn, moze mozda malo prekoraciti buđet, ako je potrebno naravno.

Slabo koristim mobitel, vecinom mi je računalo dovoljno, no svejedno bih htio napokon imati koliko toliko dobar mobitel odnosno smartphone. Znaci sad ga kupim i miran sam barem 2-3 godine, ako je to ikako moguce

Sluzio bi mi za surfanje i koristenje nekih aplikacija, naravno da radi bez problema i brzo, bez stekanja i ostalih stvari.

Nesta me vuce ovaj: Xiaomi Redmi 3, ali naravno dajte i druge prijedloge. I naravno koliko su dobri ti kineski?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio u USA Huawei Honor 5x. Cijena 200USD, za sada prezadovoljan.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
RedHill kaže...

Treba mi Android do 1000kn, moze mozda malo prekoraciti buđet, ako je potrebno naravno.

Redmi 3, RedmiNote2, Meizu M2, ima još raznoraznih Cubota, Ulefona, Doogeea, Elephona, ali oko 1000 mislim da su ova 3 najbolja.

14 godina
jackpot kaže...
RedHill kaže...

Redmi 3, RedmiNote2, Meizu M2, ima još raznoraznih Cubota, Ulefona, Doogeea, Elephona, ali oko 1000 mislim da su ova 3 najbolja.

Da li ima za 1000kn koji dobar mob kod nas kupiti, jedan mi je predlozio LG Spirit, pa bi volio znati je li ima osim LG Spirita jos koji. Nije mi hitno, tako da uvijek volim dobro istrazit prije kupnje.

Znaci Redmi 3, Redmi Note 2 i jos neki ne kineski :D

10 godina
neaktivan

Opet mi nije skroz bistro,jel to znaci da cu pdv platit dhl kuriru.I kad bi paket mogao  krenuti,već treći dan piše clerance evenet.

18 godina

Tako bi trebalo. Jedna od poenti unajmljivanja špeditera kao što je DHL je da se ne moraš ti lično zamarati s carinom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

I jel neko imao iskustava s Dhl ,zanima me zbog ovog estimated deliver.Jel to vrijedi jer bi meni po tome mob sutra trebao stići

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dvoumim se između 2 Xiaomi modela. Redmi 3 i Redmi Note 2 koji su dosta slični po specifikacijama.

Redmi 3 mi se sviđa zbog ogromne baterije (4k), manji ekran, aluminijsko kućište, ali ima non-removable bateriju. 

Redmi Note 2 mi se sviđa zbog sasvim dobre baterije (3k), čini se da ima bolji procesor, removable baterija, ali ima malo veći ekran (i 5'' mi je dosta veliko za mobilni uređaj, a ne 5.5)

Imate vi neke informacije vezane uz ova dva modela koje bi presudile u tome kojeg bi odabrao ?

10 Redmi 3
4 Redmi Note 2
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

uzmi redmi note 3 pro,bomba mobitel

17 godina
U pitanju su Redmi 2 note i Redmi 3. Ne Redmi 3 note kojeg si ti spomenio :)
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice