"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.008.052
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav svima!

Doogee DG850B vs Doogee Valencia 2? Ili nešto bolje u sub 1000kn segmentu...

Prvoga dosta hvale po reviewima, jedino zbog tog metal platea kažu da je nešto slabiji signal reception, ima li netko iskustava i sa jednim?

http://www.elipso.hr/mobile/mobiteli/DOOGEE-DG850B/

http://www.elipso.hr/mobile/mobiteli/DOOGEE-Y100PROBLK/

(drugi je 1100 u elipsu, ali je 1000 u wowshopu i nekim drugim dućanima)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja bi rađe išao na jeftiniji DG850B u Elipsu na 720kn. Inače ako niste skužili, ako preko nabave.net odete na elipso, dobijete 5% popusta.

Dobra cijena, jamstvo u pravom dućanu a Elipsa ima svugdje. Bolje nego slati u Kinu.

Nije neki high end uređaj no bio sam zadovoljan s dva stariaj modela Doogeea koja sam imao.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
ashala2202 kaže...

Kad se već priča o blacklisti kineskih preprodavača, ja bih dao glas da se na njoj nađe i Vickmall. Prvi razlog je jako loš i neprofesionalan odnos prema kupcima (gotovo nerazumljiv engleski i tjeraju te da sam popravljaš mobitel umjesto da ponude bolja rješenja), kod službene reklamacije putem e-maila namjenjenog za reklamacije - uopće ne odgovaraju. Tako da, istina je - svi su super i dobri dok sve ide ko po loju, a čim je neki problem, nema ih.

Ovaj tvoj opis savršeno leži i uz trgovinu Vifocal.com ,jednostavno se ne javljaju.

Pozz

14 godina
  1. manje od 1500 kn na ExtremeDigital-u, posto vidim da je bilo prijevara i krađe s narudžbama iz kine, pa mi se nekako cini da mi je bolje dati malo vise novaca za sigurnu kupnju i dostavu. Da kupim tu ili ima bolji mobitel kod nas za 1500kn? Malo su me odbili posljednji događaji s krađom mobova, pa ono...

0 1 hvala 0
12 godina
Ljudi moji kakve krade i prevare?? Kolegi Domcu su uzeli mobitel nasi lopovi iz DPD-a.. Nemojte sirit paniku okolo. Svaki dan ljudima dolaze mobiteli normalno, meni su stigla dva do sad. I sigurno preko 1000 komada je isporuceno u Hrvatsku .
12 godina
Ovo govorim za GIZTOP. Ne znam za ostale.
17 godina
RedHill kaže...
  1. manje od 1500 kn na ExtremeDigital-u, posto vidim da je bilo prijevara i krađe s narudžbama iz kine, pa mi se nekako cini da mi je bolje dati malo vise novaca za sigurnu kupnju i dostavu. Da kupim tu ili ima bolji mobitel kod nas za 1500kn? Malo su me odbili posljednji događaji s krađom mobova, pa ono...

E ovdje tek nemoj naručivati, ljudi su dobivali rabljene tablete i telefone, robu koju netko vrati oni prodaju pod novu, garancija skoro nemoguće ostvariva(sve se šalje u mađarsku)

Link iskustva

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 10:54 (red_bull).
10 godina
neaktivan

Ja sam mislio sa Giztopa naruciti, posto su cijene dobre, nema carine i toga (valjda), ali sad ovo sa domcem i sto su rekli da se desilo to par ljudima u zadnjih mjesec dana, nezz. Ako mi netko moze dati "sigurnu" trgovinu odakle je narucio i Dobrio Redmi Note 2 kako treba.

0 0 hvala 0
12 godina
Domcu se to desilo ja mislim u prvom mjesecu, on je sad samo ponovo obnovio informaciju vezano za taj slucaj. Ja iskreno nisam niti jedan slucaj cuo za giztop osim tog.
15 godina
Nije Giztop kriv već DPD kod kojega je netko ukrao mobitel,ne vidim kako je Giztop na to mogao utjecati
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan
red_bull kaže...
RedHill kaže...

E ovdje tek nemoj naručivati, ljudi su dobivali rabljene tablete i telefone, robu koju netko vrati oni prodaju pod novu, garancija skoro nemoguće ostvariva(sve se šalje u mađarsku)

Link iskustva

O bože, hvala na upozorenju

Jel može onda netko preporučiti neki "normalan" domaći shop di nema takvih sranja, bilo online ili pravi dućan gdje možeš ušetat. Tako da ljudi imaju i odabir toga kod nas.

Nemrem vjerovat da najnormalniju uslugu moramo tražit i probirat, pa kaj je ljudima? Umjesto da se natječu tko da bolju i ljubazniju uslugu mi tražimo di nećemo ostati bez gaća...strašno

edit:

haha a vidio ovo:

http://hr.mobileshop.eu/phableti/xiaomi/redmi-note-2-dual-sim-16gb-bijeli/

jučer nije bila ta cijena. Ima tko iskustva s ovim shopom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 11:10 (dudekzg).
12 godina
Imao sam dobra iskustva sa wowshop i hangar 18. U hangaru 18 sam kupio u ducanu, nisam preko webshopa.
10 godina
neaktivan

Stigao je i moj redmi note 3 pro,nakon 10 dana,5 je bio na carini sa stranice xiaomi device.Sve je odlično uzeo sam jaču verziju na prvi pogled je brutalan.Večeras cu detaljnije napisati.Svakome preporučujem stranicu,odlična komunkacija sa sellerom.Super su i ja sam prezadovoljan.Izašao me 3000 kn s carinom,3 maske i 2 tempered stakla.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
benga kaže...

Stigao je i moj redmi note 3 pro,nakon 10 dana,5 je bio na carini sa stranice xiaomi device.Sve je odlično uzeo sam jaču verziju na prvi pogled je brutalan.Večeras cu detaljnije napisati.Svakome preporučujem stranicu,odlična komunkacija sa sellerom.Super su i ja sam prezadovoljan.Izašao me 3000 kn s carinom,3 maske i 2 tempered stakla.

3000kn? šta nije to malo previše?

kolko vidim na giztopu preorder cca 1550kn...

11 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
Imao sam dobra iskustva sa wowshop i hangar 18. U hangaru 18 sam kupio u ducanu, nisam preko webshopa.

Hangar18 ima jako lušu podršku, to treba zaobilazit, da ne govorim da guraju te Noa mobitele kao da su zlato a živo sranje od proizvoda

Wow shop još nisam čuo da se tko žalio, samo više nemaju Xiaomije te im cijene nisu konkurentne

15 godina
benga kaže...

Kako si u prijašnjim postovima svako malo imao upite o DHL-u i plaćanju, mogao bi napisati na kraju koliko su bili troškovi DHL-a i kome si na kraju izvršio uplatu.

15 godina
PCGN kaže...

Ja sam mislio sa Giztopa naruciti, posto su cijene dobre, nema carine i toga (valjda), ali sad ovo sa domcem i sto su rekli da se desilo to par ljudima u zadnjih mjesec dana, nezz. Ako mi netko moze dati "sigurnu" trgovinu odakle je narucio i Dobrio Redmi Note 2 kako treba.

ma giztop ti je sigurna trgovina ali problem je u dostavi, tamo su lopovi, to ti se moze dogodit odakle god da narucujes, samo sad kad se dogodio problem pokazali su se koliko mare za klijenta nakon sto dobiju lovu, ali opet bih narucio sa giztopa jer su jedni od najjeftinijih, samo ovaj put nebih potpisao dostavljacu dok mi ne otvori paket pred menom dok ga snimam, ja mislim da sam jedini kojem se ovo dogodilo u zadnja 3 mjeseca tako da nemojte panicarit, nece oni tako cesto krast sadrzaje iz paketa jer pricalo bi se o tome i uhvatili bi ih, ovako naprave jednu kradu u ne znam kolko vremena i nikom nis jer dpd hrvatska je tipicna balkanska firma u kojoj se ne zna ko pije ko placa pa lopovi u njoj ne mogu najebat, znaju oni dobro sta se sve radi tamo ali ne poduzimaju nista u vezi toga,  da je ovo neka normalna drzava vec bi taj lopov dobio otkaz, a ovako nikom nista, fino se pocastio mojim mobitelom

11 godina
neaktivan

I meni nestao RN3 u DPD prije mjesec dana, to je očito postao problem koji Giztop mora rješiti(promjenit dostavljača), jer ovo poprima prevelike razmjere. Bio prije slučaj da je netko dobio prazan paket premotan sa DPD ljepljivom trakom. Meni mob nije ni stigao, nestao je negdje u nepreglednim prostranstvu između ZG i SB, a uopće nije iz Zg morao otići prema SB nego prema VŽ.

A ono što me zaista najviše smeta. U DPD Croatia su svjesni da je problem kod njih jer su paket registrirali u u ZG i SB i nakon toga na trackingu piše SB error ....

Umjesto da potraže taj paket, da nešto odrade, ja sam morao sam kontaktirati Giztop, jer samo na takav način počinje istraga... Smješno, ako su već znali da je nestao kod DPD Croatia, zaista bi mogli i imati primjerenu proceduru za istragu u DPD, a ne da ja moram to inicirati kod prodavača

Pokrenuo sam dispute, a sada već i claim kod PayPala, mailom "spojio" DPD Croatia i Giztop i neka si to srede međusobno, nadam sa de će PayPal meni vratiti uplaćeni iznos

Inače, za Giztop samo najbolje (ajde, sada su digli cijene XIAOMI mobitelima), ali zaista su Ok, od njih sam prije ove problematične dostave kupio tri mobitela i sve savršeno

10 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
Domcu se to desilo ja mislim u prvom mjesecu, on je sad samo ponovo obnovio informaciju vezano za taj slucaj. Ja iskreno nisam niti jedan slucaj cuo za giztop osim tog.

Dogodilo se meni, već sam pisa prije.Giztop mi nije isporučija mob, izgubija se nakon šta je proša Francusku- dobija san

povrat love al nakon misec dana čekanja da se paypal udostoji vratit novce.

Nek naručija sa Alija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 12:29 (vajkl1).
14 godina
protjeran
vajkl1 kaže...

Dogodilo se meni, već sam pisa prije.Giztop mi nije isporučija mob, izgubija se nakon šta je proša Francusku- dobija san

Nek naručija sa Alija.

Dajte ljudi nemojte pisat stvari koje nemaju veze s vezom.

Tebi se izgubio cijeli paket, a njemu je isporučena kutija bez mobitela, to su dva potpuno različita pojma.

Ti dobiješ svoje novce nazad bez problema jer nisi ni dobio paket, a on se mora natezati da dokaže da u paketu nije bilo telefona - a to je nemoguće.

I spominješ kako ti Giztop nije isporučio paket, a to je još jedna u nizu gluposti, Giztop ga je uredno poslao, a dostavljač ti nije isporučio paket.

Ne barataš osnovnim pojmovima.

10 godina
neaktivan

istina da Giztop nije kriv za to, ali s obzirom da se o njemu stalno prica u "negativnom" smislu, je sasvim dovoljno? Mozda bolje platiti dodatnih 25$ na aliju za dostavu, nego ovako sa free stvarima... Ja cu jos malo istraziti i pricekati sta drugi kazu, pa cu onda naruciti

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
benga kaže...

3000

10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Lovac kaže...

Ma žao mi je što sam čekao... Mala je razlika, a žao mi novaca
32gb je, 16 je jeftiniji, ali taj ima i 2gb RAM-a tako da ga ne uzimam u obzir. Budem vidio kroz par dana što ću. Inače za Helio x10 su sve "otvorili", čitao sam na xiaomi forumu tako da će vjerojatno dobiti i android M.
Ajd tnx na savjetima ;)

kak god okrenes razlika ti je 20$, ovaj obicni 16/2 gb kosta 200$ a 32/3 gb 40$ skuplji, pro model 16/2 gb 220$ a 32/3 gb 40$ skuplji

nije istina. cijena Redmi Note 3 MTK 2/16GB na Giztopu je skočila za 10$ pa sad iznosi 199$, a cijena verzije 3/32GB je ostala ista (239$), jer se ta jača verzija prije nadoplaćivala dodatnih 50$ kada je verzija 2/16GB bila 189$.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 15:36 (neonatus).
15 godina
neonatus kaže...
domac5 kaže...
Lovac kaže...

Ma žao mi je što sam čekao... Mala je razlika, a žao mi novaca
32gb je, 16 je jeftiniji, ali taj ima i 2gb RAM-a tako da ga ne uzimam u obzir. Budem vidio kroz par dana što ću. Inače za Helio x10 su sve "otvorili", čitao sam na xiaomi forumu tako da će vjerojatno dobiti i android M.
Ajd tnx na savjetima ;)

kak god okrenes razlika ti je 20$, ovaj obicni 16/2 gb kosta 200$ a 32/3 gb 40$ skuplji, pro model 16/2 gb 220$ a 32/3 gb 40$ skuplji

nije istina. cijena Redmi Note 3 MTK 2/16GB na Giztopu je skočila za 10$ pa sad iznosi 199$, a cijena verzije 3/32GB je ostala ista (239$), jer se ta jača verzija prije nadoplaćivala dodatnih 50$ kada je verzija 2/16GB bila 189$.

je istina je, pro verzija 3/32 gb ti kosta 260 dok obicni kosta 240, znaci 20$ razlike, pro verzija 2/16 je 220 a obicni 200$ znaci opet 20$ razlike

15 godina
neaktivan

Bas napisah u redmi note 3 pro temi, trenutno su in-stock ti modeli na Aliju, topone, 2/16 i 3/32. 2/16 je $222 sa dhlom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 15:43 (mcf).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Lovac kaže...

...
I pitanje, kolika je razlika u Note 3 (Helio X10) i Note 3 PRO (Snapdragon 650)? Mislim da će s jednim i drugim letjeti, a ovaj prvi je jeftiniji. Nisam neki mobilni gamer, bitan mi je multitasking, odnosno da radi sve super fluidno kad imam brdo tog otvoreno. I na kraju neka preporuka za tempered glass (nije mi jasno kako nema gorilla glass, al ok...) ili flip futrolu možda bolje.

nemoj taj, uzmi si bolje redmi note 3 pro jer ta razlika od 20$ je nista a pro verzija je puno jaca, ovaj jeftiniji ima 55000 antutu a ovaj pro 75000, dosta je jaci i ono najbitnije ima utor za sd karticu dok jeftiniji nema, prije par tjedana ovaj obicni note 3 je kostao 180$ a sad je 200$, to ti samo govori koliko je neisplativ postao, dok je pro model od samog pocetka 220$ i uzimaj to dok je jos jeftino, dic ce cijenu gore kasnije kao i obicnom

domac5 kaže...
Lovac kaže...
domac5 kaže...

Tnx na savjetu, velim taj benchmark mi ništa ne znači, više je to da vjerojatno baterija traje dulje na snapdragonu nego mediateku. Malo sam skeptik jer treba napraviti pre-order budući da još nije spreman za isporuku. Mislim da ću 3 PRO uzeti.
...
EDIT: Evo zašto vjerujem samo onom što probam umjesto Antutu:
"Antutu isn't a reliable benchmark anymore. Before version 6.0, the Helio X10 pretty much evened out the 808. Now the 808 got a 25k point boost while for some reason the X10 didn't." Bitno mi je sad na kraju koji troši manje baterije. 32Gb mi je i više nego dovoljno sa SD ili bez.

e vidis, taj za 200$ ti je 16 gb verzija i  ne mozes prosirit memorijskom karticom, jako neisplativ u odnosu na pro verziju, pro verzija ga sisa u kameri, memory card slotu, jacem chipsetu koji ce kasnije imat bolju podrsku na xda jer mtk navodno ne daje drivere, source kodove ili sto vec za svoje chipsete pa su cm romovi na takvim chipsetima puni bugova, tj. pola toga ne radi, kod snapdragona je to puno bolje, nikad nisam imao problema sa romovima na snapdragon mobitelima, da taj jeftiniji kosta 180$ kao prije 2 tjedna onda ajde ako ti ne treba nista jace ustedio si 40$ a sad konji bezveze odjednom digli na 200$ i ta usteda od 20$ je nis, dosta losiji mobitel a nikakva razlika u cijeni

dakle, nije sve istina, jer se cijena RN3 MTK 3/32GB nije mijenjala, a 2/16GB je bila 190$ (poskupljenje 10$).

mada se nismo razumjeli, jer sam ja mislio da ti govoriš o razlici u cijeni od 20$ između prijašnjih i sadašnjih cijena MTK verzije, a ne između sadašnjih cijena MTK i Snapdragon verzije. ;) tu si u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 15:53 (neonatus).
10 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
vajkl1 kaže...

Nek naručija sa Alija.

Dajte ljudi nemojte pisat stvari koje nemaju veze s vezom.

Tebi se izgubio cijeli paket, a njemu je isporučena kutija bez mobitela, to su dva potpuno različita pojma.

Ti dobiješ svoje novce nazad bez problema jer nisi ni dobio paket, a on se mora natezati da dokaže da u paketu nije bilo telefona - a to je nemoguće.

I spominješ kako ti Giztop nije isporučio paket, a to je još jedna u nizu gluposti, Giztop ga je uredno poslao, a dostavljač ti nije isporučio paket.

Ne barataš osnovnim pojmovima.

o čemu ti pričaš?!

šta mene briga ko isporučuje paket za giztop, ja san giztopu platija i smatram isti odgovornim za isporuku.

Nadalje, nije točno da dobiješ novce bez problema, moraš paypalu priložit prepisku koju si ima sa giztopom oko kašnjenja isporuku (btw iz giztopa te ne šljive 5 posto, vrate svaki peti mail) i onda paypalu

triba 20 tak dana da se odluči uplatit povrat.

samo san iznija svoje iskustvo sa hvaljenim giztopom ako nekome može pomoć...

pametnjakoviću, pitanje za tebe; jel misec dana čekanja da mi se vrate novci bez problema šta gori navodiš???

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:42 (vajkl1).
15 godina
neonatus kaže...
domac5 kaže...
Lovac kaže...

dakle, nije sve istina, jer se cijena RN3 MTK 3/32GB nije mijenjala, a 2/16GB je bila 190$ (poskupljenje 10$).

mada se nismo razumjeli, jer sam ja mislio da ti govoriš o razlici u cijeni od 20$ između prijašnjih i sadašnjih cijena MTK verzije, a ne između sadašnjih cijena MTK i Snapdragon verzije. ;) tu si u pravu.

ma bio ti je on prvo 150$ u preorderu, pa 180$, pa 190$, pa sad je 200$, kuzis ja ga uzeo za 179$, a pro je od pocetka 220$ pa ce dic cijenu za bar 20$ kao i ovom obicnom

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:36 (domac5).
15 godina
vajkl1 kaže...
bill_jobs kaže...
vajkl1 kaže...

o čemu ti pričaš?!

šta mene briga ko isporučuje paket za giztop, ja san giztopu platija i smatram isti odgovornim za isporuku.

Nadalje, nije točno da dobiješ novce bez problema, moraš paypalu priložit prepisku koju si ima sa giztopom oko kašnjenja isporuku (btw iz giztopa te ne šljive 5 posto, vrate svaki peti mail) i onda paypalu

triba 20 tak dana da se odluči uplatit povrat.

samo san iznija svoje iskustvo sa hvaljenim giztopom ako nekome može pomoć...

ovo je ziva istina, jednom kad platis ne sljive te 5%, na taj paket u kojem nije bilo mobitela nije ni pokrenuta reklamacija evo maloprije sam pricao sa dpd-om, ja ne mogu pokrenut reklamaciju jer nisam posiljatelj paketa nego sam samo primatelj, giztop se nakon 2 mjeseca natezanja nije udostojio pokrenut reklamaciju na paket da se pokrene istraga u cijelom dpd-u i da se nade lopov, nakon sto sam otvorio paypal case ni oni ih nisu natjerali da pokrenu reklamaciju a lijepo sam napisao da samo to treba i nista, nakon 3 tjedna natezanja s paypalom jucer dobio mail da su presudili u korist giztopa, pa zar je tolko tesko pokrenut reklamaciju, al ne sljive te 5% pa sta bi oni pokretali reklamaciju, pare su dobili, ti vise ne postojis za njih

danas sam sreo u centru tog dostavljaca sta mi je dostavio mobitel i reko mi je da imaju snimku na kojoj se vidi da je moj paket dosao vec otvoren u njihovo skladiste, zovem sefa skladista kaze da je pregledao snimku i vidio da je paket bio otvoren i da su ga zakrpali dpd trakom, veli to radimo sa svim ostecenim paketima, pitam ja pa dobro sto ga niste ponovo izvagali, lijepo na paketu pise 0,43 kg, kaze on "je gospon, kaj si vi mislite da bumo mi ujutro vagali 5000 paketa", kazem ja ne, nego si mislim da bute vagali one ostecene, da nije nesto slucajno ispalo van iz takvih paketa ili nedaj boze da je neko nesto uzeo, kaze on ne, mi smo to zakrpali i dostavili vama, kao ono ne moraju oni vagat, ma mrs u pm cigansku, samo ponavljaju ko roboti da ja tu nemam sta njih zvat, da to posiljatelj mora pokrenut reklamaciju i oni to moraju izmedu sebe rijesavat, o jbt u kakav sam ja to zacarani krug upao

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:50 (domac5).
12 godina
neaktivan

Kupio sam mob prije mj dana mozda manje, i nisam imao problema sa DPD tj sve je bilo u redu. Vidim po vašim komentarima da se to širi . Kakav izbor imaju kupci ? mislim sto mogu odabrati osim dpd ?? 

DHL se naplačuje vidim da merimobiles naplačuje 22 dolara. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice