"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.753.887
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
domac7111 kaže...

sad vidim da sam njega vec bio narucivao, dobar je mobitel, tada sam ga platio 196 tj 175$ + shipping dhl da dode u britaniju i iz britanije kod mene da nema dodatnih troskova, zanima me jel taj koji je  Blackdraft naveo ima ukljucen shipping jer vidim da je isto bez troskova carine, a kod istog prodavaca je sada 142$+ shipping

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-Mobile-phone-Redmi-Note-2-cellphone-Redmi-Note2-MTK-X10/32436852859.html

Ovaj sta sam linkao sa giztopa je tocna cijena koliko vidis, shipping je besplatan i nema carine jer mobitel salju iz skladista u francuskoj (jedino dodatno mozes platiti 2 eura za osiguranje posiljke kao mada neznam cemu to).

PS. nick mi je Backdraft , a ne Blackdraft haha

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li tko iskustva sa xiaomi mi4c? Zanima me koliko od 16gb ti bude slobodno?

0 0 hvala 0
14 godina
igra333 kaže...

Ima li tko iskustva sa xiaomi mi4c? Zanima me koliko od 16gb ti bude slobodno?

Negdje oko 12-13 GB, ovisno koliko GAPPS+ system apps zauzmu.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
13 godina
neaktivan
Redmi note 2 za 150$, ili preorder note 3 za 180$ sa giztopa? Misljenja?

0 0 hvala 0
14 godina
nmenry kaže...
Redmi note 2 za 150$, ili preorder note 3 za 180$ sa giztopa? Misljenja?

Ovisi jel ti 16gb dovoljno? Redmi note 3 nema slot za SD karticu. 32gb/3gb ram verzija ti je 250$ na giztopu

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
17 godina

Dali je ovaj problem sa upravljanjem memorijom i dalje na xiaomiu, ovo izgleda prelose ako se nemoze "pravo" multitaskati vec se aplikacija pokrece izpocetka.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Backdraft kaže...

Dali je ovaj problem sa upravljanjem memorijom i dalje na xiaomiu, ovo izgleda prelose ako se nemoze "pravo" multitaskati vec se aplikacija pokrece izpocetka.

Da, nažalost još uvijek MIUI agresivno ubija background aplikacije :/

Inače nisam nikada išao za tim a korstim MIUI već godinama, valjda sam se s vremenom navikao jer to stvarno ne primjećujem, odnosno ne upada mi u oko kada koristim mobitel.

Al opet gledaj sa druge strane, ako ti ne odgovora MIUI, prebaciš se na AOSP (Android L, M..)

- Meizu ima lockan bootloader i prisiljen si na Flyme ako se ne varam.

17 godina

Ma da ali sumnjam da drugi romovi imaju stabilnost i takvu paznju kao MIUI.

14 godina

Naravno da nemaju, MIUI je MIUI ali opet barem imaš nekakvu alternativu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Malo sam cackao po netu i ne nalazim bas da ljudi s tim imaju problema na miui7 i uredjajima s 2gb rama.. Uglavnom ljudi spominju miui 6 sa 1 gb rama.

Ako je ovo istina, mozda bi se radije odlucio za meizu. To da mi svaki put reloada npr. Skype ako nesto igram i u isto vrijeme s nekim chatam mi je neprihvatljivo.
14 godina

Nek se javi tu netko sa novijim xiaomijem :D Koliko vidim aplikacije se mogu zakljucat http://en.miui.com/thread-38747-1-1.html

Kad su zakljucane onda se ne gase same od sebe?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za one koji misle kupit letv 1s citam na xda da imaju dvi verzije.

Jedna verzija ima mogucnost rada na 900MHz jedna ne. Sad dali je rijec o kakvom bugu ili nije namjenjen za nase trziste ne znam. Al ljudi koji su kupili svi su provjeravali na stranicama s kjih su kupili podrzava li tako da mozda ni prodavaci ne znaju koji verziju uredaja prodaju. Nadam se da ova s giztopa podrzava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Makić kaže...

Jedna verzija ima mogucnost rada na 900MHz jedna ne. Sad dali je rijec o kakvom bugu ili nije namjenjen za nase trziste ne znam. Al ljudi koji su kupili svi su provjeravali na stranicama s kjih su kupili podrzava li tako da mozda ni prodavaci ne znaju koji verziju uredaja prodaju. Nadam se da ova s giztopa podrzava.

na određenim sajtovima piše da imaju svi a u stvari imaju modeli kojima ne radi ta frekf, ne bi bilo loše pitat prodavca ako zna ili može da proveri......

Current Device:LeTV 1s x500
17 godina
briferboy kaže...
Makić kaže...

na određenim sajtovima piše da imaju svi a u stvari imaju modeli kojima ne radi ta frekf, ne bi bilo loše pitat prodavca ako zna ili može da proveri......

jbga za mene je kasno, kupia ima 16 dana, tako da od moje strane će bar ljudi znat da radi ili ne s giztopa

10 godina
neaktivan
Mobiteli se proizvode za razne regije/zemlje/operatere, pa ili imaju razliciti baseband ili imaju pojedine frekvencije softverski ukljucene a pojedine iskljucene.

Prodavac treba navesti specifikaciju za model koji prodaje i toga se drzati. Kupac si mora provjeriti, ne samo po imenu modela nego i po specifikacijama (razni prodavaci preprodaju razlicite modele, nabavljene iz raznih izvora, po razlicitim cijenama, itd).

Ako u speckama pise da ima 32 GB a dodje sa 16, da ima WCDMA 900 a nema, kupis plavi a dodje ljubicasti i slicno, trazis refundaciju, a zbog toga je korisno placati PayPalom.

Dakle, taj giztop ima specifikacju za Letv 1s i tamo pise da je WCDMA na 900 MHz podrzan. Nazalost, ima samo par review-ova ali u njima se nitko ne zali. Za ocekivati je da prodaju model koji stvarno podrzava 3G na 900 MHz. A ako dodje bez, odmah dignuti dreku, prvo njima, pa ako ne zele zadovljavajuce refundirati, onda na PayPal.
17 godina

pita sam jedog lika koji je kupia s giztopa njemu radi,

tako da se nadamo da će i nama ostalima, al slažem

se svakako da ako ne radi odma sasut drvljem i kamenjem po njima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni u ponedjeljak stize moj letv pa cemo vidit jel radi na toj frekvenciji 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ljudi odradili smo LeTV LE 1S recenziju. Ako netko ima pitanja neka puca jer još samo danas će telefon biti kod nas.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
scorpion667 kaže...

Ljudi odradili smo LeTV LE 1S recenziju. Ako netko ima pitanja neka puca jer još samo danas će telefon biti kod nas.

Koliki screen on time dobijete? Vidio sam da pise da pise da prezivite dan s surfanjem i svime time, al koliko je to na kraju sve zajedno screen on time-a?

17 godina
scorpion667 kaže...

s koje stranice ste dobili mobitel, ako nije problem za javno reć?

17 godina
Makić kaže...
scorpion667 kaže...

s koje stranice ste dobili mobitel, ako nije problem za javno reć?

Napomena prije početka: LeTV Le 1S koristili smo 6 dana, a od toga 4 dana kao primarni telefon. Zahvaljujemo seMobil Shop-u (www.mobilshop.ba) na ustupljenom uređaju, a pogotovo jer je ova recenzija svjetska ekskluziva u zapadnjačkom svijetu

18 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
scorpion667 kaže...

Koliki screen on time dobijete? Vidio sam da pise da pise da prezivite dan s surfanjem i svime time, al koliko je to na kraju sve zajedno screen on time-a?

Nismo mjerili. Ali instinktivno bi rekao oko 6 sati mojom upotrebom. Npr. trenutni SoT je 4h, a baterija je na 55%, ali to je uglavnom whatsapp i mailovi. Zato je brzo punjenje fantazija - Za 22 do 23 minute dođe do 50% bez problema.

Imam iskustva sa ovim ROM-ovima što dođu sa DU Boosterom i sličnim aplikacijama i mogu ti sigurno reći da bi bez njih bilo bolje. Nisam pokušavao naći custom ROM ili učitati originalni kineski.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 14:23 (scorpion667).
13 godina
neaktivan

s obzirom da sam se i ja javio vezano za 3g-900mhz na letv x500, želim nešto dodati, telefon kad sam dobio, proverio sam i nisam imao tu frekf. međutim kako sam mob dobio sa preinstalisanim gaaps i video sam da je root-ovan i da nemam neke apk i opcije o kojima se pisalo na forumima odlučim jutros flešnut rom na novo, i tako ja u toku dana sam čačkao po mobu, ubacivao apk koje korisitim i tako, malopre, odlućim opet zavirit u inžinjering mod i nadjem sledeće:

Current Device:LeTV 1s x500
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 18:12 (briferboy).

1 0 hvala 0
18 godina

Koliko sam gledao, većina 4G mobitela podržava i 3G frekvenciju na 900mhz

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Pozz. Što kazete na Umi rome???jel ga naručio itko ??

0 0 hvala 0
18 godina

Umi Rome je jedan od jeftinijih modela. Koliko vidim, ima 3Gb rama, Mtk6573 i 5.5" ekran za 110-120$ (ovisno o trgovini). Osobno je meni 5.5" ekran prevelik no možda tebi nije

S pdv-om tj. carinom te dođe oko 150$ kao i neki drugi modeli.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Na aliexpressu je 120$ + 22 $ dhl. Bez carine i PDV-a
14 godina
protjeran
Nitko ne komentira Umi Iron Pro, koji mi djeluje fantastično s obzirom na cijenu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
M3d0,nema ni kod Chigona ni Top One,di si nasao?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Check out this recommended store on AliExpress. Find great products at low prices!
http://www.aliexpress.com/store/519113
(from AliExpress Android)

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice