"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.744.247
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Je li netko u zadnje vrijeme kupovao s Banggood EU? Kako ide kada se izabere NL post tracked? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
heisenberg031 kaže...

pozdrav, imam budget od 150 eura a pošto ne želim mobitel veći ni manji od 5 inača odlučio sam se za meizu m2 (ako netko ima bolji prijedlog, slobodno...)

sad gledam odakle ga najbolje naručit, giztop mi se čini kao najbolja opcija, samo me zanima koja je razlika između kineske i internacionalne verzije

Za int verziju dobijes u kutiji EU punjac, a u kineskoj kineski punjac i sa strane ti prodavac da adapter, i na int verziji imas odma instalirat internacionalni rom sa google play storom po defaultu a na kineskom imas njihov rom (al uvijek mos stavit sam internacionalni room)

18 godina
mkovnet kaže...

Je li netko u zadnje vrijeme kupovao s Banggood EU? Kako ide kada se izabere NL post tracked? Hvala

Meni je rođak naručio preko EU-a. Poslano mu je i na putu baš mobitel preko te pošte. Dolazi za oko tjedan-dva.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Interesantan clanak, pogotovo za one koji prvi put kupuju 'kineski' telefon
http://www.pcadvisor.co.uk/buying-advice/mobile-phone/grey-market-tech-pros-cons-risks-of-buying-from-overseas-3598433/

Ne znaci da se prema svom iskustvu nuzno slazem sa svim detaljima. Osim toga, neke stvari su drukcije u UK nego u HR. Pa ipak, clanak je informativan te tu i tamo protkan s finim engleskim humorom.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

Imam redmi 2 , i nakon 3 mjeseca korištenja požalio sam što sam ga kupio jer je mobitel obično sr*anje,toliko usporen a 3G ni 4G ne hvata u centru Splita na Tele 2 mreži.

Da stvar bude još gora razbio sam ekran pa sad je i vizualno ružan.

Ekran i dalje radi čak i na mjestu gdje je pukotina,reagira na dodir pa sam mislio kupiti samo ovo staklo i zanima me dali bi to moglo raditi?
Koji mi alat treba osim odvijača?
http://www.ebay.com/itm/For-Xiaomi-Hongmi-2-Redmi-Original-Replacement-Touch-Screen-Digitizer-Glass-/391200746350?hash=item5b1561ab6e:g:dwMAAOSwgQ9VjK~~

I vidim ima kao neki Tempered Glass Screen Protector pa me zanima ima li kakve koristi od toga ako mobitel padne na ekran ili je to samo protiv grebanja?
http://www.ebay.com/itm/2Pcs-9H-Premium-Tempered-Glass-Film-Screen-Protector-For-XiaoMi-Redmi-Note-2-/281803302445?hash=item419cc9262d:g:kSsAAOSwFnFV-8Jm

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zgf kaže...
Interesantan clanak, pogotovo za one koji prvi put kupuju 'kineski' telefon
http://www.pcadvisor.co.uk/buying-advice/mobile-phone/grey-market-tech-pros-cons-risks-of-buying-from-overseas-3598433/

Ne znaci da se prema svom iskustvu nuzno slazem sa svim detaljima. Osim toga, neke stvari su drukcije u UK nego u HR. Pa ipak, clanak je informativan te tu i tamo protkan s finim engleskim humorom.

Dobar članak. Ništa posebno, ali je malo žalosno da se kod nas ne može pročitati tako nešto. Suma sumarum svega : Buying grey market tech is not for everyone

15 godina
neaktivan

Da Vas obavijestim, jučer mi je dostavljen LeTv 1S, naručen preko GizTopa. Stigao je za cca 15 dana.

Koliko vidim mobitel radi na frekvenciji WCDMA-850, a ne na 900Mhz kako piše na njihovoj stranici.

Izgleda da postoje dvije verzije tog modela a meni su čini mi se poslali upravo tu, krivu, tako da mi ne gine slanje mobitela nazad....

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 11:40 (quasymodo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
elijah31 kaže...

Pozdrav ljudi

Imam redmi 2 , i nakon 3 mjeseca korištenja požalio sam što sam ga kupio jer je mobitel obično sr*anje,toliko usporen a 3G ni 4G ne hvata u centru Splita na Tele 2 mreži.

Ocito si kupio verziju koja nema 900mHz frekvenciju, jer drugog objasnjenja nema kad spominjes Tele2 i da ti 3G ne radi.. Posto Redmi 2 se prodaje u dvije verzije, dual sim i single sim, jedna podrzava 900mHz, druga ne..

quasymodo kaže...

Da Vas obavijestim, jučer mi je dostavljen LeTv 1S, naručen preko GizTopa. Stigao je za cca 15 dana.

Koliko vidim mobitel radi na frekvenciji WCDMA-850, a ne na 900Mhz kako piše na njihovoj stranici.

Izgleda da postoje dvije verzije tog modela a meni su čini mi se poslali upravo tu, krivu, tako da mi ne gine slanje mobitela nazad....

Forumaš je napisao svoje iskustvo za drugi model LeTv-a, pa probaj i ti tako nesto, mozda je ista caka.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
17 godina
quasymodo kaže...

Kolega je dvije tri stranice prije napiso ovo :

s obzirom da sam se i ja javio vezano za 3g-900mhz na letv x500, želim nešto dodati, telefon kad sam dobio, proverio sam i nisam imao tu frekf. međutim kako sam mob dobio sa preinstalisanim gaaps i video sam da je root-ovan i da nemam neke apk i opcije o kojima se pisalo na forumima odlučim jutros flešnut rom na novo, i tako ja u toku dana sam čačkao po mobu, ubacivao apk koje korisitim i tako, malopre, odlućim opet zavirit u inžinjering mod i nadjem sledeće:

Pa prije vraćanja probaj provjerit verziju rom-a kojeg imas i flashat drugi, orginal , jer ti vjerovatno imas onaj internacionalni koji et nije bas bajan..

EDIT: Kolega me preduhtrio sa linkom, al jedina ispravka, radi se istom modelu x500 je 1s tako da svakako vrijedi probat :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 11:53 (MarioVk).
15 godina
neaktivan

Da riječ je o 1S x500 modelu. Gore je 5.5.007S (stable) ROM, a koliko vidim može se staviti 5.5.008.

U svakom slučaju prijavio sam to i čekam službeni odgovor od GizTop-a.

Hvala na brzom odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 12:04 (quasymodo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
quasymodo kaže...

Da riječ je o 1S x500 modelu. Gore je 5.5.007S (stable) ROM, a koliko vidim može se staviti 5.5.008.

U svakom slučaju prijavio sam to i čekam službeni odgovor od GizTop-a.

Hvala na brzom odgovoru.

svi romovi su isti, nema internacionalnih kod mene je bio 008S  i isti taj sam na nanovo flešao i tad sam dobio tu frekfenciju na 900 mhz, a drugi kolega koji je imao isti problem je uradio sledeće

obrisao cache, dalvik cache i data u twrp-u i nakon toga je imao isto 3g na 900mhz, a možda bi i factory reset sve rešio......  

imaš na xda u temi letv x500  , na stranici 74 prvi post kolega @Burs je napisao 

Current Device:LeTV 1s x500
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 12:26 (briferboy).
15 godina

kod mene je situacija ista a flashao sam 008s rom al neznam, svejedno mi hvata 3G kao i stari mobitel 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

takođe je kolega @Burs napisao i ovo:

3G@900Mhz je i meni sad proradio.

Ali procedura je u biti puno jednostavnija.
Samo treba napraviti wipe cache, dalvik i data.
Nakon reboota se u EngineerMode pojavi i 900 band.
Ipak se opet spaja na Edge, ali kad se odcekira 850 band, onda se spoji na H+.
Poslije se moze vratiti i 850, i ostaje na H+ i poslije reboota.

nadam se da će pomoći, kolega je sa drugog foruma di imamo temu otvorenu za ovaj mob, ne bi pisao koji forum da ne bi bio kažnjen, ne znam sme li se reklamirat ili kako već...

Current Device:LeTV 1s x500

1 0 hvala 0
17 godina

meni baš danas treba doć ist s giztopa, ako ništa provest ćemo cilu večer pokušavajući omogućit 900MHz band

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koliko sam ja shvatio citajuci po netu, postoji verzija roma od dobavljaca koji flashaju tu neku svoju verziju blago modificiranu, al mozda i grijesim..
10 godina
neaktivan

Pozdrav društvo, čitam ovaj forum duže vremena ali ne učestvujem. Razlog što sam konačno odlučio postati komentar je kupovina mobitela. Želim kupiti mobitel koji je brz i ima što više funkcionalnosti za što manje novaca, cijena okvirno oko 1200 kn, a prijatelj koji se odlično razumije mi je savjetovao Redmi Note 2. Jednom prilikom mi je savjetovao da pročitam i ovaj pod-forum da se bolje informiram zašto je RN2 best buy i o tome sam odlično informiran.

Međutim jučer mi je rekao kako je na jednoj stranici (gearbest.com) našao bolju ponudu, samo što je, kako kaže, u pitanju manje poznat proizvodjac (phicomm). Pogledao sam ponudu i košta 145.47€ (oko 155$) i dobijam wireless charger. Malo sam istražio mobitel:

http://www.devicespecifications.com/en/model/958935b3

Kako vidite na testu uživo, mobitel ima NFC (iako na GB pise da nema), fingerprint recognition, a uz njega u ponudi dođe i wireless case.

Da li je to trenutno bolja ponuda od Redmi Note 2 Prime, koji košta približno isto novaca?

Ovo pitam pošto sam entuzijast ali nemam novaca na bacanje: Da li je trenutno bolja opcija za isti novac Helio X10 SoC na 2.2 GHz sa 2GB RAM-a ili MSM8974AC (snapdragon 801) sa 3GB RAM-a? Oba mobitela su fenomenalna kako vidim, i prijatelj me skoro ubijedio da uzmem phicomm EX780L, čudno ime ali po izgledu i komponentama izgleda odlično za ovaj novac... jedini problem je što me isto tako prije dva tjedna ubijedio i držao u ubjeđenju kako je RN2 Prime najbolji izbor koji bi mi bio dostupan. Kupnju sam planirao jos od početka studenog, a novac sam dobio danas. Ako imate neku bolju preporuku, slobodno javite.

Unaprijed hvala na savjetima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 15:36 (forumash).

0 0 hvala 0
14 godina

Prvo i prvo, pozdrav svima i zahvala aktivnim forumašima u ovoj temi jer su pomogli meni, a vjerujem i ostalima.

Nakon par tjedana istraživanja i čitanja raznih tema na forumima(najviše ove) i prošlog broja BUG-a, odlučio sam se na Xiaomi Redmi 2.

Našao sam na merimobiles verziju sa 2GB RAM/16GB ROM i odlučio isprobati njihovu Euroline dostavu. Sve je prošlo u redu, mobitel naručen 12.11., par dana da obrade narudžbu i Chronopostom i kasnije DPD-om je stigao 30.11. bez stajanja na carini.

Što se software-a tiče, došao je sa MIUI 66.55.22.00 verzijom, ali bez kineskog bloatware-a i sa predinstaliranim Google Play. Predpostavljam da je instaliran neki eu ROM sa xiaomi.eu, ali nisam siguran(ako netko zna za sigurno neka mi javi na pp ). Ako netko ima kakav prijedlog za dobar ROM(mada je i ovaj solidan) ili noviju verziju ovoga neka mi javi.

Eto od mene subjektivna preporuka za merimobiles i njihovu euroline dostavu.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:50 (INCOGNITO99).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bok, ima li netko oneplus two ili mozda ga je imao prilike koristit ako znate mozda kakav je ?

0 0 hvala 0
17 godina
11glava11 kaže...

bok, ima li netko oneplus two ili mozda ga je imao prilike koristit ako znate mozda kakav je ?

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/oneplus-2/228408.aspx

17 godina
neaktivan

pozdrav svima

ima li koja dobra duša da mi pomogne ili zna nekog (servis...)tko je na ti sa kinezima oko ubacivanje roma u kineski mobitel mtk6589 cip

moze i na pm ili ovdje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozdrav svima

ima li koja dobra duša da mi pomogne ili zna nekog (servis...)tko je na ti sa kinezima oko ubacivanje roma u kineski mobitel mtk6589 cip

moze i na pm ili ovdje

0 0 hvala 0
18 godina

Koji točno mobitel?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan

Pozz

Moze preopruka koji telefon da uzmem

Razmisljam izmedu doogee x5 za 400kn ili rabljeni galaxy s3 za 500kn.

Et i jel mi moze neko pojasnit kakvi su to ti kineski mobiteli i zasto su tak jeftini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Jeftini su jer su prakitčki direktno iz Kine, iz tvornice pa nema 100 ruku, prodavača, koje rade marže, ne plaćaš nepotrebno neko "ime" a dobivaš isto snažan i dobar uređaj.

14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
mkovnet kaže...

Meni je rođak naručio preko EU-a. Poslano mu je i na putu baš mobitel preko te pošte. Dolazi za oko tjedan-dva.

Jel možeš opisati na koji način se kreće roba od narudžbe do slanja itd?

14 godina
neaktivan
majdo kaže...

Čemu tolika paranoja i kukanje kad je poslan mob s Giztopa, itd? 

Svaki puta kad se otkrije neki shop gdje se ne placa carina, a šalju s "EU skladišta", masa ljudi naruči istovremeno ili u par dana razlike i onda narednih 30 stranica moj još stoji ovamo, moj je tamo, moj ovako moj onako..

Da se razumijemo i sam čekam pošiljku s Giztopa, RN2 Pink sa svim dodatcima, naručen prije 10 dana, nit trackinga nit ičega pa se ne sekiram, kad pošalju pošalju, bitno da dodje po toj cijeni bez carine, i to je to.. 

Da sam ga iz kine narucio jednako bi mozda cekao i jos bi me na carini oderali..

Dobio sinoc poruku od DPD-a, ocito njime dostavlja Giztop, danas stize mobitel. Znaci narucen 14.11, dosao 3.12. Odlicno s obzirom da nema poreza ni nikakvih drugih davanja.. 

Pa eto da se svi mozete ravnati otprilike, znaci moze doci koji dan prije, koji dan poslje, u principu ono sto im pise na stranici je donekle istinito, da je dostava unutr 15 radnih dana, cca..

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

EDIT: Za sve zainteresirane

Božićna akcija/promocija je krenula na Gearbestu, pa evo i linkova na promocije, možda netko nađe nešto za sebe..

I dalje, svi proizvodi koje zelite kupiti javite se preko privatne poruke pa ako postoji mogućnost promo koda, riješit ćemo nešto :)

Smartwatch i obicno satovi

Led svjetala i ukrasi

Akcijske kamera i ostala elektronika

Tableti

Alat i osala oprema

Vanjski sportovi i oprema

RC igračke

XIAOMI promocija

Globalno link na Božićnu akciju

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 11:29 (majdo).
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Koji točno mobitel?

samsung s5 clone...vidi slike...  ima kineski menu

htio bih ubaciti kompletan novi rom

molim pomoc

14 godina
neaktivan
swlroby kaže...

molim pomoc

Potrazi na needrom.com stranici ako slucajno postoji software za taj tvoj model, ovisno koja mu je puna oznaka posto je rijec o klonu.. Dosta cesto u sklopu rom-a zna biti i uputstvo kako flashati isti..

17 godina
neaktivan
majdo kaže...
swlroby kaže...

molim pomoc

Potrazi na needrom.com stranici ako slucajno postoji software za taj tvoj model, ovisno koja mu je puna oznaka posto je rijec o klonu.. Dosta cesto u sklopu rom-a zna biti i uputstvo kako flashati isti..

da na toj stranici ima rom-ova za njega,skinuo sam jedan ali su mi potrebna upustva

koji programi su za to najbolji ?

10 godina
neaktivan

28. 11. sam kod giztop platila Xiaomi Redmi Note 3 i danas dobila njihovu poruku:

Hi, the Xiaomi Redmi Note 3 arrive now, but we still are working on the international ROM(multi-language), and will finish it soon, then ship the phone as soon as possible. Thank you very much.
Usually, it takes about 10-15 days to buyers. thank you

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice