"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.739.139
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
CyberDemonVZ kaže...

Landvo L500s. Koliko vidim, trenutno jedan od najpovoljnijih 5" mobitela.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_176729.html

Ako je kvalitetom izrade ko L200, onda je jako dobra kupnja!

Jedina mana koju vidim je ta rezolucija za 5" ekran.

Ima neki razlog zašto ne dati par dolara više za bolju kameru i bolju rezoluciju na modelu l550?

http://www.kimovil.com/en/compare/landvo-l500s,landvo-l550

14 godina
hAZE2005 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Landvo L500s. Koliko vidim, trenutno jedan od najpovoljnijih 5" mobitela.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_176729.html

Ako je kvalitetom izrade ko L200, onda je jako dobra kupnja!

Jedina mana koju vidim je ta rezolucija za 5" ekran.

Ima neki razlog zašto ne dati par dolara više za bolju kameru i bolju rezoluciju na modelu l550?

http://www.kimovil.com/en/compare/landvo-l500s,landvo-l550

Naravno da si u pravu.

Ja sam samo tražio najpovoljniji 5"

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
neaktivan
12 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ako ti treba solidan telefon, to je to. Sve radi kako treba, kamera bolja od kineskog prosjeka. Čak i baterija nije loša, s obzirom da je samo 1800mAh

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
fora2 kaže...

Ako ti treba solidan telefon, to je to. Sve radi kako treba, kamera bolja od kineskog prosjeka. Čak i baterija nije loša, s obzirom da je samo 1800mAh

To mi i treba - "solidan" telefon. Javim dojmove kad ga dobijem.

EDIT: Produžili "akciju" još 6 dana

live long and prosper
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 13:40 (hAZE2005).
15 godina
dak0001 kaže...

Isprobao sam hrpu modema i najbolji mi se pokazao v.19 i što se tiče 3G prijema, telefoniranja i svega ostalog, probaj s njim, ako treba pošaljem. A ovih 900 MHz se ionako ne može "uključiti" jer je to do samog čipa, a ne do firmwarea modema... 

Kako se to probaje??, Baš bi to pokušao na svome Mlaisu. Link neki?

Eh, prije cca 2 godine kada su bili modeli MTK6589 i MTK6589T na vrhuncu, netko je na ruskim forumima sakupio iz hrpe raznih mobitela modeme (tj. fajl "modem.img") jer su međusobno kompatibilni. Dakle, probaj naći "modem.img" za svoj MTK chip, a proces je vrlo jednostavan: s Root Explorerom zamijeniš u System folderu postojeći "modem.img" s novim, vratiš permissions i restartaš - i to je to, imaš novi modem te ćeš primijetiti i razliku u razini signala SIMova te kvalitete prijema. Može se i flashati u Recoveryu, ali to nisam probao.

Poanta svega je da npr. u različitim dijelovima Europe ne funkcioniraju svi signali isto kvalitetno, a isporučuju se iz Kine s istim defaultnim modemom (npr. v.8)- u Ukrajini će (zbog specifičnosti lokalnih operatera) neki modem bolje funkcionirati, ali u Španjolskoj će npr. v.10 biti bolja, ali ovisi i o zahtjevima korisnika - neki su bolji za telefonski i 2G signal, neki za 3G signal itd. pa vidiš koji ti više odgovara. 

16 godina
frulex kaže...

Ma ja imam Neo n003 kojem na kojem sam stavio dr modem i nešto je bolje ali jednostavno mobitel ne podržava 3g na 900 Mhz i nemam što kopati pa da dodatno uključim.

Isprobao sam hrpu modema i najbolji mi se pokazao v.19 i što se tiče 3G prijema, telefoniranja i svega ostalog, probaj s njim, ako treba pošaljem. A ovih 900 MHz se ionako ne može "uključiti" jer je to do samog čipa, a ne do firmwarea modema... 

Da, ti si mi i dao taj modem.img i dosta je bolje ali to ipak nije pravi 3g.

Frka85
12 godina
neaktivan

Umi hammer? Iskustva iz prve ruke? Hvala unaprijed.

moka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
moka kaže...

Umi hammer? Iskustva iz prve ruke? Hvala unaprijed.

i mene zanima, sorry za off ;)

15 godina
neaktivan

Evo da napisem jos koju rijec o mobitelu Jiayu F2 nakon visednevnog koristenja. Stvarno i dalje sam ocaran kako mobitel ima fantastican ekran, pa brate mili rezolucija mu je skoro bolja nego na mom kompu :D

Brz, fluidno radi sve iako je bilo ponekad malih lagova ali sve u svemu cist solidno dela. 
E sad dolazimo do mana, a to su baterija. Iskreno od 3000 mAh baterije sam vise ocekivao, cak i na nekom jeftinom kinezu. Izdrzi mi nekako 3 i pol sata SOT sto ne znam, po meni i uredaju sa vecim i boljim ekranima i manjim baterijama potuku. Izdrzi mi cijeli dan, ali opet malo sam vise ocekivao od baterije iskreno.

A druga stvar je zvucnik tj slusalica il kak se to vec zove xD

Znaci kvaliteta zvuka kada pricam je uzas. Dosta je plitki zvuk i losa je kvaliteta. U normalnom razgovoru sam dosta puta morao sugovorniku reci da ponovi sto je rekao jer je jednostavno nemoguce cuti sto kaze. Neznam ali dosta je losa kvaliteta toga. Ne pricam puno na telefon, tako da mi ne igra to tako veliku ulogu.

Sve u svemu mobitel je za novce i vise nego odlican, brz, fluidan, sa super kamerama i atraktivnim izgledom. Svakako dobar odabir za nekoga ko ne raspolaze za velikim budetom a opet zeli malo bolji smartphone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gam3r kaže...

Evo da napisem jos koju rijec o mobitelu Jiayu F2 nakon visednevnog koristenja. Stvarno i dalje sam ocaran kako mobitel ima fantastican ekran, pa brate mili rezolucija mu je skoro bolja nego na mom kompu :D

Brz, fluidno radi sve iako je bilo ponekad malih lagova ali sve u svemu cist solidno dela. 
E sad dolazimo do mana, a to su baterija. Iskreno od 3000 mAh baterije sam vise ocekivao, cak i na nekom jeftinom kinezu. Izdrzi mi nekako 3 i pol sata SOT sto ne znam, po meni i uredaju sa vecim i boljim ekranima i manjim baterijama potuku. Izdrzi mi cijeli dan, ali opet malo sam vise ocekivao od baterije iskreno.

Znaci kvaliteta zvuka kada pricam je uzas. Dosta je plitki zvuk i losa je kvaliteta. U normalnom razgovoru sam dosta puta morao sugovorniku reci da ponovi sto je rekao jer je jednostavno nemoguce cuti sto kaze. Neznam ali dosta je losa kvaliteta toga. Ne pricam puno na telefon, tako da mi ne igra to tako veliku ulogu.

Sve u svemu mobitel je za novce i vise nego odlican, brz, fluidan, sa super kamerama i atraktivnim izgledom. Svakako dobar odabir za nekoga ko ne raspolaze za velikim budetom a opet zeli malo bolji smartphone.

LOL    pa kad ne pričaš šta nisi uzeo tablet?  

17 godina
Gam3r kaže...

Ne znam kako ti to može biti i više nego odličan mob, čak i kad bih zanemario lošu kvalitetu zvuka (a to je nemoguće zanemariti jer ipak se radi o telefonu), 3,5 sata SoT-a s baterijom od 3000 mAh je daleko od više nego odličnog (ali to je samo moje mišljenje).

15 godina
neaktivan

obavim jedan razgovor tjedno od par minuta, i to je to. Za to je i najgori mob dovoljan. Tablet? Sta ce mi to? Iskreno i ovih 5 inca mi se jos uvijek cini ogromnim. 

Eye ne kontam te sto si mislio reci ovime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Malo čudno. Jesi li gledao što ždere bateriju? I  Yi S3 je imao problema s zvukom na početku ali to je riješeno novim romovima

14 godina

Gdje najpovoljnije ubost Lenovo K3 Note?

Usput molio da mi netko pojasni ako može, ispast ću blesav al bolje i to nego iz aviona 

Naime, vidim da K3 Note ima dvije verzije, jedna ima onaj izbočeni krug iza a druga nema, sve specifikacije su iste, koji je deal s tim krugom? Kaj je to uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TibzzX kaže...

Gdje najpovoljnije ubost Lenovo K3 Note?

Usput molio da mi netko pojasni ako može, ispast ću blesav al bolje i to nego iz aviona 

Naime, vidim da K3 Note ima dvije verzije, jedna ima onaj izbočeni krug iza a druga nema, sve specifikacije su iste, koji je deal s tim krugom? Kaj je to uopće?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_180347.html

Kupon: LK3NOTE  - košta  $165.98

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
marko_sp kaže...

Malo čudno. Jesi li gledao što ždere bateriju? I  Yi S3 je imao problema s zvukom na početku ali to je riješeno novim romovima

Iskreno sve sam pogasio, neznam ni sam sto bi moglo biti. Vecinom tih 3i pol sata SOT-a provedem u aplikaciji ali opet nekako mi brzo se prazni. No dobro mozda jednostavno previse salabajzam po njemu xD

13 godina

A da probas kalibraciju baterije ? Meni je to pomoglo na THL-u.

battlelog pukycro

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hvala, budem probao neke od metoda za to? U principu trebam ga napuniti do kraja i pustiti ga da se sam isprazni do kraja i onda ga opet napuniti do kraja? Tako nesto u kratkim crtama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

teroetski to izgleda ovako;

1. pustis ga da se isprazni do kraja

2. nakon 10 min ga probas ponovno upaliti, ako se upali, opet cekas da se isprazni i ponovis tocku 2

3. ako se ne upali, bez paljenja, ugasenog ga ukopčas ga na punjac i punis do kraja

4. kad se napuni do kraja, i dalje ga drzi na punjacu i upali ga

5. kad se upali, ako baterija ne pokazuje 100%, cekaj da se napuni do kraja

6. kad dode do 100%, iskpocaj i to je to

citao sam da nije lose ovako sto raditi 1 mjesecno, ali ne znam, meni se to cini malo precesto...;)

15 godina
Gam3r kaže...
marko_sp kaže...

Iskreno sve sam pogasio, neznam ni sam sto bi moglo biti. Vecinom tih 3i pol sata SOT-a provedem u aplikaciji ali opet nekako mi brzo se prazni. No dobro mozda jednostavno previse salabajzam po njemu xD

S takvom baterijom bi trebao imati minimalno 6h SOTa na HD rezoluciji. Moguće da ti nešto žedere u pozadini bateriju, bez obzira što radio po njemu...

15 godina
stručnjak kaže...

Kako to misliš da nije pravi 3G? Meni je na SIM karticama oba operatera prijenos podataka oko 7.5/1.5 Mbps (u ZGB), a koliko znam 3G i nejde brže od toga...

Evo, upravo testirao s Tele2:

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 16:26 (frulex).
16 godina
frulex kaže...
stručnjak kaže...

Kako to misliš da nije pravi 3G? Meni je na SIM karticama oba operatera prijenos podataka oko 7.5/1.5 Mbps (u ZGB), a koliko znam 3G i nejde brže od toga...

Evo, upravo testirao s Tele2:

Pa zato što ta serija procesora ne podržava 3g na 900Mh, dakle 850 i 2100 Mhz...mijenjanjem modem.img samo poboljšaš i stabiliziraš signal ali signal neće raditi na 900Mhz nego na 2100. To što je tebi signal tako dobar je zbog dobre pokrivenosti.

Frka85
15 godina
neaktivan
frulex kaže...
Gam3r kaže...
marko_sp kaže...

S takvom baterijom bi trebao imati minimalno 6h SOTa na HD rezoluciji. Moguće da ti nešto žedere u pozadini bateriju, bez obzira što radio po njemu...

kazem zato mi i je cudno, vecinom gasim sve programe iz pozadine, sada sam bio pogasio sve push notifikacije od programa koje sam nasao, nadam se da ce to poboljsati stvari. Preko vikenda kada uhvatim vremena cu se pozabaviti malo baterijom i tom kalibracijom. Pa tolki SOT sam skoro imao sa Lumion 520 :D

15 godina
stručnjak kaže...
frulex kaže...
stručnjak kaže...

Pa zato što ta serija procesora ne podržava 3g na 900Mh, dakle 850 i 2100 Mhz...mijenjanjem modem.img samo poboljšaš i stabiliziraš signal ali signal neće raditi na 900Mhz nego na 2100. To što je tebi signal tako dobar je zbog dobre pokrivenosti.

Normalno da neće raditi na 900, to sam već i napisao gore, ali 3G na 2100 je isto “pravi" 3G, dapače i u većem postotku pokrivenosti. Npr. jednom malom mjestu na obali gdje sam često Tele2 ima samo 2G, ali Vip radi na 2100 tako da internet radi bez problema te taj nedostatak 900 ne doživljavam tragično. 

15 godina
2100 Mhz je i prvotna 3G frekvencija tj. ona je bila namijenjena samo za 3G te je duži niz godina 3G bio samo na 2100 Mhz,tek su prije 2-3 godine pomalo počeli sa 3G-em na 900 Mhz jer je lakše pokriti prostor na toj frekvenciji što je u konačnici jeftinije
robimarko@gmail.com
15 godina

Preporuka provjerenog kineza do 2000kn (sa PDV-om)

4.5"+, bitna je fluidnost pri radu i kamera.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meizu m1 Note, Asus Zenfone 2 sa alzashopa...

Bene docet, qui bene distinguit.
16 godina

evo samo da javim da sam i ja narucio jiayu s3 advanced sa coolicool i oderali su me za 25$ shipping fee... nije mi naplaceno odma nego sam dobio mail naknadno kad sam vec narucio mob :/

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
karlo666 kaže...

evo samo da javim da sam i ja narucio jiayu s3 advanced sa coolicool i oderali su me za 25$ shipping fee... nije mi naplaceno odma nego sam dobio mail naknadno kad sam vec narucio mob :/

Uzeli ti s PayPala bez tvog odobrenja?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice