"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.744.164
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
stručnjak kaže...

Za kraj mi je opcija Ecoo E04 plus koji kao presale košta oko 170 eura što je sića što nudi, bar na papiru. Zanima me jeli netko ima iskustva sa ovakvim uređajem? Ima li netko drugu preporuku?

Ja ću upravo taj model uskoro imati u rukama:

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_158243.html

Cupon code: E04PLUS

180USD - 1280kn.

+PDV

Kad ga dobijem mogu ti reći baš sve što te zanima :)

Ali, tek je krenuo iz Kine.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Zar ga ne šalju tek kada presale bude gotov, odnosno 16.04.?

Frka85
12 godina
armelinho kaže...

sta kazete za ovaj mobitel?? cijena privlacna http://www.pandawill.com/getek-i9ijoy-smartphone-black-p99407.html  nisam nikad narucivao ove kineze pa se i ne razumijem tolko u njihove marke,,,kolko je ova getek pouzdana?

http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B0029CC5HS

10 godina
neaktivan

Pretpostavljam da to sto si naveo 2000kn mislis na krajnju cijenu sa pdv-om nakon sto narucis iz EUR warehouse? To je to, oko 270eur izadje...

Pogledaj kako ti lezi Lenovo Golden Warrior A8 806 - izadje oko 230eur, prilicno provjeren telefon.

Taj Ecoo E04 plus po opisu i hardveru zvuci odlicno, ali uz duzno postovanje Ecoo nije bas top kinez tj.jedan je od mnogih koji imaju po par modela, pojavili su se koliko znam tek 2014...i ovo je presale, sto znaci da bi se mogao nacekati da ga dobijes. Samo oprezno :)

14 godina
stručnjak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Zar ga ne šalju tek kada presale bude gotov, odnosno 16.04.?

Da, točno, još nisam dobio potvrdu

Wolf79 kaže...
Taj Ecoo E04 plus po opisu i hardveru zvuci odlicno, ali uz duzno postovanje Ecoo nije bas top kinez tj.jedan je od mnogih koji imaju po par modela, pojavili su se koliko znam tek 2014...i ovo je presale, sto znaci da bi se mogao nacekati da ga dobijes. Samo oprezno :)

Ja ću ga imati, pa javljam razvoj situacije :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
neaktivan

I ja sam narucila Doogee dg310, samo sa Deal Extreme-a, sad je kasno da ti pricam o carini i postarini ali me interesuje kako te sluzi telefon :), ja ga imam vec dva mjeseca i za sad je sve ok, za ovu cijenu prezadovoljna,  samo mi se jednom desilo kad sam ga upalila da je sve na Kineskom tako da pojma nisam imala sta se desilo ali posle vadjenja baterije bilo je ok :)...ako imas vremena napisi svoja iskustva, bas me interesuje

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav. Razmisljam o kupnji novog mobitela, oko 1500kn, i vidim da velika većina preporučuje asus zenfone 5. Volio bi da mob ima 2gb rama, i ovo se cini stvarno dobro, ali vidim da ljudi govore kako je baterija dosta losa i da ne traje ni jedan  dan. Kakva su ovdje iskustva iz prve ruke?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Telefoni koji imaju ugradjen Intel Atom procesor po defaultu imaju problem sa baterijom i autonomijom jer Atom jako crpi energiju i zagrijava se u radu, Atom nije bas razvijan toliko namjenski za telefone vec za vece uredjaje koji imaju vecu bateriju i veci prostor za hladjenje.

Ovo je samo uopceno pravilo, naravno ne tvrdim da je to los telefon jer nije los, samo dajem informaciju koja nekome moze biti korisna...

0 0 hvala 0
14 godina
Toni91 kaže...

Pozdrav. Razmisljam o kupnji novog mobitela, oko 1500kn, i vidim da velika većina preporučuje asus zenfone 5. Volio bi da mob ima 2gb rama, i ovo se cini stvarno dobro, ali vidim da ljudi govore kako je baterija dosta losa i da ne traje ni jedan  dan. Kakva su ovdje iskustva iz prve ruke?

Normalnog korištenja može izdržati dan, a ako ćeš nešto igrati neće ti dan izdržati ni oni mobiteli kojima baterija može izdržati recimo 2 normalna dana korištenja...

Pucaaaajjjj :)
16 godina
neaktivan

moze li mi tko preporucit best buy do 1000kn +-200kn, bez odrona

0 0 hvala 0
15 godina
zgaspar kaže...

Na koji način izbjegneš plaćanje PDV-a prilikom dolaska zamjenskog telefona iz Kine ili istog sa popravka?

Prilikom slanja natrag na pošti carinjenja se ispuni formular s podacima uređaja te se treba sačuvati potvrda carine od plaćanja PDV-a kod inicijalne kupnje koja se, pretpostavljam, onda samo pokaže ako zatreba (meni su oba uređaja došla direkt kući s povrata tako da nisam morao ni ići na poštu, iako mi uvijek kod naručivanja odrape PDV).

15 godina
parapapa kaže...

moze li mi tko preporucit best buy do 1000kn +-200kn, bez odrona

Asus Zenfone iz Češke za cca 1200 kn, eventualno Lenovo A806 za cca 1300 kn...

12 godina
neaktivan

Ima li netko informacije o Jiayu S4?

Nije potvrđen službeno, Coolicool kaže pred kraj 6. mjeseca.

4.7" bi mi bilo taman, 3gb ram, mt6752, 1280x720 je po meni i više nego dovoljno za 4.7"

Pretprodaja na efox-shop je 160$, coolicool 175$

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, zanima me ako netko od vas ima Xiaomi Redmi Note 4g. Kakvi su vam dojmovi s kamerom, znam da za te novce ne mogu nešto bajno očekivati ali nakon masu pogledanih recenzija i dalje nemam neko čvrsto mišljenje jer ima mnogo (valjda plaćenih) recenzija di je kvaliteta fotografije izrazito dobra do onih di je kvaliteta tuga, nema nikakvog fokusa.

Vrijeme je da nakon 5 godina promjenim stari htc desire a pošto se ne igram na mobitelu ne treba mi neka hardverska nabrijanost već kvalitetna kamera i ekran od 5+ inča.  

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 23:15 (Septah).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
frulex kaže...

Prilikom slanja natrag na pošti carinjenja se ispuni formular s podacima uređaja te se treba sačuvati potvrda carine od plaćanja PDV-a kod inicijalne kupnje koja se, pretpostavljam, onda samo pokaže ako zatreba (meni su oba uređaja došla direkt kući s povrata tako da nisam morao ni ići na poštu, iako mi uvijek kod naručivanja odrape PDV).

Ovaj formular ispunjavaš na bilo kojoj pošti prilikom slanja na popravak ili moraš ići baš na poštu carinjenja ( to je Zagreb ako se ne varam)?

11 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Telefoni koji imaju ugradjen Intel Atom procesor po defaultu imaju problem sa baterijom i autonomijom jer Atom jako crpi energiju i zagrijava se u radu, Atom nije bas razvijan toliko namjenski za telefone vec za vece uredjaje koji imaju vecu bateriju i veci prostor za hladjenje.

Ovo je samo uopceno pravilo, naravno ne tvrdim da je to los telefon jer nije los, samo dajem informaciju koja nekome moze biti korisna...

A brine me to, ne igram igrice, ali dosta sam na netu, i htio bi da mi baterija izdrzi do navecer. Ima li nesto bolje u tom cjenovnom rangu, ili da probam neki lg g2 na njuskalu naci :/ ?

13 godina
neaktivan
Toni91 kaže...

A brine me to, ne igram igrice, ali dosta sam na netu, i htio bi da mi baterija izdrzi do navecer. Ima li nesto bolje u tom cjenovnom rangu, ili da probam neki lg g2 na njuskalu naci :/ ?

Pa naravno da će izdržati. 4 ljudi u mom okruženju je uzelo zenfone i nitko se nije žalio da baterija krepava. a dosta koriste mobitel.

15 godina

Pozz,zanima me smartphone Lenovo s850c. Kakvi su dojmovi u vezi tog telefona? Nasao sam jedan za 800Kn ne koristen. Ako postoji neki bolji za te novce mozete mi ga preporuciti.

http://specdevice.com/showspec.php?id=06e9-18be-ab2d-572e568e90d4

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gdje kupiti lenovo a806 najpovoljnije, a da najbrze dodje

17 godina
neaktivan

Ekipa pomažite!

Naime djevojka je uzela svojoj mami Nou C25, i iz nekog razloga je glavni utor za SIM (MicroSIM) trajno zaključan. Jel itko zna kako otključati isti? Postoje li nekakvi custom ROM-ovi za ovo smeće?

LoL EU west : citizen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dobar dan, zanima me ZTE V5 red bull od 2 gb roma, ono što me muči je što na skoro svim stranicama piše da ne podržava 3G na 900, već sao 2100, dok na TO2C piše da podržava i 900, plus poslala sam im poruku iodg. da podržava 900 i 2100 s toga je kompatibilan za korištenje u Hrvatskoj. Jel netko naručivao sa To2c taj mobitel i jel radi na 900? Na tele 2 mreži san pa mi je bitno. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

C ROAT A, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing) Je li ovo znaci da mi je mobitel na carini i da racun fali,zanima me kada ce mi se javit da posaljem racun i kako cu im poslat racun?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 15:18 (jesjes).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nema 3g na 900,nažalost,al mobitel je odličan za te novce,od izrade do ekrana...6 mj Jiayu S4,ko će dočekati :-(

16 godina
neaktivan
SEO, web design/coding, fb app development
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

šteta baš.
ne znam zašto na to2c govore da ima.
za sad sam se odlučila onda za lenovo a805 a8. Čini se odličan. 10 doalra skuplji, al dobijen free gifts uz njega.

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, dobio sam zadatak naći android mobitel u slobodnoj prodaji ili zaključano na vip/tomato za max 850kn.(poželjno 1gb ram, dobra baterija) Može sa hr web shopa ili s stranog web shopa a da ima mogućnost servisa u rh. (ne znam dal postoji tako nešto?)

Što mislite o ovima koje sam našao te ako ima nešto dobro za max 850 a da mi je promaklo slobodno predložite.

* http://www.wowshop.hr/thl-t6s-black.html

* http://www.wowshop.hr/doogee-dg310-black.html

* http://www.wowshop.hr/thl-4000-white.html

* http://www.wowshop.hr/inew-v1-black.html

* http://www.wowshop.hr/zopo-zp700-black.html

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ta T6S si pogledaj

, dobro lik sve objasni 

Doogee dg310 - nemoj dugija, pogotovo uz izbor koji imaš

THL 4000 - od navedenih ima najjaču bateriju, no opet, kao i kod ostalih thl-ova dosta slaba kvaliteta kamere

inew v1 - jako puno primjedbi na kvalitetu izrade, i česte kvarove, po meni isto no-go, makar lijepo i tanko izgleda

zopo - od navedenih moj favorit, doduše uz jako slabu bateriju /1750mAh/, no imam zopoa zp1000 i oduševljen sam, to su jako kvalitetni mobiteli i kamera za razliku ood ostalih na listi je znatno bolja.

Prije par dana sam se isto našao u sličnoj situaciji jer sam naručivao mobitel u sličnom cjenovnom rangu. U uži izbor sam uzeo Elephoneove modele, no odlučio se na kraju za Landvo L200.

To je za "kineze", a ako želiš igrati na sigurno, na njuškalu se nude novi i pod garancijom LG modeli L70 i L90, sa jako dobrim specifikacijama (izdržjiva baterija i lg-eva solidna kamera) u takvom cjenovnom rangu. Ne moraš brinuti o servisu, naravno, uz ovjerenu garancjiu, a marka znaš i sam kakva je.

Eto, nadam se da sam pomogao :)

16 godina
neaktivan

Ekipa, sto sugerirate do max 1000kn ?

Kinez ili neki "normalan" mob s njuskala, gledam u zadnje vrijeme htc one x i ne cini mi se los a ima ih vec po 600kn na njuški.

Ovi kinezi nikako da mi legnu s tim dizajnom mada su specifikacije više nego solidne za te novce.

Isto mi je dosta bidno da ima custom romova pa bas zbog toga a i zbog garancije mi je zapeo onex

Hvala puno :)

SEO, web design/coding, fb app development
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Master Tino kaže...

Ekipa, sto sugerirate do max 1000kn ?

Kinez ili neki "normalan" mob s njuskala, gledam u zadnje vrijeme htc one x i ne cini mi se los a ima ih vec po 600kn na njuški.

Ovi kinezi nikako da mi legnu s tim dizajnom mada su specifikacije više nego solidne za te novce.

Isto mi je dosta bidno da ima custom romova pa bas zbog toga a i zbog garancije mi je zapeo onex

Hvala puno :)

Više manje si sam sebi odgovorio, ne odgovara ti dizajn kineskih mobitela i stavljao bi custom romove... Ja ne stavljam custom romove, imam kineski mobitel s kojim sam jako zadovoljan, ali po nekoj logici predpostavljam da ima puno više custom romova za poznatiji htc nego neki kineski mobitel. Osobno ću uvijek prije kupiti kineski mobitel jer nudi više za manje novca, a nema nekih većih nedostataka koji bi me odvratili od kupnje. Jučer sam skužio da mi je recovery mod na kineskom... možda će ti i to biti korisna informacija.

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebam preporuku za mobitel do cca 1400kn, nikad prije nisam uzimao iz vana tako da bi bi dobro koristio i neki savjet sto se tice carine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice