"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.526.983
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Amigo18 kaže...

Što se ne plaća za dostavu extra 25eur,sa efox-a..

http://en.efox-shop.com/versand-aus-deutschland-c-5591

11 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Super onda. To bi definitivno mofa naručiti. Odlična stvar za putavanja tj. kada se nema nigdje napuniti mobitel.

Što se tiče baterije, to ću provjeriti. I meni se čini da prebrzo ode. Duže je frendu iNew V3 izdržao sa više korištenja..

Ja sam pokušao sve živo što se tiće baterije, meni je znala preko noći na stand by-u  iscuriti 80%  baterije ,ostavim ga da nije spojen na punjač  i ujutro ugašen, a kada sam nešto radio na njemu vizualno su padali postoci kao na štoperici . Instalirao sve žive apk što se tie čuvanja baterije ništa nije pomoglo, i kada sam se već odlućio za novu ( 11 $ ) pokušao sam još jednu stvar, koja se čini dobro funkcionira .Pobrisao sve apk za čuvanje baterije , reinstalirao sistemski apk za čuvanje baterije koji je došao sa mobitelom ( koji sam obrisao kada mi je došao mobitel ) , pustio bateriju da padne ispod 15% priključio na punjač i u sistemskoj apk odredio kalabriranje koje je bilo aktivno skroz dok se mobitel punio ( u tom sistemu punjenje do 100% trajalo oko pet sati ), nakon toga opet u sistemskoj apk u " power manager " odredio mu opciju " power saving " ( prije bilo na " normal " ) i za sada baterija funkcionira super. Istna za volju nisam je testirao u radnim uvjetim ( telefoniranje,glazba ,video net, ) što ću baš pokušati ovih dana , ali što se tiće stand by-a je ok ( u pet sati pala 4% prije bi pala 25do 30 % ) Nadam se da će sada biti ok .

15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo cisto informativno ako znate do 1500kn kinez s najboljom kamerom?

PSN: Chov1ch
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzeo bi 10400 mAh Mi powerbank s merimobile.com, koji kosta 21$. Citao sam da postoje i kopije. Jel pouzdan shop sto se tice toga i ima li neka povoljnija opcija.

16 godina
Dado25 kaže...

Uzeo bi 10400 mAh Mi powerbank s merimobile.com, koji kosta 21$. Citao sam da postoje i kopije. Jel pouzdan shop sto se tice toga i ima li neka povoljnija opcija.

baterija je orginal, nemas brige.. osobno provjereno

15 godina
MarioVk kaže...
Dado25 kaže...

kako si provjerio ?

15 godina
neaktivan
TomekK kaže...
MarioVk kaže...
Dado25 kaže...

kako si provjerio ?

imaš na sto stranica usporedbe originala i kopije, na merimobilesu su sve originali

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
13 godina
Ukoliko bi se mob narucivao s to2c.com-a, prilikom dolaska u Hrvatsku morao bih platiti samo PDV jel tako? Zanima me koji mob je best buy do 180 $ također :)

0 2 hvala 0
17 godina
TomekK kaže...
MarioVk kaže...
Dado25 kaže...

kako si provjerio ?

Dobis sa powerbankom naljepnicu koju izgrebes i provjeris direktno na njihovoj stranici taj kod. Uglavnom taj kod ako je provjeravan vise puta onda je fake, ako je provjera samo 1 izvrsena ( znaci ti si izvrsio onda je original). 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Amigo18 kaže...
Amigo18 kaže...

Što se ne plaća za dostavu extra 25eur,sa efox-a..

http://en.efox-shop.com/versand-aus-deutschland-c-5591

Da tako piše, samo nije mi jasno kad se to naplaćuje, valjda po isporuci, jer na transakciji je naplaćen samo uređaj, dodatni troškovi 0,00.

Ipak se plaća 29€ (because your country is litlle far from Germany). ponudili su mi isporuku iz Kine, što sam prihvatio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 12:19 (ivo454).
10 godina
neaktivan

molim savjet !  vizualni izgled manje bitan.

Xiaomi Redmi Note 4G  ili  Asus Zenfone 5 ?

(nova sam, ne znam kako postavit 'anketu')

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 10:49 (sea_shell).

0 0 hvala 0
14 godina
sea_shell kaže...

19 Xiaomi Redmi Note 4G
1 Asus Zenfone 5
iclock2much
10 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
sea_shell kaže...

Hvala! :)

13 godina

Osobno preporučam ovaj nakon isprobavanja i narudžbe za kumu s cijenom trenutno manjom od 1100kn sa svim :D

http://www.to2c.com/asus-zenfone-5-intel-z2560-dual-core-1-6ghz-android-4-3-smartphone-1gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-hd-screen.html

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 11:24 (bNeo).
10 godina
neaktivan
O pa ovo mu je izgleda pala cijena, prije dan-dva je bio na to2c.com 178$
10 godina
neaktivan

Ma ne taj je sa 1GB RAMA, ja želim bar 2gb. Tako da, cijena i dalje ista.  :)

1 0 hvala 0
14 godina

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
e pa taj i uzimam. odnosno predomisljam se između njega i Xiaomi Redmi Nota ..
14 godina
sea_shell kaže...
e pa taj i uzimam. odnosno predomisljam se između njega i Xiaomi Redmi Nota ..

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/4459893.aspx

Vec sam na barem pet postova pisao o komparaciji ta dva telefona, a imaju i svoje teme, slobodno upotrebis trazilicu na forumu.

Inace, jedno je vise telefon, drugi je vise phablet. Prvo se odluci za velicinu koju hoces, a onda gledaj na ostale razlike.

11 godina
neaktivan

Zadnjih par dana sam pisao da imam problema sa baterijom na novom LENOVO A806 , sve sam pokušao da je duže držim u životu ali ništa od toga,shvatio sam jednostavno da je baterija crkla kada mi se u dva navrata na 35% telefon ugasio. Ne preostaje mi ništa drugo nego naručiti novu bateriju , ne znam da li ima smisla reklamirati na Pandi ovaj problem ili jednostavno za 11$ kupiti novu bateriju

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam priliku kupiti redmi 1s, zenfone5 (najosnovniji model) i nexus 4 za gotovo identičnu cijenu. Molio bih osobe koje su koristile i imaju navedene mobitele da mi pomognu u odabiru. Fluidan rad mobitela, kamera i jednostavnost korištenja su stavke koje su mi najbitnija prilikom odabira. Hvala unaprijed svima koji budete mogli pomoći prilikom odabira. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih išao ovdje ipak na nexus 4 zbog 2 gb rama, kamere su slicne na sva 3 mobitela .

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ma znam da je 2giga rama, ali ne znam kakav je prilikom korištenja, iz iskustva sam se naučio da specifikacije nisu pravo mjerilo, neki mobiteli znaju po specifikacijama biti slabiji, ali bolje rade od nekih jačih. Ne kažem da je ovdje to slučaj, ali volio bih nekoga tko ih je koristio i koristi da malo više pojasni za i protiv, a tebi svakako hvala na odgovoru. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:39 (dradmil).
16 godina
dradmil kaže...

Imam priliku kupiti redmi 1s, zenfone5 (najosnovniji model) i nexus 4 za gotovo identičnu cijenu. Molio bih osobe koje su koristile i imaju navedene mobitele da mi pomognu u odabiru. Fluidan rad mobitela, kamera i jednostavnost korištenja su stavke koje su mi najbitnija prilikom odabira. Hvala unaprijed svima koji budete mogli pomoći prilikom odabira. 

nexus 4 definitivno.
iz iskustva mogu rec da je nexus puno bolji od redmija(iako je po meni redmi odlican mob) , a prilicno sam uvjeren da je puno bolji od zenfon-a.  

14 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima,

Dugo nisam tipkao u ovoj temi.

Kako se često spominje Cubot i vidim da ga dosta ljudi uzima, svakako bih vam preporučio da razmotrite sljedeći

Cubot S168 koji s kuponom dođe 79,98 USD s uključenom cijenom dostave.

Eto, konačno je i review dostupan pa koga zanima, slobodno neka klikne.
Pozdrav. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 16:58 (sudy_freak).
10 godina
neaktivan

WCDMA 850/2100MHz veliki nedostatak....

17 godina

Nije, gotovo svi kineski mobiteli dolaze s 3G na 850/2100 i u većini mjesta 3G radi bez problema.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan

Nikako ne svi, ima dosta 900/2100 kao npr. Landvo ili recimo svi Lenovo uređaji i dr. Zasto se onda ovdje na forumu u više navrata spomine kako je to nedostatak i to ljudi koji imaju takve mob?

14 godina
tach kaže...

WCDMA 850/2100MHz veliki nedostatak....

Ag008 kaže...

Nije, gotovo svi kineski mobiteli dolaze s 3G na 850/2100 i u većini mjesta 3G radi bez problema.

Mjesto gdje sam mjerio brzinu je selo. Naravno, ne u nekoj šumi ili na planini.
No svejedno je selo.
Tako da, što se signala tiče, mislim da je ok.

Ovdje možete provjeriti.  

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice