"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.527.837
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo narode ukoliko nekoga zanima jeftini kinez, s odlicnom baterijom i stvarno pristupacnom cijenom moze sve pogledati na ovome linku:http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/landvo-l200-review/218672.aspx , nadopunio sam review i svako malo ću pisati dojmove koristenja i sve kako se mobitel ponaša.. U toku dana se nadam da ce biti online i video test kamere i slike u full rezoluciji..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 15:48 (majdo).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
DeniZg kaže...
Encyanix kaže...
bodija kaže...
Encyanix kaže...

Evo upravo mi dosao Lenovo a806 za sad sve odlicno radi.. al me zanima ako netko zna neki ROM za njega da mi nema svih ovih kineskih aplikacija?

Root i briši....

Evo ovako isao sam ga rootat preko flashtoola.. ali imam jedan problem.. znaci nakon sto odaberem sve fajlove (DA i Scatter file) i kad odaberem recovery.img i kliknem na download nakon sto prikljucim mobitel na usb nista se nedogadja.. probao sam s baterijom (automatski udje u mod za punjenje) i bez baterije. (samo zavibrira i to je to) Sta napraviti?

Mislim da ti je najlakše rootati uređja preko Vroota ili sličnog programa.

Nakon što si uspješno rootao (možeš provjeriti s nekom root check aplikacijom), instaliraš Mobileuncle MTK tools aplikaciju sa Google Playa i pomoću nje staviš neki dobar Recovery.

Poslije bez problema iz Recovery-a stavljaš ROM-ove koje hoćeš.

Evo ovako preko iroota.. se odmah rooto ali jel normalno da se instalira jos 3 kineska programa ? okvirno nakon rootanja sam kreno brisat te aplikacije i na kraju sam slucajno izbriso i android keyboard.. tako da nemam vise tipkovnicu.. probao sam factory reset ali samo mi vratilo te kineske aplikacije a tipkovnice nigdje.. sad skidam originalni ROM pa cu ga na novo instalirat i onda poslje toga cu ga rootat opet i probat ubacit neki bolji rom ( dali je ovo dobro?)

press kaže...
Encyanix kaže...

Evo upravo mi dosao Lenovo a806 za sad sve odlicno radi.. al me zanima ako netko zna neki ROM za njega da mi nema svih ovih kineskih aplikacija?

Ajde molim te testiraj bateriju moja je katastrofa ( nema što nisam pokušao ) pa me zanima jel to do baterije ili do softvera i da te upzorim na instaliranu aplikaciju " Security " ona ti skenira sve živo i ne dozvoljava drugim APK za zvanje i SMS da budu aktivne, a ove od Lenova su katastrofa. Ja sam instalirao multi language ROM i rootao mob i poborisao kineske APK ali " Security " apk se svakim restartom vrati nema teorije da se obriše.Čekam neki pravi ROOM da izađe i da regulira ove nedostatke. Inaće mob je super i radi fantastićno jedino ta baterija i kineske APK su sr..nje

Kako mislis testirat bateriju? napisi sta bi trebao probat.. pa cu kasnije dok rijesim ove probleme gore.. probat cu nekako maknut taj security stvarno ide na *urac...

PSN: Chov1ch
15 godina

Stigao i meni danas Lenovo A806.

Za bateriju još ništa ne znam. Sutra idem na put, neću mobitel puno koristit pa ću viditi koliko će se prazniti kada se ne čačka po njemu.
Kamera mi se čini ok. Ništa posebno. iNew V3 mislim da čak ima nešto bolju. Bljeskalica naravno odlična.

Nekako mi je WiFi čudan. Kao da je iNew bolje hvatao. Ne znam..

Otraga je onaj sjajni poklopac, ali dobio sam ono silikonsko čudo, tako da..

Što se tiče tih aplikacija. Došao je sa par aplikacija, ne znam ni ja kako ih obrisati. Moram provjeriti jeli mob rootan. Tamo sam im na to2c kad sam naručivao, označio da ga rootaju, sad ne znam.. Onaj security i još onih par za skidanje aplikacija, filmove, pa je došao sa 2-3 neke kineske i nekom aplikacijom za upoznavanje ljudi. Neke sam obrisao, ostale su ove koje se ne daju.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kako mislis testirat bateriju? napisi sta bi trebao probat.. pa cu kasnije dok rijesim ove probleme gore.. probat cu nekako maknut taj security stvarno ide na *urac..

Mislio sam kada čaćkaš po njemu da li ti se baterija brzo troši ,moju mogu doslovno gledati kako se troši npr kada radim na mobu a baterja je 100% nakon 10 do 15 min već je na 60% isto tako kod dužih razgovora . Što se tiče onog rota on ti je samo na ENG i KIN jeziku , ja sam ga stavio ( nisam ga ja instalirao već čovjek koji se razumije u to ) i nije se pokazo dobar pa sam ga maknuo .Što se tiće  "security apk " nemoj se mućiti nema teorije da se makne , mi smo sve živo pokušali , nju se uspije obrisati ali kod prvog restarta ona se vrati, ali da ne gnjavimo ovdje ljude sa našim problemima , sve novo što saznamo možemo se čuti preko PP

15 godina

Kao što si napisao prije par dana, da ti se baterija brzo ispraznila preko noći, mislio sam baš to pokušat pa vidit jel se stvarno toliko brzo isprazni..

Čini mi se da meni nije takav problem kao i tebi. Došao mi je mobitel sa 45% baterije. Koristio sam ga sigurno pola sat vremena, skinuo nekoliko aplikacija, jednu igru od skoro 1GB, igrao 5 minuta i baterija je pala na nekih 10%..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav. U subotu naručen,danas stigao xiaomi note 4g sa merimobiles. EU warehouse,205$. Činio mi se prevelik i dosta sam razmišljao da li da ga uzmem..Velik je,ali se čovjek tako brzo navikne :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
press kaže ...

Kako mislis testirat bateriju? napisi sta bi trebao probat .. pa cu kasnije dok rijesim ove probleme gore .. probat cu nekako maknut taj security stvarno ide na * urac ..

Mislio sam kada čačkaš po njemu da li ti se baterija brzo troši, moju mogu doslovno gledati kako se troši npr kada radim na mobu a baterja je 100% nakon 10 do 15 min već je na 60% isto tako kod dužih razgovora. Što se tiče onog rota on ti je samo na ENG i KIN jeziku, ja sam ga stavio (nisam ga ja instalirao već čovjek koji se razumije u to) i nije se pokazo dobar pa sam ga maknuo .Što se tiće "security apk" nemoj se mučiti nema teorije da se makne, mi smo sve živo pokušali, nju se uspije obrisati ali kod prvog restarta ona se vrati, ali da ne gnjavimo ovdje ljude s našim problemima, sve novo što saznamo možemo se čuti preko PP

Vidit cu kad rijesim ove probleme trenutno.. znaci kako kazes security se neda maknut i to moj plan je sad prvo instalirat ispocetka prvobitni rom.. jer kako sam napisao nekim slucajem izbrisao keyboard mobitela tako da nemogu nista pisat..  i sad taj problem moram rijesit preko SP flash tool-a prvo (na win 8) nije uopce nista reagiralo kad sam spojio mobitel eh sad na windows 7 ga prepozna al cim pocme "flashanje" dodje do erora Obtain DRAM Failed.. dali bi mozda netko znao u cemu je problem? Hvala

EDIT: Nemoze se upalit vise............

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 17:28 (Encyanix).
17 godina
Ovo je neki rekord...

Od jutros u 11h - stigo je, sve super zasad
Do navecer u 17:30 - nece se upali

Svaka cast majstore
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

instaliraj MTK preloader  i DA VCOM ručno
nadi drivere na netu
onda pokreneš flash tool sve lijepo staviš stisneš download
i onda ukopčaš mobitel bez baterije
i otrbelo bi flashat
meni na win 8 uspjelo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Znam da je u Makedoniji pdv 18% ali neznam jel imate i carinu na tehniku?

oviši kakve ti zahtjeve imaš?

Da, u Makedoniji pdv je 18% i nemamo carinu.

Pa mislam deka bilo koji i da uzmem nema da grijesim.

Sakam da preminem na phablet (t.e. Note-a) ama malce je prevelik, no, ipak ima podobre resurse od 1S.

17 godina
To ti je samo stvar navike, meni je trebalo par dana da se priviknem, i sad mi je cudno dok imam manji mob u ruci.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Trickydi kaže...
Patrick_cro kaže...

Sakam da preminem na phablet (t.e. Note-a) ama malce je prevelik, no, ipak ima podobre resurse od 1S.

U prijevodu?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina
bNeo kaže...

Danas stigao Cubot s168 za nećaka i ovako na prvu moram reći da je mobitel više nego solidan. 3g očekivano ne radi, jer nema frekvenciju od 900mhz, što je za mene veliki minus, ali nećaku to trenutno nije bitno. Javim se još s dojmovima ako bude koga zanimalo...

Ovdje će biti detalji. Stigao je i meni moj na testiranje.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
neaktivan
maherDP kaže...

instaliraj MTK preloader  i DA VCOM ručno
nadi drivere na netu
onda pokreneš flash tool sve lijepo staviš stisneš download
i onda ukopčaš mobitel bez baterije
i otrbelo bi flashat
meni na win 8 uspjelo 

Evo ovako sto se tice dijela sa driverima je uspjelo znaci sad mi na windows 8-ci pokrene flashing kada spojim mobitel.. ali i dalje isti problem evo slike: http://prntscr.com/5eyhnp

15 godina
neaktivan

probaj razne kombinacije pokušaj download + format

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok ljudi, imam Xiaomi Hongmi 1s i oduševljen san mobitelom, naručen je to2c.com i u mojim rukama bio je za otprilike 3 tjedna. 

Cura bi mi uzela isto nekog kineza, zanima me koji je best buy do 180-200 $ i s koje stranice da se naruci? Njoj se sviđa Asus Zen Phone 5...pa ukoliko postoji netko tko bi stavio 3-4 preporuke bio bih zahvalan :)

0 0 hvala 0
15 godina
Encyanix kaže...
press kaže ...

Kako mislis testirat bateriju? napisi sta bi trebao probat .. pa cu kasnije dok rijesim ove probleme gore .. probat cu nekako maknut taj security stvarno ide na * urac ..

Mislio sam kada čačkaš po njemu da li ti se baterija brzo troši, moju mogu doslovno gledati kako se troši npr kada radim na mobu a baterja je 100% nakon 10 do 15 min već je na 60% isto tako kod dužih razgovora. Što se tiče onog rota on ti je samo na ENG i KIN jeziku, ja sam ga stavio (nisam ga ja instalirao već čovjek koji se razumije u to) i nije se pokazo dobar pa sam ga maknuo .Što se tiće "security apk" nemoj se mučiti nema teorije da se makne, mi smo sve živo pokušali, nju se uspije obrisati ali kod prvog restarta ona se vrati, ali da ne gnjavimo ovdje ljude s našim problemima, sve novo što saznamo možemo se čuti preko PP

Vidit cu kad rijesim ove probleme trenutno.. znaci kako kazes security se neda maknut i to moj plan je sad prvo instalirat ispocetka prvobitni rom.. jer kako sam napisao nekim slucajem izbrisao keyboard mobitela tako da nemogu nista pisat..  i sad taj problem moram rijesit preko SP flash tool-a prvo (na win 8) nije uopce nista reagiralo kad sam spojio mobitel eh sad na windows 7 ga prepozna al cim pocme "flashanje" dodje do erora Obtain DRAM Failed.. dali bi mozda netko znao u cemu je problem? Hvala

A čuda s tobom.... Smiri se,... stani.... Skini googlovu keyboard apk ili možeš staviti LG G3 keyboard i instaliraj je normalno kao ostale apk. Pa ako nisi zadovoljan Google keyboard flashaj preko recoverya kad napraviš root i staviš Custom recovery. Izbriši sve kineske aplikacije i one koje ti se instaliraju rootom osim SUPERUSER (možda ćeš ga morati sam instalirati sa google playa).

Najprije stavi ga na punjač nek ti se napuni jer izgleda po napisanom da si bateriju pocucla do kraja. Moli Boga da nisi bateriju sheba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 19:02 (bodija).
15 godina
neaktivan
bodija kaže...
Encyanix kaže...
press kaže ...

A čuda s tobom.... Smiri se,... stani.... Skini googlovu keyboard apk ili možeš staviti LG G3 keyboard i instaliraj je normalno kao ostale apk. Pa ako nisi zadovoljan Google keyboard flashaj preko recoverya kad napraviš root i staviš Custom recovery. Izbriši sve kineske aplikacije i one koje ti se instaliraju rootom osim SUPERUSER (možda ćeš ga morati sam instalirati sa google playa).

Najprije stavi ga na punjač nek ti se napuni jer izgleda po napisanom da si bateriju pocucla do kraja. Moli Boga da nisi bateriju sheba.

Bas me danas prehlada uhvatila pa se samo jos vise nerviram.. stavio sam ga punit preko kompa pa cu ga kasnije probat ak se hoce upalit.. jos sam napisao temu o problemu na xda pa cemo vidit ako oni imaju jos kakvo rijesenje..

15 godina

Ma ostavi se punjenja preko kompa... stavi ga na punjač. Ja sam tako sinov i fleshao drugi rom na Amoiu i jednostavno se ugasio dok sam instalirao i deinstalirao aplikacije i uništija sam mu bateriju. Nova je na putu već misec dana , a kad će doći ...pitaj boga??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bodija kaže...

Ma ostavi se punjenja preko kompa... stavi ga na punjač. Ja sam tako sinov i fleshao drugi rom na Amoiu i jednostavno se ugasio dok sam instalirao i deinstalirao aplikacije i uništija sam mu bateriju. Nova je na putu već misec dana , a kad će doći ...pitaj boga??

Ok stavio sam ga na punjac sad.. mada cisto sumnjam da je do baterije problem.

16 godina
djigibao kaže...
...+ koliko jos dodatnih davanja dok dodje kod mene u ruke?

Postarina nekih 50tak kuna i to je to

14 godina
neaktivan

Jel zna netko možda gdje ima xiaomi note 4g na EU skladištima?

Na merimobiles ga više nemaju na žalost nisam stigao uhvatiti...

Tko se mača lača Lakukarača!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sabaos kaže...

Jel zna netko možda gdje ima xiaomi note 4g na EU skladištima?

Na merimobiles ga više nemaju na žalost nisam stigao uhvatiti...

http://www.xiaomishop.com/144-xiaomi-redmi-note-4g-lte-martphone.html EU direct 48$ postarina

http://www.mobicity.co.uk/xiaomi-hongmi-redmi-note-4g-lte.html

12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Trickydi kaže...
Patrick_cro kaže...

U prijevodu?

Izvinjavam se moderatorima, no moram da prevodim na engleski za kolega da razbere!

The discussion was about buying Hongmi Note 4G or Redmi 1S. So, in Macedonia there is no customs tax for electronics but you have to pay 18% VAT (valued added tax).

I wanna buy a phablet which it's bigger than Redmi 1S, but it has better resources (RAM Memory etc.)

16 godina

Imam namjeru kupiti ovaj mobitel. http://www.banggood.com/INew-V3-Plus-5-inch-MTK6592M-1_4GHz-Octa-core-Smartphone-p-952512.html

Nude se razne valute za plaćanje, dali je najbolje izabrati Euro ili nešto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 10:11 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ovako upravo sad ujutro sam uspio fleshati lenovo a806 na novo.. jucer nisam bas obracao pozornost tako da sam slucjano loadirao scatter file iz drugog foldera nego sto je rom.. i zato sam dobivao taj error.. evo sad mobitel radi perfektno.. root-o sam ga izbriso sve kineske programe i sada se malo pobavit opcenitim stvarim.. Hvala na pomoći ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji biste izabrali da sad kupujete? Bitan dual sim

7 Xiaomi redmi note (MTK)
13 Asus zenfone 6

0 0 hvala 0
15 godina

gledam upravo na mobicity xiaomi 1s i cijena je 99.99€,kad stavim u košaricu i hoću platiti paypalom cijena se promijeni u 99.99 gbp ? u čemu je kvaka? baš i nije isto 100 funti i 100 eura

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

namjeravam kupiti Lenovo s850w, specifikacije mi se čine dosta dobre, cijena na aliexpresu je povoljna, ali sam skeptična prema naručivanju iz Kine. Jeste li imali neugodna iskustva s aliexpresom u posljednje vrijeme? Ima li itko ovakav mobitel? 

0 1 hvala 0
14 godina
cickova kaže...

Koji biste izabrali da sad kupujete? Bitan dual sim

Zasto redmi note mtk a ne snapdragon? Radi par antutu brojeva?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice