80mm kama flow2 bucan ili ne?

poruka: 12
|
čitano: 1.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-kama-flow2-80mm-2200-okr-min&option=artikl&id_kategorija=05090809&id_artikl=050.908.183

zanima me dali je ovaj vent bucan, mislio sam staviti 2 komada za ispuh, posto staro kuciste nam 120mm otraga nego 2 80mm i mislio sam staviti 1 bocni za upuh sa filterom a ovo 2 sto ispuhuje netrebaju filtere jel?

EDIT: i sto mislite o ovom ventu, dali je jako tih? tj da ga necujem pored mojih konponenti iz moj pc( grafa je necujna, napajanje takoder, cooler extra tih)

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-slip-stream-120mm-1200&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.126 ili da idem na 800rpm model

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 23:31 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: 80mm kama flow2 bucan ili ne?

Za ovaj 80mm sam dosta siguran da je bucan - zbog velicine  ( 80mm ) i broja okretaja od 2200 !

Ovaj od 120mm je OK !

Music As A Weapon !!
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Za ovaj 80mm sam dosta siguran da je bucan - zbog velicine  ( 80mm ) i broja okretaja od 2200 !

Ovaj od 120mm je OK !

i meni je sumnjivo sto pise samo 25db za 80mm

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 0:44 (MARKOcVp).
17 godina
MARKOcVp kaže...

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-kama-flow2-80mm-2200-okr-min&option=artikl&id_kategorija=05090809&id_artikl=050.908.183

zanima me dali je ovaj vent bucan, mislio sam staviti 2 komada za ispuh, posto staro kuciste nam 120mm otraga nego 2 80mm i mislio sam staviti 1 bocni za upuh sa filterom a ovo 2 sto ispuhuje netrebaju filtere jel?

...

Ja imam na starom kućištu 2 kom. kama flow 2 (80 mm) ali još brža (2900 o/min) i bili su pre-prebučni (neizdrživo). Složio sam ih preko prekidača za 0/5/12 V tako da sam na punu brzinu stavljao jedino ljeti kad sam igrao zahtjevnije igre. Obično je bilo postavljeno na 5 V i sa tom prepolovljenom brzinom je bilo dosta tiho a temperature komponenti su bile 5-6° niže nego sa ugašenim ventilatorima.

Ako nađeš, uzmi ove sa zelenom naljepnicom (1400 o/min) ili uzmi i potenciometar pa ćeš moći regulirati brzinu vrtnje (Ja sam na novo Zalman Z11+ kućište uzeo ovaj potenciometar koji ima i senzore za temperaturu ali je dosta skup).

Ne trebaš filtere na ispuhu.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 13:13 (Micek).
14 godina
protjeran
Micek kaže...
MARKOcVp kaže...

...

Ja imam na starom kućištu 2 kom. kama flow 2 (80 mm) ali još brža (2900 o/min) i bili su pre-prebučni (neizdrživo). Složio sam ih preko prekidača za 0/6/12 V tako da sam na punu brzinu stavljao jedino ljeti kad sam igrao zahtjevnije igre. Obično je bilo postavljeno na 6 V i sa tom prepolovljenom brzinom je bilo dosta tiho a temperature komponenti su bile 5-6° niže nego sa ugašenim ventilatorima.

Ako nađeš, uzmi ove sa zelenom naljepnicom (1400 o/min) ili uzmi i potenciometar pa ćeš moći regulirati brzinu vrtnje (Ja sam na novo Zalman Z11+ kućište uzeo ovaj potenciometar koji ima i senzore za temperaturu ali je dosta skup).

Ne trebaš filtere na ispuhu.

a kako mos birat na kolko ces ga volta, ja sam mislio na molex

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 9:30 (MARKOcVp).
17 godina
MARKOcVp kaže...

a kako mos birat na kolko ces ga volta, ja sam mislio na molex

Možeš kombinirati tako da prespojiš žice, žuta ti je 12 V i nju makneš a umjesto nje spojiš crvenu koja ti je 5 V. Probaj to ako imaš višak molex produžni kabel ili slično tako da ne režeš žice jer gubiš garanciju. Ovo ti je shema na molexu:

Molex Molex
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
protjeran

a sto mi je prece ispuh ili upuh? jer ja vec imam ispuh( napajanje sa 1400mm ventom je gore)

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Onda stavi upuh da imas cirkulaciju zraka kroz kuciste !

Inace , ovakva je shema stavljanje ventova u kuciste : prednji - upuhuje

bocni - upuhuje

straznji - ispuhuje

gornji - ispuhuje

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Onda stavi upuh da imas cirkulaciju zraka kroz kuciste !

Inace , ovakva je shema stavljanje ventova u kuciste : prednji - upuhuje

bocni - upuhuje

straznji - ispuhuje

gornji - ispuhuje

znaci msoa upuh ubacim

i dali netko zna kako napraviti filtere za prasinu od cega je najbolje? jer 45kn za 120mm filter je previse

LooooooL
15 godina

Mozes napravit od onih hula-hop carapa ! Imas pun Youtube tih tutorijala za filtere !

Imas u Linksu 120mm Sharkoon filter za 19 kn , 120mm Xilence za 15kn ,  80mm Xilence za 10kn ... !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 10:07 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Mozes napravit od onih hula-hop carapa ! Imas pun Youtube tih tutorijala za filtere !

Imas u Linksu 120mm Sharkoon filter za 19 kn , 120mm Xilence za 15kn ,  80mm Xilence za 10kn ... !

a kolko se placa dostava iz portia?

tog u linksu nema, juce sam ih pito

LooooooL
15 godina

Mislim da za te male filtere nebi trebala biti puno ! Izgledaju mi da bi i u onu veliku kuvertu stali !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice