Samsung prodaje diskove?

poruka: 23
|
čitano: 2.863
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung prodaje diskove?".
18 godina
Samsung prodaje diskove?

Loša vijest...

Osim Seagatea i Western Digitala nema ozbiljnijeg kupca. Bojim se da bi odustajanjem Samsunga od proizvodnje diskova mogao nastati veliki disbalans na tržištu diskova koji može rezultirati samo negativno na krajnje kupce.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
10 0 hvala 0
18 godina
Re: Samsung prodaje diskove?

Da, ostat će samo WD i Seagate kako bi imali privid nekakve "konkurencije", isto kao i kod procesora i grafičkih kartica

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
Samsung prodaje diskove?

Možda ako kupi Seagate taj Samsungov dio za diskove, nauči raditi HDD-ove koji ne crkavaju.

3 1 hvala 0
18 godina
dd.inc kaže...

Možda ako kupi Seagate taj Samsungov dio za diskove, nauči raditi HDD-ove koji ne crkavaju.

Prije bi rekao da bi Samsung mogao od Seagate-a naučiti kako se rade diskovi... {#}

Šteta za Samsung, ako to žele prodati. Bolje da se fokusiraju na SSDove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 10:38 (cRazY dWarF).
16 godina
Samsung prodaje diskove?

Imao sam par seagatovi diskova i sve jedan mi je pocrkao neznam sta se desava al su loši.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
protjeran
tpg kaže...

Imao sam par seagatovi diskova i sve jedan mi je pocrkao neznam sta se desava al su loši.

zanimljivo ja koristim njihove diskove vec 10 god i nikad problema.. (u drugoj konfi).. zapravo nikad mi nije disk krepo.. u 11g radnog staza :)

16 godina
dokly kaže...
tpg kaže...

zanimljivo ja koristim njihove diskove vec 10 god i nikad problema.. (u drugoj konfi).. zapravo nikad mi nije disk krepo.. u 11g radnog staza :)

Ali evo dugo vec imam hitachijeve i nikad problema.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
dokly kaže...
tpg kaže...

Ista situacija kod mene.

16 godina
protjeran
dokly kaže...
tpg kaže...

Nemozes to usporedivat sa danasnjim diskovima,prije 10 godina se nije štedilo i radilo se kak spada a danas je seagate smece

http://www.soundstream.com/
18 godina
cRazY dWarF kaže...
dd.inc kaže...

Prije bi rekao da bi Samsung mogao od Seagate-a naučiti kako se rade diskovi... {#}

Ne shvaćam ovu konstataciju!

Samsung je sa svojom F3 serijom neprikosnoven, ne samo po performansama nego i po pouzdanosti. Barracude, s druge strane (pogotovo serija 7200.11) se baš i nisu proslavile.

Samsung sigurno zna raditi diskove. ...razlog njihovog eventualnog odustanka vidim jedino u promjeni poslovne politike, tj. u prebacivanju kapitala u razvoj drugih proizvoda i tržišta.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
18 godina
Samsung prodaje diskove?

Mislim da je Samsungu cilj prebaciti se na razvijanje memorijskih čipova jer u tom smjeru se sve kreće. SSD je postao normalna stvar, a za koju godinu će biti must have.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
segregator kaže...

Da, ostat će samo WD i Seagate kako bi imali privid nekakve "konkurencije", isto kao i kod procesora i grafičkih kartica

Možda i ne. Mislim, ako se skupimo mi s foruma pa kupimo od Samsunga...{#}

18 godina
cro_blue kaže... 

Samsung je sa svojom F3 serijom neprikosnoven, ne samo po performansama nego i po pouzdanosti. Barracude, s druge strane (pogotovo serija 7200.11) se baš i nisu proslavile.

Samsung sigurno zna raditi diskove. ...razlog njihovog eventualnog odustanka vidim jedino u promjeni poslovne politike, tj. u prebacivanju kapitala u razvoj drugih proizvoda i tržišta.

Mislim da gledaš krivi dio priče. Samsung je "mali" proizvođač diskova, u ozbiljnim segmentima ne postoje njihovi modeli, dok je Seagate ipak bitno veći i značajniji proizvođač.

16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
cRazY dWarF kaže...
dd.inc kaže...

meni je F3 od 500GB krepo treći dan :D tolko o pouzdanosti.

18 godina
BobbyZ kaže...

Je, tvoj jedan primjer je puno važniji od parsto tisuća krepanih sigejta. Mislim, sve se na ovom svijetu kvari, ali kad

TEBI crkne disk, onda to vrijedi bar ko par milijuna crknutih diskova drugim ljudima

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
Lova je u lcd ekranima, tabletima, telefonima i SSD. Mislim da im se ne isplati radit diskove s garancijom od tri godina i zaradit par dolara ak im ovo prije donosi puno više love.
Šteta jer svaka konkurencija je dobra za krajnjeg kupca.
18 godina
odjavljen
Samsung prodaje diskove?

Nama je u firmi u zadnjih godinu i pol crklo 5-6 seagateovih diskova iz NS serije. Sada smo uzeli par komada samsungovih F3 pa ćemo vidjeti. Inače, osobno koristim samsung kod kuće i prezadovoljan sam!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
segregator kaže...

Je, tvoj jedan primjer je puno važniji od parsto tisuća krepanih sigejta. Mislim, sve se na ovom svijetu kvari, ali kad

TEBI crkne disk, onda to vrijedi bar ko par milijuna crknutih diskova drugim ljudima

Ah, imao sam i ja 2 takva F3 500GB. Jedan je crkao nakon 4-5 tjedana a drugi evo nakon 3000 radnih sati počeo skupljati bad sectore.

Nezz, valjda me dopala loša serija ili tako nešto. Još od početka su mi bili sumnjivi, malo su više vibrirali od ostalih, al kružile su priče kako je to normalno. {#}

18 godina
BobbyZ kaže...

Zamisli cuda pa kak je to moguce, da disk crkne baš cudno navodno postoji i neka garancija tak sam cul valjda je istina.{#}

Svi diskovi svih marki krepavaju, ovisi kak koji iz raznih razloga dosta ih strada zbog transporta ili šeprtljavog rukovanja bilo u ducanu ili kod korisnika. Najbitnije podatke treba uvjek imat na kvalitetnom DVD-u mediju snimljeno i to obavezno pohranit u što hladnije i tamnije mjesto di nema previše vlage to su tri najbitnija pravila. Onda nema frke ak se kaj dogodi, DVD od 5 kuna može ustedit puno zivaca ali je problem kaj su mnogi ljeni zapržit podatke na DVD ili na skuplji ali prakticniji medij zbog kapaciteta Blu-Ray Disc kaj drugo.{#}{#}

http://www.digitalfaq.com/reviews/dvd-media.htm

Inace meni nikad nije krepal nit jedan disk, moze se rec da sam imal srece a koristil sam WD i Seagate diskove. Baš sad se na Samsung F3 seriji vrte Windowsi, pa kaj bude bit ce to je tak no imam backup ovak i onak pa mi svejedno nek krepa ak baš mora.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
BobbyZ kaže...

daj nauči čitati..napsiao sam da je krepao kad je ovaj prije rekao da su jako pouzdani bla bla a kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi.nisam rekao da je sad to bitno kaj mi je krepo hard,sta sad glumatas :S .

18 godina
BobbyZ kaže...
segregator kaže...
BobbyZ kaže...

daj nauči čitati..napsiao sam da je krepao kad je ovaj prije rekao da su jako pouzdani bla bla a kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi.nisam rekao da je sad to bitno kaj mi je krepo hard,sta sad glumatas :S .

Znači činjenica da se TEBI pokvario znači da se "kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi"?

Ja sam recimo vidio hrpu crknutih Seagateova na poslu, vidio sam i da se ljudi na netu masovno žale,

a doma mi se trenutno vrti 10-ak Samsunga i svi uredno rade (što opet ne znači da SVI rade OK, ali

reakcije po netu kažu da je trenutno Seagate #1 po broju crknutih)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 16:11 (segregator).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
BobbyZ kaže...
segregator kaže...
BobbyZ kaže...

Znači činjenica da se TEBI pokvario znači da se "kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi"?

Ja sam recimo vidio hrpu crknutih Seagateova na poslu, vidio sam i da se ljudi na netu masovno žale,

a doma mi se trenutno vrti 10-ak Samsunga i svi uredno rade (što opet ne znači da SVI rade OK, ali

reakcije po netu kažu da je trenutno Seagate #1 po broju crknutih)

krivo sam se izrazio :D znam da se Seagate najvise kvare,al ipak nemoj flame-at i govorit sto drugi ljudi misle jer odma postanem nervozan :D

16 godina
neaktivan
Samsung prodaje diskove?

Šteta bi bila da samsung odustane od proizvodnje HDD-ova, imaju vrlo kvalitetne diskove, seagate sam imao u starom kompu, HDD je nakon 9 godina rada bez i jednog bad sectora, dok s druge strane, frend promjenio dve 1TB barakude u 4 tjedna. Više Seagate nije što je nekad bio. Na kraju je uzeo WD Caviar Blue :D

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice