Došao artikl od 40 eura, poštar traži dodatnih 19 eura za carinu. Platim i reko tražiti ću refund kao prošli put jer nije bilo nikakvih problema. Vjerojatno seller igra na priču ako prođe sve ok.
Kontakiram sellera, on kaže može pola, reko ne, nije moj problem jer ti piše da je VAT uključen na artiklu. Dižem problem na Aliexpress i tu kreće muka od već tri mjeseca.
Aliexpress traži dokaze, šaljem sve, kažu nije dovoljno, i tako pin pong par odbijenica, pa podcrtam sve i ponovo pošaljem račun od pošte i paket sa naljepnicama i kažu odobravamo refund, reko super, no za dva sata kažu u drugom mailu ne odobravamo, treba dodatni dokazi.
Tražim poštu dodatnu dokumentaciju, pošalju kroz dva tjedna, raisam problem opet na Ali, malo Ping Pong preko maila i kažu može, vraćamo refund 3-20 radnih dana.
Prođe mjesec i pol, nema refunda, opet na chat, kažem robotu daj mi stvarnu osobu, osoba se gubi u iznosima i općenito ne hvata povijest, miješa sa drugim kupcima i kaže mi napokon da je refund na reviewu. Pa reko kako pobogu odobrili ste ga, evo screenshoot. Kaže lik mogu pogurati gore, reko daj.
Danas stiže mail, daj opet dokaze pa će mi poslati refund.
Tko tu koga xxx, pa ovo je na razini scam kompanije.. zavlače 3 mj, ne odgovaraju na mailove, dopisuješ se sa AI na chatu, lažu oko isplate.. uglavnom, ljudi pazite se Aliexpressa :/