Rattling sound

poruka: 3
|
čitano: 290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci
Rattling sound

Kupio novi 2k monitor i spojio ga. xiaomi-miniled-g-pro-180hz. Do sada imao Dell 1080 p. Većina igara mi radila na high postavkama na 1080p. E sad ovaj je 180.hz i 2k pa grafička ima više posla da tako kažem. I kad radi 85% i više čuje se čudni zvuk iz nje ćini mi se. Kao da ronda ventilator na njoj ili tako nešto. Gledao sam ništa ne dira ventilator kablovi itd. Ako lockam fps na 120 ili 60 odmah prestane. Neznam u čemu se stvar. Komp je star 6 mjeseci, kupljen nov u futura IT trgovini. Ryzen 7 5700x, 32 GB ram, Rx 9060 XT 16 gb ASRock. Molim savjet. Račun i garanciju imam naravno. Hvala.

0 0 hvala 0
4 godine
Rattling sound

Glavni uzrok zvuka koji čuješ najvjerojatnije je coil whine  ili rezonancija ventilatora pri visokim okretajima, što je potpuno normalna pojava kada grafička kartica (poput tvoje AsRock RX serije) radi pod maksimalnim opterećenjem na 2K rezoluciji i visokom FPS-u.

Budući da prelazak s 1080p na 2K (1440p) uzrokuje da kartica povlači znatno više struje i radi na 100% snage, pritisak na elektroničke komponente i hlađenje je višestruko veći.

Iako  Xiaomi Mini LED G Pro monitor podržava 180Hz, u zahtjevnim igrama na 2K rezoluciji stabilnih 120 FPS-a pruža fantastičnu glatkoću, a drastično smanjuje opterećenje kartice.

U AMD Driverima uključi AMD Chill ili Frame Rate Target Control (FRTC).

Postavi maksimalni FPS na 144 ili 120.

To će eliminirati nepotrebne skokove FPS-a i utišati karticu.

合気道 五段 ZLA BEBA !
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:56 (Zaporožac).

2 0 hvala 1
14 mjeseci
Rattling sound

Hvala ti puno na odgovoru i na pomoći. Zahvalan sam ti jako. 

Naravno da je pomoglo. Nema zvuka tog više uopće. Svaka čast ljudino. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:06 (Maskirano_Prase).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice