Loša vijest...
Osim Seagatea i Western Digitala nema ozbiljnijeg kupca. Bojim se da bi odustajanjem Samsunga od proizvodnje diskova mogao nastati veliki disbalans na tržištu diskova koji može rezultirati samo negativno na krajnje kupce.
Loša vijest...
Osim Seagatea i Western Digitala nema ozbiljnijeg kupca. Bojim se da bi odustajanjem Samsunga od proizvodnje diskova mogao nastati veliki disbalans na tržištu diskova koji može rezultirati samo negativno na krajnje kupce.
Da, ostat će samo WD i Seagate kako bi imali privid nekakve "konkurencije", isto kao i kod procesora i grafičkih kartica
Možda ako kupi Seagate taj Samsungov dio za diskove, nauči raditi HDD-ove koji ne crkavaju.
Možda ako kupi Seagate taj Samsungov dio za diskove, nauči raditi HDD-ove koji ne crkavaju.
Prije bi rekao da bi Samsung mogao od Seagate-a naučiti kako se rade diskovi... 
Šteta za Samsung, ako to žele prodati. Bolje da se fokusiraju na SSDove.
Imao sam par seagatovi diskova i sve jedan mi je pocrkao neznam sta se desava al su loši.
Imao sam par seagatovi diskova i sve jedan mi je pocrkao neznam sta se desava al su loši.
zanimljivo ja koristim njihove diskove vec 10 god i nikad problema.. (u drugoj konfi).. zapravo nikad mi nije disk krepo.. u 11g radnog staza :)
zanimljivo ja koristim njihove diskove vec 10 god i nikad problema.. (u drugoj konfi).. zapravo nikad mi nije disk krepo.. u 11g radnog staza :)
Ali evo dugo vec imam hitachijeve i nikad problema.
Ista situacija kod mene.
Nemozes to usporedivat sa danasnjim diskovima,prije 10 godina se nije štedilo i radilo se kak spada a danas je seagate smece
Ne shvaćam ovu konstataciju!
Samsung je sa svojom F3 serijom neprikosnoven, ne samo po performansama nego i po pouzdanosti. Barracude, s druge strane (pogotovo serija 7200.11) se baš i nisu proslavile.
Samsung sigurno zna raditi diskove. ...razlog njihovog eventualnog odustanka vidim jedino u promjeni poslovne politike, tj. u prebacivanju kapitala u razvoj drugih proizvoda i tržišta.
Mislim da je Samsungu cilj prebaciti se na razvijanje memorijskih čipova jer u tom smjeru se sve kreće. SSD je postao normalna stvar, a za koju godinu će biti must have.
Da, ostat će samo WD i Seagate kako bi imali privid nekakve "konkurencije", isto kao i kod procesora i grafičkih kartica
Možda i ne. Mislim, ako se skupimo mi s foruma pa kupimo od Samsunga...
Samsung je sa svojom F3 serijom neprikosnoven, ne samo po performansama nego i po pouzdanosti. Barracude, s druge strane (pogotovo serija 7200.11) se baš i nisu proslavile.
Samsung sigurno zna raditi diskove. ...razlog njihovog eventualnog odustanka vidim jedino u promjeni poslovne politike, tj. u prebacivanju kapitala u razvoj drugih proizvoda i tržišta.
Mislim da gledaš krivi dio priče. Samsung je "mali" proizvođač diskova, u ozbiljnim segmentima ne postoje njihovi modeli, dok je Seagate ipak bitno veći i značajniji proizvođač.
meni je F3 od 500GB krepo treći dan :D tolko o pouzdanosti.
Je, tvoj jedan primjer je puno važniji od parsto tisuća krepanih sigejta. Mislim, sve se na ovom svijetu kvari, ali kad
TEBI crkne disk, onda to vrijedi bar ko par milijuna crknutih diskova drugim ljudima
Nama je u firmi u zadnjih godinu i pol crklo 5-6 seagateovih diskova iz NS serije. Sada smo uzeli par komada samsungovih F3 pa ćemo vidjeti. Inače, osobno koristim samsung kod kuće i prezadovoljan sam!
Je, tvoj jedan primjer je puno važniji od parsto tisuća krepanih sigejta. Mislim, sve se na ovom svijetu kvari, ali kad
TEBI crkne disk, onda to vrijedi bar ko par milijuna crknutih diskova drugim ljudima
Ah, imao sam i ja 2 takva F3 500GB. Jedan je crkao nakon 4-5 tjedana a drugi evo nakon 3000 radnih sati počeo skupljati bad sectore.
Nezz, valjda me dopala loša serija ili tako nešto. Još od početka su mi bili sumnjivi, malo su više vibrirali od ostalih, al kružile su priče kako je to normalno. 
Zamisli cuda pa kak je to moguce, da disk crkne baš cudno navodno postoji i neka garancija tak sam cul valjda je istina.
Svi diskovi svih marki krepavaju, ovisi kak koji iz raznih razloga dosta ih strada zbog transporta ili šeprtljavog rukovanja bilo u ducanu ili kod korisnika. Najbitnije podatke treba uvjek imat na kvalitetnom DVD-u mediju snimljeno i to obavezno pohranit u što hladnije i tamnije mjesto di nema previše vlage to su tri najbitnija pravila. Onda nema frke ak se kaj dogodi, DVD od 5 kuna može ustedit puno zivaca ali je problem kaj su mnogi ljeni zapržit podatke na DVD ili na skuplji ali prakticniji medij zbog kapaciteta Blu-Ray Disc kaj drugo.

http://www.digitalfaq.com/reviews/dvd-media.htm
Inace meni nikad nije krepal nit jedan disk, moze se rec da sam imal srece a koristil sam WD i Seagate diskove. Baš sad se na Samsung F3 seriji vrte Windowsi, pa kaj bude bit ce to je tak no imam backup ovak i onak pa mi svejedno nek krepa ak baš mora.
daj nauči čitati..napsiao sam da je krepao kad je ovaj prije rekao da su jako pouzdani bla bla a kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi.nisam rekao da je sad to bitno kaj mi je krepo hard,sta sad glumatas :S .
daj nauči čitati..napsiao sam da je krepao kad je ovaj prije rekao da su jako pouzdani bla bla a kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi.nisam rekao da je sad to bitno kaj mi je krepo hard,sta sad glumatas :S .
Znači činjenica da se TEBI pokvario znači da se "kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi"?
Ja sam recimo vidio hrpu crknutih Seagateova na poslu, vidio sam i da se ljudi na netu masovno žale,
a doma mi se trenutno vrti 10-ak Samsunga i svi uredno rade (što opet ne znači da SVI rade OK, ali
reakcije po netu kažu da je trenutno Seagate #1 po broju crknutih)
Znači činjenica da se TEBI pokvario znači da se "kvare se u istom postotku ko i ostali hardovi"?
Ja sam recimo vidio hrpu crknutih Seagateova na poslu, vidio sam i da se ljudi na netu masovno žale,
a doma mi se trenutno vrti 10-ak Samsunga i svi uredno rade (što opet ne znači da SVI rade OK, ali
reakcije po netu kažu da je trenutno Seagate #1 po broju crknutih)
krivo sam se izrazio :D znam da se Seagate najvise kvare,al ipak nemoj flame-at i govorit sto drugi ljudi misle jer odma postanem nervozan :D
Šteta bi bila da samsung odustane od proizvodnje HDD-ova, imaju vrlo kvalitetne diskove, seagate sam imao u starom kompu, HDD je nakon 9 godina rada bez i jednog bad sectora, dok s druge strane, frend promjenio dve 1TB barakude u 4 tjedna. Više Seagate nije što je nekad bio. Na kraju je uzeo WD Caviar Blue :D