Pretvorba govora u tekst na iPhoneu?

poruka: 29
|
čitano: 4.111
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pretvorba govora u tekst na iPhoneu?".
18 godina
neaktivan

Ovo je zgodna stvar, već zamišljam koliko bi mi olakšalo posao nešto ovako iako je nevezano za mobitele.

Podsjetilo me na staru nokiu 3310 - pozivanje glasom favorite brojeva.

Budala bio, budala ostao...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

REVOLUCIJAAAAA! {#}

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
6 2 hvala 0
18 godina
neaktivan

Text to Speach i obratno postoji vec odavno, a jedino sto je Apple uradio je iskoristio to tako sto je uvrstio nadzor buke. Stvarno ne znam u toj Americi mozes obojiti crvenog kamara u zeleni i patentirati ga kao nov proizvod XD (Nisam Apple hater ali ne volim poslovnu politiku Apple-a)

http://vgm.tv/
Moj PC  
18 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo sve mjenja.ponovo. ahahhha :D

Moj PC  
2 3 hvala 0
18 godina

a da prije pricekate novi iOS pa da vidimo kako to funkcionira i da li je išta poboljšano u odnosu na trenutna (vrlo loša po meni) riješenja na mobitelima

pa da onda komentirate koliko je to dobro

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 12:21 (ivoleko).

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nije ovde fazon dobro ili ne nego opet patentiranje nekih stvari koje su odavno prisutne. Ne sumnjam da ce Apple da odradi dobar posao ali opet je uzeo nesto sto vec posoji malo izmjenio i hoce da patentira u tom je bit. Isto tako su podnjeli patent za Face Time koji postoji odavno. 

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Pretvorba govora u tekst na iPhoneu?

pa svi se igraju patenata, nije samo Apple ovakav

nego BUG prenosi njihove patente, jer evo po broju postona na forumima, izgleda da su vijesti o Apple-u najčitanije...

www.stripovi.tk
17 godina
neaktivan

Ne treba te se žalit na apple, žalite se onom koji odobrava patent. Svi su drugi isto to mogli patentirat, da su prije napravili...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Apple iskorištava neke već dostupne tehnologije koje očito nisu patentirane pa uz neke dodatne izmjene patentiraju pod svoje. Nažalost loš patentni zakonu americi dozvoljava ovakve pojave i svi ostali se mogu slikati.

Problem će nastati kad razni fanboy zombiji počnu propovijedati da apple izumio upravo tu uslugu te kad njihova toliko štovana (sa kultnim sjajem u oku) kompanija počne tužakati sve za kršenje patenta. Nažalost američki zakoni su pro-kapitalistički, pa mora i država zarađivati na tim tužakanjima.

3 0 hvala 0
18 godina

18 godina
neaktivan
Hihi. pawned
18 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Apple iskorištava neke već dostupne tehnologije koje očito nisu patentirane pa uz neke dodatne izmjene patentiraju pod svoje. Nažalost loš patentni zakonu americi dozvoljava ovakve pojave i svi ostali se mogu slikati.

Problem će nastati kad razni fanboy zombiji počnu propovijedati da apple izumio upravo tu uslugu te kad njihova toliko štovana (sa kultnim sjajem u oku) kompanija počne tužakati sve za kršenje patenta. Nažalost američki zakoni su pro-kapitalistički, pa mora i država zarađivati na tim tužakanjima.

Ne vidim u čemu je problem. Zašto to neka druga "inovacijama orjentirana" tvrtka ne napravi? Nitko im ne brani. U ovakvom obliku u kakvom je sada, tehnologija je beskorisna, a ako Apple to promijeni u nešto šta krajnji korisnici mogu efikasno koristiti, neka im je svaka čast. I ja ću im se opet klanjati. Ali imam blagi dojam da ćemo za par dana slušati o novoj usluzi "Google Speech" jer strah je vrag.
17 godina
dex3108 kaže...

Nije ovde fazon dobro ili ne nego opet patentiranje nekih stvari koje su odavno prisutne. Ne sumnjam da ce Apple da odradi dobar posao ali opet je uzeo nesto sto vec posoji malo izmjenio i hoce da patentira u tom je bit. Isto tako su podnjeli patent za Face Time koji postoji odavno.

Znači, ti bi radije da neslužbeni "izum" bez veze čami u mraku, neiskorišten, dok se "originalnom" izumitelju pomakne iz guzice u glavu da bi se to zapravo dalo iskoristiti za nešto ili, šta ja znam, dok ne zgrne par sto dolara za registraciju/prijavu patenta?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 13:54 (Korky).
16 godina
neaktivan
Eld kaže...

Nije li vec iPhone 1 prije 4 godine imao Voice Control? A Samsung to reklamira sa SGS II.

Šta nije to imao SGS? Inace i moj Ericsson T28 je imao Voice dialing i answering prije nekih 12 godina.

Treba sacekati i vidjeti što ce to biti konkretno. Što se tice facetime, mislim da je preko njega obavljeno

više vidopoziva nego "klasicnih" videopoziva putem 3G mreže koji kod nas nisu uopce zaživili,

a bome ni vani ništa više.

I onda ce netko reci da Apple izmišlja toplu vodu. Samsung bi i eskimima led prodao {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
18 godina
neaktivan
Voice control nije speech2text. to nema veze jedno s drugim ni sa gledista koristenja ni sa gledista razvoja i problema u implementaciji.
16 godina
neaktivan
funat kaže...
Voice control nije speech2text. to nema veze jedno s drugim ni sa gledista koristenja ni sa gledista razvoja i problema u implementaciji.

Taj dio stoji. Jel tko to probao i kako funkcionira? Nekako mi se cini da ništa od porške za Hrvatski

ni od Samsunga ni od Applea, tako da slaba korist za nas..

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
18 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Eld kaže...

Nije li vec iPhone 1 prije 4 godine imao Voice Control? A Samsung to reklamira sa SGS II.

Šta nije to imao SGS? Inace i moj Ericsson T28 je imao Voice dialing i answering prije nekih 12 godina.

Treba sacekati i vidjeti što ce to biti konkretno. Što se tice facetime, mislim da je preko njega obavljeno

više vidopoziva nego "klasicnih" videopoziva putem 3G mreže koji kod nas nisu uopce zaživili,

I onda ce netko reci da Apple izmišlja toplu vodu. Samsung bi i eskimima led prodao {#}

Da sigurno je imao identičnu tehnologiju kao na videju.

Da nebi bila samo reklama , evo kako to u stvarnosti radi:

EDIT: Ali na kraju ovo nema smisla za nas jer ne vjerujem da će tako skoro radit i na Hrvatskom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 14:19 (Dkc).
18 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

A ti si jednostavno tolko dobro upucen da ZNAS da ovo nije puno bolje da bi vrijedilo novog patenta? Ne kazem da nisi u pravu, ali mi idu na zivce ljudi koji su prepametni a nemaju pojma o cem pricaju. Takvi bi se vjerojatno zalili i kad je Tesla patentiro svoju zarulju, koja je bila samo malo promjenjena verzija Edisonove, i dosta bolja od njegova i jeftinija za proizvodnju (on ju je patentirao jer mu edison nije dao da koristi njegove za onaj sajam, al nebitno sad to...). Samo zelim rec da, kolko god se nama gadili/svidjali patenti kao takvi, nemamo pojma sto je tocno patentirano (kolko je to sto je patentirano unaprijedjeno u odnosu na dosadasnji patent) i zato je glupo da ovo intelektualno vrednujemo...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
protjeran

edit...nema smisla

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 14:26 (Bypass).
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Eld kaže...

Jesi ti pogledao video?

Ne radi se o upravljanju mobitela glasom, (voice dialing i answering) već o pisanju text smsa glasom.

16 godina
neaktivan

Ovde je fazon da npr. kad te neko pozove a ti si na tekmi i buka je strasna....ono sto ti sugovornik prica tebi dolazi u obliku texta i ti mu odgovoris textom a on to isto cuje(dobije glasovno). To i je za patent jer tako nesto ne postoji. Zgodna stvar ali je pitanje koliko ce biti uspjesna i predpostavljam only English

1 0 hvala 2
18 godina
neaktivan
Dkc kaže...
alen-c kaže...
Eld kaže...

Da sigurno je imao identičnu tehnologiju kao na videju.

Da nebi bila samo reklama , evo kako to u stvarnosti radi:

EDIT: Ali na kraju ovo nema smisla za nas jer ne vjerujem da će tako skoro radit i na Hrvatskom.

To je Vlingo app koji je na iPhoneu

već oko 3 godine

Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 15:52 (vjeko).
15 godina
protjeran

PA TO VEĆ IMA SAMSUNG GLAXY S2!

Dodo Bui
Moj PC  
0 5 hvala 0
18 godina
neaktivan

ista stvar ko sa facetimeom, svi to imaju odavno, jedino je apple napravio da se to smisleno koristi.

sto se tice voice to text, isto tako sam siguran da ce algoritmi bit mrvicu napredniji od onih iz nokie 3310

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

PA TO VEĆ IMA SAMSUNG GLAXY S2!

Sto ovdje nitko ne cita pravila?

"Velika slova (verzal) - Pisanje postova VELIKIM SLOVIMA nije dozvoljeno i takvi će postovi biti izbrisani. Isticanje pojedinih dijelova unutar posta verzalom jest dozvoljeno, ali se savjetuje umjernost i korištenje mozga u takvim prilikama."

I'll see you on the dark side of the moon
16 godina
ivoleko kaže...

nego BUG prenosi njihove patente, jer evo po broju postona na forumima, izgleda da su vijesti o Apple-u najčitanije...

vijesti o Apple-u su najcitanije jer svih zanima koju su glupost napravili ili koji su program kopirali.

http://www.youtube.com/beleudovice
18 godina
neaktivan
dturko kaže...
ivoleko kaže...

vijesti o Apple-u su najcitanije jer svih zanima koju su glupost napravili ili koji su program kopirali.

nope, nego su najcitanije iz razloga sto mozes tu nac najgluplje komentare korisnika ovog foruma.

Sto si zorno predocio.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
18 godina
protjeran
alen-c kaže...
Eld kaže...

Voice control je u teškoj banani, valjda najgore implementirana funkcija na ajfonu. Sumnjam da su u stanju odjednom otići tako daleko. Glasovno upravljanje na nokiji staroj 5 godina je išlo tako da sam rekao Pero...Poruka i otvorila bi mi se sms poruka za Peru. Alati...blutut i otvorila bi postavke BT-a. Još jednom- iPhone je potpuno promašio na glasovnom upravljanju. A što se tiče facetimea, da naravno - ništa prije toga nije postojalo. Magično.

18 godina
facetime je prvi smisleni video chat. Nevjerojatno!
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice