Lenovo ThinkPad X1

poruka: 5
|
čitano: 1.919
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lenovo ThinkPad X1".
17 godina
Lenovo ThinkPad X1

think padovi su fkt mrcine. kako po cjeni, tako i po komponentama i konstrukciji,

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lenovo ThinkPad X1
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 9:56 (infinityzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lenovo ThinkPad X1

ThinkPad serija nije poznata po "lijepom dizajnu"

Meni je npr. ThinkPad X1 najlijepši stroj koji postoji; crn i elegantan, čvrsto i dugotrajno kučište... baš po mjeri ciljanih korisnika.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Lenovo ThinkPad X1
elwood kaže...

Meni je npr. ThinkPad X1 najlijepši stroj koji postoji; crn i elegantan, čvrsto i dugotrajno kučište... baš po mjeri ciljanih korisnika.

Sto ne znaci da su i prethodno izasli modeli bili lijepi...

16 godina
neaktivan
Re: Lenovo ThinkPad X1
infinityzg kaže...
elwood kaže...

Sto ne znaci da su i prethodno izasli modeli bili lijepi...

Kao prvo, ljepota je u oku promatrača. Uvijek ću birati ovakve stvarčice prije nekih shiny koje gube tu svoju ljepotu čim ih se takne kao i s vremenom. Mislim da se slobodno može reći da je dizajn ThinkPad laptopa bezvremeni a sami dokaz tome je da preživljava ovoliko dugo uz minimalne promjene. Naravno da će uvijek biti i onih koji će doslovce mrziti ovakav dizajn ali meni je laptop najprije nešto što ću koristiti (i to puno) i mora biti ugodan oku i tada a ne samo dok stoji u vitrini. A ThinkPad to i jest. Nedavno sam se zaprepastio kako (meni) jefitno izgledaju laptopi sličnog cjenovnog ranga od HP-a ili Dell-a sa svim svojim sjajilom i čime sve ne. Kako bi Amerikanci rekli "it means business" i tu nema šale oko toga.

Kad smo kod ovog novog modela, moram priznati da me razočarava. Taman sam se pomirio s idejom da Lenovo razvodnjava ThinkPad brand sa onim entry-level modelima poput Edge-a (BTW, drage volje bih kupio ThinkPad po takvoj cijeni, nije cijena faktor po kojem prosuđujem kvalitetu) s kojima je teško opravdati ime ThinkPad a sada ovo.

Ovaj model mi se po svemu zapravo jako sviđa i to je ono što boli jer u isto vrijeme ima dva deal breaker-a za mene: glossy screen i uklanjanje 7 reda tipkovnice. U šumi laptopa drugih proizvođača koji ne razumiju segment tržišta koji ne želi glossy ekran, ThinkPad linija je bila (OK, i još uvijek je) utočište kvalitetnih mat ekrana. Isto tako i sa tipkovnicama - prva stvar koju primijetim na laptopu je kako ima raspoređene tipke a previše je onih koji nerazumno razbacuju tipke kao da ih nitko neće koristti. I onda još više boli kada gledam

gdje objašnjavaju kako oni ne rade istu grešku a u isto vrijeme govore kako većina ljudi niti ne zna čemu neki gumbi služe pa su ih oni maknuli. Hej ljudi, ako maknete ono po čemu je ThinkPad slavan, tko će ga kupovati?! Valjda imaju neku računicu ali mene malo straši što su sada ovakve promjene doveli i do naskupljih modela. Ne znam, nekako mi se čini da većina ljudi o kojima oni ovdje očito vode računa neće i nikad nisu kupili ThinkPad zbog tipkovnice. Ali zato ima ljudi koji ne pristaju ni na što drugo dokle kod imaju "pravu" ThinkPad tipkovnicu na izbor.

Mislim da je u ovoj kategoriji nešto poput ThinkPad-a X220 još uvijek puno, puno bolja investicija.

domicius
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice