think padovi su fkt mrcine. kako po cjeni, tako i po komponentama i konstrukciji,
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ThinkPad serija nije poznata po "lijepom dizajnu"
Meni je npr. ThinkPad X1 najlijepši stroj koji postoji; crn i elegantan, čvrsto i dugotrajno kučište... baš po mjeri ciljanih korisnika.
Meni je npr. ThinkPad X1 najlijepši stroj koji postoji; crn i elegantan, čvrsto i dugotrajno kučište... baš po mjeri ciljanih korisnika.
Sto ne znaci da su i prethodno izasli modeli bili lijepi...
Sto ne znaci da su i prethodno izasli modeli bili lijepi...
Kao prvo, ljepota je u oku promatrača. Uvijek ću birati ovakve stvarčice prije nekih shiny koje gube tu svoju ljepotu čim ih se takne kao i s vremenom. Mislim da se slobodno može reći da je dizajn ThinkPad laptopa bezvremeni a sami dokaz tome je da preživljava ovoliko dugo uz minimalne promjene. Naravno da će uvijek biti i onih koji će doslovce mrziti ovakav dizajn ali meni je laptop najprije nešto što ću koristiti (i to puno) i mora biti ugodan oku i tada a ne samo dok stoji u vitrini. A ThinkPad to i jest. Nedavno sam se zaprepastio kako (meni) jefitno izgledaju laptopi sličnog cjenovnog ranga od HP-a ili Dell-a sa svim svojim sjajilom i čime sve ne. Kako bi Amerikanci rekli "it means business" i tu nema šale oko toga.
Kad smo kod ovog novog modela, moram priznati da me razočarava. Taman sam se pomirio s idejom da Lenovo razvodnjava ThinkPad brand sa onim entry-level modelima poput Edge-a (BTW, drage volje bih kupio ThinkPad po takvoj cijeni, nije cijena faktor po kojem prosuđujem kvalitetu) s kojima je teško opravdati ime ThinkPad a sada ovo.
Ovaj model mi se po svemu zapravo jako sviđa i to je ono što boli jer u isto vrijeme ima dva deal breaker-a za mene: glossy screen i uklanjanje 7 reda tipkovnice. U šumi laptopa drugih proizvođača koji ne razumiju segment tržišta koji ne želi glossy ekran, ThinkPad linija je bila (OK, i još uvijek je) utočište kvalitetnih mat ekrana. Isto tako i sa tipkovnicama - prva stvar koju primijetim na laptopu je kako ima raspoređene tipke a previše je onih koji nerazumno razbacuju tipke kao da ih nitko neće koristti. I onda još više boli kada gledam
Mislim da je u ovoj kategoriji nešto poput ThinkPad-a X220 još uvijek puno, puno bolja investicija.