Ovaj Leopard cesce mjenja grafulje neg ja tenisice.
Sto ti radis sa tim rabljenim grafama?
Ovaj Leopard cesce mjenja grafulje neg ja tenisice.
Sto ti radis sa tim rabljenim grafama?
Ordane dvije r290x, vracam se u crvene.
Leo, ja bi dao lijevo yaye da imam tvoju konfu....
BTW, i mene zanima šo prelazak ?
imao je dvije 780-tke. meni isto nije jasno zasto prelazak na crossfire..
imao je dvije 780-tke. meni isto nije jasno zasto prelazak na crossfire..
Čoviku dosadile 780-ke pa ide na drugu platformu
vec su dvije 290 vulgaris jace od 780 sli , cf bolje skalira od sli zato sto ne koristi mostic nego pci sabirnicu
Cisto mi dosadio gtx 780 sli, jbg takav sam, volim mijenjati i isprobavati.
Ja sam se grcevito drzao nvidie i zadnja radeonka mi je bila prije puuno godina i onda me je privukla 290 serija i unatoc predrasudama ponajvise zbog amd drivera sam odlucio probat i eto sad mogu samo rec da predrasude nikad nisu dobre ;)
Ako amd i nvidia zadrze trenutacnu razinu kvalitete svojih arhitektura i drivera koji to sve pogone mozemo slobodno skakat sa jednog brenda na drugi i pogreske nema niti na jednom.
Ja sam se grcevito drzao nvidie i zadnja radeonka mi je bila prije puuno godina i onda me je privukla 290 serija i unatoc predrasudama ponajvise zbog amd drivera sam odlucio probat i eto sad mogu samo rec da predrasude nikad nisu dobre ;)
Ako amd i nvidia zadrze trenutacnu razinu kvalitete svojih arhitektura i drivera koji to sve pogone mozemo slobodno skakat sa jednog brenda na drugi i pogreske nema niti na jednom.
Kako nema pogreške?!!?
Sama po sebi je pogreška imat nvidiu.
Počeli du s TD, pa zar nitko ne shvaća ironiju
evo da se i ja uclanim sa svojom r9 290 tri X.
samo jedno pitanjce. malo sam švrljo po far cry 3 sinoc na very high postavkama, vsync off. u par navrata je temp presla 80 stupnjeva, negdje oko 83-84 i vent se zavrtio na 53% .. iako sam nastavio igrat neometano, sve stima, i na 53% hladnjak ne stvara buku, ipak mi je bacilo bubu u uho.
vidim svi benčmarci po netu se kunu u 76-77 stupnjeva max od tog modela na ultra postavkama pa me sad to škaklja malo. 3 venta od 140mm pusu po njoj i jedan od 140mm zada izbacuje toplinu.
inace nemam zamjerki. grafa je odlicna, prakticki necujna al te temperature su me malo zacudile s obzirom na testove koji su po netu. ima ko slicnih iskustava?
Je, i mene je živciralo kaj grafa dojde do 80 °C a ventovi nejdu prek 50%.
Onda sam skinul TRIXX i narihtal svoj graf za ventove pa sad grafa ni na Furmarku nejde preko 70-72 °C. :D
Na 70 °C su ventovi na 60%, nije preglasna al je hladna.
Logično, odma VRM temp padne pa je sve skup jos bolje. :)
Moguce je da vam odredjena serija drivera utjece na temperaturu,znam da se to meni znalo desavat na gtx 680 da sa razlicitim driverima imam razlicite temperature......ali i onako je 290/x serija napravljena da siba i na 95c tak da je i 84c itekako ok.
Meni je inace standardno bez vsynca do nekih 74-75c ali mi je prije neki dan otisla na mislim 78c,posto mi je gtx 680 phantom znala otic i na 88-89c ovo mi je i vise nego preodlicno.
stigla još jedna 290-tka. nadam se da nisam pogriješio..
jedna je safirka a druga xfx pošto je shapire povukao iz prodaje referentni model zbog hlađenja..
stigla još jedna 290-tka. nadam se da nisam pogriješio..
jedna je safirka a druga xfx pošto je shapire povukao iz prodaje referentni model zbog hlađenja..
Hoces li stavljat bios od x-ice na tu novu?
da stavit cu asusov i vidjet jel se da otkljucati.ako je uspijem kojim slucajem odkljucat ne znam kak funkcioniraju 290+290(x) u crossu i jel to moguce uopste
poceli problemi...ili sam ja tulipan.. stavim obe kartice i udem u win. i crni ekran.. e sad jedna je shapire( promjenjen bios i stavljen asusov 1000mhz ) a druga je xfx s normalnim biosom na 947mhz.. jel moguce da ne rade na istom taktu pa se to desilo??? probat cu stavit originalan bios od shapira na 947mhz i probat ponovo.ako ko ima ideju neka javi.. inace svaka za sebe zasebno radi ok
Pa ova brza bi se trebala prilagodit ovoj sporijoj taktom zar ne?.....tojest to nebi smijelo bit uzrok problema.......
trebala bi, vidim da se ova xfx-ica iskljuci kad ude u win / desktop. ali cim se iskljuci grafa iskljuci se i monitor, tj. crni zaslon. probal sam prebaciti kabel od monitora ali opet nista
EDIT:stavljen originalan bios i sad sve sljaka ko podmazano
da li je tko ovdje uspješno "otključao" r9 290 tri-x na 290x, kako se to uopće radi i di mogu skinit bios?
da li je tko ovdje uspješno "otključao" r9 290 tri-x na 290x, kako se to uopće radi i di mogu skinit bios?
Sta bi u real world performansama uopce sa tim flashanjem dobio osim mozda nestabilnosti?Tvoja grafa ionako radi na 1000mhz bez trothlanja i downclocka,izuzetno lagano ju clocknes do recimo 1100mhz.Otkljucao bi shadere i nesto voltaze da je takvo nesto moguce na tom modelu a nije koliko ja znam ali realno koliko bi ti oni donjeli frejmova u recimo nekoj igri....2-3 fps.....ako i toliko?
Naravno tvoja je grafa ali ja smatram da je takav postupak na tri-x modelu nepotreban......
Ovdje ne vjerujem.
BTW. Probah novi Catalyst, 14.4.
BF4 s Mantle-om mi drži 60 FPS i onda zna imat frame drop na 40, 30 pa čak i 20... roll back driver
Status update:
Moram cesce ispuhivat komp :) Bilo je bome dosta prasine na grafi,kod proslog mjerenja mi je u RIFTu grafa dosla do rekordnih 78c sad na istim postavkama ali minus prasina max 71c :)
obe kartice su na stock voltaži i na originalnim biosima ali primjetio sam sljedece:
na xfx-u shaderi su otkljucani ali clock je na defoltnom 947 .
Bandwidth je pao na 21.6 dok je na drugoj 345.6..
xfx ica je kupljena kao obicna 290-tka.
e sad mozda program krivo ocitava posto je drasticno pao bandwidth
A to ti krivo očitava. Vidiš da piše da je sada 32 bit-na a nije !
Krivo očitava program,tako je meni nakon što sam promijenio slot,za gtx 260 umjesto 121.6bandwidtha povećao za dvostruko..isto tako sa 448bita povecao na 896bita
Evo da se i ja ubacim sa svoje dvije u cf
290 powercolor pcs+ (hynx)
290 shapire (referentna) (hynx)
Mada bi se mozda htio rijesit referentne (bucnija) kako bi uzeo jos jednu pcs+/trix ili msi gaming iskljucivo :)
opa sve nas je vise R9 manijaka nice !
Evo i mene u klubu,danas uletjela u kuciste referentna sapphirka r9 290.
Grafa je zvjer,hladenje ko u mlaznjaka ali bit ce i to u narednim danima rjeseno.