R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 272.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: R9 290/X club

Ovaj Leopard cesce mjenja grafulje neg ja tenisice. {#}

Sto ti radis sa tim rabljenim grafama? {#}

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
Leopard_st kaže...

Ordane dvije r290x, vracam se u crvene.

Leo, ja bi dao lijevo yaye da imam tvoju konfu....

BTW, i mene zanima šo prelazak ?

15 godina
R9 290/X club

imao je  dvije 780-tke. meni isto nije jasno zasto prelazak na crossfire..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagy15061984 kaže...

imao je  dvije 780-tke. meni isto nije jasno zasto prelazak na crossfire..

Čoviku dosadile 780-ke pa ide na drugu platformu

nicky.sl
12 godina
R9 290/X club
Dvije 780 su full jake ali dvije 290x su poprilicno jace pa razumijem prelazak ako je u lovu na performanse jedino neznam kako se CF nosi vs SLI......
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

vec su dvije 290 vulgaris jace od 780 sli , cf bolje skalira od sli zato sto ne koristi mostic nego pci sabirnicu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 17:52 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Cisto mi dosadio gtx 780 sli, jbg takav sam, volim mijenjati i isprobavati.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
7 2 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Ja sam se grcevito drzao nvidie i zadnja radeonka mi je bila prije puuno godina i onda me je privukla 290 serija i unatoc predrasudama ponajvise zbog amd drivera sam odlucio probat i eto sad mogu samo rec da predrasude nikad nisu dobre ;)

Ako amd i nvidia zadrze trenutacnu razinu kvalitete svojih arhitektura i drivera koji to sve pogone mozemo slobodno skakat sa jednog brenda na drugi i pogreske nema niti na jednom.

Moj PC  
10 1 hvala 1
12 godina
MEGATAMA kaže...

Ja sam se grcevito drzao nvidie i zadnja radeonka mi je bila prije puuno godina i onda me je privukla 290 serija i unatoc predrasudama ponajvise zbog amd drivera sam odlucio probat i eto sad mogu samo rec da predrasude nikad nisu dobre ;)

Ako amd i nvidia zadrze trenutacnu razinu kvalitete svojih arhitektura i drivera koji to sve pogone mozemo slobodno skakat sa jednog brenda na drugi i pogreske nema niti na jednom.

Kako nema pogreške?!!?

Sama po sebi je pogreška imat nvidiu.

nicky.sl
12 godina
R9 290/X club

Počeli du s TD, pa zar nitko ne shvaća ironiju

nicky.sl
Moj PC  
5 3 hvala 0
13 godina
R9 290/X club

evo da se i ja uclanim sa svojom r9 290 tri X.

samo jedno pitanjce. malo sam švrljo po far cry 3 sinoc na very high postavkama, vsync off.  u par navrata je temp presla 80 stupnjeva, negdje oko 83-84 i vent se zavrtio na 53% .. iako sam nastavio igrat neometano, sve stima, i na 53% hladnjak ne stvara buku, ipak mi je bacilo bubu u uho.

vidim svi benčmarci po netu se kunu u 76-77 stupnjeva max od tog modela na ultra postavkama pa me sad to škaklja malo. 3 venta od 140mm pusu po njoj i jedan od 140mm zada izbacuje toplinu.

inace nemam zamjerki. grafa je odlicna, prakticki necujna al te temperature su me malo zacudile s obzirom na testove koji su po netu. ima ko slicnih iskustava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
R9 290/X club

Je, i mene je živciralo kaj grafa dojde do 80 °C a ventovi nejdu prek 50%.
Onda sam skinul TRIXX i narihtal svoj graf za ventove pa sad grafa ni na Furmarku nejde preko 70-72 °C. :D

Na 70 °C su ventovi na 60%, nije preglasna al je hladna.
Logično, odma VRM temp padne pa je sve skup jos bolje. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 7:16 (zagi988).
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
R9 290/X club

Moguce je da vam odredjena serija drivera utjece na temperaturu,znam da se to meni znalo desavat na gtx 680 da sa razlicitim driverima imam razlicite temperature......ali i onako je 290/x serija napravljena da siba i na 95c tak da je i 84c itekako ok.

Meni je inace standardno bez vsynca do nekih 74-75c ali mi je prije neki dan otisla na mislim 78c,posto mi je gtx 680 phantom znala otic i na 88-89c ovo mi je i vise nego preodlicno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

stigla još jedna 290-tka. nadam se da nisam pogriješio..{#} 

jedna je safirka a druga xfx pošto je shapire povukao iz prodaje referentni model zbog hlađenja..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagy15061984 kaže...

stigla još jedna 290-tka. nadam se da nisam pogriješio..{#} 

jedna je safirka a druga xfx pošto je shapire povukao iz prodaje referentni model zbog hlađenja..

Hoces li stavljat bios od x-ice na tu novu?

nicky.sl
15 godina
R9 290/X club

da stavit cu asusov i vidjet jel se da otkljucati.ako je uspijem kojim slucajem odkljucat ne znam kak funkcioniraju  290+290(x) u crossu i jel to moguce uopste

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

poceli problemi...ili sam ja tulipan.. stavim obe kartice  i udem u win. i crni ekran.. e sad jedna je shapire( promjenjen bios i stavljen asusov 1000mhz ) a druga je xfx s normalnim biosom na 947mhz.. jel moguce da ne rade na istom taktu pa se to desilo??? probat cu stavit originalan bios od shapira na 947mhz i probat ponovo.ako ko ima ideju neka javi.. inace svaka za sebe zasebno radi ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Pa ova brza bi se trebala prilagodit ovoj sporijoj taktom zar ne?.....tojest to nebi smijelo bit uzrok problema.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

trebala bi, vidim da se ova xfx-ica iskljuci kad ude u win / desktop. ali cim se iskljuci grafa iskljuci se i monitor, tj. crni zaslon. probal sam prebaciti kabel od monitora ali opet nista

EDIT:stavljen originalan bios i sad sve sljaka ko podmazano

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 17:14 (zagy15061984).
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

da li je tko ovdje uspješno "otključao" r9 290 tri-x na 290x, kako se to uopće radi i di mogu skinit bios?

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
thaar kaže...

da li je tko ovdje uspješno "otključao" r9 290 tri-x na 290x, kako se to uopće radi i di mogu skinit bios?

Sta bi u real world performansama uopce sa tim flashanjem dobio osim mozda nestabilnosti?Tvoja grafa ionako radi na 1000mhz bez trothlanja i downclocka,izuzetno lagano ju clocknes do recimo 1100mhz.Otkljucao bi shadere i nesto voltaze da je takvo nesto moguce na tom modelu a nije koliko ja znam ali realno koliko bi ti oni donjeli frejmova u recimo nekoj igri....2-3 fps.....ako i toliko?

Naravno tvoja je grafa ali ja smatram da je takav postupak na tri-x modelu nepotreban......

11 godina
R9 290/X club

Ovdje ne vjerujem.

BTW. Probah novi Catalyst, 14.4.
BF4 s Mantle-om mi drži 60 FPS i onda zna imat frame drop na 40, 30 pa čak i 20... roll back driver 

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Status update:

Moram cesce ispuhivat komp :) Bilo je bome dosta prasine na grafi,kod proslog mjerenja mi je u RIFTu grafa dosla do rekordnih 78c sad na istim postavkama ali minus prasina max 71c :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

obe kartice su na stock voltaži i na originalnim biosima ali primjetio sam sljedece:

na xfx-u shaderi su otkljucani ali clock je na defoltnom 947 .

Bandwidth je pao na 21.6  dok je na drugoj 345.6..

xfx ica je kupljena kao obicna 290-tka.

e sad mozda program krivo ocitava posto je drasticno pao bandwidth 

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

A to ti krivo očitava. Vidiš da piše da je sada 32 bit-na a nije !

16 godina
neaktivan
R9 290/X club

Krivo očitava program,tako je meni nakon što sam promijenio slot,za gtx 260 umjesto 121.6bandwidtha povećao za dvostruko..isto tako sa 448bita povecao na 896bita

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

Evo da se i ja ubacim sa svoje dvije u cf

290 powercolor pcs+  (hynx){#} 

290 shapire (referentna) {#}  (hynx)

Mada bi se mozda htio rijesit referentne (bucnija) kako bi uzeo jos jednu  pcs+/trix ili msi gaming  iskljucivo :)

2 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

opa sve nas je vise R9 manijaka nice !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R9 290/X club

Evo i mene u klubu,danas uletjela u kuciste referentna sapphirka r9 290.

Grafa je zvjer,hladenje ko u mlaznjaka ali bit ce i to u narednim danima rjeseno.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

xfx-ica uspješno otključana ,  a shapirka se neda {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice