Telemach SIM kartica portovi

poruka: 11
|
čitano: 2.573
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Samo informacija. Ubacio sam Telemach SIM karticu na bonove u Huawei ruter, njega sam prebacio u bridge mod i na PFsense ruteru na WAN sučelju imam javu ip adresu, računala iza PFsensa imaju internet i to radi kao violina. Ali ne mogu otvorit ni jedan port, ama ništa ne prolazi. Zna netko do čega je to? Na strani PFsensa znam da sam postavio kako treba i to nije upitno. Jel moguće da treba njih tamo zvat da nešto otvore ili to niti ne može radit na SIM kartici na bonove?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2026 20:29 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Telemach SIM kartica portovi
CGNAT imaš vjerojatno. Usporedi ip adresu koju vidiš u pfsensu sa onom koju ti izbaci kad odeš na whatsmyip. Ako su različite iza CGNAT-a si. U tom slučaju moraš tražiti od operatera da ti ugase CGNAT.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

-mobilna je 99% na cgnat.. zovi, ovisno o politici firme ili djelatniku možda otvori, možda kaže da ne može.. nije isto za kućne i firme itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
15 godina
display name ivo kaže...
CGNAT imaš vjerojatno. Usporedi ip adresu koju vidiš u pfsensu sa onom koju ti izbaci kad odeš na whatsmyip. Ako su različite iza CGNAT-a si. U tom slučaju moraš tražiti od operatera da ti ugase CGNAT.

Upravo tako, različite adrese i jesu. To sam skužio odmah čim mi se na ekranu prvi put upalio PFsense.

Sunce im njihovo poslao sam im mail dva puta, prvi put da mi ugase CGNAT i rekli su da jesu, onda sam slao još jedan mail pa su rekli da je ugašen.

Moram ih zvat, karticu van iz rutera pa u mobitel i zvati da vidim kaj će reć. Ološ koju je šteta nogon u guzicu nabit, ispatio se za ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2026 6:17 (Valentin17).
16 godina

Jel bi taj CGNAT mogao biti razlog zašto mi se 3d printer više ne može povezati na net?

0 0 hvala 0
8 godina
Diablo86 kaže...

Jel bi taj CGNAT mogao biti razlog zašto mi se 3d printer više ne može povezati na net?

NA net? Malo vjerojatno. 

Ako se spaja na neki određeni server i printer prima konekcije izvana na određeni port? Vrlo vjerojatno.

15 godina
Diablo86 kaže...

CGNAT ti ima veze sa ulazom u mrežu, kod tebe bi imalo veze ako se printer spaja na neku udaljenu mrežu koja mu onemogućava povezivanje zbog CGNATa.

E sada ne znam gdje se tebi printer povezuje, negdje na internet ili na neko računalo unutar iste mreže. Ovo je bitno razjasnit da bi mogli dati odgovarajuće savjete.

16 godina

Spojen je wifi em, ali mislim da sve ide preko kineskog servera. Radilo je normalno prvih par tjedana. 

15 godina
Diablo86 kaže...

Spojen je wifi em, ali mislim da sve ide preko kineskog servera. Radilo je normalno prvih par tjedana. 

I sada ne možeš printati ništa na njega ili?

16 godina
Valentin17 kaže...
Diablo86 kaže...

I sada ne možeš printati ništa na njega ili?

Aplikacija na mobu i kompu ga ne vidi. Iako printer vidi novi update i skine ga. Planiram uzeti optiku, pa valjda neće i tamo zezati

15 godina
Diablo86 kaže...

Aplikacija na mobu i kompu ga ne vidi. Iako printer vidi novi update i skine ga. Planiram uzeti optiku, pa valjda neće i tamo zezati

To je nešto sje... kod njih, sumnjam da je to do CGNATa pošto je prije radilo normalno. Nisam siguran, ali mislim da ti optika neće pomoć, možda da probaš printer vratiti na tvorničke ako je to moguće.

EDIT: Evo ovi iz Telemacha nakon trećega upita uspjeli mi ugasiti CGNAT i sada mi PFsense i view my IP pokazuju istu javnu IP adresu. Baš me zanima hoće biti statična ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:08 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice