Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Nije tu problem HW, nego što je NVidija napravila s SLI-jem u posljednje vrijeme.

eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Zato postoje 980Ti, TitanX, FuryX i možeš ih staviti do 4 komada :)

Baš odlično vrte ha? Sarkazam ...

mirkoj kaže...

SLI off, ultra settings ide oko 35fps

4-way SLI, ultra settings oko 45fps

4-way SLI, low settings oko 75fps

Isprike na duplom postu... Nisam mogao odolit :)

mirkoj kaže...

malo sam ganjao po nvidija forumima i kako ispada dio problema je do nvidije. 

jedan pametan lik je skontao fazon.

i kada stavim sve grafike na primarnu karticu umejsto kao sto to inace traze za surround na stavim na prvu drugu i 4tu, performanse su se popravile drasticno.

tako da sad na 4-way SLI 4k ide oko 90-110fps sve na ultra

a na 4k surround ide oko 40fps :)

jedino sto ima malo nekog tearinga ali uz neka dodatna caprkanja i to bi se dalo izbiti, a kaze i nvidija da je upoznata sa problemom i da rade na tome... pa eto...

testirao sam malo i crisys 3 i sad i on ide bolje al ima i tu nekih fazona krene sa oko 11tak fps (surround) i kad ga malo caprkam na windowed i onda na fullscreen mode izgleda da se tek onda trzne i probudi i isao je oko 50tak fps.

tako da izgleda da se pogubi oko surrounda i izgleda kao da je full screen ali u stvari nije, sto ugasi SLI iako pise 99% kartice da rade one ne idu toliko.

kad ga malo windowed fullscren caprknem prebaci na full i sve ok.. tako da.. ide...

jedino sto nemam cime da record 4k SLI rezoluciju :)

fraps bi mogao al samo ako snimam pola rezolucije, Action! je super ali legende ne podrzavaju SLi samo zablokira sve poslije snimanja hehehe

eywa, sad pročitaj unazad, mirkojev pa moj post :) SLI je smeće u posljednje vrijeme (kao i nvidijini driveri općenito).

17 godina
Gtx 9xx Club

Nv ima Sli preko bridge- a amd vec drugu generaciju koristi pci-e plus ima kvalitetnije drivere od ga su omege izasle inaf said ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 10:06 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Kad sam sa 290 grafe opet presao na nvidiu napisao sam da amd ima izuzetno stabilne drivere ali i da smatram da je razlog tome da se ceka 6 mjeseci ili vise da oni izbace single gpu optimizaciju za bar 1 igru....koja je tada vec mjesecima na trzistu dok nvidia izbacuje optimizacije za doslovno svaki bitniji naslov na trzistu bio on amd ili nvidia igra...razlika nebo i zemlja u pristupu.Tko radi i grijesi tko neradi nemoze niti pogrijesit....to vam je zivotna pouka usput.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

dobro mirkoj rokte hebo koliko je kostala ta tvoja konfiguracija

pretpostavljam da su samo tvoji RAM i CPU kostali kao skoro moje cijelo racunalo

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Fanu kaže...

pretpostavljam da su samo tvoji RAM i CPU kostali kao skoro moje cijelo racunalo

s obzirom da mu ta konfa donosi pare zaista nabitno.

ima ljudi koji imaju jos skuplje ali u privatne svrhe e to je ono što je zakon :)

13 godina
toxic kaže...
Fanu kaže...

s obzirom da mu ta konfa donosi pare zaista nabitno.

ima ljudi koji imaju jos skuplje ali u privatne svrhe e to je ono što je zakon :)

kako bi tocno mogao jos skuplje osim da sve HDDove zamjenis sa SSDovima?^^

16 godina
odjavljen

Pa bi, da uzme sve Intelove 750 od 1.2TB :)

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

eywa, sad pročitaj unazad, mirkojev pa moj post :) SLI je smeće u posljednje vrijeme (kao i nvidijini driveri općenito).

Očigledno je da nešto ne štima ako je problem vrtit bilo koju igru na 4 trenutno naj grafe na tržištu, tu se potpuno slažem. Nego što si točno mislio pod "Sli je smeće u zadnje vrijeme"? Možda na taj loš scaling sa 3 ili 4 kartice? Driveri? Ne razumijem potpuno što je problem. Imam ovaj "stari" sli setup skoro 2 godine i ne mogu reć da sam imao nekih problema, štoviše, i dan danas uživam kad zaigram neku noviju igru, malo naštimam detalje ako je fps niži od ugodnog i onda sam good to go... Ne znam, s druge strane par recenzija 4way sli titana pokazuju neke ne loše rezultate i scaling na nekim igrama... Da se vodim svojim iskustvom sa 2 gk104 čipa u sli-u, rekao bi sve najbolje, iskreno. Par problema sa pojedinim naslovima, ali uglavnom dok sam gonio sa fx procom, otkad sam na intelu, sve klizi kako Bog zapovida :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

I prije nego dođem do igara, mogao bih roman napisati o multi-monitor problemima, g-sync problemima i high-ppi problemima koje SLI ima, a onda na red dođu driveri koju su katastrofa, errori i problemi zbog zvuka na displayportu, pa hackovi da to ne radi probleme. Zatim, skaliranje u nekim igrama.... Witcher 3 radi savršeno i na 4-way... radio je. Trenutno možda ne radi uopće kako su im driveri dobri.

14 godina

Ali ne smiješ reći ništa protiv Nivida firme, to ti je hereza !!

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

nvida driveri ne rade vec yebes mi sve barem zadnjih 7-9 verzija, tocnije od kad su ubacili podrsku za vsr...nabijem ih, moram sto prije u amd dok nisam slom zivaca dobio!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

I prije nego dođem do igara, mogao bih roman napisati o multi-monitor problemima, g-sync problemima i high-ppi problemima koje SLI ima, a onda na red dođu driveri koju su katastrofa, errori i problemi zbog zvuka na displayportu, pa hackovi da to ne radi probleme. Zatim, skaliranje u nekim igrama.... Witcher 3 radi savršeno i na 4-way... radio je. Trenutno možda ne radi uopće kako su im driveri dobri.

Misli da si ti ipak ekstremni korisnik i naravno gledaš na to malo drugčije,prosječni korisnik kao što sam ja nemam nikakvih problema!!Multi monitor koristim samo kad nešto želim pokazat na TVu u dnevnoj sobi ali pošto imam media centar i smart TV to je rijetkost!!DP ne koristim,samo HDMI i DVI,zvuk ne šaljem na monitor jer imam zasebne zvučnike!Večina igara radi bolje nego na AMDu,driveri izlazu svako malo (za skoro svaku igru posebno),TDP je vrhunski,OC mogučnosti odlične,ne znam što reć više!!

AUDIOFIL
12 godina
Gtx 9xx Club

Jos jedan nvidia naslov...ako je ovo istina.

http://wccftech.com/fallout-4-nvidia-gameworks/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mirkoj kaže...

malo sam ganjao po nvidija forumima i kako ispada dio problema je do nvidije. 

jedan pametan lik je skontao fazon.

i kada stavim sve grafike na primarnu karticu umejsto kao sto to inace traze za surround na stavim na prvu drugu i 4tu, performanse su se popravile drasticno.

tako da sad na 4-way SLI 4k ide oko 90-110fps sve na ultra

a na 4k surround ide oko 40fps :)

jedino sto ima malo nekog tearinga ali uz neka dodatna caprkanja i to bi se dalo izbiti, a kaze i nvidija da je upoznata sa problemom i da rade na tome... pa eto...

testirao sam malo i crisys 3 i sad i on ide bolje al ima i tu nekih fazona krene sa oko 11tak fps (surround) i kad ga malo caprkam na windowed i onda na fullscreen mode izgleda da se tek onda trzne i probudi i isao je oko 50tak fps.

tako da izgleda da se pogubi oko surrounda i izgleda kao da je full screen ali u stvari nije, sto ugasi SLI iako pise 99% kartice da rade one ne idu toliko.

kad ga malo windowed fullscren caprknem prebaci na full i sve ok.. tako da.. ide...

jedino sto nemam cime da record 4k SLI rezoluciju :)

fraps bi mogao al samo ako snimam pola rezolucije, Action! je super ali legende ne podrzavaju SLi samo zablokira sve poslije snimanja hehehe

Aj stavi ove drivere i vidi jel ima napretka!!

358.78

AUDIOFIL
14 godina
Gtx 9xx Club

To su drajveri za VR.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Jos jedan nvidia naslov...ako je ovo istina.

http://wccftech.com/fallout-4-nvidia-gameworks/

nadam se da ce 970 -tka prozvakati ovu igru

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
17 godina
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

U slučaju da je nekome nebitno kako nešto izgleda, nema što tražiti na temi koja se bavi najnovijom serijom GPU-a. Nema smisla.

najbolje je protjerati sve iz teme koji nemaju za 980ti

u toj najnovijoj seriji gpu-a ima i triput jeftinijih kartica, s kojima se ljudi sasvim solidno igraju i te igre sasvim solidno pritom izgledaju, jer ne treba sve biti na ultra, mže biti i na high ili very high da bi uživao u igri i njezinim grafičkim mogućnostima

sve i jedna do posljednje šljokice u igri s "must have" 60 fps-a je više svojevrsno pre.eravanje, bez ljutnje

Da, uz opasnost da i ja poberem previše td-ova, malo konkretno ovu ekipu ovdje pere lagani snobizam. No, svatko ima svoje prioritete, pa shodno tome i izbor i odluke.
Nekog zanima priča, igrivost, izazovi, dizajn... nekog fps-ovi i hairworks. Oboje je legalno, ali ovdje eto ovo drugo izgleda jedino donosi TU :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 1:38 (overhaul).
14 godina
Gtx 9xx Club

Jel itko koristi DSR,ubiti što ta funkcija uopće znači,misli kakve koristi imamo mi što imamo 1080p rezu??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Jel itko koristi DSR,ubiti što ta funkcija uopće znači,misli kakve koristi imamo mi što imamo 1080p rezu??

ja ga ne gasim na svom 27" 1080p, dakle igram sve na 4k, izgleda bolesno ostro! nema potrebe za 4k monitorom od 2000000kn, probao sam i na 1440p tj na drugom monitoru i on siba prek 5k...strava!

17 godina
Gtx 9xx Club

tak ja na 1200p dellu VSR u 3k,4k shibam kad mi se neda gledat u telku  i igrat preko xbox gamepada ,,,uglavnom  ludilo od tehnologije 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:35 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

smanjim nesto detalje i picis bez problema skoro sve naslove na 4k, jedino se u bf4mp na 4k nemre igrati, cak i s poprilicno smanjenim detaljima, igra ubija sve zivo, komp oce izgorit! kad se naviknes na tu ostrinu u igrama povratka vise nema... zelis samo jos jaci hw!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:41 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Stvarno!!

Stjepko koju grafiku sad guraš,malo sam se pogubio!Mislim zar to ne smanjuje fps??

edit:BF3 nema mogučnost veče reze od 1080p?? Ili ja nešto krivo radim??

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:52 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

980Ti gura 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

wtf??

Pa odakle sad to??

Šta je s procom?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

pa i5 non k naravno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Sad i do danjeg sam na Oculus Riftu Dk2...sve ostalo je vise nebitno! sav moj zivot prije toga nije imao smisla

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:25 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Stvarno!!

Stjepko koju grafiku sad guraš,malo sam se pogubio!Mislim zar to ne smanjuje fps??

edit:BF3 nema mogučnost veče reze od 1080p?? Ili ja nešto krivo radim??

odes u control panel i tamo postiskas kvačice za rezolucije koje zelis, koliko sam ja prostudirao nazalost najostriju sliku ces dobiti na najvecoj rezi, dakle na 4k! na 1440p monitoru to ide do 5K rezolucije, takoder imas slider za izostravanje piksela, osobno ga drzim na ispod 10%, preko toga(tocnije preko 20%) mi se slika previse zamucuje, ovo govorim za igre, na desktopu ovo sve pada u vodu! i jos jedna stvar na Amd-u cak i manje rezolucije izgledaju ostro dok na nvidiji samo maximalne..., ako ti ovo sve radi u control panelu mora i u igri...lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:57 (Stjepanj).
14 godina

Ja probao sa svojom R9 280X i to je katastrofa. Slika je mutnija i samim time mi je to beskorisno.

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Sad i do danjeg sam na Oculus Riftu Dk2...sve ostalo je vise nebitno! sav moj zivot prije toga nije imao smisla

Koja dva naslova rade s njim? :) Ja čekam komercijalni, DK2 me iritirao screen-doorom.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Koja dva naslova rade s njim? :) Ja čekam komercijalni, DK2 me iritirao screen-doorom.

dirt rally, asseto corsa, vanishin of ethan carter...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice