Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Znam da nije mozda bas prava tema, ali mi se cini da je nema. Radi se o overclockingu monitora. Imam monitor koji je naveden pod "Moj PC" i overclockao sam mu refresh rate, sada radi na 80 HZ-a. Ako povecavam refresh rate dalje, slova postaju nekako mutna i cudna, tesko mi je opisati, tako da sam ostavio na ovome. Igrao sam malo neke igre i ne vidim neke probleme, grafa sada uredno zakljucava framerate na 80 kada ukljucim V-Sync. Moja 2 pitanja su: koliko je to sigurno za monitor dugorocno gledano i moze li se nekako namjestiti da koristim i dalje DSR (jer nVidia Control Panel ne da namjestati custom rezolucije dok su mi ukljuceni DSR factori, to su bili 2x i 4x)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club

Problem su ti frame dropovi kod pokretne slike i da, može biti artefakata: http://www.testufo.com/#test=frameskipping

17 godina
Gtx 9xx Club
Probaj ocat na 75 jer je navodno 80 dosta riski sa nekim panelima. ;-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Tonci postao moderator 

Zasluzeno ;)

R9 290 cf ok za 4k?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
2 2 hvala 3
17 godina
Gtx 9xx Club
Je ali malo ocat grafe i cpu ;-)

Tonchi cestitam a s obzirom na kvalitetne textove pocni pisat za bug ili bar bug tv :-)
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Problem su ti frame dropovi kod pokretne slike i da, može biti artefakata: http://www.testufo.com/#test=frameskipping

Pustio sam ovaj test i rezultat je "Valid". Nekad se pojavi onaj tekst "potention browser stutter occured" pa sam vratio na 60 Hz, ali to se i tamo pojavi. Uglavnom, cini se da na 80 Hz radi dosta dobro i vec primjecujem puno bolju fluidnost kako i u npr. browsanju tako i u igrama, konkretno sam probao Witcher 3.

EDIT: Nemam bas kameru kojom bi mogao potvrditi ovaj frame skipping.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 10:59 (alen29).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

[Pa... ja pišem za Bug već godinama... http://www.bug.hr/ostav/tonci-jukic/96513.aspx / http://www.bug.hr/impresum/ - Malo slabije u posljednje vrijeme, ali planiram nešto pojačati. U onom besplatnom Bugu od ljeta imao si prilike čitati moj tekst odavde (naravno, preveden na hrvatski).]

Ali off-topic je, nemojmo o tome ovdje. (moderatorska dužnost).

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
alen29 kaže...
Tonči kaže...

Pustio sam ovaj test i rezultat je "Valid". Nekad se pojavi onaj tekst "potention browser stutter occured" pa sam vratio na 60 Hz, ali to se i tamo pojavi. Uglavnom, cini se da na 80 Hz radi dosta dobro i vec primjecujem puno bolju fluidnost kako i u npr. browsanju tako i u igrama, konkretno sam probao Witcher 3.

Test ne možeš validirati tako. Moraš snimati kamerom prema uputama i vidjeti imaš li dropanih frejmova.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
alen29 kaže...
Tonči kaže...

Test ne možeš validirati tako. Moraš snimati kamerom prema uputama i vidjeti imaš li dropanih frejmova.

Slikao sam sa obicnim android mobitelom skoro 10 slika i svi su pravokutnici uzastopni na svim slikama. Uglavnom se radi o 4-5 pravokutnika, nema preskocenih. A artifakte dosad u igranju nisam primijetio.

13 godina
Gtx 9xx Club

Može mala pomoć pri odabiru.

Tišina mi je bitna komponenta pošto sam od trenutne XFX 7950 malo oglušio na lijevo uho.

9 MSI GTX970
17 Gigabyte GTX970 G1
0 Gigabyte GTX970 WF3
[19xx] 4ntraks
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Skilledžija kaže...

Može mala pomoć pri odabiru.

Tišina mi je bitna komponenta pošto sam od trenutne XFX 7950 malo oglušio na lijevo uho.

Uz glasanje pogledaj i benchmark različitih izvedbi ovdje.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
13 godina
protjeran
Vec i vrapci na grani znaju da su najtise msi gaming i asus strix(u nasoj ponudi), no opcenito kad se zbroji ulozeno-dobiveno gigabajtova g1 je u nas najbolja! Najeftinija ti je u protisu za 2900kn!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
Vec i vrapci na grani znaju da su najtise msi gaming i asus strix(u nasoj ponudi), no opcenito kad se zbroji ulozeno-dobiveno gigabajtova g1 je u nas najbolja! Najeftinija ti je u protisu za 2900kn!lp
13 godina
Stjepanj kaže...

Tišina mi nije presudna, ali bih volio da je čim tiše.

Ova što imam me izmorila koliko se dere pa sam zato napomenuo tišinu kao bitan moment :)

Vidio sam za Protis i ako se odlučim za G1 tamo ću je vjerojatno kupiti.

[19xx] 4ntraks
13 godina
Stjepanj kaže...

Strix ventovi se i ne pale dok ne predje 60*C 

Drug mi brine jer igra neke starije naslove, pa mu se i ventovi i ne pale na kartici 

Nego, koliko se isplati mijenjati termalnu pastu na njima?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

to je više marketinški trik, nego neka korist

grafe koje ne gase ventove, umjesto toga smanjuju vrtnju na minimum i tada su također skoro nečujne

buka ventova najviše smeta pri opterećenju, a tada to više nema veze s gašenjem na idle

17 godina
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Drug mi brine jer igra neke starije naslove, pa mu se i ventovi i ne pale na kartici 

Nego, koliko se isplati mijenjati termalnu pastu na njima?

ne pale se niti na g1, nakon što staviš bios, koji je bolji od origigija i treba ti 1 minuta da to napraviš.

dakle ta shema sa asusovim ne pali se je kretenska.. svaka kartica to moze

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

da je to tako lako i bezbolno svi bi to radili a ne 0,1% ljudi...i nemoze svaka kartica to podnijeti, jer treba imati dobar cijelokupni rashladni sistem!

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 13:55 (Stjepanj).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

da je to tako lako i bezbolno svi bi to radili a ne 0,1% ljudi...i nemoze svaka kartica to podnijeti, jer treba imati dobar cijelokupni rashladni sistem!

????????? a ja sam mislio da ti neki k razumijes kad ono banana e jbga ne ide to tak..

dakle kada upgrejdas bios kartice, vrti se na 0% i pali se na 60 stupnjeva bez obzira na rashladni sistem isto je.. nekom ce se prije upalit a nekom kasnije ovisno o airflowu u kicistu..

Ja stvarno tebe ne razumijem, ljudi to ne rade jer im to nije bitno i to je iskljucivi razlog. Flešanje biosa grafe je jednostavnije od flešanja biosa maticne ploce..

I da bezbolno je jer vecina kartica ima dual bios shemu..

kod g1 npr je on automatski ako shebes presalta na drugi..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 14:17 (toxic).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

vecina ljudi ne zele, boje se, i neznaju niti zele probati/nauciti overklokati karticu kamoli fleshati bios...jel sad razumijes poantu? ne govorim o expertima s bug foruma...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 14:21 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

vecina ljudi ne zeli overklokati karticu kamoli fleshati bios...jel sad razumijes poantu? ne govorim o expertima s bug foruma...

Onome kome je bitno da se grafa vrti na 0% u idleu ce to napraviti onome kome nije nece.

Za flešati bios nije potrebno biti expert...

I iskljucivo komenitiram ljude na ovom forumu jer ti koji ne ocaju i ne rade gluposti s hw niti nisu u ovoj temi..

Kad tad svi koji vole probavati probaju i flešanje grafulje...

Dakle ti plati Asus Strix u startu 100-200 kn više i ne dobiš ništa više u odnosu na MSI / G1

13 godina
Gtx 9xx Club

Al kad ti vrisne bios (iako sve vecinom imaju dual bios) i hoces da ga popravis to onda bude komplikacija velika, jer ti treba druga grafa ili integrusa, zar ne?
To bas vecini korisnika generalno ne odgovara....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Pa Asus kartice uopce vise nisu znacajno skuplje, bas naprotiv (i to vec duze vrijeme), osim platinum i matrix izdanja! neka nova politika iz asusa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Al kad ti vrisne bios (iako sve vecinom imaju dual bios) i hoces da ga popravis to onda bude komplikacija velika, jer ti treba druga grafa ili integrusa, zar ne?
To bas vecini korisnika generalno ne odgovara....

Ako ti vrisne bios imas drugi bios i više se ne igraš jer si zeznuo bios i nisi sposoban raditi po njemu i onda jednostavno staneš i ostaviš kako je. 

Komplicirate tamo gdje ne treba.

A onaj tko shebe jer je slucajno nesto fulo taj ce znati i oporaviti prvi bios bez poteskoca. Dakle jednostavno je..

17 godina
Stjepanj kaže...

Pa Asus kartice uopce vise nisu znacajno skuplje, bas naprotiv (i to vec duze vrijeme), osim platinum i matrix izdanja! neka nova politika iz asusa...

Pa nisu 100-200kn razlika je kod nas u odnosu na g1 npr..

Ali ja Asus Strix nasprem g1 ne bih kupi nikada a koliko vidim i MSI mi se pokazao super..

kolega kada je kod mene dofurao asus strix dobro sto nisam puko od smjeha koliko je to losije izvedeno od g1..

Ja inaće volim ASUS, npr imo sam matrix verzije i to je stvarno zmaj.. da se razumijemo i za gtx 970 je Asus Strix ok, ali pogledaj kako loše je to izvedeno na r9 karticama..

13 godina
Gtx 9xx Club

Apsolutno nije nikakva garancija, ja sam se cackao s bios-om na kartici koja ima asic preko 80% instalirao zadnji bios za dual-X OC i nije dizalo grafu kako treba dok ga nisam izmijenio

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pa nije toliko stvar u hladnjaku kad r9 3xx ima duplo veci tdp..svaki proizvodac ima neke svoje greske s kojima se ne ponose...tako da nevrijedi izdvajati niti jednog od ovih velikana!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

pa nije toliko stvar u hladnjaku kad r9 3xx ima duplo veci tdp..svaki proizvodac ima neke svoje greske s kojima se ne ponose...tako da nevrijedi izdvajati niti jednog od ovih velikana!

Pa baš nešto nisam vidio da su MSI/Sapphire/Gigabyte fulali..

10 godina
Gtx 9xx Club

Neznam za ove nove modele ali sve moje AMD kartice su isključivo bile od Sapphira i nikad nisam imao problema niti s jednom, jednostavno Sapphire po meni je jedna od kvalitetnijih AMD kartica, od hlađenja pa do izvedbe i stabilnosti ....

lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Taraba kaže...

Neznam za ove nove modele ali sve moje AMD kartice su isključivo bile od Sapphira i nikad nisam imao problema niti s jednom, jednostavno Sapphire po meni je jedna od kvalitetnijih AMD kartica, od hlađenja pa do izvedbe i stabilnosti ....

lp

Pa ja sam si dao nick na forumu po

Sapphire hd 3870 Toxic

http://content.hwigroup.net/images/products_xl/020340/2/sapphire-radeon-hd-3870-toxic-512mb.jpg

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice