Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

Stvarno!!

Stjepko koju grafiku sad guraš,malo sam se pogubio!Mislim zar to ne smanjuje fps??

edit:BF3 nema mogučnost veče reze od 1080p?? Ili ja nešto krivo radim??

odes u control panel i tamo postiskas kvačice za rezolucije koje zelis, koliko sam ja prostudirao nazalost najostriju sliku ces dobiti na najvecoj rezi, dakle na 4k! na 1440p monitoru to ide do 5K rezolucije, takoder imas slider za izostravanje piksela, osobno ga drzim na ispod 10%, preko toga(tocnije preko 20%) mi se slika previse zamucuje, ovo govorim za igre, na desktopu ovo sve pada u vodu! i jos jedna stvar na Amd-u cak i manje rezolucije izgledaju ostro dok na nvidiji samo maximalne..., ako ti ovo sve radi u control panelu mora i u igri...lp

DA to sam i napravio,ali in game imam samo max 1080x1920/60Hz,danas mi blokala grafika sa VR driverima 358.78 u BF3 OC 1528/2002 MHz (boost),nestalo slike!!2-3 puta restarta kompa i Winsi se bootali ali bez slike!!Tek kad sam isključio komp i ponovno upalio dobio sam sliku!!

I sad kad uđem u Nvidia control panel nemam 90% opcija što sam prije imao,i naravno nemogu DSR vidjet na kojim postavkam sam ostavio!!

Kad stisnem system information uopće mi ne očitava koje drivere imam i koju grafiku koristim!!

WTF!!!!!!!!!!!

Stavio starije drivere 353.62,opet isto!!

AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

Stvarno!!

Stjepko koju grafiku sad guraš,malo sam se pogubio!Mislim zar to ne smanjuje fps??

edit:BF3 nema mogučnost veče reze od 1080p?? Ili ja nešto krivo radim??

odes u control panel i tamo postiskas kvačice za rezolucije koje zelis, koliko sam ja prostudirao nazalost najostriju sliku ces dobiti na najvecoj rezi, dakle na 4k! na 1440p monitoru to ide do 5K rezolucije, takoder imas slider za izostravanje piksela, osobno ga drzim na ispod 10%, preko toga(tocnije preko 20%) mi se slika previse zamucuje, ovo govorim za igre, na desktopu ovo sve pada u vodu! i jos jedna stvar na Amd-u cak i manje rezolucije izgledaju ostro dok na nvidiji samo maximalne..., ako ti ovo sve radi u control panelu mora i u igri...lp

DA to sam i napravio,ali in game imam samo max 1080x1920/60Hz,danas mi blokala grafika sa VR driverima 358.78 u BF3 OC 1528/2002 MHz (boost),nestalo slike!!2-3 puta restarta kompa i Winsi se bootali ali bez slike!!Tek kad sam isključio komp i ponovno upalio dobio sam sliku!!

I sad kad uđem u Nvidia control panel nemam 90% opcija što sam prije imao,i naravno nemogu DSR vidjet na kojim postavkam sam ostavio!!

Kad stisnem system information uopće mi ne očitava koje drivere imam i koju grafiku koristim!!

WTF!!!!!!!!!!!

Stavio starije drivere 353.62,opet isto!!

Makni drivere DDU-om i stavi novu verziju ili te 353.62

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
14 godina
Gtx 9xx Club

,skroz zaboravio na clean install!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

lol na FPS i mjenjanje boja iz crvene u zelenu :)

http://i.imgur.com/vlLEhHo.jpg

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nije mi uopće jasna svrha tog DSR-a, jer je efekt lošiji od klasičnog AA, s obzirom da više zamuti sliku i ukrade više performansi. Baš loše. 

Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
protjeran
To uopce nije istina! Mutno je ako stavis neku "Ž" rezoluciju ili smoothnes na recu bezveze 50%...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
To uopce nije istina! Mutno je ako stavis neku "Ž" rezoluciju ili smoothnes na recu bezveze 50%...

Naravno da je istina i da je mutno. Postoji razlog za to. Resampling algoritam je vrlo jednostavan.

13 godina
protjeran
Ja cu opet reci da nije istina, imaju doma svi monitore i gtx-ice pa nek probaju, razlika je svemirska! S neznam kakvim postavkama AA ovakvu cistu i ostru sliku nemres dobiti!
14 godina
Gtx 9xx Club

Moram se sloziti s tonijem, meni je taj DSR odvratan. Probao sam ga u puno igri i puno kombinacija i nije to to. Mutno je, vec sa default (+33% smoothness), kad sam stavio 10% je bilo bolje ali svejedno mi je puno drazi klasicni AA, koji usput i manje udara na performanse... I jos neki nezgodni side effects tipa otezano/ usporeno alt tabanje, neskaliranje UI u nekim igrama (WoW) i vjerojatno jos koji sitni annoyance. Sve u svemu, not worth it.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Da probam drugačije objasniti... Dakle, DSR će izgledati svakako puno bolje od originalne slike, ali kao i AA unosi blur. Razlika (i zašto mislim da je AA bolji) je što DSR blura cijelu sliku (downsampling na niže), dok se AA može implementirati kao edge-detect.

DSR je bolja solucija za situacije kad imaš jako puno sitnih ravnih linija, primjerice u World of Warshipsu kabeli i žice po brodovima, rešetke, ograde i sl. DSR ima više osnovne informacije za rad pa je zapravo source DSR-a (zbog kvalitete) bolji rezultatom za takve stvari od AA koji nije supersampling. Mislim da je TXAA odgovor koji tražiš i koji je najbolja solucija, IMHO bolja od DSR-a.

Ono što svakako ne volim kod DSR-a je što ti smoothing faktor za neke situacije treba, a dosta ubija detalje, visokorezolutivne teksture i sl. Na kraju, dobiješ mutež baš tamo gdje ga ne želiš, iako si profitirao na linijama. DSR je za raster sliku otprilike što i normal mapa za 3D model. Imaš bolju osnovicu, ALI-.

Razlog leži u fizici - monitor ti i dalje ima velike piksele, veliki razmak među pikselima i prosjek (samplirana) 4 piksela u 1 (4x DSR kao najbolja opcija). Ne možeš od govna napraviti pitu nikako.

Zato svakako savjetujem da, ako imaš snage za više, radije kupiš 4K monitor. Razlika između stvarnog 4K i DSR-a je apsolutno ogromna, jer je najveća prednost 4K, oštrina i količina detalja, upravo tu zbog gustoće piksela, njihove veličine, broja i blizine u matrici. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
Ja cu opet reci da nije istina, imaju doma svi monitore i gtx-ice pa nek probaju, razlika je svemirska! S neznam kakvim postavkama AA ovakvu cistu i ostru sliku nemres dobiti!

Ma daj? Asus svemirska razlika? Daj odrasti vise

17 godina
Tonči kaže...

Da probam drugačije objasniti... Dakle, DSR će izgledati svakako puno bolje od originalne slike, ali kao i AA unosi blur. Razlika (i zašto mislim da je AA bolji) je što DSR blura cijelu sliku (downsampling na niže), dok se AA može implementirati kao edge-detect.

DSR je bolja solucija za situacije kad imaš jako puno sitnih ravnih linija, primjerice u World of Warshipsu kabeli i žice po brodovima, rešetke, ograde i sl. DSR ima više osnovne informacije za rad pa je zapravo source DSR-a (zbog kvalitete) bolji rezultatom za takve stvari od AA koji nije supersampling. Mislim da je TXAA odgovor koji tražiš i koji je najbolja solucija, IMHO bolja od DSR-a.

Ono što svakako ne volim kod DSR-a je što ti smoothing faktor za neke situacije treba, a dosta ubija detalje, visokorezolutivne teksture i sl. Na kraju, dobiješ mutež baš tamo gdje ga ne želiš, iako si profitirao na linijama. DSR je za raster sliku otprilike što i normal mapa za 3D model. Imaš bolju osnovicu, ALI-.

Razlog leži u fizici - monitor ti i dalje ima velike piksele, veliki razmak među pikselima i prosjek (samplirana) 4 piksela u 1 (4x DSR kao najbolja opcija). Ne možeš od govna napraviti pitu nikako.

Zato svakako savjetujem da, ako imaš snage za više, radije kupiš 4K monitor. Razlika između stvarnog 4K i DSR-a je apsolutno ogromna, jer je najveća prednost 4K, oštrina i količina detalja, upravo tu zbog gustoće piksela, njihove veličine, broja i blizine u matrici. 

Točno.

ja sam na 1080p monitoru koristio dsr da to bude 1440p no tek kada sam prešao na 1440p sam vidio divotu koja to zapravo je. Mogu samo zamisliti kako je na pravim 4k monitorima ili još bolje TV od 55" i kusur :)

13 godina
protjeran
Imam 27" fullhd, kad stavim na 4k pomocu vsr-a SVE igre izgledaju bolesno ostro i cisto! Na 24" nije tolika drasticna razlika i istina slika je malo zamucena no ovisi i o panelu nije na svima isto, barem sto sam ja probao! Najvjerojatnije u tom grmu lezi zec! Na 27" 1440p izgleda jos bolje pri 4k...naravno piksel je jos manji nego na mom! No reci da je nekome bas losije ili mutno prije ce biti kriva ili mala dijagonala/rezolucija monitora i eventualno koja kriva postavka gore dolje..lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja ovdje ne solim pamet nikome vec govorim iz svog iskustva! Ja sam vsr-om odusevljen, pogotovo s ovim jeftinim 27" fullhd monitorom forsanim na 4k, stovise mogu reci da na Amd gpu cak i manje rezolucije izgledaju fino a ne pokidano kao na nvidiji!
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nisam vidio VSR, možda je bolji od DSR-a, ali sve one gore probleme sigurno ima, jer je to fizika. :) E sad. Da je oštro, jednostavno ne može biti, because physics.

Da dam objektivno argumente i ZA DSR/VSR, meni se u nekim igrama sviđa zamućenje koje DSR/VSR čini. Ja sam znao namjerno igrati neke igre na nižim rezolucijama s ekstremnim AA (supersampling, što DSR/VSR zapravo jest) da bih dobio mutniju sliku, blago bluranu koja ima efekt da oštre prijelaze učini glatkima: na prijelazu tekstura, na seamovima tile textura, na objektima s dvije teksture ili segmenta različite kvalitete, kod prijelaza objekata i okoliša koji izgleda nerealno (likovi su često pretjerano dobri u odnosu na okoliš) i slično.

Toplo preporučam uvijek (ako je financijski moguće) nabaviti bolji (gušći, više rezolucije) monitor, jer ono što nudi DSR/VSR u 100% slučajeva nije niti približno dobro kao ono što nudi stvarni 2,5K, 4K, 5K itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 14:13 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Nabavio prošli tjedan r9 390 kao zamjenu za staru 6970. 

Isprobao sam VSR na 1080p monitoru u max dostupnu rezu, 3k, i izgleda mi bolje od normalne 1080p. Nažalost trenutno nemam love za uzet 4k monitor tako da sam zadovoljan i s ovim. Siguran sam da je 4k nativno daleko bolje, ali mi je i ovo veliki skok, primjetni.

Jedino zamjeram AMDu što kartice starije gcn arhitekture nemaju mogućnost na 4k.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
mystik kaže...

Nabavio prošli tjedan r9 390 kao zamjenu za staru 6970. 

Isprobao sam VSR na 1080p monitoru u max dostupnu rezu, 3k, i izgleda mi bolje od normalne 1080p. Nažalost trenutno nemam love za uzet 4k monitor tako da sam zadovoljan i s ovim. Siguran sam da je 4k nativno daleko bolje, ali mi je i ovo veliki skok, primjetni.

Jedino zamjeram AMDu što kartice starije gcn arhitekture nemaju mogućnost na 4k.

Šta je tu čudno, nemozes sa nekom super starom karticom pokretat 4k, nit je namjenjeno, nit je u to vrijeme to bilo thing. Isto kao što nemozes ni na Nvidia karticama

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
Gtx 9xx Club

WTF,opet isto,jučer napravio u safe modu clean install ,ponovno dobio sve opcije u Nvidia control panelu,kliknuo na sve kvačice u DSRu,stisnuo apply ,ekran zablinkao kao kad dribere instaliraš!Upalio BF4 (opet skinuo samo zbog DSRa,hvala Bogu dragom na optici) i naravno tamo ne mogu poviše 1920x1080/60Hz!!(u igri graphic settings).

Danas upalio komp i vidim opet se raspravlja o DSRu i ja opet nema mišta u control panelu!?

danas danas
jučer jučer
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

izgleda fantasticno ali zipa ovo posto se radi o uhdtvu a ne 4k monitoru meni 1080p u odnosu na della all max u aaa naslovima izleda super radi odlinog uhd upscalealnja ali to je skup sport

i da tek na 55 i kusurs sa max 3 m dolazi ta ostrina i spekrar boja do izrazaja  kao i samog 4k-a sto se telke tice a za monitore je 32 incha 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 18:54 (4mal).
15 godina
D3lBoy kaže...

Šta je tu čudno, nemozes sa nekom super starom karticom pokretat 4k, nit je namjenjeno, nit je u to vrijeme to bilo thing. Isto kao što nemozes ni na Nvidia karticama

Znači R9 390 nije namjenjena pokretat za 4k. Noiiice. Ali jedna R9 285 ima mogućnost VSRa na 4k.

Tehnički da, možemo reći da 390 nije dosta za max outane postavke na 4k i 60lock, ali držim da je i dalje puno bolja opcija od 285ice.

14 godina
Gtx 9xx Club

Izgleda da je multi monitor (TV spojen) pravio problem,igrao sad BF3 u 4K,koji slow motion!!Sve usporeno,malo mutnije,privikneš se,možda bi se i moga priviknut!Smanjo na 2k,tu sam imao oko 60fps,ali ubijalo me ko blesavo,tako da idem na 100+ fps right awey!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mystik kaže...
D3lBoy kaže...

Znači R9 390 nije namjenjena pokretat za 4k. Noiiice. Ali jedna R9 285 ima mogućnost VSRa na 4k.

Tehnički da, možemo reći da 390 nije dosta za max outane postavke na 4k i 60lock, ali držim da je i dalje puno bolja opcija od 285ice.

Glupost,

naravno da podržavaju 4k, čak se spominje i 6k u eyefinity modu..

pa ja sam sa starom hd 7970 vrtio 3 x 1920 x 1200...

17 godina
Gtx 9xx Club

ja sam probo u vsr a telki 5,6,7,8k cak fantasticno ali ko slike ne gaming ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

WTF,opet isto,jučer napravio u safe modu clean install ,ponovno dobio sve opcije u Nvidia control panelu,kliknuo na sve kvačice u DSRu,stisnuo apply ,ekran zablinkao kao kad dribere instaliraš!Upalio BF4 (opet skinuo samo zbog DSRa,hvala Bogu dragom na optici) i naravno tamo ne mogu poviše 1920x1080/60Hz!!(u igri graphic settings).

Danas upalio komp i vidim opet se raspravlja o DSRu i ja opet nema mišta u control panelu!?

Multimonitor i MST monitori disejblaju DSR, ali ne kažem da nije moguć i neki drugi razlog, driveri su govno u posljednje vrijeme.

15 godina
toxic kaže... 

Glupost,

Ako nije bilo jasno. Pričam o VSRu.

Ja sa r9 390 nemam opcije za 4k rezu, već samo 3200x1800. Tako i stoji na službenoj stranici, popis kartica.

Tako su za VSR sa 1080p 60Hz na 4k navedene r9 285, r9 380 i Fury serija. Odnosno kartice sa GCN 1.2.

Ne dvojim da se sa 390 može igrat sasvim normalno na 4k nativnom monitoru, ali VSR na 4k nema. 

Naravno da sljedeće planiram uzet 4k monitor, no s obzirom na trenutne cijene malo će potrajat. Dotad ću uživat na 3k, a možda i AMD u nekom nadolazećem update da mogućnost 4k i za 390.

17 godina
mystik kaže...
toxic kaže... 

Glupost,

Ako nije bilo jasno. Pričam o VSRu.

Ja sa r9 390 nemam opcije za 4k rezu, već samo 3200x1800. Tako i stoji na službenoj stranici, popis kartica.

Tako su za VSR sa 1080p 60Hz na 4k navedene r9 285, r9 380 i Fury serija. Odnosno kartice sa GCN 1.2.

Ne dvojim da se sa 390 može igrat sasvim normalno na 4k nativnom monitoru, ali VSR na 4k nema. 

Naravno da sljedeće planiram uzet 4k monitor, no s obzirom na trenutne cijene malo će potrajat. Dotad ću uživat na 3k, a možda i AMD u nekom nadolazećem update da mogućnost 4k i za 390.

Da to je, VSR ima "samo" 3k

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

kao sto veli tonci ako ti je jos nesto spojeno ne radi control panel...zblesa se! ah ta nvidia i njeni driveri, no dobro je sto na gtx-icama mozes daleko vece reze koristiti nego na amd-u...na 1440p panelima reza ide preko 5k da vidis kako i igre stare 7g umiru, (bfbc2 rikava no zato vidis pravu granu od drveta na 1km a ne neku mrlju:)lp

16 godina
odjavljen

10K u Shadow of Mordoru na TitanXu je bilo čak i pokretna slika. 

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

pretpostavlajm da si to ma imacu 5k pokrenuo!?

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

pretpostavlajm da si to ma imacu 5k pokrenuo!?

Ne, na PC-u.

Inače, ovako ti izgleda usporedba teksta na 1440 i 2880 (5K):

https://goo.gl/photos/4pnRbmCqFtg9bGF46

Oba su najbolje IPS matrice. 5K nažalost i nema nego najbolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 21:51 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice