Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kad se vec spominje razlika izmedu 2 i 4GB,jeli "future proof" uzet grafu sa 4GB ili se vise treba gledat brzina graficke?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ako igras na 1080p onda je 2gb dovoljno.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 2 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Jonja kaže...

Ako igras na 1080p onda je 2gb dovoljno.

Wrong, 3GB je optimum sa iole nekim AA modom.

A da ne govorim o buducim naslovima, imat ces jedan stutter fest sa 2GB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 16:50 (Leopard_st).
13 godina
Leopard_st kaže...

Ne mora da znaci, evo witcher novi nije zahtjevan po tom pitanju, sve zavisi od kvalitetne optimizacije naslova. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Dobro,ali da ides na sigurnu kartu bolje bi bilo onda uzet 3 il 4GB.

0 0 hvala 0
13 godina
IvanDado kaže...

Dobro,ali da ides na sigurnu kartu bolje bi bilo onda uzet 3 il 4GB.

Zavisi ti najvise od ostatka konfiguracije, rezolucije monitora.
Ako imas recimo stariji monitor tipa 1440*900, tebi je bacanje para da uzmes grafu koja ima vise od 2GB.
Isto tako ako ti je ostatak masine slabiji, u tvom slucaju ne moras da brines za bottleneck, mozes nabaciti sta hoces realno na taj proc i on ce je sazvakati bez problema.

Ako imas recimo do 2k kuna, tu je najbolje naci neku r9 290 skoro se daju naci i nove (2200), one imaju 4GB i bices poprilicno dugo miran s njima, jer je to high end grafa koja ce vrtiti sve bez problema na max i naredne 2-3 godine, a uz malo OC dostigne 290X modele koje su recimo malo jace od 970 grafe ali osjetno jeftinije. Tebi se najvise isplati sacekati ~20 dana da ati napokon izbaci novu seriju, jer ce onda biti rat s cijenama, pogotovo korisnici koji su uzeli sad vec "stare" grafe, htjece da ih prodaju dosta jeftinije uz dugu garanciju a to je najbolji izbor ;)

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Leopard_st kaže...

Ne mora da znaci, evo witcher novi nije zahtjevan po tom pitanju, sve zavisi od kvalitetne optimizacije naslova. 

Withcer je novi smece po tom pitanju, igra izgleda prosjecno i nista vise.

Ali svakom svoje, nek svatko kupuje kako misli da je najbolje.

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

2GB je sasvim dovoljno za 1080p, brzina graficke je puno bitnija. Evo samo pogledaj novi witcher.. Ne postoji nacin da izbiflas vise od 2GB VRAMA na 1080p osim ako ne igras neki najveci srot od igre.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Jonja kaže...

2GB je sasvim dovoljno za 1080p, brzina graficke je puno bitnija. Evo samo pogledaj novi witcher.. Ne postoji nacin da izbiflas vise od 2GB VRAMA na 1080p osim ako ne igras neki najveci srot od igre.

Igre troše sve više i uvijek je sigurnije uzet 4GB ako se već može.

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa naravno al treba i platit vise :)

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Sad sam vidio da se neke graficke r7 serije prodaju sa 4GB video memorije.Po tome bi reko da VRAM i nije nesto na sto bi covijek trebao ciljat.Nisam siguran.

0 0 hvala 0
13 godina
IvanDado kaže...

Sad sam vidio da se neke graficke r7 serije prodaju sa 4GB video memorije.Po tome bi reko da VRAM i nije nesto na sto bi covijek trebao ciljat.Nisam siguran.

Da ali to je ddr3 memorija, tj sarena laza ;)

11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

A sad mi je jasno.Hvala ti puno si mi pomogo :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

GDDR3 ili GDDR5, manje više je svejedno kad je količina u pitanju.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Dosta je opak GM200. Živo me zanima kakav će FijiXT biti u max izvedbi. Zrak (Accelero IV 60°C) http://www.techpowerup.com/gpuz/z3mh7/

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club
Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

"As you can see above the GTX 980 Ti is actually keeping up with the GTX Titan X, despite having 256 CUDA cores less"

Hmm, ne znam gdje on to vidi... osim što je overclockao 980Ti i stavio u rezultate, a to nije napravio za TX. :D

Nvidijin marketing da nahypea i proda više 980Ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

"As you can see above the GTX 980 Ti is actually keeping up with the GTX Titan X, despite having 256 CUDA cores less"

Hmm, ne znam gdje on to vidi... osim što je overclockao 980Ti i stavio u rezultate, a to nije napravio za TX. :D

Nvidijin marketing da nahypea i proda više 980Ti?

Ima i stock i OC 980Ti u tablici :) stock je poprilično jednak TX-u stock. Izgleda mi kao jako dobra kartica.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
16 godina
odjavljen

Nije jednak. :) To su varijacije u boostu. Tijekom boosta takt varira i po 100+MHz kod većeg opterećenja. Zato je u testu koji nije pretjerano zahtjevan razlika mnogo veća, a u testu koji jest se smanjuje i/ili čak u korist 980Ti. Ne znamo koja 980Ti je u pitanju, ali poanta je da na istom taktu 980Ti ne može biti ne brži, nego ni isti. Kako i kaže, boost je agresivniji na 980Ti, nego na Titanu gdje iznosi samo 7,9%. 980Ti vjerojatno ima 10% ili možda i malo veći boost. No, kod manje zahtjevnog testa TitanX manje throttla, odnosno ne throttla i manji je drop. 980Ti ima inicijalno viši boost i manji throttle, pogotovo temperaturni zbog mnogo manje memorije (manje se grije). Rezultat je da prividno imaš "jednako brzu karticu", no kako vidiš po specsima, to nije tako. U jako dobrim izvedbama (custom air ili voda za TX) i jedne i druge razlika je kakva je i očekivana, pogotovo za isti takt.

980Ti pomaže onima koji imaju problem cijene (vjerojatno $800 u odnosu na $1000) i s custom karticama bit će jako dobra kupovina. 

16 godina
Tonči kaže...

Nije jednak. :) To su varijacije u boostu. Tijekom boosta takt varira i po 100+MHz kod većeg opterećenja. Zato je u testu koji nije pretjerano zahtjevan razlika mnogo veća, a u testu koji jest se smanjuje i/ili čak u korist 980Ti. Ne znamo koja 980Ti je u pitanju, ali poanta je da na istom taktu 980Ti ne može biti ne brži, nego ni isti. Kako i kaže, boost je agresivniji na 980Ti, nego na Titanu gdje iznosi samo 7,9%. 980Ti vjerojatno ima 10% ili možda i malo veći boost. No, kod manje zahtjevnog testa TitanX manje throttla, odnosno ne throttla i manji je drop. 980Ti ima inicijalno viši boost i manji throttle, pogotovo temperaturni zbog mnogo manje memorije (manje se grije). Rezultat je da prividno imaš "jednako brzu karticu", no kako vidiš po specsima, to nije tako. U jako dobrim izvedbama (custom air ili voda za TX) i jedne i druge razlika je kakva je i očekivana, pogotovo za isti takt.

980Ti pomaže onima koji imaju problem cijene (vjerojatno $800 u odnosu na $1000) i s custom karticama bit će jako dobra kupovina. 

Slažem se, no mislio sam više na to da će 980Ti biti moguće kupiti u aftermarket verzijama (što nije moguće za Titane) gdje će u startu imati nekakav viši clock (tj. tvornički OC) i najvjerojatnije bolje hlađenje nego TX (ako ne bolje, onda sigurno tiše). Ali da, sve u svemu mislim da će biti jako dobra kartica ako cijena ne bude previše blizu Titanu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:02 (mrsmith).
16 godina
odjavljen

Samo što, onaj tko kupi Titana najčešće ima love i za EKWB... :) Ja niti ga kupio niti imam love, pa sam na airu i tu je zvijer čak... :D

16 godina
Tonči kaže...

Samo što, onaj tko kupi Titana najčešće ima love i za EKWB... :) Ja niti ga kupio niti imam love, pa sam na airu i tu je zvijer čak... :D

Hehe true story :)

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Linus dobio jos jedan titan x..Zavidim mu..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
drakula789 kaže...

1k$ - velika stvar... sve i da ih placa...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 15:51 (ansha).
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
drakula789 kaže...

Pa on ih dobija od nvidie..Zato i kazem.Snimis video i dobijes hardwere uu cijeni od nekoliko tisuca dolara..

15 godina
protjeran
drakula789 kaže...
ansha kaže...
drakula789 kaže...

Pa on ih dobija od nvidie..Zato i kazem.Snimis video i dobijes hardwere uu cijeni od nekoliko tisuca dolara..

Je*es hardware, dize on dobru lovu...

16 godina
odjavljen

Da, njemu je taj hardver nebitan. Više tu ima love od Googlea. Da vidiš kakvu lovu mlati Brownlee, Linus me mala beba za njega. :)

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da, njemu je taj hardver nebitan. Više tu ima love od Googlea. Da vidiš kakvu lovu mlati Brownlee, Linus me mala beba za njega. :)

Ako mu je nebitan,zasto neda na giveaway neku stvar?

Pa vjerujem da MKBHD mlati veliku lovu,ali mlati li vecu od pewdiepie-a?

16 godina
odjavljen

Pa, procjene idu da MKBHD mlati preko 200k godišnje, što je ogroman novac i za NYC. S obzirom na broj followera.. Pew valjda mlati milijune godišnje. :)

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sto mislis koliko ovi place imaju kod Linusa?

Luke,kamerman,ncix?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice