meni na gtx970 ako napunim 4gb igra steka...jos nekome?
Sta je tu cudno? Ako fali memorije normalno da steka.
kaj stvarno nisam znao, steka kad slider dode na max ne preko 4gb, jesi ti uopce probao gta5?
Sta je tu cudno? Ako fali memorije normalno da steka.
kaj stvarno nisam znao, steka kad slider dode na max ne preko 4gb, jesi ti uopce probao gta5?
Stjepanje dali se zezas ili?Planirao sam sa ove ic na gtx 970 ili 980(kad padnu cjene) ali ako je ovo istina gtx 970 ne dolazi u obzir.
Pa tebi sa te odlične GTX 780 jedino ima smisla ić na GTX 980 Ti ili ovu novu Radeon R9 390X ili kako će se već zvat. GTX 970 ti nije nikakva nadogradnja a GTX 980 nije osjetno jača, pogotovo ako uzmeš u obzir koliko novaca moraš nadodat kad prodaš tu.
Stjepanje dali se zezas ili?Planirao sam sa ove ic na gtx 970 ili 980(kad padnu cjene) ali ako je ovo istina gtx 970 ne dolazi u obzir.
kako se tebi isplati sa 780 ići na 970 nikako mi nije jasno
uživaj u grafi i čekaj pascal od nvidije ili arctic islands od amd-a, tu se tek očekuje veći skok u perfomansama i hbm druge generacije s više od 4gb rama, u nekom normalnom cjenovnom rangu
evo, preteko me kolega gore, no 980ti ili 390x će koštati papreno
meni se nikad nista ne isplati, to mi je hobi kad mogu! 780-tka je i dalje primarna zvjer, radi na 1200mhz 100% vremena tako da su perfomanse 970 uvjek tu
! ak treba povuce ona i do gtx980...
lp
oko 8 keka che kostat obje... bolje 5 glavi dodat i ubost T-x za 8.5 keka u linksu ! cpu ti chist fajn za x
za 2k,3k odlichan sve zdere a 4k/60 je lock bez aa koji je nepotreban
bdw jedan lik na pc-e prodaje x za 7.4 keka...bagatela
Evo, navodno 980Ti $650, što bi u Europi moglo biti 700€, a u nas oko 800-1000€, kako kod koga. Prema specifikacijama, loše binani TitanX čipovi, ali i dalje vrlo solidno i brže 20% od 980.
No, pitanje je kako će se nositi s 390X, mislim da će biti lošija od nje i da 390X više cilja TitanX kao konkurenciju.
znaci 30% je x jachi od 980
Mislim tko želi neka gušta i neka kupuje. Svatko troši svoje novce kako mu drago, ali po meni ovo nema nikakvog smisla. Ne vidim igru koja bi zadlužila ulaganje od 8000 kn samo za grafu, pa makar ju igrao u 24K rezoluciji i 250 Hza :D. Nekada si imao high end u vidu gforce 420 TI koja je koštala nekih 1200 kn, što je bila 1/4 prosječne plaće i smatrala se ekstravaganzom za najzagriženije gamere. Danas je to grafa za koju moraš dati dobru plaću ili plaću i pol u prosjeku. LOL.
tj. dvije plache u prosjeku
Mislim tko želi neka gušta i neka kupuje. Svatko troši svoje novce kako mu drago, ali po meni ovo nema nikakvog smisla. Ne vidim igru koja bi zadlužila ulaganje od 8000 kn samo za grafu, pa makar ju igrao u 24K rezoluciji i 250 Hza :D. Nekada si imao high end u vidu gforce 420 TI koja je koštala nekih 1200 kn, što je bila 1/4 prosječne plaće i smatrala se ekstravaganzom za najzagriženije gamere. Danas je to grafa za koju moraš dati dobru plaću ili plaću i pol u prosjeku. LOL.
jup, ovom dinamikom povećavanja cijena iz godine u godinu lol uskoro ćeš birati između grafičke i polovnog auta, svake 2 generacije soma kuna cijena ode gore za hig end modele.
evo dolje sličke kada sam uzimao hd5850, 2 kile kuna s tim da je na izlasku bila oko 1600-1700.
ponuda je bila iz 19.05.2010
pa 4870x2 je bila 3k a bila je dual gpu high end zvijerka...
sve je pocelo sa divljanjem cijena kod 7970 5k u ADM-u 1./2k12
jup, ovom dinamikom povećavanja cijena iz godine u godinu lol uskoro ćeš birati između grafičke i polovnog auta, svake 2 generacije soma kuna cijena ode gore za hig end modele.
evo dolje sličke kada sam uzimao hd5850, 2 kile kuna s tim da je na izlasku bila oko 1600-1700.
ponuda je bila iz 19.05.2015
HD 5850 MSRP 260$ u 2009toj godini, kada uzemo u obzir inflaciju to dođe na ~ 285 današnjih dolara, otprilike u segmenu između 960/970.
High end kartice (titan, 980) jesu dosta skuplje ali to je za očekivat. Rastom gaming tržišta dolazi i do rasta entuzijasta sa dovoljnom količinom raspoloživog novca koji su spremni to izdvojit na high-end premium proizvode.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Pogledaj prosječne plate u Evropi, mislim da većina ih može izdvojit 1k eura svaki dvije godine da kupi zmaj od PCija (npr 970+i5k).
sve će se to malo smiriti za one koji ostanu na fullhd monitorima, jer sljedeća generacija (arctic islands ili pascal) će već i sa srednjom klasom (recimo nasljednicima 960 ili 285) i koliko toliko normalnom cijenom, biti vrlo potentne grafe
kenan.M kaže...
Pogledaj prosječne plate u Evropi, mislim da većina ih može izdvojit 1k eura svaki dvije godine da kupi zmaj od PCija (npr 970+i5k).
pa i kod njih je kupovna moć pala posljednjih pet godina zbog krize, a nisu ni oni ludo sretni davati sve više love za nove generacije hw-a, bez obzira na razliku u standardu
Samo, tko će ostati na FullHD monitoru pored 4K monitora za 200 eura, kakve očekujemo ovog ljeta?
Samo, tko će ostati na FullHD monitoru pored 4K monitora za 200 eura, kakve očekujemo ovog ljeta?
Aha, monitor 200 € a grafa 1000 € dobra matematika... :D
di to ima 4k za 200€? to nebus gledo jos barem min 5g... 1440p monitorima je cijena vec valjda 10g prek 3000kn...
Najgora stvar s monitorima visoke rezolucije je ta sto moram stavit zoom na 200% da bi ista vidio i da ne bi imao bijelo sa svake strane.
http://videocardz.com/55786/nvidia-launches-geforce-gtx-980-ti-for-649-usd
Ima još interesantnih stvari...
Dam ti ovo ljeto 200 eura za jedan 4K 34" 16:9 zakrivljeni monitor? Slobodno se javi na PP.
di to ima 4k za 200€? to nebus gledo jos barem min 5g... 1440p monitorima je cijena vec valjda 10g prek 3000kn...
Trenutno se Dell 2815Q može naći za nekih 280€, a ovo ljeto su najavljena 2 modela drugih proizvođača za 260 i 230 eura.
Trenutno se Dell 2815Q može naći za nekih 280€, a ovo ljeto su najavljena 2 modela drugih proizvođača za 260 i 230 eura.
Koji je smece btw.
To je onaj na 30Hz-a? To je čak i OK jer i tak na toj rezi nemereš imati više od 30fps-a
To je onaj na 30Hz-a? To je čak i OK jer i tak na toj rezi nemereš imati više od 30fps-a
Sve se moze sa dobrim djepom.
a koliko kosta najeftiniji 60hz 4k monitor?
a koliko kosta najeftiniji 60hz 4k monitor?
Za oko 350-380 eura Samsung.
I za manje se da naci, ja sam svoj platio ~150 i stavio sam ga pored dell u serije i nisam vidio razliku a razmisljao sam o u2312
http://videocardz.com/55786/nvidia-launches-geforce-gtx-980-ti-for-649-usd
Ima još interesantnih stvari...
ako bude takva cijena bit ce prihvatljivo,odma prodajem svoju 980-etku
Ijopet 970 sli rula
970 SLI ima u pravilu losiji min. fps, puno manje memorije, micro-stutter, vecu potrosnju, ne ide u itx itd...