A kroz postavke se može staviti na oko 4gb usage ali sam primjetio da afterburner pokazuje max 3,5gb, a frametime masovno varira kada se koristi više od 3,5gb što je najlakše vidjeti dok se cilja ili brže vozi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kroz postavke se može staviti na oko 4gb usage ali sam primjetio da afterburner pokazuje max 3,5gb, a frametime masovno varira kada se koristi više od 3,5gb što je najlakše vidjeti dok se cilja ili brže vozi.
To je normalno na 970. Namjesti na 3,5 - sve preko mora varirati. Nećeš imati vidljvih gubitaka kvalitete.
Ma znam ja za to i scam s memorijom, sve je to skupa veliki zajeb.
meni nije jasno kad igram gta ( sve very high ) graficka mi trosi 6,3 GB tako nesto, ali kad stavim na ultra ne dodje ni do 7GB i onako slika ide usporeno sve nekako. a imam dvije 970, da li je to radi 4K mislite da bi u 1080p islo normalno ?
EDIT ; nije da me to nesto sekira, ionako je lijepa grafika iovako al ono, zasto ne ?
Kakvu ti to imaš GTX 970, s koliko rama ???
pa dvije ASUS strxice.
da li netko koristi cuda render tj brzina cuda kalkulacija ?
zanima me koliko je ubrzanje cuda kalkulacija sa 960 na 970 i na 980 ..
ili da cekam na 980ti ?
pa dvije ASUS strxice.
Onda imaš samo 4GB koji su iskoristivi. U SLI-ju se memorija ne zbraja (barem za sada).
ocigledno je gledao memory usage u task mangeru koji mu prikazuje cijeli sistem
ili da cekam na 980ti ?
960 i 970 nisu bas tome namjenjene posto stara serija gtx 7xx su superiorne u tome naspram 960/970! no sigurno ce ti se tonci ili mirkoj javiti u vezi toga ajmo diste?
gledao sam u igri gore tamo kad podesavas grafiku se puni onaj mali dio. i zuti mi se. znaci ni do crvenog nije doslo.
gledao sam u igri gore tamo kad podesavas grafiku se puni onaj mali dio. i zuti mi se. znaci ni do crvenog nije doslo.
ma to ti je bug, nemres napuniti vise od 4gb, upali gpu-z pa ces vidjeti! samo nije mi jasno kako ti je dopustio da predes limit od 4gb...
a i u igri mi pokazu 6,3 ca. GB / 8 i nesto koliko igra ima.
ma to ti je bug, nemres napuniti vise od 4gb, upali gpu-z pa ces vidjeti! samo nije mi jasno kako ti je dopustio da predes limit od 4gb...
btw igra radi bez ikakvih problema u 60fps
Ma znam ja za to i scam s memorijom, sve je to skupa veliki zajeb.
Ne, nije.
meni nije jasno kad igram gta ( sve very high ) graficka mi trosi 6,3 GB tako nesto, ali kad stavim na ultra ne dodje ni do 7GB i onako slika ide usporeno sve nekako. a imam dvije 970, da li je to radi 4K mislite da bi u 1080p islo normalno ?
EDIT ; nije da me to nesto sekira, ionako je lijepa grafika iovako al ono, zasto ne ?
LOL? Šališ se?
ocigledno je gledao memory usage u task mangeru koji mu prikazuje cijeli sistem
ili da cekam na 980ti ?
960 i 970 nisu bas tome namjenjene posto stara serija gtx 7xx su superiorne u tome naspram 960/970! no sigurno ce ti se tonci ili mirkoj javiti u vezi toga ajmo diste?
Za što bi koristio? Nisu baš superiorne, dapače... 980 je brža cca 40-50% od 780Ti, čak nešto brža od 290X koja je oduvijek brža od iste generacije Nvidije upravo za 30-40%.
btw igra radi bez ikakvih problema u 60fps
To i nije upitno. VRAM ti je bitan samo ako ga igra nužno treba, a takvih baš i nema puno.
Moja stara 780 je bila sporija od 20 pa do skoro 40% od trenutne 980-ke u CUDA renderiranju. Stari Titani mi rade oko 15-20% sporije nego 980-ka.
Eto, ako nekog zanima direktna usporedba (ovo je za Arion i Octane) :)
EDIT: Ovo za Titane mislim svaki posebno - 1 na 1 usporedba. Naravno da su 2 komada puno brža nego 980.
Evo konacno sam uspio par brzinskih benchova i testova odraditi paako koga zanima, ima malo i za CUDA render i malo i za gaming.
Gaming:
Jedan mali kratki snimak, prostora za OC svakako ima cak i na air se ne grije pretjerano
U attachemtnu par lsika unigine heaven i valey, i poredjenja u Octane bench renderu, Titani stari i Titani x, 1 2 3 i 4 GPU render
EDIT:
zmaz sad tek vidjeh pitanje.
Iskreno 970 ti je best bang for buck sto bi rekli.
Za cijenu jedne titan X mozes uzeti 4 970tke.
Svakako da je titan brzi ali evo poredjenja readi, rendam upravo jednu animiranu seriju i otprilike ide ovako:
Korstim 2 kartice po frejmu i otprilike ta dva titan x izrenda za oko 3min, 2x titan za oko 4min i na kraju 2x970 za oko 5 min.
To je otprilike rzlika u ovom mom red shift enginu.
Naravno sto je scena kompleksnije i duze se renda razlika je sve veca i veca.
Ja imam tonu rendera i idealno mi je da maksimalno iskoristim kopmjuter i licencu za redshift tako da setup sa 4 sto jace grafike u jednom kompjuteru mi je idealan. Opet svakako sa gomilom 970 tki ne bi osjetio pretjerano gubitak tako da slobodno navali.
Imam 5 970tki, gainwardovih, nista kvalitet posebno nije, prilicno su bucne ali rade posao odilicno.
Jao što gaze Octane Bench :) lajk it! Čestitam!
Mirkoj, koji ekran(i) je u pitanju? Inače, koliko vidim takt kartica je pogrešno reportan...
a i u igri mi pokazu 6,3 ca. GB / 8 i nesto koliko igra ima.
Nije li tu riječ o VRamu? I meni je SLI setup pa pokazuje 4Gb što naravno nije točno, on je nekom greškom stackao ram od obe grafe. Zapravo koristi ti 3.15gb.
Mirkoj, koji ekran(i) je u pitanju? Inače, koliko vidim takt kartica je pogrešno reportan...
Koliko ja znam 3x1440p.
jel ima uopce u HR kupiti 970 oko 3000kn. U Njemackoj sam nasao Strix za 2700kn, ali ne mogu razbiti na dvije rate.
jel ima uopce u HR kupiti 970 oko 3000kn. U Njemackoj sam nasao Strix za 2700kn, ali ne mogu razbiti na dvije rate.
probaj alzashop u češkoj.

Lijepo ti kaže čovjek da ne želi vani, treba mu u HR jer želi platiti na rate :)
da 3x1440, stim da test sam radio samo na jednom.
zasto mislis da je pogresno prjiavljen takt?
mislim dok rendam takto ide na oko 1064-1080 na grafika,ma, al kontao sadm da je ovo 1300 i koliko vec do njihovog boosta ili st li nisam zagledao puno iskreno
da 3x1440, stim da test sam radio samo na jednom.
zasto mislis da je pogresno prjiavljen takt?
mislim dok rendam takto ide na oko 1064-1080 na grafika,ma, al kontao sadm da je ovo 1300 i koliko vec do njihovog boosta ili st li nisam zagledao puno iskreno
Piše 1392MHz, što nije točno. To je poznati bug u benchmarku. TitanX se clocka ~7,5% u boostu, odnosno standardni clock je 1075MHz za boost i 1000MHz za normalni rad, s time da pada na 1xx u idleu (non-3D mode). (Doduše, s 3 monitora mislim da će ti kartica stalno biti na 100%, odnosno 1000MHz, ali nisam siguran.)
EVGA SC je na 1216 boost i 1127 stcok (~13% boost u odnosu na stock).
Inače, ako ti znači ubrzanje, s vodom možeš dobiti i preko 50% bolje sirove performanse (ne znam koliko ti traju renderi, zna ljudima baš dobro sjesti, a nekima je nebitno jer ionako puste po noći pa je svejedno dok je od 4-8 sati). Meni i dalje ne znači ništa ako mi procesiranje traje 5 umjesto 8 sati jer mi je i 5 predugo za dnevni rad, no s 4 kartice to je ipak kao dodatne dvije :P - U idealnim uvjetima, naravno.
provjericu za clock ali vjerovatno si u pravu.
za vodu se iskreno jos premisljam, urbzanje jeste dobro s druge strane iz redshifta preporucju da se OC uje. zobg nekih njihovihinternih greski mogucih sta li nisam siguran.
mada opet pored 4 tiatn x, rendaju jos 4 obicna titana, 5 970tki i jedna 780. dista samog rendera ide malo in a CPU nekestvari a frejmovi ovako idu brzo, samo je pitanja broja kartica vise nego pojedinacnog ubrzanja.
al svakako razmisljam volio bi i vodu provuci al opet djeluje mi maloprevise posla i rizika... same temperature za sad nisu problem al vidjecu kako dalje bude islo skvako.
da ne priam sto za cijenu koplet vodenog kita mogu sa stranejos jedan render node navuci ;)
Zapravo da, za cijenu vode za 4x možeš još jednog TitanaX uzeti. Doduše, to je i dalje jedan plaćen, a dva dobivena (4x+50%), iako realno kako ja to radim - radije dvije mašine na stocku, nego jedna OC. U praksi je OC bučniji, nestabilniji, a stiže ljeto... ako ti farma nije ispod klime od 5kW, *ebao si ježa, kako se kaže.
Doduše, ja pripremne teksture (ja radim computing) uploadam na cloud i rendam tamo plaćajući Tesle po minuti jer mi je ionako workload doma (ured) samo razvojni/testni na uzorcima i simulacijskim podacima. Tebi je situacija drugačija ako rendering zaista radiš na tome.
Inače, vidi ovo: http://photos.imgix.com/building-a-graphics-card-for-the-internet
Opet vas dvojica? Uzmite si sobu! Pa prijavit cu vas ak nastavite...
!lp

sto ti je zavist...
Jel itko uspio užicati kod za Witcher 3, a da je kupio karticu prije početka te akcije ?