Pentax K-7 objavljen

poruka: 96
|
čitano: 15.902
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Pentax K-7 objavljen
draenei kaže...
 draenei je zaključila da nema potrebu za iskazivanjem.
Poljubac
 baš to, slažem se. ko puzzle.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

vidiš, meni se pak D80 nije uopće svidio, niti performansama, niti dizajnom.

čak suprotno, performansama sa sigmom 17-70 me duboko razočarao, i reprodukcijom boja, i brzinom i preciznošću autofokusa - jedno od najlošijih AF iskustava koja sam ikad vidio. svalio bi krivnju na sigmu, no ne mogu znati točno, imao sam samo taj objektiv na raspolaganju.

A sto da kazem, subjektivno je to valjda. Meni pase. Naravno, to je fotoaparat star 3-4 godine, bar. Jasno je da nema sve ono sto imaju noviji fotoaparati. Smijeh
http://irale.deviantart.com
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...
 A sto da kazem, subjektivno je to valjda. Meni pase. Naravno, to je fotoaparat star 3-4 godine, bar. Jasno je da nema sve ono sto imaju noviji fotoaparati. Smijeh
fičri novijih fotoaparata? pa moji fotići su preko 30 godina stari! Smijeh
nikon D80 je po fičrima čak i slabiji od jednog takvog iz '70ih - ne mjeri svjetlo s manualnim objektivima. Smijeh
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 22:50 (elkarrde).
17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

Mislio sam na ogromne rezolucije, weather seal, ogroman broj fps, 50 fokus tocaka, slab sum na ISO vrijednostima iznad 800, CMOS senzor, magnezijsko kuciste itd...

http://irale.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 23:11 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hehe, razumijemo se, to ja samo malo iskorištavam priliku za šalu. ;)

kaj se tiče CMOS senzora, rekao bi da je CCD tehnologija ipak bolja. no, veliki proizvođači se nekako baš i ne slažu samnom..

17 godina
Pentax K-7 objavljen

Pogledajte samo ovaj sample video u HD-u: http://vimeo.com/4924324?pg=embed&sec=  ( stavite preko cijelog ekrana)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Pentax K-7 objavljen

Evo jedan review novog k-7.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Evo jedan review novog k-7.

to je valjda najlošiji review kojeg sam ikad pročitao - "zaboravili" su spomenuti hrpi fičra, po prvi put u povijesti su dodatni fičr stavili pod minus.

uglavnom - beskoristan review.

17 godina
moderator

Najlosiji, ali trenutno jedini (za kojeg ja znam, a stvarno puno lutam po netu i foto stranicama). :) Ali ovi navedeni minusi bas i nisu neki minusi (osim mozda podeksponiranja fotki, ali to treba vidjeti), jer se odnose na ove dodatne gadgete (movie mode, LW...).

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je daleko najkomičniji review ikad viđen.

17 godina
neaktivan

kaj je najbolje, ovaj zadnji mi je daleko realniji i potpuniji od onog prethodnog.

no, sve su to naklapanja, dok god K-7 nije službeno došao u dućane. tek reviewovi produkcijskih modela imaju neku težinu. Namigiva

17 godina
moderator
Pentax K-7 objavljen

A pogledajte samo sta su naveli kao glavne rivale K-7: 500D, D5000 i E-620 :)))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

A pogledajte samo sta su naveli kao glavne rivale K-7: 500D, D5000 i E-620 :)))

A zašto sam ja reka da je najkomičniji?

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

...''Overall Pentax are onto a winner with the K-7, especially if the sensor change in the final, final version improves the noise levels at the higher ISO speeds. Current Pentax owners can be delighted that the best ever Pentax DSLR is has (almost) arrived, with the K-7 being a natural upgrade for both the Km and K20D. Photographers with no vested interest in a particular manufacturers system now find themselves spoilt for choice in the prosumer category, with the K-7, Canon EOS 50D, Olympus E-3 and Nikon D300 all at the same price point. In many ways the Pentax K-7 offers the best overall package out of them all, and is a really serious contender for your cash.''...

jbmga ljudi citate li vi ikako ili samo klikate gledate naslove i slike, ovo sa rivalima je ocito neka greska li koliko vidim text je jasan

0 0 hvala 0
17 godina
Pentax K-7 objavljen

Ljudi moji, moram vam se pohvaliti da sam naručio Pentax k-7 i stiže u Zagreb sljedeći tjedan ( utorak vjerovatno) CoolCoolCoolCoolCool

Dobih 5% popusta tako da sa kit objektivom 18-55 košta  9024,06...NamigivaNamigiva

Jednostavna sam prepresretan! :DD

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 22:38 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

čestitam! onda bi i moj trebao stići onda u istom kontejneru. :)

imaš još koji objektiv, ili ovisiš samo o kit staklu?

17 godina
Pentax K-7 objavljen

Nažalost ovisim o kit-u za sada... tek mi je 16 pa ono, nisam od davnina u fotoaparatima..

Inače prije sam imao Canon s5 koji sam prodao za 1800kn.

Ako ti imaš nešto za prodat u skoroj budućnosti PM-aj me Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

trenutno nemam ništa "slobodnog" (treba nahraniti ergelu staklovinjem :D), no ako nabavim kaj, javit ću ti se. :)

16 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

Znači stižu K-7-ice

http://fotoforum.forumotion.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Pentax K-7 objavljen

Čestitam obojici na novim fotićima.

Nadam se da ćete biti ljubazni pa napraviti neku malu recenziju s ocjenom koja će se naći na BOL-u, digitalijama. To bi bilo lijepo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

polako polako, moj još mora proći plaćanje, i moje pokušaje izbjegavanja 18-55 objektiva (ne treba mi, jel).

17 godina
Pentax K-7 objavljen

Hehe dada polako, kad imaš nešto viška od tele onda mi javi :D

A recenzija stiže nakon par dana uživanja OsmijehOsmijeh

Nemate pojma kolko ga čekam da mi siđe u ruke Cool

Koju mi sd karticu preporučavate? SD ultra III ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Hehe dada polako, kad imaš nešto viška od tele onda mi javi :D

A recenzija stiže nakon par dana uživanja OsmijehOsmijeh

Nemate pojma kolko ga čekam da mi siđe u ruke Cool

Ja imam tu karticu i imam nekoliko obicnih ULTRA tj. starijih koje svoj posao obavljaju cist dovoljno :) A kostaju u pol manje...

Ako netk ne zeli kit objektiv iz K7, nek mi javi :D

17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

SD kartica ko SD kartica, svejedno koja, osim ak ne namjeravaš burstati rawove na 5 fpsa. :D

infinityzg kaže...

Ako netk ne zeli kit objektiv iz K7, nek mi javi :D

pa, ja ga ne želim. nadam se da ću i dobiti fotić bez tog.

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen
Nemoj kupovat ništa vanka SanDiska i Lexara! Koju ćeš brzinu odluči sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
Nemoj kupovat ništa vanka SanDiska i Lexara! Koju ćeš brzinu odluči sam.

ma, pretjerivanja. moja SD kartica je kupljena u lidlu, za 39 kn (Fuji 2gb), i eto, radi apsolutno zadovoljavajuće već neko vrijeme.

okej, ima smisla nositi nešto backup kartica ako ideš slikati nešto za kaj ćeš dobiti lovu, ali ovako - nebitno.

17 godina
Pentax K-7 objavljen

Al k-7 ima 5,2fps-a , šta nebi onda trebalo da kartica ima 30 mb/s, da to elegantno pohrani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
elkarrde kaže...
pajic3 kaže...

SD kartica ko SD kartica, svejedno koja, osim ak ne namjeravaš burstati rawove na 5 fpsa. :D

pajic3 kaže...

Al k-7 ima 5,2fps-a , šta nebi onda trebalo da kartica ima 30 mb/s, da to elegantno pohrani?

Vec ti je covjek to objasnio :)

17 godina
Pentax K-7 objavljen

Ehehe e onda ču malo trebat više posegnut u đep Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice