vidiš, meni se pak D80 nije uopće svidio, niti performansama, niti dizajnom.
čak suprotno, performansama sa sigmom 17-70 me duboko razočarao, i reprodukcijom boja, i brzinom i preciznošću autofokusa - jedno od najlošijih AF iskustava koja sam ikad vidio. svalio bi krivnju na sigmu, no ne mogu znati točno, imao sam samo taj objektiv na raspolaganju.

Mislio sam na ogromne rezolucije, weather seal, ogroman broj fps, 50 fokus tocaka, slab sum na ISO vrijednostima iznad 800, CMOS senzor, magnezijsko kuciste itd...
hehe, razumijemo se, to ja samo malo iskorištavam priliku za šalu. ;)
kaj se tiče CMOS senzora, rekao bi da je CCD tehnologija ipak bolja. no, veliki proizvođači se nekako baš i ne slažu samnom..
Pogledajte samo ovaj sample video u HD-u: http://vimeo.com/4924324?pg=embed&sec= ( stavite preko cijelog ekrana)
Evo jedan review novog k-7.
to je valjda najlošiji review kojeg sam ikad pročitao - "zaboravili" su spomenuti hrpi fičra, po prvi put u povijesti su dodatni fičr stavili pod minus.
uglavnom - beskoristan review.
Najlosiji, ali trenutno jedini (za kojeg ja znam, a stvarno puno lutam po netu i foto stranicama). :) Ali ovi navedeni minusi bas i nisu neki minusi (osim mozda podeksponiranja fotki, ali to treba vidjeti), jer se odnose na ove dodatne gadgete (movie mode, LW...).
Ovo je daleko najkomičniji review ikad viđen.
kaj je najbolje, ovaj zadnji mi je daleko realniji i potpuniji od onog prethodnog.
no, sve su to naklapanja, dok god K-7 nije službeno došao u dućane. tek reviewovi produkcijskih modela imaju neku težinu.
A pogledajte samo sta su naveli kao glavne rivale K-7: 500D, D5000 i E-620 :)))
A pogledajte samo sta su naveli kao glavne rivale K-7: 500D, D5000 i E-620 :)))
A zašto sam ja reka da je najkomičniji?
...''Overall Pentax are onto a winner with the K-7, especially if the sensor change in the final, final version improves the noise levels at the higher ISO speeds. Current Pentax owners can be delighted that the best ever Pentax DSLR is has (almost) arrived, with the K-7 being a natural upgrade for both the Km and K20D. Photographers with no vested interest in a particular manufacturers system now find themselves spoilt for choice in the prosumer category, with the K-7, Canon EOS 50D, Olympus E-3 and Nikon D300 all at the same price point. In many ways the Pentax K-7 offers the best overall package out of them all, and is a really serious contender for your cash.''...
jbmga ljudi citate li vi ikako ili samo klikate gledate naslove i slike, ovo sa rivalima je ocito neka greska li koliko vidim text je jasan
Ljudi moji, moram vam se pohvaliti da sam naručio Pentax k-7 i stiže u Zagreb sljedeći tjedan ( utorak vjerovatno)
Dobih 5% popusta tako da sa kit objektivom 18-55 košta 9024,06...
Jednostavna sam prepresretan! :DD
čestitam! onda bi i moj trebao stići onda u istom kontejneru. :)
imaš još koji objektiv, ili ovisiš samo o kit staklu?
Nažalost ovisim o kit-u za sada... tek mi je 16 pa ono, nisam od davnina u fotoaparatima..
Inače prije sam imao Canon s5 koji sam prodao za 1800kn.
Ako ti imaš nešto za prodat u skoroj budućnosti PM-aj me
trenutno nemam ništa "slobodnog" (treba nahraniti ergelu staklovinjem :D), no ako nabavim kaj, javit ću ti se. :)
Znači stižu K-7-ice
Čestitam obojici na novim fotićima.
Nadam se da ćete biti ljubazni pa napraviti neku malu recenziju s ocjenom koja će se naći na BOL-u, digitalijama. To bi bilo lijepo.
polako polako, moj još mora proći plaćanje, i moje pokušaje izbjegavanja 18-55 objektiva (ne treba mi, jel).
Hehe dada polako, kad imaš nešto viška od tele onda mi javi :D
A recenzija stiže nakon par dana uživanja
Nemate pojma kolko ga čekam da mi siđe u ruke
Koju mi sd karticu preporučavate? SD ultra III ili ?
Hehe dada polako, kad imaš nešto viška od tele onda mi javi :D
A recenzija stiže nakon par dana uživanja
Nemate pojma kolko ga čekam da mi siđe u ruke
Ja imam tu karticu i imam nekoliko obicnih ULTRA tj. starijih koje svoj posao obavljaju cist dovoljno :) A kostaju u pol manje...
Ako netk ne zeli kit objektiv iz K7, nek mi javi :D
SD kartica ko SD kartica, svejedno koja, osim ak ne namjeravaš burstati rawove na 5 fpsa. :D
Ako netk ne zeli kit objektiv iz K7, nek mi javi :D
pa, ja ga ne želim. nadam se da ću i dobiti fotić bez tog.
ma, pretjerivanja. moja SD kartica je kupljena u lidlu, za 39 kn (Fuji 2gb), i eto, radi apsolutno zadovoljavajuće već neko vrijeme.
okej, ima smisla nositi nešto backup kartica ako ideš slikati nešto za kaj ćeš dobiti lovu, ali ovako - nebitno.
Al k-7 ima 5,2fps-a , šta nebi onda trebalo da kartica ima 30 mb/s, da to elegantno pohrani?
SD kartica ko SD kartica, svejedno koja, osim ak ne namjeravaš burstati rawove na 5 fpsa. :D
Al k-7 ima 5,2fps-a , šta nebi onda trebalo da kartica ima 30 mb/s, da to elegantno pohrani?
Vec ti je covjek to objasnio :)
Ehehe e onda ču malo trebat više posegnut u đep