Nadam se da će ovo razveseliti elkarrdea i ostale ljubitelje Pentax fotoaparata :), ali Pentax je objavio novi DSLR - K-7
Nadam se da će ovo razveseliti elkarrdea i ostale ljubitelje Pentax fotoaparata :), ali Pentax je objavio novi DSLR - K-7
stara vijest, znamo sve o fotiću već neko vrijeme.
no, svejedno, da, dobre vijesti - osjetno je manji od konkurencije s kojom je u klasi (canon 50D, nikon D300, oly E3, sony a700), a natrpan je fičrima, neke nikon i canon neće imati tak skoro (recimo, izravnavanje horizonta na senzoru).
I onda, je li on na tvom popisu želja za božić? :)
I onda, je li on na tvom popisu želja za božić? :)
Baš me nekako oduševio ovaj potez Pentaxa, inače otkad sam kupio E-3 niti ne pratim baš SLR-ove, ali ovo me nekako iznenadilo/oduševilo
hehe, pa, natrpali su svu silu fičra u fotić koji je osjetno manji od konkurencije. čak su izašli i weather-sealani kit objektivi - WR u oznaci.
i mene je razveselio, tolko da sam dobio volju ponovo slikati digitalno.
I kolko košta ili će koštati? Ja si sada preko ljeta mislim uzet k20d ali ovaj me full navukao da ga kupim jer ima u karakteristikama točno ono što bi htio a k20d nema
Ima li govora o pojeftinjenju k20d, znam da je prije mjesec-dva bila informacija da će pojeftinit k20d ali još se ništa nije odrazilo na Hrvatskom tržištu?
EDIT: Sada vidim da košta £1229
I kolko košta ili će koštati? Ja si sada preko ljeta mislim uzet k20d ali ovaj me full navukao da ga kupim jer ima u karakteristikama točno ono što bi htio a k20d nema
Ima li govora o pojeftinjenju k20d, znam da je prije mjesec-dva bila informacija da će pojeftinit k20d ali još se ništa nije odrazilo na Hrvatskom tržištu?
EDIT: Sada vidim da košta £1229
To je i više nego dobro
Ovo se čeka, bolji je od Canona 40/50D!
da citiram službeni PR materijal:
Prvi primjerci Pentaxa K-7 se očekuju u prodaji krajem lipnja na svjetskim tržištima, te nešto kasnije i u Hrvatskoj, a očekivana cijena K-7 s objektivom DA 18-55 AL WR je oko 9.499,00 kuna.
očekivana cijena K-7 s objektivom DA 18-55 AL WR je oko 9.499,00 kuna.
očekivana cijena K-7 s objektivom DA 18-55 AL WR je oko 9.499,00 kuna.
Ako je 8000kn sa objektivom apsolutno ga bez razmišljanja uzimam.. Onda će to biti ono savršeno.
Kakve sve uvjete podnosi weather seal tj. šta sve mogu s njim radit konkretno?
Ako je 8000kn sa objektivom apsolutno ga bez razmišljanja uzimam.. Onda će to biti ono savršeno.
Kakve sve uvjete podnosi weather seal tj. šta sve mogu s njim radit konkretno?
Vrlo mocno djeluje.
Bas me zanima kako lezi u ruci, u usporedbi s Nikonima recimo... :)
Eh i ja sam imao fazu kad sam htio na medium format, a završio sam na 4/3 :) i vidio da je i to OK
Eh i ja sam imao fazu kad sam htio na medium format, a završio sam na 4/3 :) i vidio da je i to OK
dakle, K-7 lista fičra, điđa i baja:
K-7 je digao letvicu iznad svih konkurenata, baš me zanima kako canon i nikon planiraju odgovoriti na izazov, pentax je pokazao da fotić sa svim fičrima ne mora biti glomazan i neelegantan.
osobno, jedva čekam isprobati ga s M50/1.7 objektivom, mogao bi napokon biti dovoljno velik za potrpati u džep, a navodno je i novi finder bolje prilagođen manual fokusu.
K-7 je digao letvicu iznad svih konkurenata, baš me zanima kako canon i nikon planiraju odgovoriti na izazov, pentax je pokazao da fotić sa svim fičrima ne mora biti glomazan i neelegantan.
Apsolutno nemam nista protiv Pentaxa. Naprotiv, bas bih volio probat malo s nekim od modela fotkat. Ali generalno imam osjecaj da se sve u danasnje vrijeme gura u neka manja pakovanja, na racun tko zna cega, a ne mislim da je bas uvijek manje bolje.
Usporedbu ti ne mogu komentirat, jer se apsolutno ne razumijem u navedene aute.
Ali ne bih se slozio da su Nikoni "neelegantni". Imam D80 i bas mi je super u odnosu na neke druge koji zele bit u njegovom rangu. Fotkao sam nesto malo i s D200 i bas mi je bio gust, jos BOLJE iskustvo, daleko bolje zapravo, nego D80. Samim time nekako ne mislim da nema gusta u D300, zasto ne? Nisam nikakav pro fotograf, fotkam tu i tamo cisto iz hobija, da kazem i to jel.
To je kao kad kazu za Thinkpade da su gadni, da izgledaju isto kao prije 15 godina i tomu slicno, medutim zna se da im je konstrukcija tradicionalno dobra, a meni osobno nisu ni gadni. Zna se i sto profesionalci koriste. Puno su mi gadniji oni wannabe "moderni" modeli, s nekim "svemirskim" panelima, touch ovo, touch ono, svijetli ovo, svijetli ono, uzas, kao za djecu.
vidiš, meni se pak D80 nije uopće svidio, niti performansama, niti dizajnom.
čak suprotno, performansama sa sigmom 17-70 me duboko razočarao, i reprodukcijom boja, i brzinom i preciznošću autofokusa - jedno od najlošijih AF iskustava koja sam ikad vidio. svalio bi krivnju na sigmu, no ne mogu znati točno, imao sam samo taj objektiv na raspolaganju.